Salzburg Otelleri Ara

En uygun Salzburg otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Salzburg otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Salzburg Hakkında

Avusturya’nın dördüncü büyük kenti Salzburg, Barok mimarinin büyük kenti olarak biliniyor. Alp dağları yakınındaki Salzburg’un anlamı ‘Tuz Kalesi’dir. 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine giren kent, hem bir öğrenci kenti hem de turizm kenti olarak son yıllarda adını duyuruyor. Tarihi ve doğası kadar kültür ve müzik alanında da bir marka olan Salzburg, Besteci Mozart’ın doğduğu yerdir. Kentte Avusturya etkisi kadar Almanya kültürünün de etkileri görülüyor.

Sıcaklık yazın 25 santigrat, kışın ise 0 derece seviyelerinde seyrediyor. Kentte farkı milletlerden insanlar yaşıyor. Yugoslav, Alman ve Türkler ilk sırada yer alıyor. Şehrin merkezi tarihi bir yer olduğu için turistlerin ilk hedefi. Barok mimarisi Salzburg Katedrali ihtişamı ile göz alıyor. Hohensalzburg Kalesi hem en eski hem de en büyük kalelerinden biridir. Mozart Evi ise, görülecek yerler arasında ilk sıraya alınmalı.

Şehirde Salzburg Üniversitesi, Salzburg Tıp Üniversitesi, Mozarteum Salzburg Üniversitesi, Alma Mater Europaea Üniversitesi bulunuyor. Salzburg, konserleri ve festivalleri ile devamlı dikkatleri çekiyor. Mozart’ın kenti olduğundan dolayı en önemli festivali müzik festivali oluyor. Salzburg Müzik Festivali, temmuz ve ağustos ayları arasında düzenleniyor. Paskalyada kutlanan Paskalya Festivali de bir başka önemli festivaldir. Salzburg’a Frankfurt, Viyana, Rotterdam, Dublin ve İstanbul başka olmak üzere birçok büyük kentten doğrudan uçuş seferleri bulunuyor. Şehir merkezine otobüsler ile kolayca ulaşılabiliyor. Şehir merkezi yürüyüş ile keşfedilebilecek en iyi kentlerden biri olarak biliniyor. Bunun dışında tramvay, metro, troleybüs ve otobüs de tercih edilebilir.

Salzburg Galeri