Polis Otelleri Ara

En uygun Polis otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Polis otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Polis Hakkında

Yemyeşil Baf Dağları’ndan, masmavi Akdeniz’e kadar uzanan bir vadinin parçası konumundaki sevimli belde Polis, Kıbrıs Adası’nın kuzeybatı sahilinde bulunuyor. Adını Chrysochou Nehri’ni çevreleyen bereketli topraklardan alıyor ve ‘Altın Arazi Şehri’ anlamına geliyor. Büyük otellerin olmadığı bir gezgin noktası olan beldede, kaplumbağaların yumurtalarını bıraktığı Mavi Bayrak’lı bakir plajlarda güneş ve denizin tadını çıkarabiliyor, çok yakınındaki Latchi liman kentinde ise tekne turlarına çıkabiliyor, su sporları yapabiliyorsunuz. Belde çam ağaçlarıyla kaplı Akamas Yarımadası doğa rezervinin kenarında bulunduğu için yürüyüş ve dağ bisikleti aktiviteleri için de tam bir cennet.

M.Ö. 1400-1100 tarihleri arasında Mikenler tarafından kurulan Polis, Büyük İskender’in de halefleriyle savaştığı alan olarak biliniyor. Beldede geçmişin izlerini göreceğiniz birçok tarihi anıt mevcut. Meydanın hemen yakınında bulunan ve 16. yüzyıldan kalan Agios Andronikos Kilisesi’nin içinde Venedik dönemine ait fresklerle karşılaşacak, 18. yüzyıldan kalan Agia Kyriaki Kilisesi’nin mimarisine ise hayran kalacaksınız. Neolitik ve Kalkolitik Çağ’dan kalan buluntuların sergilendiği Arkeoloji Müzesi ile müzenin hemen girişinde bulunan 600 yıllık zeytin ağacı beldede görmeye değer diğer noktalar. Polis rotasında Trodos Dağları’nda geleneksel köy evlerini de gezebiliyorsunuz. Güzel eski binalarıyla meşhur Kakopetria Köyü ile her yıl Dionysia Şarap Festivali’nin düzenlendiği Stroumbi Köyü de Trodos Dağları’ndaki bu özel noktalar.

Eski köy yaşamı, harika doğa manzaraları, geleneksel Yunan yemekleri, Afrodit hamamları, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Polis’in köy meydanı oldukça samimi bir atmosfer sergiliyor. Eğlence hayatı sınırlı olan beldenin restoranlarında ise buraya has üzümlerden yapılan Commandaria şarabını tadabiliyorsunuz.

Kış aylarında oldukça sessiz bir yere dönüşen belde ekimin ortasından nisana kadar doğaseverlerle, hazirandan eylüle kadar da deniz tatilcileriyle dolup taşıyor. Beldeye havayoluyla gelmeyi planlıyorsanız, en yakın havaalanı 55 kilometre mesafede bulunan Kıbrıs Baf Uluslararası Havaalanı. Polis’e gelmek için taksi, otobüs veya araç kiralama alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.