Çevresinde yer alan Büyükada, Heybeliada ve Kınalıada’ya kıyasla oldukça küçük bir bölgeye yayılmış olan Sedef Adası, kısıtlı turistik alanına rağmen özellikle yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Önemli bir kısmı özel mülkiyete ait olan Sedef Adası, kimi kaynaklarda “Tavşan Adası” olarak da geçiyor. Fethi Ahmet Paşa yönetiminde zeytin ağaçları sayesinde ada harika bir görünüme kavuşuyor. Paşanın yaşamını yitirmesi ile beraber bölge uzun süre bakımsız kalıyor ve ağaçların ciddi bir bölümü 1.Dünya Savaşı’nda kesiliyor. Paşanın torunları ise yıllar sonra adayı yeniden cazip bir bölge haline getirmek amacıyla binlerce ağaç dikiyor. Aynı zamanda Sedef Adası’nın bir yerleşim bölgesi olması için villalar inşa ediliyor. Plajların ve iskelenin yapımı da aynı döneme tekabül ediyor.

Sedef Adası’nı ziyaret ettiğinizde kaliteli plaj işletmelerine, tabiat güzelliklerine, şık restoranlara ve elbette hareketli gece hayatına yakından tanıklık edebilirsiniz. Hadi gelin Sedef Adası’nı keşfetmeye başlayalım.

Sedef Adası nerede?

sedef adası havadan görünümü

İstanbul’da konumlanan Sedef Adası ile Büyükada merkezi arasında yaklaşık olarak 1200 metrelik bir mesafe söz konusu. Dolayısıyla yönetimsel anlamda Sedef Adası, Büyükada’ya bağlı olarak görünüyor. Konum itibarıyla ise Heybeliada ve Kınalıada’ya oldukça yakın.

Konum Linki

Sedef Adası’na nasıl gidilir?

Sedef Adası na düzenlenen turlar havadan görünümü

Sedef Adası’na gitmek için Kartal’dan kalkan özel yolcu motorlarını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca Bostancı üzerinden hareket eden şehir hatları vapurları da ideal bir opsiyon. Fakat Bostancı’dan kalkan bu vapurlar, Kartal hattının aksine direkt bir ulaşım sunmuyor. Önce Büyükada’ya uğrayıp daha sonra Sedef Adası’na yöneliyor. Kimi dönemlerde doğrudan Büyükada’dan da ücretsiz yolcu motorları kalkabiliyor. Fakat söz konusu seferlerin düzenli saatleri bulunmuyor. Genellikle yolcuların motoru tam olarak doldurması bekleniyor. Kartal üzerinden hareket eden vapurlar, yaklaşık 30 dakika içerisinde adaya ulaşım sağlıyor. Büyükada’dan ise 10 dakikadan daha kısa bir sürede Sedef Adası’na varmak mümkün. Seferler 08.30-18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Sedef Adası’nda denize girilecek yerler

Sedef Adası genel olarak plajları ile ön plana çıkan bir bölge. Dini, tarihi ya da kültürel mekanların bulunmadığı ada, temiz plajlarından dolayı yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi görüyor. Sedef Adası plajı, Elio Sedef Beach ve Club Ada Sedef Sedef Adası’nda tercih edilebilecek plajlar arasında yer alıyor.

1. Sedef Adası plajı

sedef adası havadan plajın görünümü

Toplamda 5 bin metrekarelik bir alanda hizmet veren Sedef Adası plajında 800’e yakın şezlong yer alıyor. Girişin ücretli olduğu tesiste WC, şemsiye, şezlong, su kaydırağı ve duş gibi olanaklar bulunuyor. Plaj 08.00-20.30 aralığında hizmet veriyor. 2023 yılı fiyatlarına göre tesise giriş 330 TL olarak belirlenmiş.

2. Elio Sedef Beach

Elio Sedef Beach görünümü

Adanın en çok ziyaret edilen plajlarından biri olan Elio Sedef Beach, iskelesinden dolayı büyük beğeni topluyor. Bu alanda hem güneşlenebilir hem de denize giriş yapabilirsiniz. Tesiste soğuk/sıcak içecekler konusunda çeşitliliğin fazla olduğu bir bar ve restoran bölümleri mevcut. Dilerseniz ormanlık alana daha yakın olan özel locaları da tercih etmeniz mümkün. 2 kişilik VIP loca alanları, 2023 yılı özelinde 8500 TL olarak belirlenmiş. Tesis 09.30-20.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

3. Club Ada Sedef

Club Ada Sedef görünümü

Adanın en popüler beach kulüplerinden biri olan Club Ada Sedef, deniz ve güneş keyfini eğlenceli aktivitelerle bir araya getiriyor. Tesis plaj haricinde büyük bir bar ve restorandan oluşuyor. 2023 yılında hafta içi giriş ücreti 360 TL, hafta sonu giriş ücreti ise 380 TL şeklinde. Tesisten 08.30 ile 20.30 saatleri arasında yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca duş, WC, şezlong, şemsiye gibi hizmetler, girişte verilen ücrete dahil ediliyor.

Sedef Adası’nda yapılacak aktiviteler

Sedef Adası iskele havadan görünümü

Sedef Adası’nın tüm noktalarına giriş izni yok. Bu nedenle adaya gelenleri görece sınırlı bir alan bekliyor. Yani Sedef Adası’nı ne yazık ki sokak sokak keşfetmek şu aşamada mümkün değil. Bu durumun nedeni, bölgenin yarısından fazlasının özel mülkiyete ait olması. Fakat turizme açılan bölümde pek çok aktivite oluşturmak mümkün. En şık restoranlar, tesisler ve konaklama alanları genellikle iskelenin çevresinde yoğunlaşıyor. Denize girmek adına plaj işletmelerinden yararlanmak durumundasınız. Zira ada içerisinde ücretsiz bir halk plajı bulunmuyor.

Genellikle sessiz bir ortamda, huzur içinde doğayla bir araya gelmek isteyenlerin tercih ettiği adada uzun trekking turları yapabilir ya da doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Ufkunuzu genişletecek bitkiler ve etkileyici manzaralar sayesinde yaratıcı fotoğraflar oluşturabilirsiniz. Bu arada her ne kadar adadaki işletme sayısı kısıtlı olsa da bu işletmelerin önemli bir bölümü gece hayatına ilgi duyan kişilerin beklentilerini karşılıyor. Geç saatlere dek açık olan plaj işletmelerinin bar bölümlerini bu anlamda değerlendirebilirsiniz.

Yazar Notu: Sedef Adası’nda bakkal, Clup Sedef ve Elio Sedef işletmelerini eğlenmek ve bir şeyler yiyip içmek için değerlendirebilirsiniz.

En iyi tatil ve şehir otelleri Enuygun’da!


ipekincir
İpek İncir
621 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN