Ksamil Otelleri Ara

En uygun Ksamil otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ksamil otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ksamil Hakkında

Arnavutluk Rivierası’nın güneyinde yer alan, komünizm döneminde zeytinyağı, limon ve mandalina üretimi ile bilinen Ksmail, bir sahil köyüdür. Kumlu plajları, berrak suyu, taze deniz ürünleri ve doyasıya bir dinlence için mükemmel bir yerdir. Arnavutluk’un güneyindeki bu küçük cennet, son günlerde turist akınıyla karşı karşıya popüler bir destinasyondur. Avrupa'nın en muhteşem plajlarından bazılarına ev sahipliği yapan Ksamil’de ilk durağınız; turistlerin favorisi Saranda ve Korfu’nun yakınlarında yer alan Ksamil Plajı’dır. Oldukça kalabalık olan bu plaj sizin için fazla kalabalıksa, kısa bir yürüyüşle civardaki minik adaları da değerlendirebilirsiniz. Saranda ve Ksamil arasında yer alan, otobüsle kısa bir yolculuk yaparak ulaşabileceğiniz Monastery plajı da görülmeye değer. Plajdan önce manastırı gezip, ardından plaja yürüyebilirsiniz. Manastır cephesinden görünen manzarayı, ayrıca gün batımları için değerlendirebilirsiniz.

Ksamil'e sadece 10 dakikalık sürüş mesafesindeki Butrint, UNESCO Dünya Mirası listesindedir. Yunanılardan günümüze ulaşan antik kenti, özellikle yaz aylarında sabah ya da akşam üzeri, daha sakin bir havada ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Yine UNESCO Dünya Mirası listesindeki Gjirokaster de, eski geleneksel taş evlerin tepesinde bulunan eski bir kale; burayı da mutlaka görmelisiniz. Ayrıca, Unesco Dünya Mirası listesindeki bu bölgelere düzenlenen bisiklet turları ile hem tarih hem macera peşine düşebilirsiniz. Yemyeşil arkeolojik kompleks Butrint Milli Parkı, kurt ve beyaz kuyruklu kartal da dahil olmak üzere 26 nesli tükenmekte olan türe ev sahipliği yapıyor.Ülkenin biyolojik çeşitlilik açısından en zengin bölgesi olan Butrint Milli Parkı'ndaki bisiklet turu ve yürüyüş rotalarını değerlendirebilirsiniz.

Ksamil'den çok uzakta olmayan Syri i Kaltër (Mavi Göz), doğal bir fenomendir. Mavi Göz’ün derinliğinin 50 metre civarında olduğu düşünülse de, henüz kimse bu kadar derine dalmaya başaramadığı için ölçülemiyor. Dilerseniz, serin suyunda rahatlayabileceğiniz bölgede aynı zamanda, civardaki restoranda güzel zaman geçirebilirsiniz. Hem gece hayatı hem restoranları keşfetmek için yaz aylarında canlanan Saranda şehrini keşfe çıkabilirsiniz. Saranda’da yer alan, bir zamanlar bütün bir köyü çevreleyen Lekuresi Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Korfu ve Yunan sınırına kadar uzanan, panoramik manzaralı gözetleme kulesine çıkarak harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz.


Uygun fiyatlarla lezzetli yeme-içmenin keyfini çıkaracağınız Ksamil’de; deniz ürünleri ve et sofralarda en çok rastlayacağınız ürünler. Bunun dışında mezeler ve salatalar da sofraların olmazsa olmazıdır. Temmuz ve Ağustos aylarında yüksek sezonunu yaşayan Ksamil’i daha sakin zamanlarında ziyaret etmek isterseniz, Nisan-Haziran ve Eylül-Kasım ayları da seyahat için en uygun zamanlardır.