Yorgun ve stresli bir yılı geride bıraktık. Ve yeniden seyahat edeceğimiz, yeni yerler keşfedebileceğimiz günlerin de hayalini kuruyoruz. 2021 yılı için seyahat planlarını yapmaya başlayanlar, gezmeyi özleyenler 12 ay için 12 farklı rota oluşturmaya ne dersiniz?

Ocak - Bolu

Ocak - Bolu

Pandemi sonrası sakin doğayla baş başa kalabileceğimiz yerlere ilgi arttı. Türkiye’nin doğa harikası yerlerinden biri olan Abant, Ocak ayında beyaz örtüsü, şahane göl manzaraları, yürüyüş yolları hatta Pamukkale’yi bile andıran doğal güzellikleriyle listemize girdi. Abant Gölü çevresinde otel seçenekleri çok. Gitmişken doğa harikası Akkayalar’ı görmeden, Gölcük Gölü'nün çevresinde yürümeden dönmeyin. İsteyenler Kartalkaya’da kayak keyfi de yapabilir.

Uçak Bileti

Şubat - Kars (Sarıkamış)

Şubat - Kars (Sarıkamış)

Türkiye’nin en güzel kristal karı Sarıkamış’ta olur derler. Buz tutmuş Çıldır Gölü, Ani Harabeleri, Sarıkamış Kayak Pisti, Kars’ın tarihi eserleri, lezzetli mi lezzetli kaz eti, Kars’ın cazibesini arttırıyor. Pandemi nedeniyle Doğu Ekspresi tren seferlerine ara verdi. Ancak Kars’a uçakla yolculuk yapmak da oldukça kolay.

Mart - Datça

Mart - Datça

Baharı en erken karşılayan hem de en güzel renklerini görebileceğiniz şahane bir yer Datça. Çiçek açmış ağaçlar, yeşermiş bir doğa, ılık bir hava, muhteşem deniz manzarası, Datça'ya yerleşmeyi düşündürebilir insana. Eski Datça sokaklarında dolaşmak, Knidos Antik Kenti’nde güneşi batırmak, Datça’nın şahane koylarını dolaşmak bu mevsim çok daha güzel olacak.

Nisan - Antakya

Nisan - Antakya

Hem lezzet hem de tarihle iç içe mistik bir yolculuk yapmak isteyenler için Antakya çok şeyler vadediyor. Her sokağında kadim dinlerin izlerini görebileceğiniz kendine özgü bir yer. Üstelik yemekleri de bir o kadar lezzetli. Antakya’da binlerce yıllık mozaiklerin gölgesinde çayınızı kahvenizi yudumlayabileceğiniz Müze Otel seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Arsuz, Harbiye görmeniz gereken diğer yerler arasında.

Mayıs - Trabzon-Rize

Mayıs - Trabzon-Rize

Baharın en güzel zamanlarını Karadeniz’in hem doğasını hem de güzel şehirlerini gezerek geçirmeye ne dersiniz? Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i içine alan güzel bir Karadeniz turunu programlamaya başlayın. Yeşile doyacağınızı garanti edeceğimiz bu tura başlamak için Trabzon’a uçup oradan Enuygun’a özel fiyatlarla kiralayacağın araçla Karadeniz’de istediğiniz rotayı oluşturabilirsiniz.

Haziran - Kiev-Odessa

Haziran - Kiev-Odessa

Türk vatandaşlarının vizesiz hatta pasaportsuz gidebileceği Ukrayna haziran ayında ‘Beyaz Geceleri’ ile sizleri bekliyor. En uzun günlerde bir türlü kararmayan sıcak havalarda bu güzel ülkenin keyfini sürebileceğin şahane bir tatil dönemi. Parklarıyla yeşiliyle ünlü başkent Kiev ya da Karadeniz kıyısı Odessa Ukrayna turundaki duraklarınız olabilir. Daha fazla ayrıntıya vizesiz ve pasaportsuz Ukrayna yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Temmuz - Alaçatı

Temmuz - Alaçatı

Alaçatı’nın en kalabalık aynı zamanda da en haraketli zamanı. Mekanlarda gönlünce eğlenmek, sörf yapmak, denize girmek ve Alaçatı’nın kendine has sokaklarında gezmek için en çok tercih edilen dönem. En popüler plajlar, en ünlü restoran ve meyhanelerin birbirine yakın olması, her bütçeye uygun büyük küçük oteller Çeşme ve Alaçatı’nın popülaritesini her geçen gün arttırıyor.

Ağustos - Gökçeada

Ağustos - Gökçeada

Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada her geçen sene turistik anlamda bünyesine güzel şeyler katıyor. Adanın tarihi köylerinde çok şık meyhaneler restoranlar açıldı. Deniz için adanın her köşesine gidebilirsin. Gezmek için iyi bir rota oluşturman yeterli. Tepeköy, Zeytinliköy’ü gezmeden bademli kurabiyesini tatmadan dönmeyin.

Eylül - Bakü

Eylül - Bakü

Türk vatandaşlarının pasaportsuz gidebileceği ülkelere Azerbaycan da eklendi. Kış aylarının soğuk yaz aylarının da sıcak geçtiği Bakü’yü Ekim ayında keyifle gezmenin tam zamanı. Hazar Denizi kenarında kurulmuş Bakü ter temiz sokakları, planlı yerleşimi, tarihi yapıları ve göz kamaştıran ışıklandırmasıyla kendisine hayran bırakabilir. Üstelik ne vize ne pasaport ne yabancı dil sıkıntı var. Bakü için uçak biletlerine göz atman yeterli.

Ekim - Fethiye

Ekim - Fethiye

Yaz bitti diye üzülmeyin. Fethiye, ekim ayında da hala deniz keyfi sürebileceğiniz bir yer. Üstelik yazın kuru kalabalığı gittiği için gezmesi de çok daha keyifli. Adrenalin sevenler paraşütle atlayabilir, su altı dalışı yapabilir. Ölüdeniz’in muhteşem manzarası, Saklıkent Fethiye’de görmeniz gereken yerler arasında.

Kasım - Kapadokya

Kasım - Kapadokya

En çok beğeni alan en güzel fotoğrafların adresi Kapadokya sonbaharda çok daha güzel renklere bürünüyor. Dünyada eşi bulunmayan doğal oluşumlarına turizm anlamındaki özel cave otellerinde konaklama seçenekleri ve balon turu da eklenince Kapadokya özel bir tatil yöresine dönüşüyor. Kapadokya uçak biletlerine göz atarak program yapmaya ne dersiniz?

Aralık - İstanbul

Aralık - İstanbul

Dünyanın en özel şehirlerinden İstanbul’un tadını hep turistler çıkarıyor. Halbuki Türkiye’nin her yerinden bir uçak bileti uzaklığında, İstanbul’da oturuyorsanız da kendinize tıpkı bir turist gibi program hazırlayıp gezmeye başlayın. Gez gez bitmez, müzeler, tarihi ve turistik yerler nereden başlasak? Tarihi yarımada İstanbul gezisinde ilk durak olmalı. Kapalıçarşı, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve daha birçok yer. İstanbul gezisinde mutlaka boğaz turu yapılmalı. Ayrıntılar için İstanbul şehir rehberimize göz atabilirsiniz.


nihanbayram
Nihan Bayram
416 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN