Alanya Otelleri Ara

En uygun Alanya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Alanya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Alanya Hakkında

Antalya’nın en gözde tatil beldelerinden biri olan Alanya, her yıl Rus ve Alman turistler başta olmak üzere binlerce yabancı ve yerli turisti ağırlıyor. Antalya’nın Gazipaşa, Gündoğmuş ve Manavgat ilçelerine ve Konya ile Karaman’a komşu olan Alanya’da her şey dahil, ultra her şey dahil, alkolsüz her şey dahil konseptli lüks oteller bulunuyor. Birçok hizmet ve avantajı misafirlerinin kullanımına sunan 5 yıldızlı resort otellerde konaklayabileceğiniz gibi merkezde bulunan pansiyonlar ve apart otelleri de tercih edebilirsiniz. Antalya otelleri yabancı turistler kadar yerli turistlerin de en çok tercih ettiği seçeneklerden. Alanya da Antalya'nın en popüler noktalarından birisi.

Akdeniz ikliminin etkilerinin görüldüğü Alanya’da tatil sezonu Nisan ayında başlayıp Kasım ayına kadar devam ediyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında kalabalık olan Alanya’da daha sakin bir tatil yapmak için ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Balayı otelleri ile de ünlü olan bölgede sadece yetişkinlere hizmet veren denize sıfır otellerde unutulmaz bir balayı geçirebilirsiniz. Ailece bir tatil yapmak için birbirinden kapsamlı hizmetleriyle ailelerin tüm üyelerini düşünen aile otellerinde kalabilirsiniz. İlçe ayrıca islami oteller açısından da zengin bir yelpazeye sahip.

Alanya’ya havayolu ve kara yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Alanya Merkez’e 40 km uzaklıkta bulunan Gazipaşa Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Alanya’da bulunan lüks oteller havalimanından transfer hizmeti de sağlayabiliyorlar. Gazipaşa Havalimanı yerine Antalya Havalimanı’nı tercih ederseniz yerel transfer firmalarının hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Havaş ile Antalya Otogarı’na giderek Alanya’ya giden otobüslere de binebilirsiniz. Alanya’ya otobüsle gitmek isterseniz, Merkez’e oldukça yakın olan Alanya Otogarı’nda inebilirsiniz.

Uzun bir sahil şeridi olan Alanya’da mavi bayraklı birçok plaj bulunuyor. Altın renkli incecik kumlarıyla turistler tarafından sevilen Kleopatra Plajı, Toros Dağları’nın yamacında bulunan Portakal Plajı, kilometrelerce bir şeridi kaplayan İncekum Plajı, Damlataş Plajı ve Kargıcı Plajı, Alanya’da gidebileceğiniz plajlar arasında. Alanya tatiliniz esnasında Damlataş Mağarası, Fosforlu Mağara, Alanya Kalesi mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Alanya’da su altı dünyasını keşfedebileceğiniz dalış merkezlerinde dalış sporunu deneyimleyebilirsiniz.

Alanya Galeri

Alanya Şehir Rehberi

Alanya'da Nerede Kalınır?

Konaklı
Konaklı

Konaklı Alanya'nın doğusunda yer alır ve çok uzun bir sahil hattına sahiptir. Bölgede bulunan resort ve apart oteller bu sahil hattına ve yakınlarına konumlanıyor. Bu bölgede konaklayacaksanız Damlataş Mağarası ve Alanya Kalesi mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Konaklı otellerini gör
Tosmur Belediyesi
Tosmur Belediyesi

Tosmur Belediyesi bölgesinde genellikle Alanya plajlarına yakın apart oteller bulunuyor. Turizm açısından oldukça haraketli olan bölgeyi çok sayıda yabancı turist de tercih ediyor. Bu bölgede çok sayıda resort otel bulunmasa da 3 ve 4 yıldızlı otellerde konaklayabilirsiniz.

Tosmur Belediyesi otellerini gör
Avsallar
Avsallar

Avsallar bölgesinde genellikle denize sıfır olarak konumlanmış büyük tatil köyleri ve 5 yıldızlı lüks tatil otelleri yer alıyor. Ultra her şey dahil konsepti ile hizmet veren oteller Avsallar'ın ince kumlu plajları üzerinde deniz ve güneşin tadını çıkarmanıza olanak tanıyor.

Avsallar otellerini gör
Okurcalar
Okurcalar

Okurcalar, Alanya'nın en büyük tatil otellerinin yer aldığı bölgedir. Bu bölgede her şey dahil konsepti ile lüks hizmet veren otellerde konaklayabilirsiniz. Otellerin bir çoğu denize sıfır olduğu için plaj ve havuz keyfini aynı anda yaşayabileceğiniz bir bölgedir.

Okurcalar otellerini gör
Kargıcak
Kargıcak

Pamfilya adıyla da bilinen Kargıcak genellikle diğer Alanya bölgelerine oranla daha ekonomik tatil köyleri barındırıyor. Bu bölgeye gittiğinizde bölgenin sembollerinden birisi olan Kızıl Kule'yi mutlaka görmelisiniz.

Kargıcak otellerini gör
Alanya Merkez
Alanya Merkez

Alanya Merkez'de alışveriş caddeleri, apart oteller, bankamatikler, bankalar ve eğlence mekanları bulunuyor

Alanya Merkez otellerini gör
Mahmutlar
Mahmutlar

Mahmutlar bölgesinde daha çok havuzlu apart tatil otelleri bulunuyor. Yarım pansiyon, tam pansiyon ve her şey dahil konsepti ile hizmet veren Mahmutlar otellerinde 3 yıldız, 4 yıldız ve 5 yıldızlı oteller bulmak mümkün.

Mahmutlar otellerini gör
Türkler
Türkler

Antalya'nın en lüks zincir otellerinden olan Vikingen otellerinin başı çektiği çok sayıda lüks resort oteli Türkler bölgesinde bulabilirsiniz. Bölgede denize sıfır kendi sahilleri olan ve her şey dahil konseptine sahip oteller bulunuyor.

Türkler otellerini gör
İncekum
İncekum

Adını incecik kuma sahip plajlarından alan İncekum bölgesi deniz tatili yapmak isteyen tatilcilerin en çok tercih ettiği bölgeler arasında. Bölgede genellikle büyük tatil resortları yer alıyor.

İncekum otellerini gör
Payallar
Payallar

Payallar daha çok plaj oteli bulunan Alanya'nın turistik bölgelerindendir.

Payallar otellerini gör
Alanya Kestel
Alanya Kestel

Tertemiz bir denize sahip olan Kestel, aynı zamanda 2 km uzunluğundaki incecik kuma sahip sahil şeridi ile bu bölgede konaklayan misafirlerine deniz keyfi sunuyor. Büyük havuzlara sahip birçok 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı oteli bölgede bulabilirsiniz.

Alanya Kestel otellerini gör

Alanya Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Granada Luxury Beach
Granada Luxury Beach

“Ramazan bayramını geçirdim tam anlamıyla harika❤️”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Floria Beach Hotel
Floria Beach Hotel

“Otel odanın küçüklüğü dışında hiçbir problem yaşamadım.özellikle yeme içme üst düzeydi”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Scylax Family Club
Scylax Family Club

“çok bişey beklememek lazım, fiyat performans sadece”

6,0 Keyifli
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Relax Beach Hotel
Relax Beach Hotel

“şöyle söyleyeyim yemek çeşidi çok az etkinlik 0 eğlence 0 yani müşterilere hiçbsey yapılmıyor etkinlik aktive olarak ek olarak kaydır...”

4,0
%100 doğrulanmış konuk yorumu
İncekum Beach Resort
İncekum Beach Resort

“Personeller çok ilgiliydi”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Labranda Alantur Resort
Labranda Alantur Resort

“Bence on numara bir yer çalışanlar çok güler yüzlüydü tesisin olanaklarıda iyi biz beğendik gidecegimzde tekrar düşünmeden rezervasyo...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Cleopatra Ada Apart
Cleopatra Ada Apart

“Hizmeti güzel çalışanlar güleryüzlü”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Aska Just In Beach
Aska Just In Beach

“Memnun kaldım her şey güzeldi., sadece hamam kısmına bölme yapılabilir diye düşünüyorum.”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Best Alanya Hotel
Best Alanya Hotel

“Her şey çok güzeldi, özellikle süleyman bey teşekkürlerimi iletiyorum”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Livaneli Boutique Otel
Livaneli Boutique Otel

“Lokasyon olarak çok iyi bir konumda ,personel güler yüzlü ve uygun fiyat memnun kaldım ,teşekkür ediyorum”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Alanya Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 204,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Alanya Seyahat Yazıları

Alanya Sıkça Sorulan Sorular

Alanya'da alışveriş nerede yapılır?

Alanya'da alışveriş yapmak için tarihi Alanya Kalesi’nin bulunduğu bölgeyi, çarşı ve mahalle pazarlarını, Megamall AVM, Alanyum AVM ve Konaklı Time Center gibi alışveriş merkezlerini tercih edebilirsiniz.

Alanya’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Alanya’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Blue Marlin Deluxe Spa Resort, Adenya Resort Hotels & Spa ve Adin Beach Hotel bulunuyor.

Alanya’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Alanya’daki popüler ucuz oteller içerisinde Kleopatra Tower Apart Hotel, Select Apart Hotel ve Okan Tower Apart Otel bulunuyor.

 

Alanya’nın plajları nasıldır?

Akdeniz’in kıyısında uzun bir sahil şeridi üzerinde bulunan Alanya’nın plajları genellikle ince kumludur. Hatta bazı plajlarında bulunan kumlar, altın sarısı rengindedir. Plajların çoğu Mavi Bayrak Ödülü’nü almıştır ve çoğunun denizi sığdır. Özellikle Kleopatra Plajı, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sevilir. Damlataş Plajı’nın tertemiz denizi de her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlar.

Alanya nasıl bir yer?

Yabancı turistler arasında popülaritesi oldukça fazla olan Alanya, ülkemizin en çok turist ağırlayan tatil beldelerinden biri. Akdeniz kıyısında upuzun bir sahil şeridi üzerinde konumlanan Alanya’da birbirinden temiz plajlarda tüm yorgunluğunuzu atacağınız bir deniz tatili yapabilirsiniz. Plajlarıyla maviye doyururken doğal güzellikleriyle de yeşilin her bir tonunu da yansıtan Alanya, ülkemizin en güzel tatil beldesidir.

Alanya’nın neyi meşhur?

Alanya’nın en meşhur yerlerinden biri, her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan Kleopatra Plajı’dır. Ayrıca Akdeniz’de yüzme keyfini iki katına katlayacak olan İncekum Plajı ve Oba Plajı da bölgenin en meşhur plajları arasında yer alır.  Alanya Kalesi ise beldenin en meşhur simgelerinden biri.

Alanya’da ne yapılır?

Alanya, sahil şeridi ve Akdeniz’in muhteşem maviliğiyle deniz tatili ile anılsa da aslında Alanya’da kültürel ve tarihi geziler de yapabilirsiniz. Doğal güzellikleriyle ön planda olan bu gözde tatil beldesinde keyifli doğa yürüyüşlerine mutlaka çıkın. Alanya’nın sıklıkla ziyaret edilen yerlerinden biri olan Dim Çayı’nda rafting deneyimini de yaşayabilirsiniz. Ayrıca tekne turlarına çıkabilirsiniz.

Alanya’da gece hayatı nasıldır?

Alanya’da gece hayatı, yazın oldukça hareketli geçiyor. Herkesin zevklerine hitap edebilecek çok sayıda eğlence mekanına ev sahipliği yapan Alanya’da liman bölgesine gittiğinizde birçok bar bulabilirsiniz. Robin Hood Night Club, Havana Club & Bar gibi gece kulüpleri de sabahın ilk ışıklarına kadar eğlence vadediyor. Ayrıca Alanya’da bulunan otellerin kendi gece kulüpleri ve barları da bulunabiliyor.

Damlataş Mağarası nerededir?

Alanya ilçesinde konumlanan Damlataş Mağarası, şehir merkezine yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sahil şeridinde yer aldığı için ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadan gezilebilir.

Alanya’da gezilecek yerler nerelerdir?

Tarih boyunca ev sahipliği yaptığı farklı uygarlıkların tarihi ve kültürel izlerini halen taşımaya devam ediyor. Alanya denince ilk akla gelen Alanya Kalesi görmeniz gereken yerler arasında ilk sırayı alıyor. Dim Çayı ve Mağarası ile Damlataş Mağarası da Alanya’ya gelenlerin görmeden dönmediği yerlerden. Sultan Keykubat’ın yaptırdığı Tersane ve Kızıl Kule de gezilerinize farklılık katacak. Alanya’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta konumlanan Laertes Antik Kenti ve Syedra Antik Kenti de görülmeye değer.