Ağlasun Otelleri Ara

En uygun Ağlasun otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ağlasun otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ağlasun Hakkında

Ağlasun Hakkında

Burdur şehrine bağlı Ağlasun, uzun tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, etkileyici kültürel hazineler saklayan bir ilçe. Ağlasun, her yıl binlerce turisti kendine çeken ve Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden birisi olan Sagalassos Antik Kenti ile dünya çapında tanınıyor. Pisidia olarak bilinen bölgede yer alan Sagalassos Antik Kenti’ni gezerken 12.000 yıl öncesine ait kalıntılarla karşılaşacaksınız. 

Bu gezinizde göreceğiniz eserler arasında iki Roma hamamı, Apollon Klarios ve Antonian Pius Tapınakları, Sütunlu Cadde, Macellum ve antik tiyatronun yanı sıra Ares, Herakles ve Zeus gibi Yunan tanrılarının çarpıcı büstleri yer alıyor. Etkileyici antik kalıntıların yanı sıra çevresi de görülmeye değer doğal güzelliklerle çevrili olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'ne önerilen Sagalassos Antik Kenti, sizi tarihi ve doğal güzellikler arasında unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak.

Ağlasun’un başka bir ilgi çeken özelliği de ilçede bulunan anıt çınardır. Bu çınar ağacının yaklaşık 1000 yaşında olduğu tahmin ediliyor. 9 metre yükseklikte ve 3 metre çapında olan bu anıt ağaç, yüzyıllardır Ağlasun’un merkezinde yaşamına devam ediyor. Anıtsal çınar ağacının hemen yanında göreceğiniz Ağlasun Kervansarayı’nın küçük hamamı da görülmeye değer güzellikte. Selçuklu dönemine ait Ağlasun'da bulunan en önemli eser olan bu küçük hamam, tarihi değerinden dolayı özenle korunuyor. Ağlasun gezinizde göreceğiniz Selçuklu hamamı, bu mimari tarzının en iyi örnekleri arasında yer alıyor.

Ağlasun tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında lezzetli mutfağıyla da sizi etkileyecek bir yer. Bölgede yetişen ürünlerden hazırlanan bu yemekler, ustaların dokunuşlarıyla lezzet kazanıyor. Cifne çorbası, tulum peyniri ile servis edilen fırınlanmış eflatun patlıcan, yörede toplanan mantarlar ile yapılan Göce pilavı ve fırın kuzu gibi yemekler, Ağlasun gezinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bazıları.

Ağlasun Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Mayıs 420,40 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.