Geçmişte büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Eskişehir’de günümüze ulaşmış birçok tarihi ve kültürel değer yer alıyor. Eskişehir’e 90 kilometre uzaklıkta yer alan Sivrihisar ise bu önemli değerlerden biri. Arnavut taş sokakları, geleneksel Türk evleri, nefis yöresel yemekleri ve yöresel kıyafetleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Eşsiz tarihi mekanların ve mimari eserlerin bulunduğu bölgede Türkiye’nin ilk açık hava müzesi Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Alemşah Türbesi, Sivrihisar Saat Kulesi, Tarihi Ermeni Kilisesi Surp Yerortutyun yer alıyor. Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Hipostil Camileri kategorisinde yer alan Sivrihisar Ulu Camii ise, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Sivrihisar, antik yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Aziz Mahmud Hüdayi ve Hızır Bey gibi Türk medeniyetine ve kültürüne önemli katkıları olan bu isimlerin de doğum yeri.

Frig kralı “Eşek Kulaklı Midas’tan Bereket Tanrıçası Kibele’ye kadar birçok efsanenin yurdu olduğuna inanılan Sivrihisar Ankara-Eskişehir ve İzmir’in kesişim noktasında yer alıyor. Sivrihisar’da görmen gereken başlıca yerlere geçmeden önce Sivrihisar’ı gezmeye gideceklerin merak ettiği birkaç soruyu senin için yanıtladık.

Sivrihisar’a ne kadar zaman ayırmalı?

Bölgeyi tam anlamıyla keşfetmek, tarihi yerleri ziyaret etmek ve keyifli vakit geçirmek için 2 gün ayırmak yeterli olacak.

İstanbul-Sivrihisar kaç saat sürüyor?

Özel aracınızla İstanbul’dan yaklaşık 4,5 saat gibi bir sürede Sivrihisar’da olabilirsin. Eğer Ankara gibi daha yakın bir bölgeden buraya gelmeyi düşünüyorsan 1,5 saatte Sivrihisar’a gidebilirsin..

Sivrihisar’da ne yenir?

Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Sivrihisar, lezzetleriyle de zengin bir mutfak kültürüne sahip. Bölgenin yöresel lezzetlerinden bamya çorbası, yaprak sarma, güveç, un helvasının tadına bakmadan dönmemeni öneririz.

1. Metin Yurdanur Açıkhava Müzesi

Metin Yurdanur Açıkhava Müzesi görünümü

Sivrihisar’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında kentin sembollerinden olan Sivrihisar Kayaklıkları’nın hemen yanı başında bulunan Türkiye’deki ilk açık hava müzesi Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi yer alıyor. Tarihi Surp Yerortutyan Kilisesi’nin bahçesinde yer alan bu açık hava müzesi misafirlerine eşsiz bir manzaranın bir parçası olma imkanı tanıyor. Yaz aylarında sararan başakların heykellerle olan muazzam uyumuna Tarihi Sivrihisar Saat Kulesi de eşlik ediyor. Bozkırda sıcak havanın hafif esintileriyle başakların ahengini yakından izleyebilir, heykellerin bu eşsiz uyuma nasıl eşlik ettiğini deneyimleyebilirsin.

100 eserin sergilendiği açık hava müzesinde yetenekli heykeltraş Metin Yurdanur; Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir, Nasreddin Hoca, Karacaoğlan, Dadaloğlu, Yunus Emre, Yaşar Kemal, Abidin Dino, Alaaddin Keykubat, Nene Hatun, Bektaşi Dervişi Gülbaba, Kırkpınar Ağası Hüseyin Şahin, Türk Halk Müziği sanatçısı ve derleyicisi Muzaffer Sarısözen, ağ çeken balıkçılar, madenciler ve balerin heykellerinden oluşan birçok eser mevcut.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Her gün 24 saat açık

2. Sivrihisar Saat Kulesi ve Seyir Terası

 Sivrihisar Saat Kulesi, Sivrihisar’ın en tepesinde yer alıyor

1899 yılında dönemin Kaymakamı Mahmut ve Belediye Reisi Hacı Mehmet Efendi tarafından yaptırılan Sivrihisar Saat Kulesi, Sivrihisar’ın en tepesinden şehri selamlıyor. Muhteşem manzarasıyla misafirlerine bir seyir zevki sunuyor. Sivri kayalıkların üzerinde 12 metre yükseklikte konumlandırılan saat kulesi, buçuklarda bir kez, tamlarda 1 dakika aralıklarla iki kez saat sayısı kadar vuruyor. Haftada iki kez kurulan saat, kare prizma gövdeli ve üst üste bindirilmiş üç bölümden meydana geliyor. Kulenin ikinci bölümü ise demir parmaklı bir balkondan oluşuyor, üzeri ise kubbe ile örtülü. Tepesinde ise alem şeklinde paratoner yer alıyor.

Sivrihisar Saat Kulesi’nin bulunduğu noktası ise 2015 yılında yapılan restorasyon çalışmaları ile yeni bir aydınlatmaya kavuşuyor. Yapılan aydınlatma çalışmaları ile eşsiz gece manzarası ile büyük bir seyir zevkine dönüşüyor. Sivrihisar’ı ziyaretinde şehrin en yüksek noktasında cam terasta manzara eşliğinde kahveni yudumlayabilir, tarihi saat kulesinin ihtişamını yakından görebilir, Sivrihisar’da unutulmaz bir akşam yaşayabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Her gün 24 saat açık

Yazar Notu: Sivrihisar Saat Kulesi’ne toplu taşıma veya özel aracınla çıkabilirsin. Özel aracınla gelmek istersen Dumlupınar mevkini takip edebilir, toplu taşıma ile ulaşmak istersen Eskişehir merkezden Sivrihisar minibüslerini kullanarak saat kulesine ulaşım sağlayabilirsin. Saat Kulesi ve Cam Seyir Terası’na, Sivrihisar merkezden oldukça kısa bir yürüyüş yaparak buraya ulaşabilirsin.

3. Surp Yerortutyun Ermeni Kilisesi

Surp Yerortutyun Ermeni Kilisesi akşam ışıklandırılmış görünümü

1650 yılında inşa edilen Surp Yerrortutyun Ermeni Kilisesi, Sivrihisar’daki en önemli tarihi yapılardan biri olarak dikkat çekiyor. 1876 yılında çıkan yangın sonrasında ise büyük hasar alıyor. Mintes Panayot adlı mimar tarafından 1881 yılında aslına uygun olarak tekrar inşa ediliyor. Ermeni mahallesinin ortasında saat kulesinin dibinde Anadolu’nun en eski kiliselerinden olan Surp Yerrortutyun Ermeni Kilisesi, tamamı taş işçiliği ile yapılıyor ve yapımında pek çok Türk çalışıyor. Günümüzde kilise, kültür ve toplantı amaçlı da kullanılıyor. Sivrihisar’a gidildiğinde görülmesi gereken yerlerin başında gelen tarihi kiliseyi ziyaret edebilir, hemen yanı başında bulunan saat kulesine çıkıp, bütün şehri panoramik olarak izleyebilirsin.

Konum Bilgisi

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Her gün 08.00-17.00

4. Sivrihisar Tarihi Evleri

Geçmişten günümüze değin bozulmadan tarihi yapısını koruyan Sivrihisar evleri

Geçmişten günümüze değin bozulmadan tarihi yapısını koruyan Sivrihisar evleri yıllar boyunca pek çok şarkı ve türküye de konu oluyor. Bugün birçoğu halen kullanılan ahşap evler, dar sokaklı yollardaki Arnavut kaldırımları ile görülmeye değer. Eski dokusunu korumayı başaran tarihi evler, bölgenin kültürünü de yansıtıyor. Yılların etkisiyle zarar görmüş yapıların restorasyon çalışmaları ise halen devam ediyor. Sivrihisar sokaklarını dolaşırken sıklıkla karşılaşacağınız bu tarihi yapıları yakından görmek istersen, ev sahiplerinden izin alarak tarihi yapıları görmek için şansınızı deneyebilirsin. İhtişamlı yapıılarıyla ilk görüşte seni kendine çekecek bu evler, her yıl birçok turistin görmek için geldiği noktaların başında yer alıyor. Sen de Sivrihisar ziyaretinde mutlaka bu yapıları görülecek yerler listene eklemelisin.

Konum Linki

İpucu: En iyi otel fiyatlarını tek bir yerde görmek, seçeceğin otel hakkında bilgi almak ve saniyeler içinde rezervasyon yapmak için ENUYGUN'da Eskişehir otelleri araştırmasına başlayabilirsin.

En iyi tatil ve şehir otelleri Enuygun’da!

5. Alemşah Türbesi

Melikşah tarafından şehit olan kardeşi Sultan Şah için yaptırılan Alemşah türbesi

1328 yılında Melikşah tarafından şehit olan kardeşi Sultan Şah için yaptırılan türbe, Sivrihisar'da merkeze yürüme mesafesinde yer alıyor. Kesme taştan yapılan türbe, iki katlı olarak inşa edilmiş ve alt katında mezar bulunuyor. 13 kesme taş bloktan yapılan mezardaki süslemelerde ise Selçuklular Dönemine ait birçok iz bulunuyor. Her blokta ayrı bir motif işleniyor. Motiflerin arasında balıklar, yıldızlar, geometrik şekiller ve çengeller bulunuyor. Yapının üst kısmı ise piramit şeklinde örtülmüş, bu tip yapılara ise ‘kümbet’ adı veriliyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Her gün 09.00-17.00

6. Pessinus Antik Kenti

essinus Antik Kenti Friglerce "Tanrıça Kybele" diye adlandırılan ana tanrıçanın bulunduğu en önemli tapınma yerlerinden biri

Ana Tanrıça Kybele’nin ana tapınma merkezlerinden biri olan Pessinus Antik Kenti, Sivrihisar’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Pessinus bir tapınma merkezi olmasının yanı sıra ana tanrıça için yapılan törenlerin merkezi olarak da biliniyor. Antik kentin hemen yanında ise bir kral yolu bulunuyor. Yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda bulunan kalıntılar ise bu yolu zamanında Bizans İmparatorluğu ve Roma İmparatorluğu’nun kullandığını gösterir nitelikte.

Pessinus, Helenistik Dönem’de onarılıyor ve tiyatro salonu, meclis binası, su kanalları ve yollar yapılıyor. 1967 yılında antik kent yeniden keşfediliyor ve bu tarihten 2008 yılına kadar Gent Üniversitesi, 2009’dan günümüze değin ise Melbourne Üniversitesi, bölgede çalışmalar yapıyor. Antik kentte bulunan eserler ise açık hava müzesinde sergileniyor. Tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahip olan Pessinus Antik Kenti, her yıl dünyanın birçok yerinden misafir ağırlayan Sivrihisar’a yolun düşerse bu antik kenti ziyaret etmeden dönmemeni öneririz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Yaz Dönemi 09.00-19.00, kış dönemi 08.00-17.00

İpucu: Bu rota için araç kiralamak iyi bir fikir! Ekonomik, lüks, aile boyu araçları günlük, haftalık, aylık veya uzun dönem kiralayabilirsin. ENUYGUN’un avantajlı araç kiralama seçenekleri için tıkla!
 

7. Sivrihisar Ulu Camii

akşam vaktinde Sivrihisar Ulu Camii görünümü

1274 yılında Mevlana Celaleddin Rumi’nin müridi Emineddin Mikail tarafından yaptırılan Sivrihisar Ulu Camii, Türkiye’nin en büyük ahşap direkli camisi olma özelliğini taşıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Ulu Camii, Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Hipostil Camileri kategorisinde yer alıyor. Camii, “67 Ağaç Sütunlu Ulu Camii” olarak da biliniyor.

Caminin yapılış tarihi, caminin kitabesine göre 1231-1232 yılları arasında. Bugünkü yapısına ise 1274 yılında kavuşuyor. Caminin çatı kısmını 67 adet ahşap direk taşıyor. Direklerin 19 tanesinde ise mermer sütun başlığı bulunuyor. Selçuklu’dan günümüze ulaşan en büyük ahşap direk camilerin nadir bir örneği olan Sivrihisar Ulu Camii, buraya geldiğinde ziyaret edilecek yerlerin başında geliyor.

Konum Linki

8. Zaimağa Konağı

Zaimağa Konağı, Kuvayı Milliye’nin kurduğu TBMM’nin ve Bakanlar Kurulunun Ankara dışında toplandığı ve önemli kararların alındığı tarihi bir konak.

Zaimağa Konağı, Kuvayı Milliye’nin kurduğu TBMM’nin ve Bakanlar Kurulunun Ankara dışında toplandığı ve önemli kararların alındığı tarihi bir konak. Sivrihisar, tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı sırasında da önemli olaylara tanıklık etmiş tarihimiz açısından mutlaka görülmeye değer bir yer.

24 Mart 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal ve Ankara Hükümeti’nin bakanları, tarihi Zaimağa Konağı’nda kalmış, Sakarya Meydan Muharebesi’nden önceki ateşkes koşulları için alınan kararlar burada görüşülmüştür. Günümüzde ziyarete açık olan Zaimağa Konağı’nın zemin katında restoran ve el ürünlerinin satıldığı bir bölüm yer alıyor. Üst kat ise müze olarak kullanılıyor. Sivrihisar ziyaretinde bu tarihi konağı ziyaret edebilir, biraz soluklanmak ve bir şeyler atıştırmak istersen de konağın restoranında bölgenin leziz yemeklerini deneyimleyebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Hafta içi 10.00-17.00

9. Sivrihisar Kilim Müzesi

Sivrihisar Kilim Müzesi ön giriş cephe yakın görünümü

Türk kültürü ve çağdaş sanatın modern mimarisinin izlerini taşıyan Sivrihisar Kilim Müzesi, uygulamalı bir el sanatları müzesi. Türk kültürünün yüzyıllar boyunca harmanlandığı Anadolu coğrafyasında kilim kuşaktan kuşağa aktarılan önemli bir kültürel miras. Geleneklerimizi ve inanışımızı yansıtmanın sanatsal bir dışavurumu olan kilimler, her bir ilmekte Türk kadının da acısını, hüznünü, sevincini ve mutluluğunu da yansıtıyor. Rengarenk dokusuyla, eşsiz desenleriyle geçmişten günümüze yadigar olan kilimleri, Sivrihisar Kilim Müzesi’nde yakından görebilir, yapım aşamalarını öğrenebilir ve onları ilmek ilmek işleyen sanatkarlarla sohbet edebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi hariç her gün 10.00-18.00

10. Nasreddin Hoca Anıt Parkı

Nasreddin Hoca Anıt Parkı nda bulunan heykeli iç park görünümü

Sivrihisar’a 2,5 kilometre mesafede yer alan Nasreddin Hoca Anıt Parkı, Sivrihisar Ulu Camii'nin avlusunda yapılan kazı çalışmaları sonucunda bulunan taş mezarın Nasreddin Hoca’ya ait olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanıyor. Bulunan yazılı kanıtların sonucunda Nasreddin Hoca’nın doğum ve ölüm yerinin Sivrihisar olduğu belirleniyor. Bunun üstüne taş mezarın bulunduğu alan bir anıt parkına çevriliyor. Parkın içerisinde Hoca’nın heykelleri, büstleri ve kızının da mezarı bulunuyor. Anıt parkın içerisinde bir de Nasreddin Hoca’ya atfedilen sözlerin yer aldığı taşlar bulunuyor. Felsefi bakış açısı, mizah anlayışı ve fıkralarıyla tüm dünyada tanınmış olan Hoca, Sivrihisar için oldukça önemli bir şahsiyet. Sivrihisar ziyaretin sırasında mutlaka bu anıta uğramalı, Hoca’ya ait sözlerden okuyarak keyifli vakit geçirip, Nasreddin Hoca’yı anabilirsin.

Konum Linki

11. Hazinedar Camii

Hazinedar Camii, Anadolu’nun ilk Kabe minyatürlü camisi olarak biliniyor.

Sivrihisar ilçesinin en önemli tarihi yapılarından biri olan Hazinedar Camii, Anadolu’nun ilk Kabe minyatürlü camisi olarak biliniyor. 1274 yılında Anadolu Selçuklularından Hazinedar Necibüddin Mustafa’nın kendi adına yaptırdığı cami; Mekke, Medine, Kudüs minyatürleriyle bezeli, minyatürlerin yanı sıra çiçek, hurma ağaçları ve geometrik motiflerle de oldukça ilgi çekici. Minyatürler, siyah, kobalt mavisi, toprak yeşilinin hakim olduğu renklere sahip. Göz alıcı hat ve süslemeleriyle 1967 yılında Cambridge Uluslararası III. Türk Sanatları Kongresi’nde bildiri konusu oluyor. Eşsiz mimarisiyle Anadolu’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelen Hazinedar Camii’sini listene eklemelisin.

Konum Linki

12. Kurşunlu Camii

Eskişehir Kurşunlu Camisi Ve Külliyesi havadan görünümü

1492 yılında Şeyh Baba Yusuf tarafından yaptırılan Kurşunlu Camii’si ve çevresi kutsal bir alan olarak kabul ediliyor. Baba Yusuf lakabıyla bilinen şeyh, Sivrihisari olarak da biliniyor. Kurşunlu Camii, döneminde dünyanın en büyük medresesi olan İrfaniye Medrese’sinin hemen yanında bulunması, kutsal emanetlere ev sahipliği yapması gibi sebeplerden dolayı Anadolu’da hac öncesi ve sonrası ziyaret edilen önemli bir mekan olarak biliniyor. Caminin hemen yakınında ise Seyyid Mahmud Suzani Külliyesi ve 40’lar camisi olarak bilinen Ak Camii de yer alıyor.

Konum Linki

13. Kılıç Mescid Minaresi

Kılıç Mescid Minaresi görünümü

Camisiz Minare olarak bilinen Kılıç Mescid, zamanla camisi yıkılmış geriye ise yalnızca minaresi kalan bir cami. Günümüzde Sivrihisar Belediye Başkanı tarafından yapılan çalışmalarla minarenin çevresi açık havada namaz kılınabilecek şekilde yeniden düzenleniyor. Mescidin ismini ise Sivrihisar’ın kılıçla fethedilmesinden ve kılıca dayanılarak hutbe okunan ilk mescid olmasından dolayı aldığı söyleniyor.

Konum Linki

14. Balıkdamı Kuş Cenneti

Türkiye’nin en büyük sulak alanlarından olan Balıkdamı kuş cenneti

Türkiye’nin en büyük sulak alanlarından olan Balıkdamı, 30.000 dönümlük bir alana sahip ve Balıkdamı’nda birçok gölet ve sazlık yer alıyor. Önemli bir sulak alan olmasının yanı sıra pek çok balık ve kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Mevsimlik göç eden kuşların ise konaklama merkezi. Sivrihisar’a gelmişken bu doğal güzelliği yakından görmeli, pek çok canlıyı barındıran bu gölette hazırlıklı gelerek ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilir, dilersen piknik yaparak yeşilliğin ve göletin keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki

15. Aziz Mahmud Hüdayi Camii

Aziz Mahmud Hüdayi Camii

15. yüzyılda Aziz Mahmud Hüdayi tarafından yaptırılan cami, ahşap bir cami olup klasik Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Gizli kubbeli ve minaresi basamaklı inşa edilmiş. Orta büyük, çevresi ise yarım kubbe şeklinde ahşap bir tarzda tasarlanmış. Girişteki kapının üstünde Aziz Mahmud Hüdayi’ye ait de bir dörtlük yer alıyor. Oldukça huzurlu ve manevi bir ortama sahip olan bu cami, Sivrihisar ziyaretinde görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Aziz Mahmud Hüdayi ilim, tasavvuf ve edebiyat alanlarında oldukça önemli bir şahsiyet. Anadolu’nun önemli büyüklerinden olan Şeyh Edebali’nin yolunda irşad etmiş, döneminde hem padişahların hem de halkın büyük sevgisine mazhar olmuş, kendini hak yolunda tanımlayan büyük bir evliyadır.

16. Arastalar Çarşısı

Tarihi Arastalar Çarşısı, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ve el sanatlarının icra edildiği bir yer olarak Sivrihisar ziyaretin sırasında mutlaka görmen gereken yerlerin başında yer alıyor. Tarihi çarşıyı gezerken yorgan ustalarına, kunduracılara rastlayabilir, Sivrihisar Belediyesi tarafından kurulan süt evinden leziz peynirler, kaymaklar satın alabilir, köy ekmeklerinin piştiği nefis kokuların geldiği taş fırından nefis ekmekler satın alabilirsin. Dilersen de yöresel ev yapımı tatların bulunduğu butik dükkanlara uğrayıp organik lezzetler tadabilirsin. Arastalar Çarşısı, tarihi atmosferiyle biraz soluklanıp, nefis lezzetler tadabileceğin bir yer olmasının yanı sıra tarihi atmosferi yakından soluyabileceğin eşsiz bir yer. Sivrihisar ziyaretinde Arastalar Çarşısı’na uğramalı, butik dükkanlardan yöresel ürünler alıp sevdiklerine ikram etmelisin.

Konum Linki

İpucu:Otobüs biletini ENUYGUN'dan kolayca alabileceğini unutma! Otobüs biletinde değişiklik ve iptal işlemlerini tek tıkla yapabilir, farklı firma ve seferleri karşılaştırabilirsin. Yola çıkmaya hazırsan Sivrihisar otobüs bileti almak için tıkla!

En ucuz otobüs biletleri Enuygun’da!

17. Nasreddin Hoca Kültür Evi

13. yüzyılın en önemli isimlerinden biri olan Nasreddin Hoca, 1208 yılında Sivrihisar’ın Hortu Köyü’nde dünyaya geliyor. Daha sonra köyün ismi Nasreddin Hoca Köyü olarak değiştiriliyor. Bunu yanı sıra her yıl haziran ayının 3 ile 10’u arasında Nasreddin Hoca Şenlikleri düzenleniyor. Sen de bir eğitimci, hukukçu, felsefeci ve eğitimci olan Nasreddin Hoca’yı yakından tanımak istersen haziran ayında düzenlenen şenliklere katılabilir, doyasıya eğlenebilirsin.

Nasreddin Hoca Evi, zemin kat ve üst kat olarak ayrılan 2 katlı bir yapıya sahip, içerisinde ise oldukça geniş bir avlu bulunuyor. Geleneksel bir Türk evi mimarisine sahip olan ev, mimarisinden ziyade Nasreddin Hoca’nın evi olarak anılmasından dolayı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Her gün 09.00-17.00

Yazar Notu: Sivrihisar merkeze yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan Nasreddin Hoca Evi’ne özel aracınla Ankara-Eskişehir yolu üzerinden 25 dakikada ulaşabilirsin. Dilersen de alternatif olarak Sivrihisar merkezinden kalkan köy otobüslerini kullanabilirsin.

Sana bir sonraki rota önerimiz ise Eskişehir. Eskişehir’de gezilecek yerler için linke tıkla!


ipekincir
İpek İncir
634 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
  • KY
    K**** Y*****
    Yorum tarihi: 15.11.2024 00:22
    sivrihisarın meşhur kış ayının olmazsa olmazı arapaşını yemeden dönmeyiniz
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN