2. Sayfa Alaçatı Otelleri Ara

En uygun Alaçatı otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Alaçatı otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Alaçatı Hakkında

İzmir’in tatil cennetlerinden Alaçatı, Çeşme ilçesine bağlı ve Ege’nin en kendine özgü tatil beldelerinden biri. Alaçatı; rengarenk pencereli tarihi taş evleri, begonviller ve sakız ağaçları ile süslü Arnavut kaldırımlı sokakları, hediyelik eşya dükkanlarını ve otantik tasarımlı sakin kafeleriyle hem eğlenceli hem de huzurlu bir tatil deneyimi sunuyor.

1920'li yıllara kadar sadece Rumların yaşadığı küçük bir köy olan Alaçatı, 1970'li yıllarda rüzgâr sörfü meraklıları tarafından keşfedildikten sonra Ege’nin en sevilen rüzgâr sörfü merkezlerinden biri haline geldi. Belde; rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü, yelken ve deniz paraşütü yapmak için ideal denizi ve sert rüzgârlarıyla günümüzde bir dünya markası haline gelmiş durumda ve her yıl binlerce amatör profesyonel sporcuyu misafir ediyor. Beldenin sahilinde her yaş için eğitimler veren Alaçatı rüzgâr sörfü okullarında yelkenden dalışa kadar pek çok farklı eğitim alabilirisiniz.

Alaçatı sahili, kristal berraklığındaki denizi ile de ünlü ve altın sarısı kumsallarla çevrili Alaçatı Plajları; butik oteller, balık restoranları ve Ege’nin eşsiz manzarası eşliğinde içeceğinizi yudumlayabileceğiniz kafelerle çevrili. Her hafta kurulan Alaçatı Pazarı; şifalı Ege otları, Alaçatı zeytinyağı ve organik ürünlerle tüm Türkiye’den insanları kendine çekiyor. Alaçatı Ot Festivali ve her yıl yaz aylarında düzenlenen Alaçatı Rüzgâr Sörfü Şenliği gibi pek çok eğlenceli etkinliğin de düzenlendiği beldenin ılık Akdeniz iklimiyle sadece yaz aylarında değil, her mevsim doğal güzellikler arasında tatil yapabilirsiniz.

Alaçatı Otel Bölgeleri

Alaçatı’daki otelleri, belde merkezinde ve Türkiye’nin en güzel 10 plajı arasında gösterilen Ilıca Plajı çevresinde yoğunlaşıyor. Ferah Ege dekorasyonları ve cumbalı taş odalara sahip Alaçatı butik otelleri, balayı çiftlerini, su sporları yapmak isteyenleri ve aileleri ağırlıyor. Özellikle Kemalpaşa Caddesi üzerinde güzel yöresel restoranlar, kafeler ve hareketli çarşılara çok yakın konumda bulunan Alaçatı butik ve apart otelleri, turist kalabalığından uzak yöresel taş duvarlarla çevrili bahçelerinde sessiz ve huzurlu bir konaklama sunuyor. Muhteşem doğa manzaraları eşliğinde konaklayabileceğiniz Balambaka Tepesi de birbirinden güzel butik otele ev sahipliği yapıyor.

Bölgenin eski halk plajlarından olan Ilıca Plajı’nın yanı sıra mavi bayraklı Alaçatı Çark Plajı ve Alaçatı Halk Plajı çevresinde de denize sıfır butik oteller, apart oteller ve 5 yıldızlı oteller hizmet veriyor. Çeşme ve Ilıca Plajı arası ise arkası çam ormanları önü ise masmavi Ege Denizi ile çevrili bungalov oteller ve kamp alanları çok seviliyor. Yine aynı konumda bulunan Aya Yorgi Koyu, Ege’nin en güzel koylarından biri ve çevresinde delüks ve superior odalarda kalabileceğiniz denize sıfır 5 yıldızlı oteller ve şık butik oteller hizmet veriyor.

Alaçatı merkezindeki tarihi Hacımemiş Mahallesi, yüzlerce yıllık taş mimarili Rum evlerinin restore edilmesiyle hizmete başlamış ve aileler tarafından işletilen apart oteller, butik oteller, sanat galerileri, el sanatı atölyeleri ve güzel kafeleriyle belde merkezinde tatil yapmak isteyenler için ideal. Doğanın içinde huzur bulmak ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler ise Delikli Koy, Ilıca Tanay Orman Kampı, Kleopatra Koyu ve Gerence Körfezi’nde sıralanan Alaçatı otellerini inceleyebilirler.

Alaçatı Otel Temaları

Alaçatı, 5 yıldızlı oteller ve devasa tatil köyleri yerine ailelerin işlettiği tarihi taş konaklarda, sakin bir Ege tatili yapmak isteyen tatilcilere hitap ediyor. Belde merkezi ve plaj çevreleri, genellikle 2 veya 3 katı, yemyeşil korunaklı bahçeleri, yüzme havuzları ve küçük bahçe restoranları olan butik oteller ile çevrili. Alaçatı butik otelleri; oda kahvaltı, yarım pansiyon ve tam pansiyon konseptleriyle misafirlerine hizmet sunuyor. Organik ve taze ürünlerle ücretsiz serpme kahvaltı, Ege mutfağından sevilen yemekler ve mezeler servis eden butik ve apart otellerin çevresinde güzel balık restoranları da bulabilirsiniz.

Hem rüzgâr sörfü merkezlerine hem Alaçatı eğlence mekanlarına ve çarşılarına 5-10 dakika yürüyüş mesafesindeki butik oteller, özel oda dekorasyonları ile de dikkat çekiyor. Taş duvarlar, el işi ahşap tavanlar, el dokuması kilimler, antika ve sanat eserleri ile süslü butik oteller, belde merkezinde olmasına rağmen hem sıcak hem de ses geçirmeyen taş duvarlarıyla serin ve sessiz.

Ege’nin en güzel plajlarından olan Ilıca Plajı ve Alaçatı Halk Plajı çevresinde yer alan deniz manzaralı balayı otelleri ise dünyanın her yerinden gelen balayı çiftleri için ideal. Özel balayı dekorasyonlu odalar, şarap meyve sepeti ikramlar ve Ege Denizi manzaralı balkonlar olan Alaçatı balayı otelleri, pek çok odasında jakuziye de sunuyor.

Alaçatı’da apart oteller de çok yaygın ve bu apart oteller, ekonomik tatil yapmak isteyen kalabalık aileler veya arkadaş grupları için ideal. Ayrı mutfakları, mutfak ekipmanları ve ayrı oturma alanları bulunan geniş odalarda konaklayabileceğiniz Alaçatı apart otelleri; mutfak alışverişleri yapabileceğiniz Alaçatı çarşısı, semt pazarları ve alışveriş merkezlerine de oldukça yakın. Hem belde merkezinde hem de plajlara yakın konumlarda hizmet veren Alaçatı pansiyonları ise kalabalıklardan uzak, ev konforunda tatil yapmak isteyenlerin tercihi. Mutfaklarını kullanabileceğiniz pansiyonların geniş bahçelerinde de köy kahvaltılarının tadını çıkarabilirsiniz.

Alaçatı’da az sayıda da olsa 5 yıldızlı otel ve tatil köyü bulunuyor. Ultra her şey dahil veya her şey dahil konsepti ile hizmet veren Alaçatı 5 yıldızlı otellerinin pek çoğu denize sıfır konumda ve belde merkezinin biraz uzağında yer alıyor. Açık büfe yemekler, zengin içecek seçenekleri, yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, özel plajları, Türk hamamı ve masaj gibi spa olanakları bulunan 5 yıldızlı oteller, ailelerin yanı sıra balayı tatilleri için de tercih ediliyor. A’la Carte restoranlarında Türk ve dünya mutfaklarından gurme lezzetler sunan oteller, ücretsiz çocuk kulüpleri veya su parkları ile de ilgi görüyor.

Alaçatı ve Çeşme sahillerinde ormanlar arasında, geniş bir yeşil alan üzerinde kurulan Alaçatı bungalov otelleri, doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerin keyifle tatil yapabileceği yerler. Özel yapım ahşap bungalovlar; 24 saat sıcak su, klima, geniş yataklar, özel bahçe ve oda servisi gibi pek çok olanağa sahip. Aile tatilleri ve balayı tatilleri için tercih edebileceğiniz bungalov evler, evcil hayvanlarıyla tatil yapmak isteyen konukları da kabul ediyor.

+12, +14 ve +16 yetişkin konsepti ile hizmet veren Alaçatı balayı otelleri, romantik tatillerin değişmez adreslerinden. Taş konaklar ve müstakil villalarda misafirlerini ağırlayan Alaçatı yetişkin otelleri, her biri özenle dekore edilmiş lüks suit odaları, yüzme havuzları, sessiz bahçeleri, zengin şarap menüleri ve gurme yemekleri ile Alaçatı’da romantik bir tatil yapmak veya unutulmaz bir balayı geçirmek için mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.

Mahremiyete önem veren ve sadece ailesiyle baş başa tatil yapmak isteyen tatilcilere hitap eden Alaçatı villa otelleri ise ayrı yatak odaları, banyoları, ayrı çocuk odaları ve donanımlı mutfaklarının yanı sıra sadece size ait olacak yüzme havuzu ve peyzajlı bahçeleri ile son yıllarda çok popüler.

Beldede sayıları az da olsa alkolsüz konsepte İslami oteller, muhafazakâr oteller ve İslami tatil köyleri de bulabilirsiniz. Müstakil ve korunaklı villalarda yer alan muhafazakâr oteller; bay bayan ayrı yüzme havuzları, özel plajları ve Türk hamamları gibi pek çok olanağa sahip. Yiyecekler ve içecekler konusunda da hassas olan bu otellerde alkol satılmıyor ve bütün yemekler helal gıda sertifikalı ürünlerle hazırlanıyor.

Bazıları sezonluk bazıları ise her mevsim hizmet veren Alaçatı’daki oteller; erken rezervasyon, tatil kampanyaları ve özel indirimler ile ekonomik bir tatil sunuyor. Beldede yaz aylarında oda fiyatları en yüksek seviyeye ulaşıyor ama deniz suyu sıcaklıklarının yüzmek için hala ideal olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarında da hem butik oteller hem apart otellerde en uygun fiyatlarla konaklayabilirsiniz.

Alaçatı’ya Ulaşım

İzmir uçak bileti alarak kolayca ulaşabileceğiniz Alaçatı’ya otobüs, minibüs, tekne ve özel aracınızla da rahatlıkla gidebilirsiniz. Alaçatı’ya 90 kilometre uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hem Türkiye’nin hem de dünyanın pek çok şehrinden direkt ve aktarmalı uçuşlar düzenleniyor. Havalimanından ise araba kiralayarak, taksiyle veya bazı otellerinin konuklarına sunduğu ücretsiz transfer servisleriyle 1 saatlik bir yolculukla beldeye geçebilirsiniz.

Daha ekonomik bir ulaşım için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hizmet veren Havaş otobüsleri ve İzban metrosu ile İzmir Otogarı ve Üç Kuyular Semt Garajı’na geçebilir, buralardan her yarım saatte bir hareket eden Alaçatı veya Çeşme minibüslerine binebilirsiniz. Alaçatı’ya gitmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ESHOT otobüslerini de kullanabilirsiniz. 984 numaralı Fahrettin Altay-Urla ve 760 numaralı Urla-Çeşme belediye otobüsü ile çevre ilçelerden rahatça beldeye ulaşmanız mümkün. Otobüs ile Alaçatı’ya gitmek için İzmir Otogarı veya Çeşme Otogarı için bilet alabilir ve otogarların ilçe peronlarında hizmet veren Alaçatı veya Çeşme minibüslerine binebilirsiniz.

Çeşme’den Alaçatı’ya geçmek için gece 24:00’a kadar Çeşme, Ilıca ve Alaçatı arasında ulaşım hizmeti sağlayan dolmuşlardan faydalanabilirsiniz. Sahil şeridindeki plajlardan da geçen bu dolmuşlarla turistik noktalara da kolayca gidebilirsiniz.

İstanbul’a 567 kilometre, Ankara’ya 675 kilometre, Bursa’ya 433 kilometre, Antalya’ya 530 kilometre ve İzmir’e 77 kilometre uzaklıktaki Alaçatı’ya özel aracınızın yanı sıra Kuşadası, Fethiye, Muğla ve Antalya limanlarından hareket eden teknelerle de özellikle yaz aylarında keyifle gidebilirsiniz.

Alaçatı’da Gezilecek Yerler

Alaçatı gezilerine başlamak için en güzel yer olan Hacı Memiş Mahallesi, akşam yürüyüşleri ve fotoğraf safarilerinin de değişmez adreslerinden biri. Birbirinden güzel taş evlerin sıralandığı mahalle, butik otellerin yanı sıra sakızlı Türk kahvesi içebileceğiniz sevimli kafeler, yüzlerce çeşit hediyelik eşya bulabileceğiniz el sanatı atölyeleri ve sanat galerileriyle de keyifli bir gezi sunuyor. 1812 yılı yapımı tarihi Hacı Memiş Ağa Camisi’ni de bu gezinizde ziyaret edebilirsiniz.

Mavi ve beyaz renkleriyle geleneksel Ege ruhunu yansıtan asırlık Alaçatı evleri, beldenin her köşesinde karşınıza çıkacak bir güzellik. Bir zamanlar Rumların yaşadığı bu evlerin bazıları aslına uygun olarak restore edilmiş ve butik otel, pansiyon, kafe veya sanat galerisi olarak hizmet veriyor. Taş ve ahşap işçilikleriyle dikkat çeken Alaçatı taş evleri, cumbalı mimarileriyle harika fotoğraflar sunuyor.

Alaçatı’da alışveriş yapmak için mutlaka uğramanız gereken diğer yer de ünlü Alaçatı Pazarı. Türkiye’de sadece Alaçatı’da yetişen damla sakızının yanı sıra çevre köy ve çiftliklerden getirilen organik ürünlerin de satıldığı pazar, her cumartesi günü Alaçatı merkezinde kuruluyor. Taze Ege otları, Alaçatı organik zeytinyağları, zeytinyağları ile hazırlanan kozmetik ürünleri, zeytinyağlı sabunlar, ev yapımı Ege reçelleri gibi yüzlerce ürünle dolu tezgahlar, apart otellerde konaklayan tatilcilerin de ilk uğradığı yerler arasında.

Seramik süs eşyaları, birbirinden güzel takılar ve bölgeye özgü keten bezinden yapılan yazlık giysiler almak için ise Alaçatı Çarşısı ve Çatladı Kapı Çarşısı’nda bulunan mağazalar ve hediyelik eşya dükkanlarına uğrayabilirsiniz. Alaçatı, Ege’nin takı cenneti olarak bilinir ve belde kadınlarının el emeği göz nuru yaptığı takılar, beldede en çok satan hediyelik eşyalar arasında.

Alaçatı, özellikle rüzgâr sörfü için ideal plajlarıyla dünya çapında bir üne kavuştu. Ege Bölgesi’nin en sevilen plajı olan Ilıca Plajı’nın yanında beldeye 10 dakika yürüyüş mesafesindeki beldenin Çakıl Plajı, Alaçatı Halk Plajı ve korunaklı konumu ve sakin deniziyle çocuklu ailelerin çok sevdiği Aya Yorgi Plajı, hem berrak denizin tadını çıkarabileceğiniz hem de su sporları yapabileceğiniz yerler.

Balayı fotoğrafları çekmek veya romantik akşam yürüyüşleri yapmak için Alaçatı Yel Değirmenleri’ni ziyaret edebilirsiniz. 1800’lü yılların ortalarında inşa edilen 4 tane yel değirmeni, panoramik Ege Denizi ve muhteşem gün batımları izleyebileceğiniz bir tepede sıralanıyor. Bir zamanlar yerel halkın buğday ve bulgur öğütmek için kullandığı yel değirmenlerinde günümüzde romantik akşam yemekleri tadabileceğiniz şık restoranlar hizmet veriyor.

Alaçatı’da tatil yapan yabancı turistlerin mutlaka uğradığı 1874 yapımı Ayios Konstantinos Kilisesi, mistik dokusuyla görülmeye değer. Bir dönem Rumların en önemli ibadet mekanı olan kilise, günümüzde Pazaryeri Camisi ismini almış ve hala hizmet vermeye devam ediyor.

Alaçatı gece hayatı ise genellikle akustik canlı müzikler dinleyebileceğiniz şirin barlar ve kafeler etrafında dönüyor. Gündüz Alaçatı plaj kulüplerinde denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra her zaman kolayca bulabileceğiniz dolmuşlar ve taksilerle 5 dakikada Çeşme’ye geçebilir ve gece kulüplerinden çeşit çeşit barlara kadar pek çok farklı alternatif eğlence mekanı bulabilirsiniz. Her yıl nisan ayında düzenlenen Alaçatı Ot Festivali ise beldenin en önemi etkinliği. Festivalde hem yöresel lezzetleri tadabilir hem de eğlenceli etkinliklerle doyasıya eğlenebilirsiniz.

Alaçatı’da Yapılabilecek Aktiviteler

Alaçatı rüzgâr sörfü yarışları ve şenlikleri, dünyanın her yerinden su sporu severlerin bu güzel beldeye çekiyor. Windsurf ve Kitesurf okullarının hizmet verdiği beldede rüzgârlı yapısı ve berrak deniziyle Alaçatı Yumru Koyu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en güzel rüzgâr sörfü bölgelerinden biri kabul ediliyor. Dünya Windsurf Şampiyonası'nın yapıldığı bu büyüleyici koyda profesyonel sörfçülerden kısa bir eğitim alarak siz de rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü ve yelken yaparak eğlenebilirsiniz.

Sadece su sporları yapmak için değil, gün boyu tertemiz deniz ve güneşin tadını çıkarmak için de Alaçatı plajlarına uğrayabilirsiniz. Sıcak su akıntılarından dolayı her mevsim ılık sularıyla ünlü Ilıca Plajı, temiz sahiliyle yaz aylarında oldukça hareketli olan Alaçatı Halk Plajı, çevresinde güzel butik ve apart otellerin de olduğu Çark Plajı, kalabalıklardan uzak denize girebileceğiniz Kleopatra Plajı ve şnorkelli dalışlar için ideal berrak sularıyla Altınkum Plajı, Alaçatı’nın en güzel plajları arasında.

Her saat bulabileceğiniz Alaçatı tekne turları ile kabalalıklardan uzak ıssız koylarda yüzebilir ve dalışlar yapabilirsiniz. Çeşme Limanı’ndan hareket eden saatlik ve günlük tekne turları ile buz gibi suları ile ünlü Delikli Koy başta olmak üzere Mercan Boğazı (Akvaryum Koyu), Mavi Koy, Güvercinlik Koyu, Eşek Adası ve Yeşil Koy gibi birbirinden güzel koyları keşfedebilir hatta Yunan Sakız Adası’na günübirlik tekne turlarına katılarak, adanın da tarihi ve doğal güzelliklerini gezebilirsiniz.

Ilık ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında Alaçatı’da yapabileceğiniz en güzel etkinlik ise doğa yürüyüşleri. Panoramik deniz manzaraları eşliğinde zeytin ve üzüm bahçeleri arasında ilerleyen Alaçatı doğa yürüyüşleri ile 6000 yıl önce keşfedilen ve ülkemizde sadece Alaçatı’da bulunan sakız ağaçlarını da yakından görebilirsiniz. Efes-Mimas Yolu, Zeytineli, Yalı, Ilılaça, Delikli Koy ve Yumru Koyu, en sevilen Alaçatı yürüyüş rotaları arasında yer alıyor.

Alaçatı’da Ne Yenir

Son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından çok ziyaret edilmesine rağmen huzurlu ve sakin Ege kasabası atmosferini koruyan Alaçatı, taze mevsim balıkları ve zeytinyağlı mezeleri sunan balıkçı restoranlarıyla ünlü. Özellikle yaz dönemlerinde ve hafta sonları çok kalabalık olan Alaçatı balık restoranları, beldenin sakız kokulu sokaklarının yanı sıra Ilıca Plajı, Aya Yorgi Koyu, Alaçatı Çark Plajı ve Alaçatı Halk Plajı çevresinde de sıralanıyor.

Ahşap iskelelerde kurulan masalarda muhteşem gün batımı manzaraları eşliğinde romantik akşam yemeklerinin de tadını çıkarabileceğiniz balık restoranlarında levrek, kefal, lüfer, çipura, istavrit, kolyoz, mezgit ve orkinos gibi onlarca balık çeşidi; kalamar, karides ve ahtapotlarla hazırlanan mezeler ve salatalar tadabilirsiniz. Balık köftesi ve balık kokoreç ise farklı tatlar arayanların mutlaka denemesi gereken lezzetler.

Balık restoranları kadar Ege mutfağı yemekleri servis eden yöresel restoranların da çok sevildiği Alaçatı’da usta şeflerin taze Ege otları ve organik ürünlerle hazırladığı çökertme kebabı, İzmir köfte, İzmir kumru, papaz yahnisi, kabak çiçeği dolması, otlu börek, mercimek bükme, Rum mezesi, zeytinyağlı fava, turp otu salatası gibi yemek ve zeytinyağlı mezeler servis ediliyor.

Alaçatı, Türkiye’de sakız ağaçlarını tek bulunduğu yer ve hem sahil kenarında hem de Arnavut kaldırımlı Alaçatı sokaklarında hizmet veren şirin kafelerde sakızlı Türk kahvesi, sakızlı muhallebi, sakızlı dondurma ve sakızlı kurabiye tatmadan beldeden ayrılmamalısınız.

Kaliteli üzüm bağları olan ve şarapçılığın yüzlerce yıldır yapıldığı beldede hem tarihi atmosferlerini koruyan şarap evlerinde hem de deniz manzaralı Alaçatı meyhanelerinde yöresel peynirler, zeytinyağlı mezeler ve canlı müzik eşliğinde bu lezzetli şarapların tadını çıkarabilirsiniz.

Alaçatı Galeri

Alaçatı Şehir Rehberi

Alaçatı Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Kiraz Otel
Kiraz Otel

“Otel sahipleri güleryüzlü ve ilgiliydi. Odalar çok temizdi. Bahçesi keyifliydi. Kahvaltısı güzeldi. Tam bir fiyat performans oteliydi...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Nano Butik Hotel
Nano Butik Hotel

“Konumu mükemmel. Alacatida gezilecek her yerin merkezinde. Araci park ettikten sonra her yere yuruyebilirsiniz. Kahvaltısı gayet güze...”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Alacati Pupil Hotel
Alacati Pupil Hotel

“çok iyiydi çalışanları herkes”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Beyaz Kapı Boutique Hotel
Beyaz Kapı Boutique Hotel

“Genel olarak normal bir süreç geçirdik kahvaltısı çeşit ve porsiyon olarak yetersizdi.”

5,0
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Alacati Umitev Hotel
Alacati Umitev Hotel

“Wifi hariç çok memnun kaldık oda temizlik kahvaltı herşey güzeldi”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Provence Mansion Alaçatı
Provence Mansion Alaçatı

“Otel personeli çok güleryüzlüydü. Otelin konumu mükemmel. Konsept şahane. Kahvaltısı gayet yeterli. Odalar da gayet hoş. Kesinlikle t...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Primus Otel
Primus Otel

“çok memnun kaldım, çalışanlar çok yardım severdi teşekkür ediyorum..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Alaçatı Private Otel
Alaçatı Private Otel

“Her şey çok güzeldi ..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Maison D Azur Alaçatı
Maison D Azur Alaçatı

“Işletme sahipleri cana yakın ve ilgilydi , benim için çok güzel bir konaklamaydı teşekkür ediyorum”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Alaçatı Cadde Otel
Alaçatı Cadde Otel

“Gayet güzel çok memnun kaldım.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Alaçatı Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Alaçatı Seyahat Yazıları

Alaçatı Sıkça Sorulan Sorular

Alaçatı’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Alaçatı’daki popüler ucuz oteller içerisinde Asma Han Hotel, Kekik Alaçatı Otel Mayko ve Alaçatı Private Otel bulunuyor.

Alaçatı’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

 Alaçatı’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Design Plus Seya Beach Hotel, Alaçatı Kapari Otel Special Category ve Balambaka Alaçatı bulunuyor.

Bodrum ile Alaçatı arası kaç saattir?

Bodrum ile Alaçatı arasında yaklaşık 307 kilometre uzaklık vardır ve Milas Söke yolu üzerinden 3 saat 40 dakikalık araba yolculuğuyla ulaşılabilir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Alaçatı’ya nasıl gidilir?

Adnan Menderes Havalimanı, Alaçatı’ya yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından Alaçatı’ya ulaşmak için genelde Nisan - Kasım ayları arasında düzenlenen HAVAŞ seferlerinden faydalanabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık olarak 1 buçuk saat sürüyor.

Alaçatı’da kışın yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

Alaçatı’da bulunan oteller ve mekanların birçoğu kış mevsiminde de açık olurlar. Kış mevsiminde çok büyük bir kalabalık olmaz. Bu nedenle Alaçatı’ya kışın gittiğinizde yaz mevsiminde kalabalıktan keyfini çıkaramadığınız kasabayı sakin sakin keşfedebilirsiniz. Taş evlere kurulan otellerde bulunan şöminelerin başında romantik anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca Çeşme’de bulunan termal otellerde şifalı suların keyfini sürebilirsiniz.

Çeşme ve Alaçatı arası kaç kilometre?

Çeşme ile Alaçatı arasındaki uzaklık yaklaşık 8 kilometre. 15 dakika gibi kısa bir sürede Çeşme’den Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz.

Alaçatı festivalleri ne zaman?

Yazın her günün bir festival gibi geçtiği Alaçatı’da ülkemiz için önemli festivaller düzenlenir. En ünlüsü ise Alaçatı Ot Festivali. Ege Bölgesi’nde yetişen birbirinden farklı birçok otu görüp tanıyabileceğiniz ve bu otlarla yapılan yemekleri yiyebileceğiniz festival genelde Nisan ayında gerçekleşir. Belediyenin destekleriyle gerçekleşen Alaçatı Uçurtma Festivali ise Mayıs ayında yerli ve yabancı profesyonel uçurtmacıları ağırlıyor. Alaçatı’nın sörfe elverişli olması nedeniyle ilgi çeken Alaçatı Sörf Şenliği, Temmuz ayında gerçekleşiyor.

Alaçatı nasıl bir yerdir?

Ege Bölgesi’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı, rengarenk taş evlerinin süslediği sokakları ve begonvillerin hoş kokuları arasında huzur bulacağınız şirin bir yer. Arnavut kaldırımlı sokaklarına karşılıklı olarak kurulmuş kafeler ve restoranlarda keyifli sohbetler ederek tatilinizin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Alaçatı’da nerelerde kalınır?

Alaçatı’ya gittiğinizde konaklamak için Kemalpaşa Caddesi’ni kapsayan Alaçatı Merkez, Hacımemiş Mahallesi’ni barındıran Yeni Mecidiye ya da Alaçatı’nın denize kıyısı olan yegane bölgesi Port Alaçatı’da konaklayabilirsiniz. Alaçatı’da her şey dahil lüks oteller, butik oteller ve uygun fiyatlar sunan otel seçenekleri oldukça fazla.

Alaçatı’da gece hayatı nasıldır?

Alaçatı, özellikle yaz mevsiminde oldukça hareketli bir gece hayatına sahiptir. Bu nedenle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeker ve yaz mevsiminde çok kalabalıklaşır.  Birçok ünlü kulüp ve barın bulunduğu beldede ünlü DJ’ler performanslarını sergilerler. Alaçatı sokaklarında bulunan kafeler ve barlarda da içeceklerinizi yudumlarken canlı müziğin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Alaçatı’da bulunan plajlarda eğlence, gecenin geç saatlerine kadar sürüyor ve unutulmaz bir deneyim sunuyor.