Altındağ Otelleri Ara

En uygun Altındağ otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Altındağ otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Altındağ Hakkında

Türkiye’nin başkenti Ankara’nın sınırlarında yer alan Altındağ, şehirdeki ilk yerleşilen bölgelerden. Bu özelliği sayesinde çoğu zaman Altındağ ilçesi ve çevresi ‘’Eski Ankara’’ olarak da geçiyor. Ankara Kalesi ve civarına yerleşen Hitiler, Altındağ’ın en eski yerleşimcilerinden. Sonrasında Galatlar, Bizanslılar, Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar tarafından yönetilen bölge geçmiş çağlardan bugüne kadar pek çok önemli savaşa ev sahipliği yaptı. 1402 yılında gerçekleşen Ankara Savaşı ise kuşkusuz bu çarpışmalar arasında en bilinenlerden.  

Nüfusu günümüzde 370 bini aşan Altındağ’da gezerken Ankara’nın pek çok turistik ve tarihi yapısını görebilirsiniz. Ankara Kalesi ve çevresini saran eski evler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, I. Büyük Millet Meclisi, tarihi Çengel Han’ın içinde açılan Rahmi koç Müzesi ve ünlü şairin içinde yaşarken İstiklal Marşı’nı yazdığı Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ne Altındağ’da gezerken muhakkak ziyaret etmeniz gereken noktalar arasında yer vermelisiniz.

Aydınlıkevler Mahallesi, Beşpınar Mahallesi, Anafartalar Mahallesi, Altınpark Mahallesi, Hacettepe Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallesi ilçenin önemli yerleşim alanlarından. Altındağ’da konaklayacağınız oteli seçerken Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi gibi turistik yerlere yakın bir tesisi tercih edebilir, bu sayede çevreyi daha rahat gezebilirsiniz. Ayrıca Hamamönü’nde bulunan Kabakçı Konağı ve Kamil Paşa Konağı’na da muhakkak uğramalısınız. Altındağ'da bulunan Ankara otelleri genellikle Ankara şehir manzaralı. Esenboğa Havalimanı’ndan Altındağ’a gelmek için özel transfer servislerini ve otobüsleri kullanabilir, 1 saatten az sürede ilçede olabilirsiniz. Başkentte hava sıcaklıkları özellikle kış mevsiminde hayli düşük. Yaz aylarında ve baharda ise daha ılıman ve seyahat için elverişli sayılabilir.

Altındağ Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 284,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.