Tatil dendiğinde aklına lüks oteller ve her şey dahil büfeler değil de yeşil ile mavinin kucaklaştığı doğa kampları mı geliyor? Öyleyse senin için özenle hazırladığım bu seçkideki en iyi 25 kamp alanı bir sonraki tatil rotan olabilir. Çadır, araç üstü çadır ve karavan kampı sevenlerden ya da bungalov ve glamping tercih edenlerden misin? Türkiye’nin en iyi kamp yerlerini tanıttığım listemde her zevke hitap edebilecek kış ve yaz kampına uygun alanlar hakkında konum, olanaklar ve hayat kurtaran ipuçları bulabilirsin.

İçindekiler

Akdeniz Bölgesi’ndeki en iyi kamp alanları

1- Cemil'in Yeri- Akdeniz Camping, Muğla

Cemil'in yeri

Kamp alanı olarak göl kenarında bir yer arıyorsan Akdeniz’in gözbebeği Muğla’da son derece sakin ve huzurlu bir kamp alanı olan Cemil’in Yeri tam senlik. Köyceğiz sınırlarındaki Sultaniye Köyü’ndeki kamp, köy halkı tarafından işletiliyor. Restoranda harika yemekler yiyebileceğin Cemil’in Yeri, Akdeniz Camping kısmında da restoranın bahçesinde kamp yapabilme imkanı sunuyor. Göl manzarası eşliğinde hamak keyfi yaparak kitap okuyabilir ya da gölde yüzüp, balık tutabilirsin. Burası üstelik denize de çok yakın ve market bulmakta zorluk çekmeyeceğin bir konumda. Burayı tercih edeceksen köy şartlarında ve son derece mütevazı bir kampla karşılaşacaksın. Arı ve sineklerin fazlalığına karşı önlem alıp yanında sinek kovar spreyler bulundurmanda fayda var. Mekan hayvan dostu olduğu için tüylü dostların da sana eşlik edebilir. Dilersen çadır, dilersen karavan kiralayabilirsin.

Konum Linki

Uçak Bileti

2- Babakamp, Fethiye

Babakamp

Karavan ve çadır haricinde bungalov ya da taş ev konforunda bir kamp deneyimi yaşamak istersen Babakamp listenin ilk sıralarında yer alabilir. Fethiye, Karaağaç dolaylarında bulunan kamp geniş bir plato üzerine kurulmuş. Seyahatin sırasında plato yollarında olacağını göz önünde bulundurmanda fayda var. Çünkü oldukça tozlu topraklı ve pek geniş olmayan yollardan geçeceksin. Karavanınla gitmeyi düşünüyorsan tesisin güneş enerjisiyle çalıştığını bilmelisin, karavan için gerekli olan elektrik kaynağına ulaşmakta güçlük çekebilirsin. Özellikle çadır kampı yaparken sabahları keçi yavrularının şarkılarıyla güne merhaba diyebilirsin.

Bunun haricinde Babakamp hem rahatlığından ödün vermek istemeyen hem de doğayla iç içe olmak isteyen kamp sevdalılarına yoga dersleri, doğa yürüyüşü, havuz keyfi gibi zengin bir etkinlik yelpazesi sunuyor. Kampta kendi yemeğini yapabileceğin gibi tesisin konaklama ücretine dahil ettiği sabah kahvaltısını, öğle ve akşam yemeklerini de tercih edebilirsin. Babakamp kütüphane ve kafesiyle diğer kamp alanlarından oldukça farklı bir atmosfere sahip.

Konum Linki

3- Çubucak Orman Kampı, Marmaris

Çubucak Orman Kampı

Muğla, Marmaris’te bulunan Çubucak Orman Kampı devlete bağlı kamp alanlarından, dolayısıyla fiyatlar çoğu kamp alanına göre nispeten uygun. Deniz manzarası eşliğinde kamp keyfi yapmak isteyenlerin uğrak mekanı bu kamp alanıyla ilgili yaz aylarındaki yoğun ilgiyi ve kalabalığı hesaba katmakta fayda var. Rezervasyonsuz giriş mümkün değil, yer ayırtmak içinse aylar öncesinden araman gerekiyor. Karavanla ya da çadırla konaklayabilirsin.

Çadırla kalacaksan yiyecek ve içeceklerin için ek ücret ödeyerek buzdolabı kiralayabilirsin fakat bunu ön rezervasyon esnasında yapmalısın çünkü sezon başladığında buzdolapları büyük rağbet görüyor. Tuvalet, market, duş ve internet erişimi olanakları mevcut. Sıcak su güneş enerjisiyle elde ediliyor, elektrik içinse uzatma kablosu bulundurmayı unutma. Kamp alanına girişler 12.00-20.00 saatleri arasında yapılabiliyor. 195 TL karşılığında çadır, 240 TL karşılığında da karavan yeri kiralayabilirsin. Bireysel girişler 23 TL, küçük vasıtalar için yalnızca 70 TL ödemen yeterli. Kamp alanı Marmaris’e yarım saat, Datça’ya 50 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Konum Linki

4- Gökova Orman Kampı, Gökova

Gökova Orman Kampı

Muğla’nın ilçesi Akyaka’da Azmak Nehri kıyısında kurulmuş Gökova Kampı orman kampı için birebir. Denize yürüme mesafesinde. 70 karavan, 300 çadırlık bir alana yayılıyor. Özellikle kamp için deniz olmazsa olmazım diyorsan sekiz koya sahip bu orman kampı senin için ideal. Kampta ortak bulaşık yıkama alanları, çamaşır yıkama olanağı, elektrik, sıcak su ve market bulunuyor. Yemek hazırlama derdine girmek istemezsen kamp alanında yer alan restoran ve işletmeler işini kolaylaştırabilir.

Fakat kamp yerinde karşılaşabileceğin en büyük sorun elektrik. Özellikle çadır kampı yapacaksan fener ve ışıklandırma araçlarını yanına alman önemli. Telefonunu şarj etmek içinse işletmelerin prizlerinden yararlanabilirsin. Ayrıca yiyeceklerini saklayabileceğin buzdolapları bulunmuyor. Mangal yapmak yasak. Gelgelelim ki kamp alanına ulaşım oldukça kolay.  Muğla otogarından ve Muğla Üniversitesi yurtlarının bulunduğu duraktan minibüse binebilirsin. Kendi aracınla ya da kiraladığın araçla Marmaris yönünde yolculuk edip Akyaka yoluna sapıp Azmak Nehri’ni geçtikten sonra kamp yerine varabilirsin. 

Konum Linki

5- Azmakbaşı Camping, Akbük, Muğla

Azmakbaşı

Azmakbaşı kamp alanı Akbük koyunda yer alan sessiz, şehrin gürültüsünden uzak bir yer. Muğla’nın en iyi kamp yerlerinin başında geliyor. Yaz sezonunda oldukça kalabalık olabilmesine rağmen yerleşke özenle düzenlendiği için burada misafirler özel alanlarını koruyabiliyor. İşletme sahipleri konuklarla kendileri ilgilenerek çözüm odaklı ve aile ortamı atmosferini koruyorlar. Gerek sıcak ve berrak denizi gerek temiz tuvalet ve duş alanlarıyla son derece hijyenik bir tesis.

Çadır ve karavanda konaklama seçeneklerinin yanı sıra bungalov seçenekleri de bulunuyor. Azmakbaşı’nın en çok tercih edilen kamp alanlarından, bunda denize yakınlığı önemli bir etken, yürüyerek 5 dakikada sahile varabilirsin. Sahile girebilmek için şezlong kiralaman gerekli, hiçbir ücret ödemeden mavi suların keyfini çıkarmak istersen ormanlık alana gidip ağaçların içinden de denize girebilirsin. Akbük Koyu boyunca market bulmakta güçlük çekebileceğin için yiyecek ve içeceklerini yanında götürebilirsin. Ulaşım konusunda en dikkat etmen gereken noktaysa uçaktan indikten sonra eski Muğla otogarından dolmuşa binmen. Aksi takdirde kendi aracın ya da kiralık aracın yoksa taksi kullanmak biraz masraflı olabilir.

Konum Linki

6- Shambala, Fethiye

Shambala

Kabak Koyu için kamp cenneti demek yanlış olmaz. Babadağ’ın eteklerinde geniş bir alana yayılan koyda eşsiz bir kamp deneyimi yaşayabileceğin sayısız tesis bulunuyor. Shambala son zamanlarda doğa ve kamp tutkunu gençlerin uğrak noktası haline geldi. Koy yakınlarında Likya Yolu ve Dünya’nın koruma altına alınmış 100 dağı listesine giren Babadağ yer alıyor. Bu nedenle doğal mirası koruma adına bölgede otelden çok bungalova rastlanıyor. Koyun en popüler kamp alanlarından Shambala bungalovlarında glamping deneyimiyle hem kamp yapmış hem de konforundan ödün vermemiş oluyorsun. Shambala 7 gün süren yoga ve meditasyon atölyeleriyle de kişisel gelişim turizmi meraklılarının da gözdesi.

Açık büfe sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil. Tesis, müthiş bir manzaraya ve özel bir havuza sahip. Denize 10 dakika yürüme mesafesinde, Glamping tercih etmeyen macera severler için de çadır imkanı var. Çadırda kalanlar mutlaka sinek kovar sprey ve kremlerden bulundurmalı. Shambala bünyesinde pek çok bungalov otelden farklı olarak çamaşırhane de yer alıyor. Ulaşımın püf noktalarına gelince havaalanından indikten sonra HAVAŞ ile önce Fethiye’ye ardından da Carrefour önünden bineceğin otobüslerle Faralya Köyü’ne ulaşabilirsin. 

Konum Linki

7- Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, Fethiye

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi koruma altındaki tabiatıyla yalnızca Akdeniz’in değil, Türkiye’nin en özel kamp alanlarından kabul ediliyor. Berrak denizini çevreleyen sarp kayalıklarıyla eşsiz bir doğa harikası. Bölgenin eşsiz yapısının korunması adına otellere izin verilmiyor. Ahşap bungalovlar, taş evler ya da çadır kamplarında konaklamaya uygun bir lokasyon. Kelebekler Vadisi Kamp Alanı sanatsal etkinlikler, açık hava sineması, kamp ateşi eşliğinde partiler ve çeşitli atölyelerle unutulmaz vakit geçirebileceğin bir yer. Ayrıca heyecanlı sporları seven biriysen vadide konakladığın sürece yamaç paraşütü, su altı dalgıçlığı gibi sporların da tadını çıkarabilirsin. Konaklama ücretlerine gelince yaz ve kış sezonlarında farklılık gösteriyor.

Kamp alanında bungalovlarda da kalabilirsin. Bungalov fiyatlarına kahvaltı ve akşam yemeği dahil. 12 yaşından küçük çocuklara ücret istenmiyor, 13-15 yaş arasına da %50 indirim ayrıcalığı bulunuyor.  Kelebekler Vadisi’ne ulaşım için yalnızca deniz yolu kullanılıyor. Önce Ölüdeniz’e gelmelisin. Uçakla seyahat etmeyi tercih edersen  tek ihtiyacın bir Dalaman uçak bileti. Fethiye’ye vardıktan sonra Ölüdeniz’e geçmek için taksi, minibüs ya da araç kiralama yöntemlerine başvurabilirsin. Ölüdeniz’den kalkan tekne ve zodyaklarla Kelebekler Vadisi’ne ulaşım sağlayabilirsin, tekne seferleri günde yalnızca 3 defa gerçekleşiyor. Detaylı fiyat bilgisi için yetkililerle iletişime geçebilirsin.

Konum Linki

8- Manavgat Belediyesi Kamp Alanı

Manavgat Belediye Kampı

Antalya, Manavgat’ta bulunan bu tesis belediye yönetiminde. Ormanlık ve deniz kenarı olmak üzere iki alana sahip. Ormanlık alanda 10 karavan ve 20 çadır kabul edilirken deniz kenarına yalnızca karavanlar kabul ediliyor ve 24 karavanlık bir kapasite var. Üstelik çadırlar ve karavanların birbirlerine uzaklıkları oldukça iyi ayarlandığı için herkes mahremiyetini koruyabiliyor.

Çadırda konaklayacaksan endişelenmene gerek yok çünkü her çadır için elektrik ve su erişimi mümkün. Mutfak, tuvalet, sıcak su, duş ve çamaşırhane mevcut. En büyük avantajlarından biri de kendi plajının bulunması. Deniz tesise yürüme mesafesinde. Son derece düzenli ve donanımlı bir kamp alanı olduğu için de büyük ilgi görüyor. Yer bulmak için aylar öncesinden harekete geçmende fayda var.

Konum Linki

9- Kındıl Camping, Antalya

Kındıl Camping

Antalya civarında bütçe dostu, ulaşımı rahat ve denize yakın bir kamp alanı arayışındaysan Kındıl Camping güvenli bir adres. Güneş enerjisiyle ısıtılmasına rağmen burada sıcak suya daima erişmek mümkün. Karavan kampçılığından ziyade çadır ve araç üstü kampçılığa elverişli bir konumu var. Duş ve tuvalet imkanları bulunan tesis hijyen konusunda da son derece hassas. Narenciye ağaçlarından yayılan mis kokular eşliğinde güne merhaba diyebileceğin huzurlu bir ortam.

Kamp alanının işletme sahipleri misafirlerle yakın iletişim kurmaya, aile atmosferini korumaya önem veriyor. Burayı çoğu kamp alanından ayıran detaysa 24 saat açık olması. Çadırların kurulduğu alanlarda elektrik kullanımı için prizler ve piknik masası bulunuyor. Yiyeceklerini güvenle teslim edebileceğin, ortak kullanıma açık buzdolapları var. Yiyecekten bahsetmişken kamp alanı yakınlarında market bulmak zor, yiyecek ve içeceklerini yanında götürmen iyi olur.  Denize 3 dakika uzaklıkta olduğu gibi ücretsiz halk plajına da kolayca ulaşabilirsin. Ayrıca Kemer’e de şahsi aracınla ya da kiraladığın araçla 5 dakikada ulaşım sağlayabilirsin.

Konum Linki

Ege Bölgesi’ndeki en iyi kamp alanları

10- Hipo Camp, Gümüldür

Hipo Kamp

Türkiye’nin en popüler kamp alanlarından biri de İzmir’deki Hipo Camp. Gümüldür’de yer alan kampın şehir merkezine uzaklığı 1 saat. Burası ağaçlarla çevrili bir orman kampı. Aynı zamanda denize çok yakın fakat popüler kamp alanlarının çoğunda olduğu gibi burada da yaz sezonunda yoğunluk yaşanıyor. O nedenle kampta kalabalıktan kaynaklanan ufak tefek hijyen sorunlarıyla karşılaşabilirsin. Hipo Camp, kışın da tercih edebileceğin bir yer, sezon dışı olduğu için daha sakin ve izole bir atmosfer oluyor.

Ayrıca kamp alanına manavlar gelebiliyor. Çadırların yanında mangal yapmak yasak olsa da bunun için özel olarak ayrılan bir alan mevcut. Kamp alanındaki kaliteyi, sakinliği ve hijyeni korumak için kampçılar artık kontrollü olarak kabul ediliyor. Karavan alanı için dönemlere göre 130 ila 375 TL, çadır alanı için 105 ila 300 TL ödemen yeterli.

Konum Linki

11- Altın Kamp, Burhaniye, Balıkesir

Altın Kamp

Ege’nin kalbinin attığı yerlerden, Edremit Körfezi yakınlarında Burhaniye’de yar alan Altın Kamp ülkemizin en köklü kamp tesislerinden. 1968 yılı, çiçek çocuklar döneminde Avrupalı gezginlerin de kamp yapılacak yerler listesine girmiş bir yer. Deniz kenarına sıfır kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin koca ağaçların gölgelerinde huzur bulabileceği bir alan.

Denizin kamp alanında bulunması pek çok tesiste karşılaşmaya alışık olmadığımız bir ayrıcalık. Fakat sıcak denizden başkasına ayağımı dahi sokmam dersen buz gibi bir denizle karşılaşacağını bilmende fayda var. Genelde karavan kampçılığı için tercih ediliyor. Elektrik için bir ücret ödemen gerekli, özellikle de belli bir kotanın üstünde kullanım yapacaksan fiyat biraz daha artabiliyor. Kamp alanında ufak bir restoran bulunsa da market olmadığı için zorlanabilirsin.

Konum Linki

12- Hızır Kamp, Kaz Dağları, Balıkesir

Hızır Kamp

Kaz Dağları’nın eteklerinde, Mehmet Alan Köyü’nde yer alan eşsiz bir doğal kamp. Kampın işletme sahibi de çalışanları da çoğunlukla köy halkından oluşuyor. Kaz Dağı Milli Parkı’na da oldukça yakın. Yarım pansiyon hizmet veriyorlar, konaklama ücretine akşam yemeği ve kahvaltı da dahil. Kahvaltı ve akşam yemeklerinde kullanılan sebze, meyve ve süt ürünleri tesisin kendi bostanı ve mini çiftliğinden. Kendi çadırınla gelebileceğin gibi tesiste bulunan ahşap ve taş evlerde de kamp keyfi yapabilirsin. Hızır Kamp’ta dağ eteklerinde olacağın için telefon şebekelerinin çekmeme ihtimalini göz önünde bulundurmalısın. Kaz Dağları manzarasında kamp keyfini deneyimlemek istiyorsan mutlaka önceden rezervasyon yaptırman önemli. Telefon sinyalleri konusunda zorluk yaşandığı için kredi kartı kabul edilmiyor. İnternet erişimi ise ücretli. Ayrıca kampta kaldığın süre zarfında nefes, yoga ve meditasyon atölyelerine, masaj seanslarına katılabilirsin.

Fiyatlar kış ve yaz dönemi olarak değişiklik gösteriyor. Ocak-Nisan ayları arasında gitmeyi düşünüyorsan kendi çadırınla 550 TL, ahşap ve taş evler için 950 TL karşılığında Hızır Kamp’ın keyfini çıkarabilirsin. Mayıs-Haziran arası dönemde gideceksen kendi çadırınla kalmak için 800 TL, tesisin taş ve ahşap evlerinde konaklamak için 1.450 TL ödemen yeterli. Ulaşım açısından oldukça avantajlı bir konumda yer alıyor. Edremit Koca Seyit Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra taksiyle 30 dakika içinde kampa varabilirsin. Toplu taşıma araçlarını tercih edersen Akçay otogarından 20 dakikalık bir yolculuk yapman yeterli. Kendi aracınla ya da kiraladığın araçla seyahat edeceksen IDO’nun Bursa, Bandırma, Yalova seferlerine binebilirsin. En kısa ulaşım yoluysa İstanbul-İzmir otoyolunu tercih etmek.

Konum Linki

13- Ada Camping, Cunda Adası, Ayvalık

Ada Camping

Ada Camping Ayvalık’ın en temiz ve düzenli bölgelerinden birinde konumlanıyor. Denize çok yakın. Berrak deniziyle oldukça rağbet görüyor, fakat suyun son derece soğuk olduğunu söylemek lazım. Çadırla ya da karavanla kalabileceğin gibi tesisin ahşap evlerinde kalmayı tercih edebilirsin. Çadırınla gidersen koruyucu tentelerden yararlanabilirsin. Elektrik ve mutfak bulunuyor. Mangal yapma alanları var. Ayrıca karavanlardan dönüştürülmüş odalarda da konaklamak ilginç bir seçenek olabilir. Cunda’ya 15 dakika uzaklıkta olması büyük avantaj. Burayı tercih edecek olursan telefonunun Yunan hattına geçmesi muhtemel, dikkatli olman iyi olabilir. Lokasyon olarak son derece ideal bir yerde konumlansa da fiyatlar konusunda uygun ve hesaplı bir kamp tatili arayışındaysan fiyatların yüksek segmentlerde olduğunu vurgulamakta fayda var. Kampta tek kişilik konaklama ücreti 250 TL, karavan girişi ağustos ayında 210 TL. Elektrik, buzdolabı ve çamaşır makinesi kullanımları ücretli.  Buzdolabı için 100 TL ödemen gerekirken elektrik için kw başına 5 TL ödüyorsun. 

Konum Linki

14- Gargara Doğal Tatil Kampı, Assos

Gargara

Gargara Doğal Tatil Kampı, Assos’ta Kaz Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Assos’taki en iyi kamp yerlerinin başını çekiyor. Kamp alanından çıkmadan deniz keyfi yaşamak istersen denize sıfır plajıyla listenin üst sıralarında yer alabilir. Fakat denizin bir kısmının çakıllı olduğunu, deniz ayakkabısı bulundurman gerektiğini söylemekte fayda var. Çadır ve karavan konaklaması için uygun. Asma çadır, çadır ev gibi farklı alternatifler bulunuyor. Yemekler konusunda da yine tercihi misafirlerine bırakan bir kamp alanı. Dilersen yemek servisi alabilir, dilersen de kendi yemeklerini kendin hazırlamayı seçebilirsin. Gargara Doğal Tatil Kampı güncel konaklama ücretleri için yetkililerle iletişime geçebilirsin.

 Konum Linki

15- Aktur Çadır ve Karavan Kampı, Datça

Aktur

Datça’nın en meşhur kamp alanlarından Aktur Çadır ve Karavan Kampı, her yaz sezonunda büyük ilgi görüyor. Son derece konforlu, pek çok sosyal olanağın bulunduğu kampta harika bir yaz geçirmek istersen aylar, hatta sezonlar öncesinden rezervasyon için iletişime geçmende fayda var. Yer bulmak hiç kolay değil çünkü. Bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de kamp alanında sahilin bulunması. Denize girebileceğin iki koy var. Büyük koy genelde dalgalı ve derinken küçük koy daha durağan ve sığ. Denizler kumluk. Ayrıca çoğu kamp alanında ender rastlanacak kadar gelişmiş bir yapısı var. Bankamatik, eczane, restoran, postane, market, sağlık ocağı, kuaför. Aradığın her şeye kolayca ulaşman mümkün.

Pazartesi, salı ve çarşamba günleri köy pazarı kuruluyor, erken saatlerde pazar keyfi yapmanı tavsiye ediyorum çünkü erken saatlerde her şey kapış kapış satılıyor. Ayrıca uzun süreli kalma planların varsa kıyafetlerini yıkayabileceğin bozuk parayla çalışan çamaşır makineleri de mevcut. Acil durumlar için daima itfaiye ve ambulans bulunduruyorlar. Üstelik kamp deneyimini tenis ve yelken sporlarını öğrenerek taçlandırmak istersen alanda spor tesisleri de yer alıyor. Yerleşmiş bir kamp kültürü olduğu için herkes birbirinin alanına saygılı ve genelde saat gece 22.00’den sonra kamp alanı sessizliğe gömülüyor. Öte yandan ağaçlar konusunda oldukça hassas olan yönetim ağaçlara hamak ve branda asımını yasaklamış.

Konum Linki

Karadeniz Bölgesi’ndeki en iyi kamp alanları

16- Balık Gölü, Artvin

Balık Gölü

Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Balık Gölü kamp severler için otantik bir deneyim sunuyor. Fakat fazla turistik bir yer olmadığı için sessiz ve sakin bir atmosferi var. Üstelik Ege ve Akdeniz kamp alanlarına nispeten zorlu şartlarda gerçek bir doğa kampı keyfi sürmek istiyorsan doğru adrestesin. Şavşat, Pınarlı Köyü’nde bulunan kamp alanında market bulmak mümkün değil. O yüzden yiyecek ve içecek alışverişini yapmanda ve tüm ihtiyaçlarını hazır bulundurmanda fayda var. Kamp alanı yakınlarında küçük bir aile işletmesinden atıştırmalık yiyecekler vs. temin edebileceğin gibi duş ve tuvalet ihtiyacını da karşılayabilirsin çünkü bölgede kampçılar için duş, tuvalet ve elektrik imkanları bulunmuyor. Aydınlatma için de fener ve aydınlatma bulundurmalısın. Ateş yakmak yasak olduğundan kamp ocağı, ateş kovası edinmelisin. Ayrıca telefonun çekmediğini de belirtmek gerekli. Kompleks bir kamp tesisi olmadığı için otopark ve giriş çıkış saatleri bulunmuyor. Ama tedbirli olman gereken önemli konulardan biri de gece saatlerinde aşırı soğuyan hava. Soğuğa hazırlıklı giysiler ve sıcak su torbaları götürmen iyi olur.

Ulaşıma gelecek olursak Balıklı Göl kamp alanına Artvin merkezden rahatlıkla ulaşabilirsin. Toplu taşıma bulunmuyor. Kendi aracınla gidebileceğin gibi araç kiralamayı da tercih edebilirsin. İki saatlik bir yolculukla kamp alanına varabilirsin. Yol şartlarına karşı önlem almalısın çünkü köy yolları dar ve engebeli. Büyük karavanla gideceksen zorluk yaşayabilirsin. Kamp alanına vardıktan sonra makul bir ücretle giriş yapabilirsin.

Konum Linki

17- Borçka Karagöl, Artvin

Borçka Gölü

Artvin’de kamp yapmak istiyorsan Borçka Karagöl oldukça uğrak bir kamp alanı. Göl manzarasına karşı çadır kurma keyfi oldukça cazip geliyor fakat göl tabiatını korumak adına araçla göle yaklaşmana izin verilmiyor. Göl kenarındaki ağaçlık alanlarda kamp kurabiliyorsun. Öte yandan kamp alanının yakınlarında belediyeye ait bir işletme ve piknik alanı bulunduğu için Borçka Karagöl kamp alanı popülerliğinin hakkını vererek aşırı kalabalık olabiliyor. Ayrıca alışverişini gelirken Borçka ilçe merkezinde yapmalısın çünkü kamp alanında market bulunmuyor. Su ve tuvalet mevcut olmasına rağmen ne yazık ki elektrik yok. Fakat telefon çekme konusunda bir sorun yaşanmıyor. Yalnız yer bulma konusunda hızlı hareket etmen gerekli.  Karadeniz’in coğrafi konumunu göz önünde bulundurarak yolların keskin virajlarla dolu olduğunu, dikkatli olman gerektiğini söylemekte fayda var.

Konum Linki

18- Şavşat, Artvin

Şavşat

Artvin’de bulunan Şavşat Karagöl, Karadeniz’i tercih eden kampçıların gözdesi bir yer. Şavşat sessiz, sakin şehir anlamına gelen Cittaslow olarak biliniyor. Çadırda kalabileceğin gibi yakındaki tesisin bungalov evlerinde de konaklayabilirsin. Ne var ki göl kenarında çadır kurulmasına izin verilmiyor. Kamp alanı Sahara Karagöl Milli Parkı sınırlarında yer alıyor. Göl kenarında kamp yaparken bir yandan da doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığını deneyimleyebilirsin. Kamp bölgesinde market bulunmadığı için mangal ve kamp için kendi malzemelerini getirmende fayda var. Ayrıca elektrik bulunmuyor, aydınlatma ekipmanlarını yanına almayı unutma. Girişler ücretli. Karadeniz kırsalında ulaşım konusu kamp severleri biraz düşündürse de Şavşat Karagöl merkezi bir konumda yer alıyor. İlçe merkezinden 25 km uzaklıkta bulunan kamp alanına Veliköy’den Meşeler Köyü’ne geçerek ulaşabilirsin. Şavşat kamp alanına ilçe merkezinden kalkan minibüs ve dolmuşlarla ulaşabileceğin gibi araç kiralama hizmetinden de yararlanabilirsin.

Konum Linki

19- Göksu Tabiat Parkı, Bolu

Göksu

Kış kampçılığı tutkunlarının gözde mekanlarından Göksu Tabiat Parkı Bolu sınırlarında yer alıyor. Karadeniz coğrafyası sebebiyle dağ yollarını tırmanacağını göz önünde bulundurmalısın. Kamp alanı, Tabiat Parkı içinde yar alıyor. Çadır, karavan kampı yapabileceğin gibi bungalov evlerde de kalabilirsin. Ayrıca doğa yürüyüşü, piknik ve doğa fotoğrafçılığıyla kamp deneyimini ölümsüzleştirebilirsin. Bolu şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Göksu Tabiat Parkı’na 1 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsin. Toplu taşıma olanağı bulunmuyor. Şehir merkezinden Kıbrıscık güzergahı ya da Kartalkaya yolu aracılığıyla dilersen kendi aracınla seyahat edebilir, dilersen de araç kiralama hizmeti alabilirsin. Detaylı yol tarifini buradan inceleyebilirsin. Özellikle kış kampı için gideceksen yolların buzlanması konusunda dikkatli olmalısın. Yanına alacağın kıyafetleri seçerken Karadeniz soğuğunu ve rüzgarını gözetmende fayda var. 

Konum Linki

20- Yedigöller, Bolu

Yedigöller

Kamp macerası için kış ve sonbahar aylarını bekliyor, orman kampçılığını tercih ediyorsan Yedigöller Milli Park’ı içinde bulunan kamp alanı tam sana göre. Burası özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında kamp severlerin uğrak rotası haline geliyor. Park içinde yer alan yedi göl çevresinde kamp yapabilirsin. Yedigöller’de kamp yaparken dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Karadeniz sınırları içinde bulunduğu için yüzey oldukça engebeli, çadır kurmak için eğimsiz düz alan bulmakta zorlanabilirsin. Kışlar genelde soğuk ve karlı olduğundan kış kampçılığı için bu rotayı kullanacaksan virajlı yolları ve buzlanma riskini göz önünde bulundurmalısın. Milli Park içinde bulunan kamp alanlarında su ve tuvalet bulunuyor ama sabun, peçete ve ıslak mendil konusunda tedarikli gitmende fayda var. Elektrik bulunmadığı için yanına ışıldak, fener almalı telefonunu şarj etmek için powerbank bulundurmalısın. Ayrıca bahar döneminde gideceksen bile kalın kıyafetlerini ve uyku tulumlarını da almayı unutma çünkü gece sıcaklıkları eksilere düşebiliyor. Kampa girişler ücretli ve çadır kiralama hizmeti bulunmuyor, kendi çadırınla gitmen gerekiyor. Ulaşım da oldukça kolay. İstanbul’dan gideceksen Bolu il sınırına vardıktan sonra Yeniçağa sapağına girmen ve Mengen istikametini izleyerek Yedigöller’e ulaşman yeterli.

Konum Linki

İç Anadolu Bölgesi’ndeki en iyi kamp alanları

21- Panorama Camping, Nevşehir

Panorama Camping

Kapadokya’nın mistik dokusunu ve tarihini kamp deneyimiyle birleştirmek istiyorsan Panorama Camping’i seveceğine şüphe yok. Göreme civarındaki en popüler ve sevilen kamp yerlerinden biri. Sabahları Kapadokya’nın sembolü haline gelen balonlarla göz açıp, geceleri parıl parıl gökyüzüne bakarak uykuya dalabilirsin. Çadır ve karavan kampı için uygun. Tuvalet, duş, elektrik, internet, restoran ve ortak mutfak alanı mevcut. Çocuk dostu bir yer olduğu için hiç düşünmeden çocuğuna yaz tatilini doğa içinde geçirme fırsatı verebilirsin. Tesisin kendi otoparkı bulunuyor. Ayrıca Panorama Camping’de havuz keyfi de yapabilir, at binmeyi deneyimleyebilirsin. Ulaşım oldukça rahat, Göreme’ye 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde.

Konum Linki

22- Şahinler Tabiat Parkı, Kızılcahamam

Şahinler Tabiat Parkı

Deniz, kum eşliğinde kamp yapmanın keyfi ayrı elbette ama sen de kışın orman kampı yapmayı seven maceracı ruhlardan mısın? Kış kamplarının en gözde alanlarından Şahinler Tabiat Parkı tam aradığın adres. Müthiş kar manzaralarıyla karşılaşabilirsin. Kışın gitmeyi tercih edersen parkın içindeki göleti donmuş bulacaksın. Anayola oldukça yakın. Yine özellikle kış kampçılığı düşlüyorsan hava sıcaklıkları geceleri sıfırın altına düştüğü için tedarikli olmanda fayda var. Yakacak odunlarını yanında götürmelisin. Kışın ulaşım konusunda endişelenmene gerek yok çünkü Şahinler Tabiat Parkı Ankara-İstanbul otoyolu üzerinde bulunuyor. Ankara şehir merkezine 107 km, Kızılcahamam’a ise 30 km uzaklıkta. Yazın gitmeyi düşünüyorsan piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılıkla kamp deneyimini zenginleştirebilirsin. Üstelik kampçıların bulunduğu alanla piknik alanı birbirinden ayrı. Yaz aylarında gitsen bile geceleri havanın soğuk olduğunu düşünerek hazırlıklı olmanda fayda var. Ayrıca yanında temiz içme suyu bulundurman iyi olur çünkü parktaki çeşmelerden kumlu kuyu suyu akıyor. Parka girişler ücretli. Detaylı fiyat bilgisi için yetkililerle konuşabilirsin. 

Konum Linki

Marmara Bölgesi’ndeki en iyi kamp alanları

23- Camp Rumelifeneri, İstanbul

Camp Rumelifeneri

Hafta sonu kaçamağı yapmak için İstanbul’a yakın bir kamp yeri arıyorsan Camp Rumelifeneri Karavan Kampı şehrin göbeğindeki konumuyla en tercih edilen kamp alanlarından. Burası, Sarıyer gibi gürültülü bir ilçenin ortasında sessiz ve sakin bir karavan kampı olanağı sunuyor. Karavanlar için özel olarak ayrılan tesiste 60 karavanın konaklayabilme imkanı var. Tuvalet, duş, ortak mutfak alanı ve elektrik bulunuyor. Çocuklu ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği bir kamp çünkü burada çocuk parkı da var. Denize oldukça yakın olsa da ormanlık alanda yer alıyor. Hijyen konusunda özellikle titiz bir işletme. Ayrıca kahvaltı ve diğer öğünlerinde kamp yakınındaki çiftlikten gelen ürünlerin tadına bakabilirsin. Karavan sahibi değilsen dahi konaklayabileceğin odalar var. Otel konforunda, şehir merkezinde doğa kampı yapabileceğin düzenli ve güvenilir bir yer. Ulaşımsa oldukça konforlu, Sarıyer merkeze 10 km, maslak merkeze 20 km uzaklıkta.

Konum Linki

24- Gökçetepe, Edirne

Gökçetepe Tabiat Parkı

Deniz manzarası da orman havası da hayalimdeki kampın vazgeçilmezleri diyorsan Edirne, Gökçetepe Tabiat Parkı sana göre. Keşan dolaylarında Saroz Körfezi manzarasına bakan Gökçetepe Tabiat Parkı, İstanbul’a yakın kamp yerleri arayışındaysan rezervasyon için fırsat kollayabileceğin bir yer. Yoğun ilgiden dolayı aylar öncesinden harekete geçmende fayda var. Hafta sonu deniz keyfi yapıp, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılıkla keyifli dakikalar geçirebilirsin. Deniz taşlı olduğu için yanına deniz ayakkabılarını almalısın. Yakınlarında market bulunuyor ama daha çeşitli ve hesaplı alışveriş yapmak istersen gelmeden önce ihtiyaçlarını gidermen iyi olur. Özellikle hafta sonları aşırı yoğun olan kamp alanında tuvalet ve duşlarda uzun kuyruklar olabiliyor. Konumundan dolayı telefon hatlarında ve post cihazlarında sıkıntılar olabilir, mutlaka nakit bulundurmalısın. Ayrıca çadır konaklamasını tercih edeceksen yanına mutlaka naylon almalısın, ağaçlardan akan reçineler çadırınızı yapış yapış yapabilir. Yine uzatma kablosu bulundurursan elektrik kullanabilirsin.

Konum Linki

25- Camperist, Çatalca

Camperist

İstanbul’a yakın ve konforlu bir kamp alanı arayışındaysan Çatalca’da bulunan Camperist ilk tercihlerin arasına girecek. Çatalca’da özellikle beş altı senelik bir zaman diliminde pek çok kamp tesisi kuruldu. Camperist ise en düzenli ve modern olanı. Avrupa standartlarına göre tasarlanan kamp yerleşkesi büyük ilgi görüyor. Yalnızca karavan için uygun. Kamp alanında havuz, tuvalet, sıcak su, duş, otopark, çocuk parkı ve çamaşır yıkama alanı mevut. Market, odun, mangal araç ve gereçleri için ekstra ücret talep ediliyor. Fakat düzenden ziyade ağaçlık, doğal orman kampçılığı hevesindeysen Camperist biraz çorak gelebilir. Öte yandan karavan sahipleri genelde senelik olarak rezervasyon yaptıkları için günü birlik yer bulmakta zorlanabilirsin. Camperist yalnızca kampçılar için kurduğu tesisle değil, Almanya’dan ithal karavanların satış merkezi olmasıyla da popüler. Camperist İstanbul’dan uzakta küçük bir hafta sonu kaçamağı yapmak için en konforlu kamp alanlarından. Kamp alanı Karasu Deresi yakınlarında yer alıyor ve İstanbul’dan 1 saat 20 dakika uzaklıkta.

Konum Linki

Ayrıca ilk defa kamp deneyimi yaşayacaksan ilk kez kamp yapacaklara tavsiyeler yazımıza göz atarak faydalı bilgilerden yararlanabilirsin.


bengisugunaydin
Bengisu Günaydın
148 Yazı
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Eğitim için İngiltere'ye giderek yeni keşiflere yelken açtı. Edebiyat ve seyahati birleştirdiği kariyeri boyunca pek çok roman çevirisi yaptı ve seyahat yazıları üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinde seyahat yazıları yazarak deneyimlerini paylaşıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN