2019 yılına merhaba diyebileceğiniz şehirler

nihanbayram

Yeni bir yıla nasıl girersen tüm yılın öyle geçer derler ya hani, o zaman yeni bir yılı tatilde karşılarsak tüm yılımız tatillerle dolu geçecek demektir. Hayali bile mutlu etti ama tabii bu ne kadar gerçek bir söylem orası tartışılır. Henüz bilim adamları bu konuda bir açıklama yapmadı diye biliyoruz. Bilim adamlarının da bizle hem fikir olabileceği bir şey varsa, o da yeni bir yılı farklı bir şehirde karşılamanın güzelliği olmalı. 2019 yılına bomba gibi bir giriş yapabileceğin şehirlerse bu listede.

New York

New York

Yılbaşında New York bambaşka bir atmosfere bürünüyor. Rockefeller Center’ın yanına kurulan devasa yılbaşı ağacını görünce yeni bir yılın tüm heyecanını ruhunuzda hissedebilirsiniz. Tam bir New York’lu gibi hissetmek için ağacın etrafındaki alanda buz pateni yapmalısınız. Sonra da ver eline Times Meydanı. Times Meydanı’nda ondan geriye sayarak yeni bir yılı karşılamanın keyfini başka herhangi bir şehirde zor bulabilirsiniz.

Uçak Bileti

Sidney

Sidney

31 Aralık’ta haberlerde hep Sidney’i görüyoruz. Yeni yıla ilk giren şehirlerden birisi olarak her yıl haberlerimizde boy gösteren Sidney’de yılbaşı gecesi deneyimini artık yaşamanın vakti geldi sanki çünkü Sidney dünyanın en görkemli şovlarına ev sahipliği yapıyor. Havai fişek şovları, Harbour Köprüsü ve Opera Binası ihtişamıyla birleşince ortaya mutlaka görülmesi gereken anlar çıkıyor.

Londra

Londra

Londra’da yılbaşı eğlencesi her yerde. Bütün Londralılar sokağa dökülüyor ve şehrin her yerinde eğlenceler düzenleniyor. Tabii en güzel görüntüler Thames Nehri’nin etrafında ortaya çıkıyor. London Eye ve Big Ben’in görkemli manzarası havai fişeklerle bir araya gelince unutulmayacak anlar yaşanıyor. Londra’nın yılbaşı eğlencesi sadece gecede kalmıyor. Yılın ilk gününde bir de Yeni Yıl Yürüyüşü düzenleniyor.

Berlin

Berlin

Berlin, Avrupa’da yılbaşını geçirebileceğiniz en iyi yerlerden biri çünkü Avrupa’nın en büyük açık hava partisinin tek adresi. 31 Aralık’ta gözlerinize inanamayacağınız bir kalabalık oluşuyor Berlin’de. Branderburg Kapısı’nın etrafında düzenlenen partide ünlü gruplar ve DJ’lerin performanslarıyla hayatınızın en eğlenceli yılbaşı gecesini yaşamanız garanti.

Lviv

Lviv

“Vizeyle uğraşmayayım ama yeni yılı yurt dışında karşılayayım” derseniz Lviv tam aradığınız şehir. Kent merkezinin tarifsiz yılbaşı ambiyansı sizlere unutamayacağınız bir eğlence sunuyor. Saat 00.00’a yaklaştıkça Pazar Meydanı’ndaki heyecan ve hareketlilik artıyor. Havanın soğukluğunu umursamadan eğlenirken buluyorsunuz kendinizi. Pazar Meydanı’ndan sevdiklerinizi şaşırtmak için farklı farklı yılbaşı hediyeleri almayı unutmayın.

Barselona

Barselona

Her zaman çok renkli ve eğlenceli bir şehir düşünün. Bu şehir yılbaşı gecesinde nasıl olur sizce? Bu sorunun cevabını yılbaşını Barselona’da geçirerek keşfedebilirsiniz. Yeni yılı Barselona’da karşıladığınızda yüzünüzde kocaman bir gülümseme olacağına eminiz. Bu büyük eğlencenin en ilginç yanı da gece yarısından 12 saniye önce 12 üzüm yemeye çalışmak olacak. İspanyollar 12 üzüm yediklerinde gelecek 12 ayın çok güzel geçeceğine inanıyorlarmış.

Kopenhag

Kopenhag

Kopenhaglıların tamamen kendilerine özgü bir yılbaşı eğlencesi anlayışı var. Tivoli Bahçeleri’nde düzenlenen Tivoli Havai Fişek Festivali, yılbaşı gecesine özel düzenlediği havai fişek gösterileriyle gökyüzünü aydınlatıyor. Gösteri izleyenlerin bir daha unutamayacağı anlara dönüşüyor. Gece yarısından sonraysa Kopenhaglılar kendi havai fişeklerini kendileri yakarak eğleniyorlar.

Paris

Paris

Yılbaşı için hem en romantik hem de en eğlenceli adres Paris. Her zaman muhteşem bir güzelliğe sahip Eyfel Kulesi yılbaşında ışıklandırmalarla ve havai fişeklerin katkılarıyla gerçek dışı bir görüntünün öznesi oluyor. Eyfel Kulesi etrafında romantik anlar yaşadıktan sonra Champs-Elysees caddesine uğramayı unutma. Cadde boyunca düzenlenen partide dans edip şarkılar söylemek çok eğlenceli oluyor.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Yılbaşı bizler için kışı ve soğuğu ifade ediyor ya hani bu yıl bunu değiştirmek isterseniz Rio de Janeiro’da sıcacık bir yılbaşı deneyimini yaşamalısınız. Ee sıcak mevsim olunca plaj partileri de kaçınılmaz oluyor. Copacabana Plajı eğlencenin tanımını yeniden yapmış Rioluların tek adresi. Bu plaja yılbaşı kutlaması için gelenlerin beyaz giymeleri gerekiyor. Bu da ortaya farklı bir görüntü çıkartıyor.

Edinburgh

Edinburgh

İskoçların Hogmanay adını verdikleri kendi kültürlerine özgü yeni yıl kutlamalarını hiç duymuş muydunuz? Edinburgh’da düzenlenen bu kutlama dünyanın en harika kutlamalarından biri olarak kabul ediliyor. 30 Aralık’ta fener alayıyla başlayan eğlence yeni yılın ilk saatlerine kadar durmaksızın devam ediyor. İskoçlar etkinliklere kendi kültürlerine özgü kıyafetleriyle katılarak rengarenk görüntülere yol açıyorlar. Dünyanın her yerinden ziyaretçileri ağırlayan bu kutlamayı mutlaka deneyimlemelisiniz.


nihanbayram
Nihan Bayram
416 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN