Şifalı termal sularıyla Türkiye’nin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri olan Denizli, turizm dergilerinin kapaklarının süsleyen dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri için de her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Antik çağın şifa merkezi olan Hierapolis Antik Kenti’nin görkemli yapılarıyla tarih turlarının, onlarca nadir görülen su kuşuna ev sahipliği yapan yemyeşil tabiat parklarıyla doğa gezilerinin değişmez adreslerinden biri haline gelen Denizli’nin her yeri görülmeye değer farklı bir güzellikle çevrili.

Yılın her mevsimi hem kendi başınıza hem de doğa gezileri ve fotoğrafçılık turlarıyla keşfe çıkabileceğiniz Denizli’de efsanelere konu olan binlerce yıllık mağaralardan ballık bolluğuyla ünlü gizli göllere kadar pek çok tabiat harikasını yakından görebilir ve benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Denizli Teleferik ile kuş bakışı manzaralarını izleyebileceğiniz, kayak merkezinde kış aylarında büyüleyici kar manzaralarına şahit olabileceğiniz Denizli’de herkes için ilgi çekici bir güzellik var.

Denizli’de mutlaka görmeniz gereken 60 yeri yazarken Instagram etiketlerinden faydalandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde özel bir yazı hazırladık. Ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü şehirlerinden olan Denizli’yi yazımızı okuyarak hemen keşfe çıkabilirsiniz. Planınızı detaylıca yapmak için eklediğimiz konum linklerinden de faydalanabilirsiniz.

Uçak Bileti

1- Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri

Türkiye'nin dünya çapında bilinen ve en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biri olan Pamukkale travertenleri, Denizli merkezine sadece 18 kilometre uzaklıkta size çok az yerde görebileceğiniz büyüleyici bir manzaralar sunacak. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen ve kalsiyum oksit içeren termal sularla oluşan traverten terasları, bembeyaz pamukları andırıyor ve Pamukkale’ye ismini veriyor. Mineraller bakımından zengin 15'ten fazla sıcak su kaynağı ile şifa arayan insanların da sıkça uğradığı Pamukkale travertenlerinin çevresinde Roma döneminde inşa edilmiş antik havuzlar, hamam kompleksleri ve antik tiyatrolar gibi tarihi hazineleri de görebilirsiniz.

Her yıl yüz binlerce kişinin akın ettiği travertenler; turizm dergilerinin kapaklarını süsleyen bembeyaz büyüleyici manzaraları, Menderes Nehri Vadisi'nin doğal güzellikleri ve şifalı termal sularıyla herkesin mutlaka yakından görmesi gereken doğa harikalarımızdan biri. Gün batımlarında en güzel fotoğraflarını çekebileceğiniz Pamukkale travertenlerini sıcak hava balon turlarına katılarak kuş bakışı da izleyebilirsiniz.

Konum Linki

2- Sarayköy Kaplıcaları

Cografi yapısı ve zengin yer altı kaynakları ile Türkiye'nin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri haline gelen Denizli'de en çok ziyaret edilen kaplıcalardan biri de şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre gibi oldukça yakın bir mesafede yer alan Sarayköy kaplıcaları. Hem otel servisleri hem de minibüslerle kolayca ulaşabileceğiniz, turizm olanaklarının çok geliştiği kaplıca bölgesinde lüks termal otellerden sağlık tesislerine, açık ve kapalı termal havuzlardan aile banyolarına kadar her türlü olanak bulabilirsiniz.

Cilt hastalıklarından sindirim sistemi sorunlarına kadar onlarca çeşit rahatsızlığa iyi gelen şifalı sularının yanı sıra el edememiş doğal güzellikleriyle binlerce yıldır şifa dağıtan ve günümüzde de çok ilgi gören Sarayköy kaplıcalarında bölgenin ünlü çamur banyolarını da deneyebilirsiniz.

Konum Linki

3- Acıgöl (Çardak Gölü)

Çardak Gölü

Denizli ile Afyonkarahisar şehirleri arasında yer alan ve ülkemizin önemli tektonik göllerinden biri olan Acıgöl, hem her mevsim sunduğu büyüleyici doğal güzellikleri hem de ev sahipliği yaptı onlarca su kuşu ve göçmen kuşuyla her doğa severin keşfetmesi gereken bir tabiat cenneti. B sınıfı sulak alan olarak koruma altına alınan ve yaklaşık 41 kilometrekarelik büyük bir alanı kapsayan Acıgöl, deniz seviyesinden 836 metre yükseklikte uzanıyor.

Onlarca ender kuş türünü yakından görebileceğiniz yemyeşil sazlıkları, balık bakımından zengin tertemiz suları ve çevresini saran karlı dağlarla kartpostal güzelliğinde manzaralar izleyerek harika fotoğraflar çekebileceğiniz Acıgöl’ün Söğüt Dağları'nın kar suları ile beslenen buz gibi sularında da yaz aylarında serinleyebilirsiniz. Olta balıkçılığı yapabileceğiniz ve küçük sandallarla balık avlama turlarına katılarak doğada yılın bütün yorgunluğunu atabileceğiniz Acıgöl; doğa yürüyüşleri, fotoğraf safarileri ve Söğüt Dağları gezilerinin değişmez adreslerinden biri.

Konum Linki

4- Denizli Teleferik

Denizli Teleferik

Türkiye'nin en turistik şehirlerinden biri olan Denizli’nin büyüleyici manzaralarını kuş bakışı izlemek için şehir merkezinden 30 dakikalık bir minibüs yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Bağbaşı Mahallesi'nde kalkış istasyonu bulunan Denizli Teleferik ile unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

8 kişilik 24 kabini ile hizmet veren ve yaklaşık 7 dakikalık bir yolculukla Bağbaşı Yaylası’na ulaşan teleferikten büyüleyici doğa güzelliklerinin panoramik fotoğraflarını çekebilirsiniz. Denizli şehrinin bütün güzelliğini gözler önüne seren Denizli Teleferik’in istasyonlarında ise kır bahçeleri, seyir terasları ve hediyelik eşya dükkanları gibi olanaklar bulabilir, çayınızı yudumlayarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

5- Bağbaşı Yaylası

 

Yayla kültürü bakımından gelişmiş bir şehir olan Denizli, birbirinden güzel onlarca yaylaya ev sahipliği yapıyor ve şehrin en çok ziyaret edilen yaylalardan biri de Denizli Teleferik ile 7 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz Bağbaşı Yaylası. Deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte uzanan Bağbaşı Yaylası, turizm olanakları bakımından oldukça gelişmiş durumda. Çam ormanları arasında sıralanan bungalovlardan orman köşklerine, yöresel et ve sebze yemekleri tadabileceğiniz kır lokantalarından geleneksel kıl çadırlarına kadar yaylada pek çok imkan bulabilirsiniz.

Gençler ve çocukların keyifli zaman geçirebileceği bir macera parkuruna da sahip olan ve yaz aylarında tertemiz havada eğlenceli zaman geçirmek için Denizli’de en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Bağbaşı Yaylası’nda büyüleyici şehir ve doğa manzaraları eşliğinde yürüyüşler yapabilir ve tertemiz havada yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

6- Işıklı Gölü

Işıklı Göl

Denizli'nin Çivril ilçesi sınırlarında yer alan bir doğa harikası da Türkiye'de çok az yerde görebileceğiniz büyüleyici bir manzara sunan Işıklı Gölü. Çivril Ovası’nda yer alan ve çevirisi sarp dağlarla çevrili bir tatlı su gölü olan Işıklı Gölü; Menderes Nehri, Akçay Deresi ve yer altı suları ile besleniyor.

Deniz kartalı, sakallı akbaba, bıyıklı doğan gibi onlarca çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan tabiat cenneti, her mevsim doğa yürüyüşleri yapmak isteyen Türkiye'nin her yerinden binlerce insanı kendine çekiyor. Günümüzde su kuşu koruma alanı ilan edilen Işıklı Gölü, gün doğumu ve gün batımlarında sularının rengarenk parlamasından ismini alıyor. Ender kuş türlerini izleyebileceğiniz geniş sazlıkları, endemik bitki türleri ve sevimli geyikleriyle çocuklarınızla da eğlenceli bir doğa gezisini yapabileceğiniz göl, zengin balık çeşitleri ile olta balıkçılığı yapmak için de Denizli'de gidebileceğiniz en özel noktalardan.

Konum Linki

7- Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti

Denizli’nin en çok ziyaret edilen tarihi hazinesi olan Hierapolis Antik Kenti, Pamukkale travertenlerinin hemen yanı başında sıralanan etkileyici yapılarıyla UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmiş görülmeye değer bir yer. 2000 yıllık uzun bir tarihe sahip olan antik kent, bölgede önemli eserler inşa eden Bergama Krallığı'nın en önemli kenti ve şifa merkezi konumundaydı.

Hierapolis Antik Kenti; görkemli Apollon Tapınağı, Roma döneminde inşa edilen etkileyici hamamlar, devasa antik tiyatro, Bizans döneminden kalan Direkli Kilise gibi kutsal mekanlarıyla dünyanın her yerinden tarih ve kültür meraklılarını kendine çekiyor. Antik kayıtlarda kutsal kenti olarak geçen ve Roma dönemi sütunlarını süsleyen taş oymalarıyla da ziyaretçilerini büyüleyen Hierapolis Antik Kenti’ni gezdikten sonra travertenlerinin şifalı sularında yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

8- Çamlık Parkı

Çamlık Park

Şehrin kalabalığı ve gürültüsünden kolayca uzaklaşabileceğiniz, bölgeye özgü onlarca bitki ve ağaç çeşidiyle süslü doğal güzelliklerin tadını çıkarabileceğiniz Çamlık Parkı, Denizli merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta. 30 hektar büyüklüğünde bir kızılçam ormanı içinde uzanan park, halka açıldığı 1977 yılından beri şehrin en sevilen rekreasyon alanı konumunda.,

Kaynak sularıyla yenilenebileceğiniz onlarca çeşmesi, yağmur barınakları, seyir terasları, iyi düzenlenmiş yürüyüş ve bisiklet yollarıyla güzel bir doğaya kaçış noktası olan Çamlık Parkı’na kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla rahatça gidebilir; bahar aylarında rengarenk açan çiçeklerin, kış aylarında ise bembeyaz kar manzaralarının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

9- Denizli Kayak Merkezi

Denizli Kayak Merkezi

Eğe Bölgesi'nin en büyük kayak merkezi ve kış turizmi cenneti olan Denizli Kayak Merkezi, kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile ünlü Denizli'de kış aylarında en çok ziyaret edilen yerlerden. Talas ilçesi sınırlarında bulunan kayak merkezi; 8 kayak pisti, 2700 kişilik 2 telesiyej ve teleski gibi olanaklarının yanı sıra kaliteli otelleri ve restoranlarıyla da her yıl binlerce insanı misafir ediyor.

Her yaş grubu için kayak eğitimlerinin verildiği kayak merkezinde 400 metre yükseklikteki üst istasyonda büyüleyici kar manzaraları izleyebilirsiniz. Yılbaşı ve bayramlarda tamamen dolan Denizli Kayak Merkezi, mavi bayraklı plajlarıyla ünlü Ege'de kayak yapmak ve kış manzaralarının tadını çıkarmak istiyorsanız ilk uğramanız gereken yer.

Konum Linki

10- Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası

Denizli; turistik ilçeleri, büyüleyici travertenleri ve şifalı kaplıcalarını yanı sıra birbirinden güzel mağaralarıyla da ilgi görüyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında düzenlenen rehberli mağaracılık turları veya doğa gezileriyle keşfe çıkabileceğiniz Kaklık Mağarası, Denizli’nin en çok ziyaret edilen tabiat harikalarından biri. Şehir merkezine 35 kilometre gibi oldukça yakın bir mesafede yer alan mağara; iç bölümlerini süsleyen travertenler, sarkıtlar ve dikitlerin yanı sıra kükürt bakımından zengin şifalı sularla dolu mağara göletleriyle sağlık amacıyla da sıkça ziyaret ediliyor. Berrak ve renksiz mağara kaynak sularının özellikle cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.

2002 yılında halka açıldığından beri her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Kaklık Mağarası’nın çevresinde şifalı sularla dolu yüzme havuzları, kır bahçeleri ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği küçük bir amfi tiyatro gibi olanaklar bulabilirsiniz. Türkiye’nin diğer büyük mağaralarından farklı olarak içerisinde kireç taşları ile oluşmuş devasa travertenlere ev sahipliği yapan Karlık Mağarası, Denizli’nin görülmeye değer doğa güzelliklerinden biri.

Konum Linki

11- Güney Şelalesi

Güney Şelalesi

Denizli'ye yaklaşık 56 kilometre uzaklıktaki Güney ilçesi sınırlarında yer alan ve 1. derece sit alanı olarak koruma altına alınan Güney Şelalesi, Denizli'nin çok ziyaret edilen tabiat harikaları arasında. Bakir doğal güzelliklerinden dolayı milli park olarak koruma altına alınan şelale, Cinder Dağı eteklerinde 20 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sularıyla fotoğraf safarileri ve doğa yürüyüşlerinin en önemli adresi konumunda.

Binlerce yılda sular ve rüzgârlarla şekillenen kaya basamaklarından dökülen buz gibi sularıyla benzersiz bir manzaraya sahip olan Güney Şelalesi, Menderes Nehri’ne oldukça yakın olduğu için nehir yürüyüşlerinin de sevilen mola noktalarından biri. Özellikle gün batımlarında en güzel manzaralarına şahit olabileceğiniz Güney Şelalesi'ne Güney ilçesi minibüsleriyle veya her zaman bulabileceğiniz rehberli doğa gezileriyle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

12- Kleopatra Havuzu (Antik Havuz)

Kleopatra Havuzu

Denizli’nin dünyanın her yerinden tarih severlerin ziyaret ettiği en önemli hazinesi olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer alan Kleopatra Havuzu, 2300 yıllık uzun tarihi ile mutlaka görmenizi önerdiğimiz, Roma döneminden günümüze kalan bir şaheser.

M.Ö. 2. yüzyılda şifalı sularla tedavi amacıyla inşa edilen ve binlerce yıl boyunca kullanmaya devam eden antik havuz, her mevsim 36 derece kalan termal sularıyla günümüzde de binlerce insanı kendine çekmeye devam ediyor. Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın antik kenti ziyarete geldiğinde yüzdüğü ve Hz. İsa'nın annesi Hz. Meryem'in tedavi için havuzu kullandığı gibi pek çok efsaneye de konu olan, ismini de buradan alan Kleopatra Havuzu’nun kaynak sularının ise kalp damar hastalıklarından romatizmaya, cilt rahatsızlıklarından sinir hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Havuzda binlerce yıllık Roma sütunları arasında keyifle yüzebilir; şifalı sularda tedavi olabilir veya gezinizin bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

13- İnceğiz Kanyonu

İnceğiz Kanyonu

Hem doğa sporları yapmak hem de büyüleyici fotoğraflar çekmek için her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen İnceğiz Kanyonu, Denizli'ye yaklaşık 104 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Sadece Denizli’den değil Muğla ve Aydın gibi komşu şehirlerden de yürüyüşler ve fotoğrafçılık gezilerinin düzenlendiği devasa kanyon; masmavi dağ gölleri, onlarca metre yükseklikten dökülen irili ufaklı şelaleleri ve doğal seyir terasları ile panoramik fotoğraflar çekmek için Türkiye'nin en özel noktalarından biri.

6 kilometre uzunluğa ve 380 metre yüksekliğe sahip İnceğiz Kanyonu, zorlu trekking parkuru ve bakir güzelliğiyle yılın her mevsimi dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelen insanlar tarafından doğa yürüyüşleri, kaya tırmanma, dağcılık, dağ bisikleti ve kampçık gibi etkinlikler için sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

14- Ornaz Vadisi

Ornaz Vadisi

Denizli merkezinden kolayca ulaşılabilen başka bir tabiat cenneti de Ornaz Vadisi. Bölgede düzenlenen doğa gezilerinin ana merkezi haline gelen vadi; gizli şelaleleri, buz gibi dereleri, endemik bitki türleri ve sık çam ormanlarıyla Ege’nin en güzel doğaya kaçış noktalarından biri.

Özellikle yaz aylarında hem Denizli halkı hem de turistler tarafından piknik yapmak amacıyla sıkça ziyaret edilen Ornaz Vadisi’nin kar suları ile beslenen buz gibi kaya göletlerinde serinleyebilir, oksijen seviyesi yüksek havada çocuklarınızla piknik yaparak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Doğa fotoğrafları çekmekten hoşlanıyorsanız, Denizli’den en kolay ulaşabileceğiniz doğa koruma alanlarından biri olan Ornaz Vadisi’ne mutlaka uğramalısınız.

Konum Linki

15- Adalet Parkı

Denizli'nin ikinci büyük şehir parkı olan ve 60.000 metrekareden daha büyük bir alanı kapsayan Adalet Parkı, hem çocuklarınızla keyifli zaman geçirmek hem de spor yapmak için şehir merkezinden kolayca gidebileceğiniz yeşil alanlardan. 70.000 metrekarelik yeşil alanıyla dinlendirici bir doğa gezisi de yapabileceğiniz parkı 50.000’den fazla mevsimlik çiçek ve 1000 ağaç süslüyor.

Devasa yapay göleti, süs havuzları, yürüyüş yollarının yanı sıra çocuk oyun alanları, tenis kortları, mini golf sahaları, tırmanma duvarları, kaykay pistleri ve satranç sahalarıyla her yaştan insanı kendine çeken Adalet Parkı'nın 650 kişilik amfi tiyatroda yıl boyu düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere katılarak da güzel zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

16- Honaz Dağı Milli Parkı

Honaz Dağı Milli Parkı

Yılın her mevsimi rehberli doğa gezileriyle keşfe çıkabileceğiniz bir doğa cenneti olan Honaz Dağı, doğal yapısının korunması amacıyla 1995 yılında milli park ilan edildi. Zengin bitki çeşitliliği, onlarca endemik bitki türü ve vahşi yaşam güzelliğiyle her doğa tutkununun görmesi gereken Türkiye cennetlerinden biri olan Honaz Dağı Milli Parkı, aynı zamanda 60'dan fazla kuş türüne ev sahipliği yaptığı için kuş gözlem turlarını da değişmez adreslerinden biri.

Bahar ve yaz aylarında dağcılık, kaya tırmanma, kampçılık, dağ bisikleti gezileri, ATV turları ve fotoğraf safarileri gibi onlarca etkinliğin düzenlendiği Honaz Dağı; sarp kaya uçurumları, zorlu trekking parkurları, irili ufaklı şelaleleri ve etkileyici kaya oluşumlarıyla tertemiz havada doğa sporları yapmak için Denizli’de ilk uğramanız gereken yerlerden.

Konum Linki

17- Bayramyeri Meydanı

Bayramyeri Meydanı

Denizli'de sosyal hayatın kalbinin attığı en önemli ve hareketli yerlerden biri olan Bayramyeri Meydanı, şehri keşfetmeye başlamak için ideal bir nokta. Denizli’nin sevilen lezzetleri tadabileceğiniz restoranları, yol üstü kafeleri ve yüzlerce çeşit yöresel ürün bulabileceğiniz hediyelik eşya dükkanları ile günün her saati hareketli olan meydan, aynı zamanda Türkiye'de Kurtuluş Savaşı döneminde ilk kurtuluş meşalesini yakıldığı yer almasıyla da ayrı bir tarihi öneme sahip.

İlk kurtuluş meşalesini yakan Hulusi Efendi'nin heykelini görme fırsatı bulabileceğiniz Bayramyeri Meydanı, yıl boyu önemli kutlamalara ve 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü gibi büyük etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Hem alışveriş yapmak hem de yaz aylarında akşam yürüyüşlerine çıkmak için uğrayabileceğiniz Bayramyeri Meydanı’na şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçları ile rahatlıkla gidebilirsiniz.

Konum Linki

18- İncilipınar Parkı

İncilipınar Parkı

Denizli şehir gezinizde küçük bir mola vermek ve yemyeşil doğal güzellikler içinde yorgunluk atmak için şehir merkezine sadece 13 kilometre uzaklıktaki İncilipınar Parkı’na uğrayabilirsiniz. 174.000 metrekarelik büyük bir yeşil alanı kapsayan park; çarpıcı göleti, kamelyaları, koşu yolları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, kır bahçeleri ve restoranlarıyla şehrin sevilen rekreasyon alanlarından biri haline gelmiş durumda. Kalabalık ve gürültüden uzaklaşarak keyifli bir gezi yapabileceğiniz İncilipınar Parkı’nda hafta sonu sporunuzu yapabilir veya kış aylarında parkı süsleyen çam ağaçlarının bembeyaz kar manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

19- Karahayıt Kaplıcaları

Karahayıt

Jeolojik yapısından dolayı her köşesinden şifalı kaynak sularının fışkırdığı Denizli, Türkiye'nin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri. Şehre sadece 25 dakika uzaklıkta yer alan Karahayıt kaplıcaları ise en çok ziyaret edilen sağlık merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Hem yılın yorgunluğunu atmak hem de şifa bulmak isteyen binlerce kişi tarafından ziyaret edilen kaplıcalar, Pamukkale'nin ünlü travertenlerine de sadece 5 kilometre uzaklıkta.

Türkiye'nin en yüksek radyoaktivite oranına sahip sularıyla ünlü Karahayıt kaplıcalarının 50 derece sıcaklıktaki termal suları, cilt ve kas sorunlarından sindirim sistemi rahatsızlıklarına kadar onlarca rahatsızlığın tedavisi amacıyla kullanılıyor. Kaliteli termal oteller, ortopedik masaj hizmetleri alabileceğiniz sağlık tesisleri, açık ve kapalı termal havuzlar gibi pek çok olanak bulabileceğiniz Karahayıt kaplıcalarına otel servisleriyle veya her saat bulabileceğiniz Karahayıt minibüsleri ile 20-25 dakika içinde rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

20- Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası

Denizli’ye yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta yer alan Keloğlan Mağarası, doğa yürüyüşlerinin yanı sıra mağaracılık turlarının da değişmez adreslerinden biri. Acıpayam sınırlarında 1970 yılında keşfedildikten sonra pek çok efsaneye konu olan mağarada 20 gün yaşayan insanların saçlarının çıktığına inanılıyor ve etkileyici mağara ismini de bu efsaneden alıyor.

Keloğlan Mağarası’nın iç bölümleri; binlerce yılda oluşmuş rengarenk sarkıtlar, dikitler, sütunlar ve damlataş havuzlarıyla büyüleyici bir manzaraya sahip. Özellikle kireç taşları içinde oluşan damlataşlarıyla Türkiye'nin en güzel mağaralarından biri olarak gösterilen Keloğlan Mağarası, Denizli'de mutlaka uğramanız gereken benzersiz tabiat harikalarından biri.

Konum Linki

21- Kartal Gölü

Kartal Gölü

Denizli ile Muğla arasında uzanan ve deniz seviyesinden 1900 metre yükseklikte yer alan Kartal Gölü, Çiçekbaba Dağı'nın kuzey yamacında çarpıcı bir manzara sunuyor. Türkiye'nin en yaşlı karaçam ormanının çevrelediği masmavi göl, zengin bitki çeşitliliği ve endemik türleri ile tüm dünyadan doğa bilimcileri de kendine çekiyor.

Çiçekbaba Dağı yürüyüşlerinin sevilen mola noktalarından biri haline gelen ve bahar aylarında açan mor çiçekleri ile görülmeye değer bir manzara sunan Kartal Gölü, oksijen seviyesi yüksek havasıyla doğanın tadını çıkarmak için en ideal noktalardan biri. Yılın her mevsimi sessiz ve huzurlu atmosferini koruyan krater gölü; anıt ağaçları, zengin balık ve kuş çeşitliliği ile doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız, kesinlikle uğramanız gereken gizli doğa güzelliklerden.

Konum Linki

22- Buldan Yayla Gölü

Buldan Yayla Gölü

Süleymanlı Gölü olarak da bilinen ve 1985 yılında mesire alanı ilan edilen Yayla Gölü, Denizli'ye yaklaşık 55 kilometre, Buldan ilçesine ise sadece 8 kilometre uzaklıkta keyifli bir doğa gezisi sunuyor. 466 hektarlık büyük bir yeşil alanı kapsayan ve deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte uzanan göl; rengarenk çiçeklerin süslediği tatlı suları, zengin bitki çeşitliliği ve endemik bitki türleri ile doğa tutkunlarının keşfetmesi gereken yerlerden biri.

Yeşilbaş ve sakarmeke gibi onlarca kuş türünü yakından görebileceğiniz bir sit alanı içerisinde koruma altında olan Yayla Gölü’nün çevresinde donanımlı kamp alanları dışında hiçbir yapılaşma ve tesis bulunmuyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında en güzel fotoğraflarını çekebileceğiniz göl, sazan ve yayın balığı bakımından zengin olduğu için balık avlama turlarının da ana merkezlerinden biri.

Konum Linki

23- Kefe Yaylası

Kefe Yaylası

Denizli'de yaz aylarının değişmez adreslerinden biri de Yatağan ilçesi sınırlarında, deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte uzanan Kefe Yaylası. Karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçları ile süslü tertemiz yayla, gelişmiş turizm olanaklarıyla yaz aylarında binlerce insanın misafir ediyor.

2014 yılında turizme kazandırılan ve yüksek oksijenli tertemiz havasıyla sağlık amaçlı da sıkça ziyaret edilen Kefe Yaylası’nda donanımlı kamp alanlarından doğal otellerine, kır lokantalarından çocuklar için geniş oyun alanlarına kadar pek çok olanak bulabilirsiniz. Hafta sonları organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltı yapmak, temiz havada çocuklarınızla piknik yapmak veya çam ormanları arasında doğa yürüyüşüne çıkmak için Denizli merkezine yaklaşık 53 kilometre uzaklıktaki Kefe Yaylası’na uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

24- Denizli Kaleiçi Çarşısı

Denizli Kaleiçi Çarşısı

Yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için en çok uğradığı yerlerden olan Denizli Kaleiçi Çarşısı, şehrin tarihi kalbi olan Kaleiçi’nin dar sokaklarını süslüyor. Anadolu Selçuklu dönemlerinde şehrin ilk yerleşim yeri olarak kurulan ve günümüzde çok sevilen bir turistik gezi alanı olan Denizli Kaleiçi’nin ahşap ve taş mimarili konakları arasında uzanan dükkanlarda yüzlerce çeşit yöresel ürün el sanatı ürünü, şehrin ünlü tekstil ürünleri, bölgeye özgü baharatlar ve horoz temalı hediyelik eşyalar satın alarak güzel bir alışveriş yapabilirsiniz. El yapımı bakır ürünlerini de mutlaka görmenizi önerdiğimiz tarih çarşıda yüzlerce yıllık çeşmeler ve asırlık çınar ağaçları arasında keyifli akşam yürüyüşlerine de çıkabilirsiniz.

Konum Linki

25- Tarihi Buldan Evleri

Tarihi Buldan Evleri

Denizli'de her mevsim düzenlenen fotoğrafçılık gezilerinin en sevilen adreslerinden biri haline gelen ve sadece 30 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz Buldan evleri, rengarenk manzaralarıyla mutlaka görmenizi önerdiğimiz tarihi yapılar. Kentsel sit alanı olarak koruma altına alınan, ahşap ve cumbalı mimarili iki katlı konakların süslediği Buldan sokakları, adeta bir açık hava müzesini andırıyor.

Günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış ve Osmanlı döneminde inşa edilmiş 100'den fazla büyüleyici konağa ev sahipliği yapan Buldan’da günümüzde bazıları butik otel ve müze olarak hizmet veren tarihi konakların iç bölümleri de gezebilir; dönem mobilyaları ve antikalarla süslenmiş odalarda harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

26- Aquamall AVM

Ege Bölgesi'nin en büyük yaşam projelerinden biri olan Aqua City içerisinde hizmet veren Aquamall AVM, hem alışveriş yapmak hem de çocuklarınızla keyifli bir gün geçirmek için ziyaret edebileceğiniz en popüler yerlerden. Şehrin en büyük hipermarketine de ev sahipliği yapan alışveriş merkezinde Denizli yemekleri tadabileceğiniz restoranlar, ulusal ve uluslararası markaların satıldığı onlarca mağaza, çocuk oyun alanları ve kafeler gibi olanaklar sunuluyor. Yılın her dönem pek çok eğlenceli etkinliğin düzenlendiği Aquamall AVM, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde güzel bir konumda yer alıyor.

Konum Linki

27- Hierapolis Antik Tiyatro

Hierapolis Antik Tiyatro

Denizli gezinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardan biri de yaklaşık 2500 yıllık Hierapolis Antik Kenti’nin en önemli hazinesi olarak gösterilen 1800 yıllık Hierapolis Antik Tiyatro. Yapımının 150 yıldan fazla sürdüğü tahmin edilen ve Anadolu'da inşa edilmiş Roma dönemi antik tiyatrolarının en güzellerinden biri olarak kabul edilen Hierapolis Antik Tiyatrosu, bir benzerini Perge Antik Tiyatrosu’nda görebileceğiniz mitolojik kabartmalarıyla da ilgi çekiyor.

Devasa taş basamakları ve el yapımı çarpıcı taş oymaları ile süslü sahnesiyle dünyanın her yerinden binlerce tarih meraklısını kendine çeken antik tiyatroyu hem turlarla hem de Hierapolis Antik Kenti’ni gezerken kendi başınıza keşfe çıkabilir, özellikle gün batımlarında bu büyüleyici antik yapının en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

28- Ağlayan Kaya Şelalesi (Yeşildere Şelalesi)

Ağlayan Kaya Şelalesi

Halk arasında Yeşildere Şelalesi olarak da bilinen ve Denizli'nin çok ziyaret edilen doğa harikalarından biri olan Ağlayan Kaya Şelalesi, aynı zamanda bölgenin en eski yerleşimlerine de ev sahipliği yapıyor. Antik hazineleriyle tarih turlarının da rotaları arasına giren büyüleyici şelale, en sıcak yaz aylarında bile buz gibi kalan kaya göletiyle serinlemek için bölgedeki ideal bir yer.

Yemyeşil doğal güzellikleri arasından 30 metreden dökülen bembeyaz sularıyla görülmeye değer bir manzaraya sahip olan Ağlayan Kaya Şelalesi; taze balıklar ile yöresel mezeler tadabileceğiniz alabalık çiftlikleri, yorgunluk atabileceğiniz mesire alanları ve harika fotoğraflar çekebileceğini seyir teraslarıyla hem hafta sonları hem de yaz aylarında doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen insanların mutlaka uğradığı yerlerden.

Konum Linki

29- Denizli Horoz Heykeli

Denizli Horoz Heykeli

Denizli şehri heybetli horozlarıyla ünlü ve şehrin pek çok büyük cadde ve sokağında horoz simgeleri ile karşılaşmanız mümkün. Şehir merkezinde Lise Caddesi üzerinde yer alan devasa horoz heykeli ise yerli ve yabancı turistlerin en çok fotoğrafladığı şehrin simgelerinden biri. Sarıdan yeşile uzanan renkleriyle görülmeye değer güzellikte Denizli Horoz Heykeli, aynı zamanda dünyanın en büyük horoz heykeli olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmeyi başardı.

Konum Linki

30- Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Denizli'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi hazinesi Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen paha biçilmez eserleri görmek için Hierapolis Arkeoloji Müzesi'nde uğrayabilirsiniz. Antik kent içerisindeki büyüleyici Roma hamamında hizmete açılan ve her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen müzenin koleksiyonlarından antik çağlardan Roma dönemine kadar uzanan paha biçilmez binlerce eser sergileniyor.

Her biri farklı dönemlere ait çeşitli bölümü bulunan müzenin geniş avlusunda ise devasa taş eserler ve lahitler sergileniyor. Müzede Roma tanrılarının günümüze kadar sağlam kalmış etkileyici heykelleri ve büstlerini de yakından görebilirsiniz. Hierapolis Arkeoloji Müzesi'ni haftanın her günü saat 08:30 ile 19:00 saatleri arasında keyifle gezebilirsiniz.

Konum Linki

31- Tokalı Kanyonu

Sadece Denizli'nin değil Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin sevilen doğa sporları merkezlerinden biri olan Tokalı Kanyonu, şehir merkezine yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta ve deniz seviyesinden 1600 metre yükseklikte yer alıyor. Görkemli kaya duvarları ile 20 kilometrelik bir alanı kapsayan etkileyici kanyon, özellikle bahar ve yaz aylarında trekking, kaya tırmanma, dağcılık ve kampçılık gibi pek çok etkinlik yapmak istene binlerce kişiyi kendine çekiyor. İyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarıyla keşfe çıkabileceğiniz ve yaklaşık 8 saatte tamamlanabilen Tokalı Kanyonu’nda yamaç paraşütü yaparak da büyüleyici doğa manzaralarını kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Konum Linki

32- Laodikeia Antik Kenti

Laodikeia

Tarihi M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanan ve Ege Bölgesi'nin önemli yerleşimlerinden biri olan Laodikeia Antik Kenti, Denizli'de düzenlenen tarih, kültür ve arkeoloji turlarının sevilen adresleri arasında. M.Ö. 261 ile 263 yıllarında inşa edilen ve M.Ö. 1. yüzyılda Anadolu'nun en önemli kenti olan Laodikeia, Romalılar tarafından da kullanılmış. Günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış devasa sütunları, antik tiyatroları, stadyumu, ihtişamlı Zeus Tapınağı, anıtsal çeşmesi ve etkileyici kilisesi ile görülmeye değer tarihi hazinelerimizde biri olan Laodikeia Antik Kenti’ni gezerken sütunları süsleyen büyüleyici taş kabartmalara da özellikle dikkat etmenizi öneririz.

Konum Linki

33- Topuklu Yaylası (Kovanoluk Yaylası)

Topuklu Yaylası

Yaylalar bakımından çok zengin olan Denizli'de yaz sıcaklarında serin bir gezi yapabileceğini başka bir popüler yayla da Kovanoluk Yaylası olarak da bilinen Topuklu Yaylası. Şehir merkezine yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta yer alan ve özellikle yaz aylarında rehberli yayla yürüyüşlerinin düzenlendiği yayla, deniz seviyesinden 1700 metre yükseklikte uzanıyor.

Gökova Körfezi'nin büyüleyici panoramik manzaralarını sunduğu için fotoğraflar tarafından da sıkça ziyaret edilen ve seyir teraslarında muhteşem gün batımları fotoğrafları çekebileceğiniz Topuklu Yaylası’nda asırlık çınar ağaçları altına kurulmuş kır bahçelerinde yorgunluk atabilir; ahşap yayla evleri ve geleneksel kıl çadırlarda konaklayabilirsiniz. Alabalık havuzları, tandır kebapları tadabileceğiniz restoranları, şifalı kaynak sularının aktığı çeşmeleri, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları ve spor sahaları gibi imkanlar da bulabileceğimiz Topuklu Yaylası'nda hem dinlendirici bir doğa tatili yapabilir hem de günübirlik gezilere çıkabilirsiniz.

Konum Linki

34- Kısık Kanyonu

Şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta yer alan ve yaklaşık 80 metre yükseklikteki kaya duvarlarıyla görkemli bir manzara sunan Kısık Kanyonu, Büyük Menderes Vadisi'nde harika bir manzaraya sahip. El değmemiş doğal güzelliklerini keşfetmek için dağ yürüyüşleri ve dağ bisikleti turlarına çıkabileceğiniz Kısık Kanyonu, kayaları arasında gizlenen Bizans ve Roma dönemine ait antik kaya mezarlarıyla da insanların ilgisini çekiyor. Donanımda kamp ve karavan alanlarıyla önemli bir alternatif turizm merkezi haline gelen Kısık Kanyonu; irili ufaklı göletleri, buz gibi sularında serinleyebileceğiniz şelaleleri ve hırçın sularda rafting yapabileceğiniz akarsularıyla bölgenin popüler doğa sporları merkezlerinden biri.

Konum Linki

35- Tripolis Antik Kenti

Tripolis

Denizli'den 30 dakikalık bir minibüs yolculuğuyla veya rehberli turlarla ulaşabileceğiniz Tripolis Antik Kenti, Hierapolis Antik Kenti ile birlikte bölgenin en büyük antik yerleşimi olarak dikkat çekiyor. Menderes Nehri’ne hakim dağ eteklerine inşa edilen kent, antik dönemlerde bölgenin en önemli tarım ve ticaret merkezleri arasındaydı. Lidya, Pers ve Helenistik dönemlerde de kullanılan Tripolis Antik Kenti’nden günümüze kalmış antik tiyatro, hamam, şehir binası, devasa surlar, tapınaklar ve mabetler arasında keyifli bir tarih gezisi yapabilirsiniz. Antik kent ve çevresinde yapılan kazılarda elde edilen paha biçilmez eserler ise Denizli Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.

Konum Linki

36- Gümüşsu Şelalesi (Homa Şelalesi)

Denizli'nin Çivril ilçesi sınırlarında yer alan ve hem doğa yürüyüşleri hem de kısa bir minibüs yolculuğuyla ulaşabileceğiniz büyüleyici bir tabiat harikası da Gümüşsu Şelalesi. Yılın her mevsimi harika fotoğraflar çekebileceğiniz, doğanın bütün renklerini bir arada görebileceğiniz şelale, en sıcak yaz günlerinde bile buz gibi kalan kaya göletleriyle de her doğa severlerin kesinlikle görmesi gereken gizli güzelliklerden. Çevresini saran ahşap köprüler, seyir terasları ve yürüyüş parkurlarıyla keşfe çıkabileceğiniz Gümüşsuyu Şelalesi’nin kır bahçelerinde de çayınızı yudumlayarak yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

37- İpekyolu Çarşısı

İpekyolu Çarşısı

Denizli'nin birçok turistik gezi alanına ev sahipliği yapan Merkezefendi ilçesi sınırlarında yer alan İpekyolu Çarşısı, şehrin dünyaca ünlü tekstil ürünlerini satın almak için gidebileceğiniz en popüler yerlerden biri. Onlarca mağazasıyla pazar günleri hariç haftanın her günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında hizmet veren çarşıda yöresel hediyelik eşyalardan onlarca çeşit kaliteli tekstil ürününe kadar pek çok seçenek bulabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerin de sıkça uğradığı, en hareketli Denizli çarşılarından biri olan İpekyolu Çarşısı’nda hem keyifli bir gezi hem de güzel bir tatil alışverişi yapabilirsiniz.

Konum Linki

38- Denizli Bez Bebek Müzesi

Şehrin en etkileyici tarihi konaklarının birinin içerisinde hizmet veren Denizli Bez Bebek Müzesi, Türkiye’nin ilk bez bebek müzesi olmasıyla ünlü ve zengin koleksiyonlarıyla her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Emekli öğretmen Zeynep Karaaslan'ın kendi elleriyle hazırladığı 800'den fazla bez bebeğin sergilendiği müzede Denizli'ye özgü yöresel giysiler giymiş birbirinden güzel bebekler arasındaki unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz. Çocuklu ailelerin de keyifle gezebileceği müzelerden biri olan Denizli Bez Bebek Müzesi’nde belirli dönemlerde şiir günleri gibi kültürel ve sanatsal etkinlikler de düzenleniyor.

Konum Linki

39- Servergazi Türbesi

Servergazi Türbesi

Anadolu Selçuklu döneminin önemli komutanlarından biri olan Server Gazi anısına inşa edilen ve Selçuklu dönemini yansıtan kesme taşların yanı sıra kubbeli mimarisiyle de dikkat çeken Servergazi Türbesi, Merkezefendi ilçesinde Servergazi Mahallesi’nde ziyaret edilebilir. 1210 yılında Denizli'nin fethi sırasında şehit olan Mehmet Gazi’nin türbesini de ziyaret etme fırsatı bulabileceğiniz alana toplu taşıma araçlarıyla veya kısa bir yürüyüşle kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

40- Tabea Antik Kenti

Tabae Antik Kent

Büyük İskender'in Anadolu fetihlerinden sonra kurulan kent devletlerinden biri olan ve bir kale şeklinde inşa edilen Tabea Antik Kenti, Denizli'nin görülmeye değer tarihi hazinelerinden biri. Helenistik dönemden başlayarak neredeyse günümüze kadar yerleşim yeri olarak kullanılan antik kent, kayalar için oyulmuş tek odalı evleri ile benzersiz bir manzaraya sahip.

Hem kendi başınıza hem de rehberli tarih turlarıyla kaya evlerin iç bölümlerini gezebilir, Osmanlı dönemlerinde de aktif olarak kullanılan bu ilginç antik kenti keşfe çıkabilirsiniz. 19. yüzyılda inşa edilen Cevher Paşa Camii'ni de görme şansı bulabileceğiniz bölgede dağ eteklerine yayılmış sunaklar, sütunlar ve etkileyici taş oymaları arasında unutulmaz bir tarihi gezisi yapabilirsiniz.

Konum Linki

41- Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı

Denizli ve çevresinde uzun yıllar egemenlik kuran Anadolu Selçuklu Devleti'nden günümüze kalan başka bir tarihi hazine de Akhan Kervansarayı. Tarih ve kültür meraklılarının görmesi gereken devasa yapının 1253 ile 1254 yılları arasında II. İzzeddin Keykâvus döneminde yapıldığı tahmin ediliyor.

Ticaret yolları üzerinde yer alan ve 1100 metrekarelik büyük bir alanı kapsayan Akhan Kervansarayı; dikdörtgen planlı klasik tasarımı, geniş avlusu, sivri kemerli kapıları ve Anadolu Selçuklu dönemine özgü etkileyici taş oymalarıyla ilgi görüyor. Aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılan Akhan Kervansarayı, hem doğa yürüyüşleri hem de tarih turları ile keşfe çıkabileceğiniz Denizli'nin önemli tarihi hazinelerinden.

Konum Linki

42- Eşen Göleti

Eşen Göleti

Doğa fotoğrafları çekmekten veya balık avlamaktan hoşlanıyorsanız, 1995 yılında turizme kazandırılan ve 231 hektarlık büyük bir alanı kaplayan Eşyan Göleti'ne uğramalısınız. 75 hektarlık su yüzeyine sahip olan ve zengin balık çeşitliliğinden dolayı Denizli'de balık avlama turları ve olta balıkçılığı yapmak için en çok tercih edilen yerler arasında giren gölet çevresinde aynalı sazan da üretiliyor. Yeşil ve mavinin buluştuğu Eşen Göleti’nin kızılçam ormanları ile çevrili doğal güzellikleri arasında dağ bisikleti turlarına çıkabilir; doğa yürüyüşü veya kamp yaparak huzurlu atmosferde yenilenebilirsiniz.

Konum Linki

43- Direkli Kilise

Denizli'nin en bilinen ve çok ziyaret edilen tarihi hazinesi Hierapolis Antik Kenti'nin bir parçası olan ve M.S. 7. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Direkli Kilise, antik kenti gezerken uğrayabileceğiniz etkileyici bir tarihi yapı. İsmini içerisindeki irili ufaklı direklerden alan kilise, Bizans döneminde inşa edilmiş ve günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış. Uzun tarihinde pek çok önemli dini tören ve ayinin gerçekleştirdiği Direkli Kilise, etkileyici mimarisi ve tarihi önemiyle ziyaret edilmeye değer.

Konum Linki

44- Denizli UFO Müzesi

Denizli Ufo Müzesi

Pek çok etkileyici müzeye ev sahipliği yapan Denizli’de gezebileceğiniz en ilginç müzelerden biri de Funika Holding’in katkılarıyla 2002 yılında İstanbul'da açılarak şehre taşınan UFO Müzesi. Hem astronomi meraklıları hem de çocuklu ailelerin keyifle gezebileceği müze, dünyanın dördüncü, Türkiye'nin ise ilk UFO müzesi konumunda. Deniz UFO Müzesi’nde dünyayı sık sık ziyaret ettiği düşünülen uzaylılar hakkında pek çok ilginç bilgi alabilir, çarpıcı maketler arasında ilginç bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

45- Sebastopolis Antik Kenti

Sebastopolis Antik Kenti

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılca kasabasında yer alan, antik çağlardan Bizans ve Roma dönemlerine kadar kullanılmaya devam eden Sebastopolis Antik Kenti, şehrin görülmeye değer başka bir tarihi gezi alanı. 150 metre çapındaki bir tepe üzerine inşa edilen etkileyici stadyumu ve antik yapılarıyla doğal güzellikleri arasında çarpıcı bir manzara sunan antik kentin çevresinde Roma döneminde inşa edilen lahitleri de yakından görebilirsiniz. Uzun yıllar arkeolojik kazı çalışmalarının yapıldığı Sebastopolis Antik Kenti’nden çıkarına tarihi eserler ise Türkiye’nin önemli arkeoloji müzelerinde sergileniyor.

Konum Linki

46- Taşdelen Yaylası

Taşdelen yaylası

Denizli'nin Babadağ ilçesine sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan Taşdelen Yaylası, özellikle sonbahar aylarında kızıldan sarıya her renk tonunu görebileceğiniz büyüleyici manzarasıyla şehrin gizli güzelliklerinden biri. Çam, kestane ve ceviz ağaçlarıyla süslü yürüyüş parkurları ile günübirlik geziler yapmak için en ideal noktalardan olan yaylada hiçbir tesis ve konaklama olanağı bulunmuyor. Sessiz ve huzurlu bir ortamda modern dünyanın kalabalığından uzaklaşabileceğiniz Taşdelen Yaylası’nın oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasında çocuklarınızla piknik de yapabilirsiniz.

Konum Linki

47- Cevher Paşa Camii

Kayalar oyularak bir kale şeklinde inşa edilen Tabea Antik Kenti’ne yakın bir konumda Osmanlı döneminde inşa edilen Cevher Paşa Camii, hem tarih hem de doğa gezilerinde mola verilen etkileyici bir tarihi yapı. Dikdörtgen planlı olarak kesme taşlarla inşa edilen cami, 19. yüzyıl Osmanlı mimari özelliklerini yansıtıyor. Çarpıcı taş ve ahşap süslemelerinin de görülmeye değer güzellikte olduğu ve Tabea Antik Kenti’ni gezenlerin mutlaka uğradığı Cevher Paşa Camii, 2006 yılında aslına uygun olarak restore edildi.

Konum Linki

48- Apollon Lairbenos Tapınağı

Apollon Lairbenos

Kehanet ve güzel sanatlar tanrısı olan, ayrıca önemli Anadolu tanrıları arasında yer alan Apollon Lairbenos adına Menderes Nehri'nin güney kıyısında, Tripolis Antik Kenti’ne sadece 35 kilometre uzaklıkta inşa edilen Apollon Lairbenos Tapınağı, görmenizi önerdiğimiz etkileyici bir tarihi yapı. 1887 yılında keşfedilen tapınak, Ege Bölgesi'nde pek çok yerde inşa edilen antik kült merkezlerinden biri. Etkileyici taş yazıtları, devasa kayalar üstüne oyulmuş tanrı ve insan figürleriyle süslenmiş tapınakta hem harika fotoğraflar çekebilir hem de rehberlerden bu ilginç tapınak hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Konum Linki

49- Denizli Saklı Göl

Denizli Saklı Göl

İsmi gibi saklı bir doğa güzelliği olan ve yemyeşil çam ormanları arasında gizlenen Denizli Saklı Göl, Honaz ilçesi doğa yürüyüşlerinin en önemli adreslerinden biri. Tatlı su balıkları bakımından zengin olan ve sazlıklarında pek çok nadir görülen kuş türüne ev sahipliği yapan küçük gölün çam ormanları arasında dinlendirici bir piknik yapabilir veya yürüyüşlere çıkarak huzurlu atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında uğramanızı önerdiğimiz Saklı Göl’de çam ormanlarının masmavi sulara karıştığı büyüleyici manzaraların en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz. Hiçbir yapılaşma ve tesisin bulunmadığı göl, kamp yapmak için de Denizli’de tercih edebileceğiniz en özel yerler arasında.

Konum Linki

50- Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Denizli'nin restore edilmiş tarihi bir konağında 1984 yılında ziyarete açılan Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, hem tarihi önemi hem de zengin koleksiyonlarıyla gezilmeye değer müzelerden biri. Merkezefendi ilçesinde yer alan ve toplu taşıma araçları veya kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz müzede Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel eşyalarının yanı sıra antika silahlar ve Denizli'nin yüzlerce yıllık kültürel geçmişini yansıtan etnografik eserler de sergileniyor. Anıt eser olarak tescil edilen, iki katlı cumbalı konağıyla da dikkat çeken ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’ni pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 08:30 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

51- Tekkeköy Kaplıcaları

Denizli'de termal suların tadını çıkarmak için gidebileceğiz başka bir popüler kaplıca da şehir merkeze yaklaşık 36 kilometre uzaklıkta yer alan Tekkeköy kaplıcaları. Roma döneminden beri kullanılan antik havuzları, özellikle cilt hastalıkları ve romatizma sorunlarına iyi gelen termal sularıyla her yıl binlerce insanı misafir eden kaplıcaların 90 derece çıkarak soğutulan termal sularında siz de pek çok hastalığınız için şifa bulabilirsiniz. Termal otellerden sağlık merkezlerine kadar pek çok imkan sağlanan Tekkeköy kaplıcalarının termal suları, sindirim sistemi sorunları için içme suyu olarak da kullanılabiliyor.

Konum Linki

52- Alacain Mağarası

Alacain Mağarası

Denizli'ye yaklaşık 1 saatlik sürüş mesafesinde yer alan ve her mevsim mağaracılık turlarıyla ziyaret edebileceğiniz Alacain Mağarası, çevresini saran tarihi hazinelerden dolayı aynı zamanda 1. derece arkeolojik sit alanı olarak korunuyor. Roma ile Bizans dönemlerine ait kaya oyması mezarlar, lahitler ve sütunlarla çevrili mağara, uzun bir süre kilise olarak da kullanılmış. İçerisinde unutulmaz bir gezi yaparak harika fotoğraflarını çekebileceğiniz Alacain Mağarası, tarih ve arkeoloji meraklılarının da görmesini önerdiğimiz hazinelerimizden biri. Bulunduğu yüksek konumdan panoramik doğa manzaraları da izleyebileceğiniz mağara, bölgedeki en ilginç mağaralardan biri olarak her yıl binlerce insanı kendine çekiyor.

Konum Linki

53- Çizmeli Kaplıcaları

Çizmeli Kaplıcaları

Hem Denizli gezinizin yorgunluğunu atmak hem de şifa bulmak için gidebileceğini başka bir sevilen kaplıca da Yenicekent kaplıcaları olarak bilinen Çizmeli kaplıcaları. Kaplıcanın 44 derece sıcaklığa sahip, kalsiyum ve sülfat içeren şifalı sularının başta dolaşım sistemi olmak üzere cilt hastalıkları ve romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. Denizli Otogarı’nda her saat bulabileceğiniz Buldan minibüsleri ile kolayca ulaşabileceğiniz Çizmeli kaplıcalarında termal otellerde konaklayabilir ve sağlık merkezlerinde uzmanlardan masaj hizmetleri alabilirsiniz.  Kaplıcalarda mola verdikten sonra bölgeye çok yakın olan Tripolis Antik Kenti’ni de gezmenizi öneririz.

Konum Linki

54- Eumenia Antik Kenti

Ege Bölgesi'nde uzun süre hüküm süren Bergama Krallığı'na bağlı önemli antik kent olan ve Işıklı Gölü’ne yakın olduğu için halk arasında Işıklı Antik Kenti olarak da bilinen Eumenia Antik Kenti, Denizli'nin Çivril ilçesi sınırlarında yer alıyor. Bergama Kralı II. Eumenes tarafından kurulan ve ismi de buradan alan antik kent, Sarıbaba Tepesi olarak adlandırılan bölgeye yayılmış tarihi hazineleri ile keyifli bir tarih gezisi sunuyor. Yakınındaki göletlerde onlarca kuş türlerine ev sahipliği yapan kent, Bizans dönemine ait kale kalıntılarıyla da dikkat çekiyor. Gezi rotaları üzerinde bulunan Eumenia Antik Kenti’ne uğrayarak hem binlerce yıllık tarihi hazineleri yakından görebilir hem de bölgenin doğal güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

55- Savranşah Camii

1882 yılında inşa edilen ve Denizli’nin en güzel iç süslemelerine sahip camilerinden biri olan Savranşah Camii, Çivril ilçesine bağlı Savran Köyü'nde ziyaret edilebilir. Moloz taşlar ve tuğlalar kullanılarak tasarlanan cami, iç mekanlarını süsleyen etkileyici bitki motifleri, ahşap oymaları ve Osmanlı dönemi hat sanatı örnekleriyle de ilgi görüyor. Aslına uygun olarak restore edilen ve günümüzde de kullanılmaya devam eden Savranşah Camii, hem sanat meraklıları hem de mimari meraklılarının keyifle gezebileceği tarihi yapılarımızdan biri.

Konum Linki

56- Çardak Kervansarayı

Çardak Kervansarayı

Yaklaşık 790 yıllık bir tarihi hazine olan Çardak Kervansarayı, Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad döneminde inşa edilen ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş tarihi hazinelerimizden biri. 1230 yılında yapıldığı tahmin edilen ve sağlam mimarisi ile günümüze kadar ulaşmayı başaran devasa kervansaray, Anadolu Selçuklu mimari özelliklerini yansıtacak şekilde kalın duvarlarla ve dikdörtgen planlı olarak tasarlanmış. Bölgenin ticaret yolları üzerinde yer alan ve hem ticaret hem de konaklama amacıyla kullanılan Çardak Kervansarayı’nın etkileyici taş odalarında tarihte bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Konum Linki

57- Denizli Karagöl

Denizli Karagöl

Denizli'nin gizli tabiat güzelliklerinden olan Karagöl, çam ve ardıç ağaçları ile çevrili sazlıklarında onlarca su kuşuna ev sahipliği yapıyor. Yılın her döneminde sessiz ve huzurlu atmosferini korumayı başaran Karagöl, balık bolluğu ve çeşitliliğinden dolayı yaz aylarında olta balıkçılığı yaparak dinlendirici bir gün geçirmek için ilk uğramanız gereken yerlerden. İlkbahar ve sonbahar aylarında doğa fotoğrafları çekmek isteyenler tarafından sıkça ziyaret edilen masmavi gölde kuş gözlem turlarına da katılabilirsiniz. Denizli'nin Bozkurt ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl'e hem minibüslerle hem de turlarla kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

58- Trapezapolis Antik Kenti

Denizli'nin Babadağ ilçesine bağlı Bekirler Köyü’nde keşfe çıkabileceğiniz Trapezapolis Antik Kenti’nin Roma ve Bizans dönemlerine kadar kullanıldığı tahmin ediliyor. Bölgeye hakim yüksek bir tepede konumlanan antik kentin büyük bölümü hala toprağın altında saklanıyor. Günümüze kadar hiçbir arkeolojik kazı çalışması yapılmadığı için küçük bir bölümünü gezinizde görebileceğiniz Trapezapolis Antik Kenti’nde taş oymalarıyla süslü sütunlar ve sunaklar doğayla bütünleşmiş durumda. Bölgede inşa edilen 12 büyük antik kentten biri olan ve hala gizemini koruyan Trapezapolis Antik Kenti, arkeoloji meraklılarının görmesi gereken Denizli hazinelerinden biri.

Konum Linki

59- Herakleia Hieronu

Babadağ yamaçlarında yer alan dikdörtgen şekilli Herakleia Hieronu, dört tarafı taş kabartmalar ile çevrili ilgi çekici bir tarihi eser. Yunan tanrıları Armetis, Apollon, Pan, Dionysos, Herakles’in tasvir edildiği taş oymalarıyla ziyaretçilerini büyüleyen ve Roma döneminde inşa edildiği tahmin edilen Herakleia Hieronu’nda 12 burcun simgeleri de dikkat çekiyor. Eserin bulunduğu bölgede yapılan kazılarda bulunan Cilalı Taş Devri’ne ait el yapımı aletlerini de Denizli müzelerinde yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

60- St. Philippe Martyrion Kilisesi

Hierapolis Antik Kenti’ni değişmez gezi noktalarından biri de kentin kuzey tepesinde inşa edilen St. Philippe Martyrion Kilisesi. Bölgenin en eski yapısı olduğu düşünülen kilise, Hristiyanlığı yaymak için antik kente gelen ve Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philippe anısına M.S. 4. yüzyıl sonlarında inşa edilmiş. Hierapolis Antik Kenti’nin günümüze kadar sağlam kalmış çarpıcı yapılarından biri olarak dikkat çeken St. Philippe Martyrion Kilisesi, hem çarpıcı taş mimarisi hem de tepeden sunduğu panoramik Hierapolis manzarasıyla görülmeye değer.

Konum Linki

Denizli gezilecek yerler önerilerimiz sona erdi. Şehre gitmişken komşusu Muğla'yı da keşfetmek isterseniz önerilerimizi Muğla'da gezilecek yerler içeriğimizden okuyabilirsiniz. 


busraguzeller
Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
  • OO
    O**** O****
    Yorum tarihi: 25.02.2024 12:10
    Güzel bir paylaşım. Bir denizlili olarak teşekkür ederim.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN