Dünyanın dört bir yanında inşa edilen gökdelenler hep bir öncekinden daha yükseğe ulaşmak için birbirleriyle yarışıyor. Dubai'den Taipei'ye, oradan Hong Kong'a ve uzanan bu yarışta kazanan şuan için Dubai'de yükselen Burj Khalifa. Dünyaya biraz da bulutların üstünden bakmaya ne dersiniz?

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Birleşik Arap Emirlikleri'nin yükselen yıldızı Dubai, son yıllarda ekonomi ve turizmde olduğu kadar gökyüzüne uzanan yapılarıyla da adından söz ettiriyor. Dünyanın yapay bir ada üzerine inşa edilen ilk oteline de ev sahipliği yapan şehir şimdilerde dünyanın en yüksek binasının da sahibi. 829,8 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa, aynı zamanda dünyanın en yüksek restoranı gibi rekorların da sahibi. Burj Khalifa'nın diğer ilklerini de keşfetmek isterseniz, detaylar galerimizde

Uçak Bileti

Taipei 101

Taipei 101

Asıl adı Taipei Finans Merkezi olan bina, 101 katlı olması nedeniyle Taipei 101 olarak anılıyor. 1999 yılında inşası başlayan bina 2004 yılında tamamlanarak hizmete açıldı ve 2010 yılında Dubai'de bulunan Burj Khalifa açılana dek ''dünyanın en büyük binası'' unvanını korudu. Taipei 101'in yüksekliği toplamda 509 metre. Şehrin en güzel manzarasını izlemek içinse, 91. katta bulunan seyir terasına çıkmanız yeterli.

Şangay Dünya Ticaret Merkezi

Şangay Dünya Ticaret Merkezi

Çin'in Şangay şehrinde bulunan bina, Taipei 101 yapılana dek dünyaın en yüksek binasıydı. Sonrasında bu unvanını Taipei'de inşa edilen binaya ve halen dünyanın en yükseği olan Burj Khalifa'ye bıraktı. Bina ticaret ve iş merkezi olarak kullanılsa da turistlerin de ilgisini çekiyor ve üst katlardan şehri izlemek için kullanılıyor.

Hong Kong Uluslararası Ticaret Merkezi

Hong Kong Uluslararası Ticaret Merkezi

Hong Kong'un en yüksek binası, adından da anlaşılacağı gibi ticaret merkezi olarak kullanılıyor. İçerisinde bulunan ofisler, restoranlar ve alışveriş merkezleriyle küçük bir şehir gibi. Hong Kong'un bulutlara uzanan manzarasını izlemek isterseniz, tatil planınıza burayı da ekleyebilirsiniz. 118 katlı bina yerden tam 484 metre yükseklikte.

Petronas Kuleleri

Petronas Kuleleri

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bulunan ikiz kuleler 88 katlı ve 452 metre yüksekliğinde. Uzun yıllar dünyanın en yüksek binası rekorunu elinde bulunduran kuleler zamanla bu anlamda alt sıralara gerilese de halen bölgenin en yüksek yapısı ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Peronas Kuleleri'nin içinde ofisler, alışveriş merkezleri Petrosains Doğal Bilimler Müzesi ve bir sanat galerisi var. Her birinde 76 asansör olan kuleler, yerden 170 metre yükseklikteki köprüyle birbirine bağlanıyor.

Nanjing Greenland Finans Merkezi

Nanjing Greenland Finans Merkezi

Dünyanın en yüksek binalarından biri olan Nanjing Greenland Finans Merkezi de yine Çin'de inşa edilmiş ve içinde bulunan ofisler, alışveriş merkezleri ve restoranlarla binlerce insanın yaşadığı bir gökdelen.

Willis Kulesi

Willis Kulesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Şikago şehrinde bulunan Willis Kulesi, battı yarımkürenin en yüksek binası. Tam 442 metre yükseklikteki kule, ziyaretçilerini Şikago şehrinin zirvesine ulaştırıyor. 110 katlı binanın yapımı 1973 yılında tamamlanmış ve 1997'de Petronas Kuleleri açılana dek dünyanın en yüksek binası olarak kalmıştır.


nihanbayram
Nihan Bayram
414 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN