Yeşilin ve mavinin en güzel tonunu görmeye hazır mısın? Marmaris mavi bayraklı plajları, el değmemiş yemyeşil koylarıyla, milattan önceki dönemlere uzanan etkileyici tarihi hazineleriyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Marmaris seyahatin sırasında doğa ile iç içe olacağın doğa yürüyüşlerine çıkabilir, kamp yapabilir veya masmavi denizin tadını çıkarabilirsin.

Ege'nin turkuaz suları, altın rengi incecik kumsalları, çam ağaçları ile çevrili ormanları ve tarihi dokusu ile Marmaris’te gezilecek yerlere geçmeden önce en çok sorulan birkaç soruyu senin için yanıtlıyoruz.

Marmaris’ten ne alınır?

Marmaris seyahatin sırasında sevdiklerine ve kendine renk renk şile bezi kıyafetlerinden alabilirsin. Aynı zamanda lezzetli ile adını duyuran Marmaris balı, zeytinyağı ve Datça bademinden de mutlaka almalısın.

Marmaris’te ne yenilir?

Marmaris’e gitmişken börülce ekşilemesi, Marmaris çam balı, çıntar kavurması, cızdırma, döş dolması ve yumurtalı patlıcanın tadına bakmayı unutma.

Marmaris’e ne zaman gidilir?

Marmaris yılın her ayı güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. Sonbahar ve kış aylarında kamp yapabilir ve doğa ile bütünleşebilirsin. İlkbahar ve yaz aylarında ise masmavi denizin tadını çıkarabilir adından sık sık bahsettiren Marmaris koylarının keyfini sürebilirsin.

1. Akyaka

Akyaka

El değmemiş güzelliği, eşsiz doğası ve tertemiz havası ile 1988 yılında doğal sit alanı ilan edilen bölge Marmaris’e 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ruhunu dinlendireceğin Akyaka’ya oksijen seviyesi yüksek tertemiz havası, Gökova Körfezi'nin büyüleyici manzaraları, dere kenarında sıralanan alabalık çiftlikleri ve doğaya koruyan yapısı ile seni başka diyarlara götürecek.

Her mevsim ayrı bir güzelliği bulunan Akyaka bahar ve kış aylarında doğanın tadını çıkarmak isteyenleri ağırlarken yaz aylarında masmavi suların keyfini sürmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Uzun bir deniz sezonu bulunan Akyaka’da birbirinden güzel mavi bayraklı plajlarda denizin keyfini sürerken, Azmak Nehrinin çevresindeki mesire alanlarında piknik yapabilir, taze balıklar tadabilir veya sazlıklarda onlarca kuş türünün harika fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

2. Köyceğiz

köyceğiz

Marmaris’in sağlık turizmi açısından en gelişmiş beldelerinden olan Köyceğiz Marmaris'e 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yılın her mevsimi termal kaplıcalarından dolayı ziyaret edilen Köyceğiz, klorür, radyon, kalsiyum ve sülfat bakımından zengin şifalı sularıyla her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Çam ormanları ve meyve bahçelerinin sardığı doğal güzellikleri, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan tertemiz sahillerinin yanı sıra Köyceğiz Gölünün doğal güzellikleri eşliğinde tertemiz havada keyifli zamanlar geçirebilirsin.

Konum Linki

3. Selimiye

selimiye

Sessiz ve huzurlu tatillerin değişmez adreslerinden Selimiye, ilçenin en popüler tatil beldelerinden biri olup Marmaris’e yaklaşık 40 kilometre uzakta yer alıyor. Geçmişten günümüze balıkçı köyü olarak yaşamına devam etmiş ve günümüzde de sahilinde sıralanan kaliteli balık restoranlarından dolayı insanları kendine çekmeye devam eden bölge tekne turları ile keşfe çıkacağın yerler arasında.

Rüzgarlar ve sert dalgalardan korunan koyu, Rodos ve Simi Adası’na tekne turlarının düzenlendiği küçük yat limanı, yöresel ürünler alabileceğin çarşıları, meyve bahçeleri ve çam ormanları arasında sıralanan otelleriyle bilinen Selimiye’de eşsiz bir tatil geçirebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Türkiye'deki en ünlü yat limanlarından Sığliman burada yer alıyor. Eğer tekne turu yapmak istiyorsan Selimiye'yi mutlaka rotana al.

4. İçmeler

içmeler

Mavi bayraklı plajları balık restoranları, hareketli çarşıları ve eğlence mekanlarıyla yaz tatillerini değişmez adreslerinden olan İçmeler Marmaris’e 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Küçük bir balıkçı köyü olan ve keşfettikten sonra vazgeçemeyeceğin bir güzelliğe sahip olan İçmeler, rüzgarlı havasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak için de Marmaris’in en çok tercih edilen yerleri arasında.

Konum Linki

5. Bozburun Yarımadası

Tekne Turu Bozburun

Daraçya Yarımadası olarak da bilinen Bozburun Yarımadası, Marmaris merkeze 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. El değmemiş doğası, yeşil ile mavinin buluştuğu gizli koyları, binlerce yıllık tarihi hazineleri, Turgut ve Söğüt Köyü gibi huzurlu gezi alanlarıyla yılın her mevsimi doğaseverler tarafından ziyaret ediliyor.

Bozburun Yarımadası aynı zamanda 850 kilometre uzunluğundaki dünya çapında ünlü yürüyüş parkurlarından biri olan Karia Yoluna da ev sahipliği yapıyor. Turizm olanaklarının oldukça geliştiği ve her sene binlerce turiste ev sahipliği yapan Bozburun Yarımadasının koylarını tekne ile keşfe çıkabilir, çam ormanları arasında bulunan otellerden bütçene ve kendine en uygun otellerde konaklayarak bölgenin tadını çıkarabilirsin.

Konum Linki

İpucu: Otobüs biletini ENUYGUN'dan kolayca alabileceğini unutma! Otobüs biletinde değişiklik ve iptal işlemlerini tek tıkla yapabilir, farklı firma ve seferleri karşılaştırabilirsin. Yola çıkmaya hazırsan Marmaris otobüs bileti almak için tıkla!

Otobüs Bileti

6. Hisarönü

hisarönü

Marmaris'in el değmemiş doğal güzellikleri, sessiz ve huzurlu atmosferiyle bizi karşılayan Hisarönü Marmaris’e 20 kilometre uzaklıkta, Datça ve Bozburun Yarımadası arasında yer alıyor.  Hisarönü ve Gökova Körfezinin büyüleyici manzaralarına şahit olabileceğin bölgede masmavi bir deniz ve incecik kumlardan oluşan plajın tadını çıkarabilir, rehberli doğa yürüyüşlerine katılarak yorgunluğunu atabilirsin.

Rüzgâr sörfü, deniz paraşütü ve dalış okullarına ev sahipliği yapan Hisarönü, aynı zamanda hareketli yat limanıyla Ege’nin sevilen yat ve tekne destinasyonları arasında yer alıyor.

Konum Linki

7. Turunç

Turunc marmaris

Mavi bayraklı plajları, doğası, her bütçeye ve her yaşam tarzına uygun otelleri içerisinde barındıran Turunç, Marmaris’e 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İnce kumlu uzun sahilinin çevresinde sıralanan butik otelleri, Ege ile Akdeniz mutfaklarından lezzetler sunan restoranları, plaj kulüpleri ve eğlence merkezleriyle hem eğlenceli hem de dinlendirici bir tatil yapabileceğiniz Turunç, yıl boyu ılık kalan sularıyla sadece yaz aylarında değil, ilkbahar ve sonbahar aylarında da daha sakin bir ortamda masmavi denizin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz özel yerler arasında.

Konum Linki

8. Saklıgöl

marmaris saklıgöl

İsmi gibi çam ormanları arasında gizlenmiş bir tabiat cenneti olan Saklıgöl Kleopatra Plajına yürüyüş mesafesinde olup Marmaris merkeze 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kalabalıklardan uzaklaşarak doğa ile baş başa zaman geçirmek için ideal bir yer olan Saklıgöl; etkileyici su kanalları, onlarca kuş türüne ev sahipliği yapan sazlıkları ve küçük adacıkları ile büyüleyici doğa manzaraları sunuyor.

Göl kenarında hizmet veren balık restoranları, tertemiz suların tadını çıkarabileceğin plajları, piknik yapabileceğin mesire alanları ve göl çevresinde yürüyüşler yaparak harika fotoğraflar çekebileceğin yürüyüş parkurları bulunan Saklıgöl her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Yılın her dönemi açık olan donanımlı çadır ve karavan alanlarının yanında yaz aylarında yoga kamplarının da düzenlendiği Saklıgöl, zengin balık çeşitliliğinden dolayı yılın her mevsimi balık avlama turlarına da ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

9. Yuvarlakçay

yuvarlakçay

Doğa içerisinde zaman geçirmek veya günübirlik geziler yapmak için çok tercih edilen Yuvarlakçay Marmaris merkeze 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dere kenarında kurulmuş alabalık çiftlikleri ile ünlü Yuvarlakçay; yemyeşil doğal güzellikleri, sessiz ortamı ve temiz havasıyla ülkemizin her yerinden insanları kendine çekiyor. Dere manzaralı mesire alanları ve kır bahçelerinin yanı sıra endemik bitki türleri arasında uzanan yürüyüş parkurları da bulabileceğin Yuvarlakçay, donanımlı kamp ve karavan alanlarıyla da ilgi görüyor.

Konum Linki

10. Marmaris Eski Çarşı

marmaris eski çarşı

Marmaris merkezinde yer alan Marmaris Eski Çarşı, yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için ilçede ilk uğradığı yer olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi Bedesten olarak bilinen ve onlarca yıldır ticaretin kalbinin attığı yer olan Eski Çarşıda hediyelik eşya ve el sanatı ürünleri satan dükkanlar hizmet veriyor.

Günün 24 saati ayakta olan çarşıda Marmaris'in ünlü balları, turunç reçelleri, el dokuması halı ve kilimler, yöre kadınlarının el işleri, rengarenk giysiler, Marmaris temalı magnetler ve bakır ürünleri gibi yüzlerce ürünü bir arada bulabilirsin.

Konum Linki

11. Sedir Adası (Kleopatra Adası)

sediradası

Sadece Muğla ve Marmaris'in değil, Ege'nin de en sevilen yat ve tekne duraklarından biri olan Kleopatra Adası (Sedir Adası), pek çok antik efsaneye konu olmuş büyüleyici bir güzelliğe sahip.

Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın ziyaret ettiği, çok sevdiği ve masmavi sularında yüzdüğü söylenen, ismini de buradan alan Kleopatra Adası’nı Marmaris Yat Limanı’ndan hareket eden saatlik veya günübirlik tekne turları ile keşfe çıkabilir; adanın berrak sularında şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak benzersiz su altı zenginliklerine şahit olabilirsin. Balık sürüleri ile yüzebileceğin berrak denizi, Roma döneminde inşa edilen Kedrai Antik Kenti'nin devasa tiyatrosu ve altın renkli kumsalıyla unutulmaz bir gün yaşayabileceğin Kleopatra Adası, mutlaka görmen gereken cennetlerinden biri. Sedir Adası hakkında merak edilenler yazısına tıklayarak ada hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 300 TL
  • Tekne ulaşımı 200 TL
  • Basın, gazi, MüzeKart ve öğretmen kartı sahipleri, 18 yaş altı 150 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-18.30

Yazar Notu: Sedir Adası'na gitmek için yeme-içme dahil olan günlük turları seçmek senin için daha avantajlı olabilir.

12. Orhaniye

orhaniye

Kartpostallara konu olacak güzelliğe sahip olan Orhaniye ünlü Kızkumu Plajının yanı sıra doğal güzellikleri, deniz manzaralı otelleri, çam ormanları arasında gizlenmiş bungalov ve villaları ile hem balayı tatilleri hem de yaz tatili için tercih edilen yerlerden.

El sanatları konusunda oldukça gelişmiş olan Orhaniye’nin huzurlu sokaklarında dolaşırken yüzlerce yöresel ürünü inceleyebilir, sahil kenarında sıralanan balık restoranlarında ise taze mevsim balıklarının yanında Ege ve Girit mezeleri tadabilirsin. Antik efsanelere konu olan Kızkumu Plajında tüm gün denizin tadını çıkarabileceğin Orhaniye, aynı zamanda dalgasız deniziyle Hisarönü Körfezinin en popüler tekne duraklarından da biri. 

Konum Linki

13. Akkum Koyu

Marmaris Akkum Koyu

Üç tarafını saran dağlarla bir gölü andıran, dalgasız ve rüzgarsız deniziyle acemi yüzücüler ve çocuklu aileleri için ideal olan koy, Selimiye'nin huzurlu atmosferinde keyifli bir gün geçirmek için uğrayabileceğin en güzel yerler arasında. Marmaris merkezine 45 kilometre uzaklıktaki koya, Marmaris'ten ise her yarım saatte bir hareket eden minibüslerle veya tekne turlarıyla uğrayabilirsin.

Konum Linki

14. Söğüt Köyü

Marmaris Söğütköy

Marmaris'in huzurlu atmosferini koruyan ve turizm olanakları bakımından gelişmiş Söğüt Köyü her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Yat ve tekne gezilerinin en sık uğradığı rotalardan olan Söğüt Köyü, yemyeşil dağ yamaçlarında sıralanan butik otelleri ve villaları, sahil kenarındaki salaş balık restoranları, onlarca yöresel ürün bulabileceğiniz çarşısı ve sessiz ortamıyla sizlere tam bir Ege ruhunu yaşatıyor. Köy, organik ürünlerle ve köyün ünlü çam ballarıyla hazırlanan lezzetli kahvaltıları için de sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

15. Köyceğiz Gölü

Köyceğiz

Sakin ve huzurlu atmosferiyle doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden olan Köyceğiz, Marmaris’e 74 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Günübirlik geziler yapmak isteyenler tarafından da çok sevilen Köyceğiz, 52 kilometrelik geniş alanıyla ülkemizin 16. büyük gölü olarak karşımıza çıkıyor. Bölgede onlarca kuş türünün yanı sıra turizm olanaklarının geliştiği bölgede doğa ile iç içe konaklama yapabileceğin birçok yer bulunuyor. Göl çevresinde taze göl balıkları tadabileceğiniz balık restoranları, piknik yapabileceğiniz mesire alanları ve göl boyunca doğa yürüyüşleri yaparak harika doğa fotoğrafları çekebileceğiniz yürüyüş parkurları da bulunuyor.

Konum Linki

16. Knidos Antik Kenti

knidos antik kenti

Datça Yarımadası’nın en batı ucuna inşa edilmiş bir kıyı kenti olan Knidos Antik Kenti, Marmaris merkezine yaklaşık 93 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Antik dönemin en önemli sanat ve kültür merkezlerinden biri olan antik kent, Tekir Burnu üzerinde Ege Denizi ile Akdeniz'in birleştiği eşsiz bir konumda keyifli bir tarih gezisi sunuyor.

Deniz kenarında uzanan devasa antik tiyatrosu, çarpıcı tapınakları, limanı ve sütunlu caddeleri ile büyüleyici bir manzaraya sahip antik kent, Datça Yarımadasında düzenlenen doğa gezileri ve tarih turlarının yanı sıra tekne gezilerinin de sevilen adreslerinden. Yapılan kazılarda bulunan pek çok tarihi eserin Türkiye'nin önemli arkeoloji müzelerinde sergilendiği Knidos Antik Kentinin masmavi koyunda antik manzaralar karşısında doyasıya yüzerek gyorgunluğunu atmayı unutma.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli
  • 65 yaş üzeri- T.C. vatandaşları Ücretsiz
  • 0- 8 yaş- yabancı uyruklu çocuklar Ücretsiz
  • 0-18 yaş- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar Ücretsiz
  • Öğrenci (Üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler) Ücretsiz
  • Yetişkin (Yerli ve yabancı tüm yetişkinler)

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-17.30

17. Kumlubük Koyu

kumlubük koyu

Marmaris en önemli tarihi hazinelerinden Amos Antik Kentinin yanı başında uzanan Kumlubük Koyu, bölgenin turizm olanakları en fazla gelişen koylarından biri. Her bütçeye uygun butik oteller, villalar ve doğa otellerinin hizmet verdiği koy, aynı zamanda balık restoranları, kafeleri, eğlence merkezleri, su sporu olanakları ve dalgıçlık okullarıyla da çok popüler.

İnce kumlu uzun sahilinde tüm gün denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğin Kumlubük Koyunu tekne gezileri ve dalış turlarıyla keşfe çıkabilir veya doğa yürüyüşlerine katılarak dağ yamaçlarından masmavi denizin panoramik fotoğraflarını çekebilirsin

Konum Linki

18. Marmaris Barlar Sokağı

marmaris barlar sokağı

Marmaris; mavi bayraklı plajları, gizli koyları, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eğlence olanaklarıyla da adından sık sık bahsettiriyor. Her zevke uygun eğlence mekanlarının sıralandığı Marmaris Barlar Sokağı ise bölgede eğlenmek için gidebileceğiniz en popüler yerler arasında. Onlarca çeşit disko, bar, kafe ve canlı müzik dinleyebileceğiniz gece kulübünün sıralandığı dar sokakta eğlence sabahın ilk saatlerine kadar sürüyor. Sadece Marmaris merkezinden değil, çevre ilçe ve beldelerden de eğlenmek isteyen tatilcilerin akın ettiği Marmaris Barlar Sokağı, özellikle yaz aylarında birçok konser ve gösteriye de ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

19. Turgut Şelalesi

turgut şelalesi

Marmaris'te mutlaka görmeni önerdiğimiz doğa harikalarından bir diğeri de bölgenin en çok ziyaret edilen gezi alanlarından biri olan Turgut Şelalesi. Orhaniye beldesinde yer alan ve Marmaris’e sadece 25 kilometre uzaklıkta bulunan Turgut Şelalesi, endemik bitki türleri arasından 4 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sularının yanı sıra çam, çınar ve meşe ağaçlarıyla sarılı yürüyüş yolları, büyüleyici şelale manzaraları eşliğinde piknik yapabileceğiniz mesire alanları ve seyir teraslarıyla özellikle yaz aylarında çok hareketli.

Turizm olanaklarının geliştiği şelalenin çevresinde balık restoranlarından kır bahçeleri ve donanımlı kamp alanlarına kadar pek çok imkan bulunuyor. El değmemiş güzelliklerinin korunması amacıyla sit alanı ilan edilen Turgut Şelalesi, Marmaris doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarilerinin de en sevilen rotaları arasında.

Konum Linki

İpucu: Bu rota için araç kiralamak iyi bir fikir! Ekonomik, lüks, aile boyu araçları günlük, haftalık, aylık veya uzun dönem kiralayabilirsin. ENUYGUN’un avantajlı araç kiralama seçenekleri için tıkla!

20. Azmak Nehri

azmak nehri

Marmaris denilince akla ilk gelen yerlerden olan Azmak Nehri, Marmaris'e sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Akyaka ilçesi sınırlarında yer alan Azmak Nehri, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk tercihi arasında. Tertemiz havası, el değmemiş güzelliği, endemik bitki türleri ve zengin balık çeşitliliği ile doğayla iç içe olmak isteyenler ve kamp yapmak için en çok tercih edilen yerlerden biri. Azmak, aynı zamanda nehir kenarında kurulmuş alabalık restoranlarıyla da sadece Marmaris ve Muğla'dan değil, tüm Türkiye'den insanları kendine çekiyor.

Konum Linki

21. Cennet Adası

Cennet Adası

Tunç Çağı’nın ilk yerleşim alanlarından biri olduğu düşünülen Cennet Adası, doğal güzelliği ve tarihi öneminden dolayı 1999 yılında arkeolojik ve doğal sit alanı olarak koruma altına alındı. Marmaris Yat Limanından sık sık kalkan tekne turları ile keşfe çıkabileceğiniz Cennet Adası hem kristal berraklığındaki denizi hem de el değmemiş doğası ve tarihi hazineleri için her yıl binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Cennet Adası Koyunda yeşil ve mavinin her tonuna şahit olabilir; rengarenk balıklarla akvaryumu andıran sularda şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapabilirsin.

Konum Linki

22. Kaunos Kral Mezarları

Kaunos

Marmaris doğa yürüyüşleri, tarih ve kültür gezilerinin en önemli rotalarından biri olan Kaunos Kral Mezarları, ülkemizin dünyaca ünlü tarihi güzelliklerinden biri. Türkiye'nin en eski yerleşim yerlerinden Kaunos Antik Kenti sınırlarında devasa kayalar üzerine oyularak inşa edilen etkileyici kral mezarları, özellikle gün doğumu ve gün batımında sundukları benzersiz manzaralarından dolayı tüm dünyadan insanların ilgisini çekiyor.

Tapınak cepheli olarak tasarlanmış antik mezarların iç bölümlerine taş merdivenlerle ulaşarak gezebilir; mezar odaları, mabet ve sunakların da harika fotoğraflarını çekebilirsin. Kaunos Kral Mezarlarını inceledikten sonra Kaunos Antik Kentinin günümüze kadar ulaşmayı başarmış antik tiyatrosu ve tapınaklarına da mutlaka uğramanı öneriyoruz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli
  • 70 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-18.30

23. Çiftlik Koyu

çiftlik koyu

M.Ö. 1200 yıllarına kadar uzanan zengin tarihi, büyüleyici güzelliği ve antik çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapması ile bilinen Çiftlik Koyu; Makedonya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok eseri içerisinde barındırıyor. Marmaris'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve sık sık minibüslerin kalktığı Çiftlik Koyu, aynı zamanda doğa gezilerinin de popüler adresleri arasında yer alıyor.

Günümüzde turizm olanaklarının oldukça geliştiği koyda teknelerin yanaştığı iskeleler, doğaya uyumlu tasarlanmış oteller, deniz manzaralı balık restoranları, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin işletmeler, su sporları merkezleri ve dalış okulları da bulunuyor. Koyun tertemiz denizinin tadını çıkardıktan sonra romantik gün batımı manzaraları eşliğinde taze deniz ürünlerini tadabilir veya doğa yürüyüşlerine çıkarak yeşil ve mavinin buluştuğu manzaraya karşı kahveni yudumlayabilirsin.

Konum Linki

24. Marmaris Kalesi ve Müzesi

Marmaris Müzesi

Marmaris'in simgesi haline gelen Marmaris Kalesi, M.Ö. 1400 yıllarında kuran İyonlar tarafından inşa edildiği biliniyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın ünlü Rodos seferleri sırasında genişlettiği ve günümüzdeki halini alan etkileyici kale, devasa sularıyla Marmaris gezinde mutlaka görmen gereken yerler arasında.

1800'lü yıllarda restore edilerek Marmaris Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermeye başlayan kalenin iç bölümlerini gezebilir ve müzenin Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanan paha biçilmez tarihi eserlerini yakından görebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • MüzeKart geçerli
  • 130 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.00

25.  Kızkumu Plajı

Kızkumu

Orhaniye’nin ünlü Kızkumu Plajı, Marmaris'e 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Doğal bir liman olan ve çam ormanları ile çevrelenen küçük bir koyun içinde uzanan Kızkumu Plajı, denizin içine kadar uzanan kum yürüyüş yoluyla bölgede mutlaka uğraman gereken en önemli plajlar arasında yer alıyor.

Dalgasız denizinden dolayı acemi yüzücüler ve çocuklu ailelerin çok sevdiği plaj, yemyeşil çam ormanlarının masmavi denizle birleştirdiği berrak sularıyla yat ve tekne gezilerinin de önemli mola noktalarından biri haline gelmiş durumda. Marmaris seyahatin sırasında mutlaka uğramanı önerdiğimiz Kızkumu Plajında yürüyüş yolunda masmavi denizin içine kadar yürüyerek harika fotoğraflar çekebilir veya çam ormanı manzaraları eşliğinde tertemiz sularda doyasıya yüzebilirsin.

Konum Linki

26. Datça Yarımadası

Marmaris Datça

Marmaris'in hemen yanı başında konumlanan Datça Yarımadası; Gökova ve Hisarönü Körfezi arasında yer alıyor. M.Ö. 2000 yılına kadar uzanan tarihi, Roma ve Osmanlı İmparatorluğundan kalan tarihi hazineleri, gizli koyları ve doğal güzellikleri ile Marmaris'te keşfe çıkman gereken yerler arasında.

Tarihi evleriyle ünlü Datça'nın yanı sıra birçok mavi bayraklı dalış noktasına ev sahipliği yapan Datça Yarımadası’nı hem rehberli yürüyüşler hem de tekne turlarıyla keyifle gezebilirsiniz.

Konum Linki

27. Turgut Köyü

Marmaris Turgutköy

Turgut Şelalesi, doğal güzellikleri ve gelişmiş turizm olanaklarıyla adını duyuran Turgut Köyü Marmaris’e yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Köye günübirlik geziler yapmak için gelenlerin yanında, yemyeşil bir doğanın içerisinde bulunan butik oteller, tatil köyleri ve bungalov otellerde konaklama yapmak için gelenlerde bulunuyor. Doğa içerisinde dinlendirici bir tatil yapabileceğin köy; sahil kenarında sıralanan balıkçı restoranlarıyla da çok popüler.

El dokuması halı ve kilimleriyle ünlü köyün huzurlu atmosferinde keyifli tatil alışverişleri yapabilir, organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılar ve geleneksel Ege mutfağından yöresel lezzetler tadarak güzel bir gün geçirebilirsin.

Konum Linki

28.  Bozukkale Koyu

bozukkale koyu

Adını Loryma Antik Kentinin etkileyici kalesi ve sularından alan Bozukkale Koyu doğa yürüyüşü ve tekne turlarının en sevilen adreslerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bozukkale Koyu dalış okullarının en çok olduğu bölgelerden birinde olduğu için dalışseverler tarafından da çok seviliyor. Marmaris'te denize girilecek yerler arasında başka nereleri var keşfetmek için linke tıklayabilirsin.

Konum Linki

29. İncekum Plajı

incekum plajı marmaris

Boncuk Koyu ile Kleopatra Plajı arasında yer alan İncekum Plajı, Marmaris'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Çam ormanlarının sardığı ince kumlu sahiliyle güneşin ve denizin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en güzel yerlerden olan İncekum Plajı her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Sığ denizi ve ismini aldığı inci kumlarıyla çocuklarınızla eğlenceli bir deniz günü yaşayacağınız plajın hemen karşısında ise muhteşem manzarası ile Kleopatra Adası bulunuyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Plaja evcil hayvanın ile giriş yapamıyorsun.

30. Amos Koyu

Amos koyu

Büyüleyici antik manzaralar eşliğinde denizin tadını çıkarabileceğin Amos Koyu Marmaris’e 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Koy aynı zamanda Roma döneminin en önemli antik kentlerinden biri olan Amos Antik Kenti’ne ev sahipliği yaptığı için her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Ormanlar arasına gizlenmiş antik hazinelerini keşfe çıkabileceğini Amos Koyu, aynı zamanda kaliteli otelleri ve kristal berraklığındaki denizinden dolayı da çok ilgi görüyor. Amos Antik Kenti'nin antik tiyatroları ve tapınakları arasında gezdikten sonra kendinizi masmavi sulara bırakabilir veya balık sürüleriyle birlikte dalışlar yaparak Amos Koyu’nun tadını çıkarabilirsin.

Konum Linki

31.  İnbükü Koyu

inbükü koyu

Marmaris ile Datça Yarımadası arasında yer alan İnbükü Koyu, çam ormanları içinde uzanan mesire alanlarıyla özellikle yaz aylarında hem Marmaris halkı hem de yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Ünlü ses sanatçılarımızdan Emel Sayın’ın çok sevdiği ve burada denize girdiği için halk arasında Emel Sayın Koyu olarak da bilinen İnbükü Koyu, büyüleyici deniz manzaralarını izleyerek piknik yapmak ve donanımlı kamp alanında çadır kurmak için Marmaris'teki en popüler yerler arasında. Doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarilerinin de rotaları arasında bulunan İnbükü Koyu’nu Marmaris tekne gezileriyle de keşfe çıkabilir; masmavi sularda şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak balık sürüleriyle birlikte yüzebilirsiniz.

Konum Linki

32. İztuzu Plajı

İztuzu plajı2

1988 yılından beri özel koruma altında olan İztuzu Plajı Marmaris'e 90 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 4,5 kilometrelik ince kumlu uzun sahili şeridi ile Türkiye'nin en güzel 10 plajından biri olan İztuzu Plajı aynı zamanda nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının son yuva alanlarından biri.

Dalgasız ve sığ denizi ile çocuk ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin de keyifli zaman geçirebileceği İztuzu Plajı, hem büyüleyici gün batımı manzarası hem de sevimli deniz kaplumbağalarıyla uluslararası turizm dergilerinin kapaklarını süslüyor. 2011 yılında Avrupa'nın en iyi plajı da seçilen İztuzu Plajı’nın berrak sularında dalışlar yaparak deniz kaplumbağalarıyla birlikte yüzebilir, akşamları ise romantik manzaralar eşliğinde kilometrelerce uzanan plajda yürüyüşe çıkabilirsin.

Konum Linki

33. Dalaman Çayı

Dalaman Rafting

Marmaris gezinde rafting yapmak ve doğayı keşfe çıkmak için gidebileceğin en popüler yerlerden biri de Marmaris merkezine yaklaşık 85 kilometre uzaklıktaki Dalaman Çayı. 229 kilometre boyunca büyüleyici doğal güzellikler arasında uzanan çayın çevresinde yürüyüş yolları, balık restoranları ve mesire alanları bulunuyor.

Son yıllarda rafting yapmak için en çok tercih edilen yerlerden biri haline gelen Dalaman Çayı’nın her zorluk derecesine göre ayarlanmış parkurlarında uzmanlarla birlikte rafting yaparak heyecan dolu bir gün geçirebilirsin. Kampçılık, bisiklet gezileri ve doğa yürüyüşleriyle her mevsim ziyaret edebileceğin Dalaman Çayının çevresindeki alabalık çiftliklerinde ise taze balıklar ve yöresel mezeler tadarak yorgunluk atabilirsin.

Konum Linki

34. Bayır Köyü

Bayır Köyü

Marmaris'in huzurlu atmosferini koruyan ve Ege ruhunu yaşayabileceğinizi en güzel köylerinden biri olan Bayır Köyü, Marmaris merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Köy yöreye özgü el sanatı ürünleri, organik yiyecekler satılan otantik çarşıları, Arnavut kaldırımlı sokakları, klasik Ege evleri, tarihi kahvehaneleri ve Ege otlarıyla hazırlanan geleneksel yemekleri tadabileceğin restoranları ile keyifli bir gezi deneyimi sunuyor. Bayır Köyü, aynı zamanda tertemiz havada organik ürünlerle hazırlanan kahvaltıları, lezzetli balları ve şifalı kaynak sularıyla da her mevsim insanları kendine çekiyor.

Konum Linki

35. Dişlice Adası

Marmaris Dişlice Adası

Binlerce yıl boyunca dalgalar ve rüzgârlarla şekillenmiş devasa dişleri andıran kayalarıyla ünlü Dişlice Adası ismini bu dişlerden alıyor. Marmaris'e 30 kilometre uzaklıkta, Datça Yarımadası kıyısında uzanan Dişlice Adası, el değmemiş doğal güzellikleri ve turkuaz renkli denizi ile Aşk Adası olarak da biliniyor. Adanın ilginç başka bir önemli özelliği de okyanuslardan gelen gemilerden bırakılan balıkların burada hala yaşamaya devam ediyor olması. Benzersiz balık çeşitliliğinden dolayı bölgede düzenlenen dalış turlarının en önemli merkezlerinden biri haline gelen Dişlice Adasında yürüyüşlere çıkabilir, tertemiz sularda keyifle yüzebilir ve özellikle gün batımlarında benzersiz kayaların harika fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

36- Serçe Limanı

serçe limanı

Serçe Koyu olarak da bilinen liman Marmaris yaklaşık olarak 53 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Serçe Limanı, bölgenin en popüler yat ve tekne destinasyonlarından biri. Renkli balıkçı sandallarıyla kartpostalları konu olan büyüleyici manzaralar izleyeceğin korunaklı liman; sahil kenarındaki salaş balık restoranları, kır bahçeleri, küçük butik otel ve pansiyonlarıyla Marmaris’in en güzel yerlerinden biri.

Akvaryumu andıran berrak sularında doyasıya yüzebileceğin veya dalışlar yaparak su altındaki tarihi hazinelerini yakında görebileceğin Serçe Limanı, sessiz ve huzurlu atmosferiyle hem doğa yürüyüşlerine çıkmak hem de günübirlik geziler yapmak için tercih ediliyor.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-22.00

37.  Bördübet Koyu

bördübet

Marmaris'in Hisarönü beldesi sınırlarında yer alan, Bördübet Koyu zengin bitki çeşitliliği ve ev sahipliği yaptığı yüzlerce kuş türü ile görülmeye değer bir tabiatı cenneti. Bördübet Koyu, 1. Dünya Savaşı sırasında İngiliz gemilerinin, koyun kuş çeşitliliğine hayran olması ve buraya ‘’Bird The Bed’’ yani kuş yatağı demesinden ismini alan büyüleyici koy, günümüzde 50'ye yakın farklı kuş türü ile kuş gözlem turları, fotoğraf gezileri ve doğa yürüyüşlerinin en sevilen adreslerinden biri konumunda.

Çarpıcı bitki ve vahşi yaşam zenginliğinden dolayı Amazon Koyu olarak da bilinen Bördübet Koyunda, kuş gözlem terasları ve yürüyüş parkurlarında harika fotoğraflar çekebilirsin. Rüzgârlardan korunan doğal liman olan koy, 1 kilometre uzunluğunda plajında denizin tadını çıkarmak ve dalışlar yapmak için de bölgedeki en ideal yerlerden.

Konum Linki

38. Kamelya Adası

kamelya adası

Marmaris tekne turları ile keşfedebileceğin doğal güzelliklerinden biri olan Kamelya Adası, Selimiye ilçesine oldukça yakın bir konumda. Deniz kenarındaki dağ yamacına M.Ö. 1. yüzyılda inşa edildiği düşünülen antik kilisesi ile ünlü ada, tarihi ve doğal güzelliklerinden dolayı 1. derece sit alanı olarak korunuyor. Hiçbir yerleşim ve yapılaşmanın bulunmadığı adada yürüyüşler yapabilir, tarihi manastırı gezebilir ve berrak denizde zengin balık çeşitlerini görmek için dalış yaparak güzel bir gün geçirebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Ada aynı zamanda keçileri ile ünlü. Keçileri beslemek için yanına yiyecek almayı unutma.

39. Nimara Mağarası

nimara mağarası

Marmaris’te düzenlenen doğa gezileri ve mağaracılık turlarının sevilen adreslerinden biri olan Cennet Adası üzerinde yer alan Nimana Mağarası, binlerce yıllık kaya oluşumlarıyla görülmeye değer güzellikte. Mağara, yumuşak kireç kayaların doğal yollarla aşınmasından oluşmuş devasa sarkıtları ve dikitleri ile ziyaretçilerini büyülüyor.

12.000 yıl öncesinde yerleşim yeri olarak kullanıldığı tahmin edilen Nimara Mağarasında yapılan kazılarda taş ve kemiklerden tarih öncesi dönemlere ait delici ve kesici aletlere kadar pek çok paha biçilmez obje bulundu. Mağarada bulunan Roma ve Bizans dönemleri sikkelerinden dolayı ise yakın dönemlere kadar insanların burada yaşadığı düşünülüyor. Nimara Mağarası hem tarihi hem de doğal güzelliğiyle görülmeye değer tabiat harikalarımızdan biri. 

Konum Linki

Yazar Notu: Mağaraya ulaşmak için yürüyerek yokuş çıkman gerekiyor. Çocuklu aileler ve yaşlılar için çok uygun olmayabilir.

40. Değirmenbükü Koyu

Değirmenbükü

Değirmenbükü Koyu bölgenin en büyük koyu olarak karşımıza çıkarken Marmaris'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz büyüleyici koy, Marmaris'e ve Datça'ya yakın olduğu için özellikle yaz aylarında tatilcilerle doluyor.

Zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık avlama ve dalış turları düzenlenen Değirmenbükü Koyu, donanımlı kamp alanlarıyla da Marmaris'in en çok tercih edilen kamp bölgeleri arasında. Tarihi değirmenleri, balık restoranları, yürüyüş yolları ve mesire alanları ile keyifli bir gün geçirebileceğin Değirmenbükü Koyunu Marmaris seyahatin sırasında mutlaka uğramanı önerdiğimiz yerler arasında.

Konum Linki

41. Marmaris Milli Parkı

marmaris milli parkı

1996 yılında koruma altına alınan Marmaris Milli Parkı 29.000 hektarlık bir alana yayılıyor. Marmaris merkezde yemyeşil doğal güzelliklerin masmavi denizle buluştuğu Marmaris Milli Parkı kızılçam, zakkum, maki ve endemik bitki türlerinin yanı sıra zengin kuş çeşitliliği ile doğa severlerin mutlaka keşfetmesi gereken yerler arasında.

İçerisinde çam ormanları arasında uzanan mesire alanları, paintball sahası, iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları, dağ bisikleti parkurları, doğal yaşamı gözlemleyebileceğin seyir terasları ve kaya tırmanma alanları bulunan Marmaris Milli Parkı’nın gizli koyları, dalış ve balık avlama turlarına da ev sahipliği yapıyor. Marmaris merkezinden kolayca ulaşabileceğin ve her mevsim rehberli doğa yürüyüşlerine çıkabileceğin milli parkın büyüleyici doğasında huzurlu bir gün geçireceğine inanıyoruz.

Konum Linki

42. Albatros Marina

albatros marina

1982 yılından beri binlerce yat ve tekneye hizmet veren, bölgenin en köklü yat limanlarından biri olan Albatros Marina, 30.000 m2 gibi büyük bir alana yayılıyor. Marmaris merkezinde Mustafa Münir Nermin Bulvarı üzerinde bulunan limanda tekne turlarına katılabilir ve mavi yolculuklara çıkabilirsin. Yat limanının içerisinde bulunan kaliteli restoranlarında ve kafelerinde güzel zaman geçirebilir, hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yapabilir ve akşam yürüyüşlerine çıkarak keyifli dakikalar yaşayabilirsin.

Konum Linki

43. Marmaris Taşlıca Köyü

taşlıca köyü

Bozburun Yarımadasının en kendine özgü yerlerinden biri olan Taşlıca Köyü, Marmaris’e yaklaşık olarak 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kendini tropik bir ada da hissedeceğin köy devasa harnup ve incir ağaçlarıyla çevrili. Köy aynı zamanda antik dönemlerde inşa edilen Apollon Tapınağı ve Helenistik dönem kuleleri ile de etkileyici manzaralara sahip. Doğa yürüyüşleri ve tarih turlarıyla keşfe çıkabileceğin Taşlıca Köyü; huzurlu atmosferi, organik ürünlerle hazırlanan yöresel lezzetleri, kır bahçeleri ve ilginç ağaçlarla sarılı yürüyüş parkurlarıyla günübirlik geziler yapmak için tercih edebileceğin en güzel yerler arasında.

Konum Linki

44. Gebekum Tabiat Parkı

gebekum tabiat parkı

Yaz aylarının turist kalabalığından uzaklaşıp çam ormanları, endemik bitki türleri ve doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirmek için Gebekum Tabiat Parkı ilk tercihin olabilir. Marmaris ile Datça arasında bulunan park ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

7 kilometreden uzun sahil şeridine sahip Gebekum Tabiat Parkı ev sahipliği yaptığı kuş türlerinden dolayı doğa fotoğrafçılarını da kendine çekiyor. Kalabalıklardan uzak masmavi denizin tadını çıkarabileceğin veya çadırını kurarak kamp yapabileceğin Gebekum Tabiat Parkını Marmaris seyahatin sırasında mutlaka uğramanı önerdiğimiz yerler arasında.

Konum Linki

45. İçmeler Kanyonu

içmeler kanyon

Marmaris'te doğa sporları yapmak için en ideal yerlerden biri olan İçmeler Kanyonu; büyüleyici şelaleleri, turkuaz renkli buz gibi sularla dolu kaya göletleri, yürüyüş parkurları, mesire alanlarıyla yılın her mevsimi doğa severleri ve fotoğrafçıları kendine çekiyor. Serin ve oksijen seviyesi yüksek havasıyla sıcak yaz aylarında serinlemek için de ziyaret edebileceğin kanyonun iple iniş gerektiren zorlu bir yürüyüş parkuru var. Yüzlerce metrelik sarp kayalar ve buz gibi sular arasında ilerleyen rehberli yürüyüşlerle hem benzersiz doğa manzaralarına şahit olabilir hem de harika fotoğraflar çekebilirsin.

Konum Linki

46.  Marmaris Amfi Tiyatro

marmaris amfitiyatro

Marmaris Amfi Tiyatrosu, sadece yaz aylarında değil yılın her dönem düzenlenen tiyatrolar, dans gösterileri, konserler, uluslararası kültürel ve sanatsal etkinliklerle her zaman hareketli. 6000 kişi kapasiteli etkileyici amfi tiyatro, son yıllarda restore edilerek modern bir görünüm de kazandı. Marmaris’in her noktasından kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kısa sürede ulaşabileceğini Marmaris Amfi Tiyatrosunun etkinlik takvimini gezinden önce inceleyebilir ve ilginizi çeken etkinliklere katılarak güzel zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

47. Turunç Plajı

Turunc marmaris

Masmavi denizin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en güzel yerlerden olan plaj Marmaris’e 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Amos Antik Kenti’nin yanı başında yer alan, arkası çam ormanları önü ise akvaryum berraklığında deniz ile çevrili Turunç Plajı, sığ denizi ve sakin sularıyla çocuklu aileler için de eğlenceli bir deniz günü sunuyor.

Berrak suları ve zengin balık çeşitliliği ile bölgede düzenlenen dalış turlarının merkezlerinden biri haline gelen Turunç Plajı’nın çevresinde şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğin turistik tesisler, şık balık restoranları, kafeler, butik ve apart oteller gibi pek çok turistik tesis hizmet veriyor.

Konum Linki

48. Marmaris Halk Plajı

Marmaris

Marmaris merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşılabildiğin mavi bayraklı Marmaris Halk Plajı her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin plajda restoranlar, kafeler, eğlence merkezleri ve her bütçeye uygun oteller sıralanıyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Çabuk derinleşen bir denize sahip olduğu için çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekiyor.

49. İnbükü Orman Kampı (Çubucak Tabiat Parkı)

marmaris çubucak orman kampı

Çubucak Orman Kampı olarak da bilinen ve Marmaris'e sadece 20 kilometre uzaklıkta yer alan İnbükü Orman Kampı, bölgenin en büyük kamp alanlarından biri. Hem günübirlik gezilere çıkmak hem de doğa ile iç içe kamp yapmak için sadece Marmaris'in değil, Ege Bölgesi’nin de en popüler noktalarından biri olan orman kampının içerisinde bungalov oteller, ahşap köşkler, kamp alanları ve karavan alanları bulabilirsi. Orman kampı, 400'den fazla çadır ve 35'ten fazla karavan kapasitesine sahip.

Çam ormanlarının sardığı sahilinde şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğin turistik işletmeler bulunan kamp alanı, balık çiftlikleri için de yerli ve yabancı tatilciler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. 20 hektarlık büyük bir yeşil alanı kapsıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş 10 TL
  • Aletler 100 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-00.00

Yazar Notu: Kamp yapmayı düşünüyorsan yanınıza böcek ilacı ve uzatma kablosu almanı öneriyoruz.

50. Loryma Antik Kenti

loryma antik kenti

Bozburun Yarımadasında denize hakim bir konumda inşa edilen Loryma Antik Kenti'nin tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Hem savunma hem de gözetleme amacıyla inşa edildiği düşünülen ve 220 metrelik surlarla çevrili etkileyici kalesiyle ünlü antik kentte devasa sarnıçlar ve Apollon’a adanmış kutsal alanları gezebilir, surlardan ise panoramik fotoğraflar çekebilirsin.

Loryma Antik Kenti’nde 1995 yılından beri yapılan kazı çalışmalarında pek çok paha biçilmez tarihi eser bulundu ve bu eserler Türkiye’nin önemli arkeoloji müzelerinde sergileniyor. Rehberli doğa yürüyüşleri, tarih ve kültür gezilerinin yanı sıra tekne turlarıyla da ulaşabileceğiniz antik kentin tarihi hazinelerini gezdikten sonra ıssız koylarında keyifle yüzerek yorgunluk atabilirsin.

Konum Linki

51. Amos Antik Kenti

Amos Antik Kenti

Antik Yunan dilinde Ana Tanrıçanın tapınağı anlamına gelen Amos, şehrinin baş tanrısının Apollon olduğuna inanılıyormuş. Tepelik alana yayılan antik şehir 3.5 metre yükseklikteki surlarla çevrili. Şehrin amfitiyatrosu günümüze ulaşabilmiş. Antik şehrin dört bir yanında seyir terasları mevcut.

Konum Linki

52. Uzunyalı Plajı

İsmini 10 kilometrelik uzun sahil şeridinden alan Uzunyalı Plajı, Marmaris Halk Plajı'nın hemen sonundan başlıyor ve İçmeler beldesine kadar büyüleyici güzellikler eşliğinde devam ediyor. Turizm olanakları bakımından oldukça gelişmiş olan plajın çevresinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin turistik tesislerin yanı sıra su spor merkezleri, kafeler, restoranlar ve her bütçeye uygun oteller bulunuyor.  Tertemiz denizinde tüm gün yüzebileceğin Uzunyalı Plajı, kilometrelerce uzanan yürüyüş yoluyla akşam yürüyüşlerine çıkmak için de Marmaris'te en çok tercih edilen yerlerden.

Konum Linki

53. Fosforlu Mağara

Küçük bir yarımadanın güney ucunda yer alan Fosforlu Mağarası Marmaris merkeze 14 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Fosforlu Mağarası ismini su altındaki dehlizlerden ve kayalar arasından sızan ışıktan fosforlu bir renk alan suların rengarenk olması ile ismin alıyor. Türkiye’nin en güzel mağaralarından bir olan Fosforlu Mağarası büyüleyici güzelliği ile tekne ve yatların ilk uğradığı yerler arasında.  Mağaranın rengarenk sularında dalış yapmak ve zengin balık çeşitliliğini yakından görmek için dünyanın her yerinden dalgıçlar bölgeyi ziyaret ediyor. Su altı fotoğrafları çekmek için Marmaris’te gidebileceğin en güzel yerlerden biri olan Fosforlu Mağarasını mutlaka ziyaret etmeni öneriyoruz.

Konum Linki

İpucu: En iyi otel fiyatlarını tek bir yerde görmek, seçeceğin otel hakkında bilgi almak ve saniyeler içinde rezervasyon yapmak için ENUYGUN'da Marmaris otelleri araştırmasına başlayabilirsin.

54. Hurmalı Bük

Marmaris’in doğal güzelliğini koruyan büyüleyici koylarından biri olan Hurmalı Koyu, çevresindeki yamaçları saran hurma ağaçlarından ismini alıyor. Bencik Koyu ile Günlücek Bükü arasında yer alan koy, kristal berraklığındaki denizinden dolayı günübirlik tekne turlarının mola noktalarından biri. Bölgenin sakin ve sessiz koylarından Hurmalı Bük, kalabalıklardan uzak denizin tadını çıkarmak ve dalışlar yapmak için Marmaris’te tercih edeceğin en özel koylar arasında. İlçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hurmalı Bük’e tekne gezilerinin yanı sıra doğa yürüyüşleri ve bisiklet turlarıyla da ulaşabilir, palmiye ve hurma ağaçları altında çadırını kurarak doğa ile iç içe vakit geçirebilirsin.

Konum Linki

55. Marmaris Burunucu Macera Parkı

2018 yılında ziyaretçilerine kapılarını açan park 20.000 m2 yeşil alan üzerinde hizmet veriyor. Park hem doğa içinde dinlenmek hem de eğlenceli parkurlarda keyifli zaman geçirmek için uğrayabileceğin popüler yerler arasında.

1,5 metrelik etkinlik kulesi, 13 metrelik düşüş platformu, kaya tırmanma duvarları, file zıplama alanları, devasa salıncaklar ve 14 farklı denge parkuru gibi pek çok farklı bölüme sahip macera parkında doyasıya eğlendikten özel plajda denizin de tadını çıkarabilirsin. 0.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş 10 TL
  • Aletler 100 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-22.00

56. Ayın Koyu

Doğa severlerin mutlaka keşfetmesini önerdiğimiz Marmaris'in cennet köşelerinden bir diğeri de Ayın Koyu. Küçük çakıl taşlı uzun sahili, el değmemiş çam ormanları ve kristal berraklığındaki surlarıyla bölgenin en özel yerlerinden biri olan koyda teknelerin yanaştığı küçük bir iskele de bulunuyor. Tekne ve yat gezilerinin yanı sıra Marmaris doğa yürüyüşlerinin de sevilen adreslerinden biri olan Ayın Koyunda büyüleyici doğa ve deniz manzarası eşliğinde mevsim balıklarını tadabileceğin küçük balık restoranları da hizmet veriyor. Kalabalıklardan uzakta tertemiz denizin tadını çıkarmak için uğrayabileceğin Ayın Koyu, kamp yapmak ve doğa yürüyüşlerine çıkmak için bölgedeki en güzel yerlerden.

Konum Linki

57. Aqua Dream Water Park

Kapılarını 2006 yılından açan Aqua Dream Water Park, 44.000 m2 gibi büyük bir alan üzerine kurulu. Sıcak yaz günlerinde eğlenceli zaman geçirebileceğiniz su parkı Marmaris'in en uzun su kaydırağına sahip olup park; rafting parkuru, dalga havuzları ve animasyon şovlarıyla ilgi çekiyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Geçici olarak kapalı.

58. Gebekse Koyu

Marmaris'in Osmaniye beldesi sınırlarında yer alan ve küçük bir yarımadanın en ucunda korunaklı bir konumda bulunan Gebekse Koyu, ilçenin ünlü doğal güzelliklerinden. Kristal berraklığındaki denizinin yanı sıra binlerce yılda oluşmuş etkileyici kaya oluşumlarıyla da çok ilgi gören koy, dağ eteklerinde denize hakim bir konumda inşa edilmiş antik Gebe Kilisesi için de sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

59. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Marmaris'te gezebileceğin ilginç müzelerden biri de 2005 yılında ziyarete açılan, milattan önceki dönemlere uzanan arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği Halıcı Ahmet Urkay Müzesi. İsmini kurucusundan alan ve Marmaris merkezinde yer alan müzede Osmanlı dönemine ait kılıçlar, antika saatler ve müzik aletlerinin yanı sıra antik dönemlerden kalan bronz ve taş eserler de sergileniyor.

Müzenin etnografya bölümünde ise Marmaris ve Muğla’nın yöresel el sanatı ürünleri, giysileri, takılar ve bakır mutfak aletleri gibi pek çok objeyi inceleyebilirsin. Hediyelik eşya mağazasında güzel bir alışveriş yapabileceğiniz müze, açık ve kapalı alanlarındaki zengin koleksiyonları için ziyaret edilmeye değer yerler arasında.

Konum Linki

60. İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı

Marmaris merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşarak tarih gezileri yapabileceğin İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, 8000 m2 gibi büyük bir alanda hizmet veriyor. Marmaris, Datça Yarımadası ve Bozburun Yarımadasında yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında bulunan, tarihleri milattan önceki dönemlere kadar uzanan yüzlerce tarihi eserin sergilendiği parkta çarpıcı lahitlerden devasa taş eserlere, antik paralardan silahlara kadar pek çok objeyi yakından görme şansı bulacaksın. Hem tarih meraklıları hem de yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-22.00

61. Hafsa Sultan Kervansarayı

1545 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi düzenlediği sırada annesi Hafsa Sultan adına inşa ettirdiği etkileyici Hafsa Sultan Kervansarayı, tarih ve kültür meraklılarının Marmaris’te sık ziyaret ettiği yerler arasında. İlçe merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve çevresi tarihi kale evleri ile çevrelenmiş kervansaray, klasik Osmanlı mimarisini yansıtacak şekilde kesme taşlarla inşa edilmiş bir şaheser. Günümüzde bazı bölümleri müzeye çevrilen kervansarayın içerisinde kafeler ver restoranlar da hizmet veriyor. Marmaris’i gezerken hem çarpıcı mimarisini incelemek hem de tarihi avlusunda mola vererek çayınızı yudumlamak için Hafsa Sultan Kervansarayına uğrayabilirsin.

Konum Linki

62. Baca Mağarası

Marmaris'in en ünlü ve en çok ziyaret edilen biri olan Baca Mağarası, Turunç beldesi sınırlarında yer alıyor. Devasa su altı kaya oluşumları arasında 5 metreden 50 metreye kadar dalışlar yapabileceğin mağara, çizgili kardinal balık sürüleri ile de büyüleyici manzaralar sunuyor.

Zengin balık çeşitliliği ve su altı güzelliklerinden dolayı tüm dünyadan fotoğrafçıların ilgisini çeken Baca Mağarası, ismini ise 4 metre boyutlarında baca benzeri kayalarından alıyor. Marmaris Yat Limanı’nda hareket eden tekne ve dalış turlarıyla keşfe çıkabileceğin doğa harikası mağaranın turkuaz denizinde rengarenk balıklarla unutulmaz bir yüzme deneyimi yaşayabilirsin.

Konum Linki

63. Saksılı Koyu

Marmaris'in gizli cennetlerinden biri olan ve Akdeniz ile Ege denizin birleştiği büyüleyici bir konumda yer alan Saksılı Koyu, cam berraklığındaki denizde balıklarla birlikte yüzmek ve bakir doğal güzellikler arasında dinlendirici bir gün geçirmek için gidebileceğin özel yerlerden biri. Taşlıca beldesi sınırlarında yer alan ve büyüleyici güzelliğinden dolayı koruma alanı ilan edilen Saksılı Koyu, bölgenin yeni popüler olmaya başlayan koylarından biri olarak yılın her dönemi oldukça sakin.

Konum Linki

64. Ölemez Dağı

Eteklerinde Sultaniye Kaplıcası olan ve 940 metre yükseklikte bulunan Ölemez Dağı sen, Sandras Dağları, Sazlık Labirenti ve İztuzu Plajı manzarası karşılayacak. Biraz dikkatli bakarsan karşında serilen Likya Mezarlarını da görebilirsin.

Konum Linki

65. Kargı Koyu

Datça merkeze 3 kilometrelik bir mesafede bulunan Kargı Koyu dağlarla örülü bir çeperin içinde kalıyor. Koy rüzgarlı günlerde dağların korumasında kaldığı için denizi dingin ve suyu ılık oluyor. Oldukça popüler bir tatil noktası olan Kargı Koyu Marmaris seyahatin sırasında mutlaka uğraman gereken yerler arasında.

Konum Linki

66. Dirsekbükü Koyu

El değmemiş bakir güzelliği, doğa yürüyüşü yapabileceğin koyları ve etkileyici güzelliği ile her sene binlerce insanı ağırlayan Dirsekbükü Koyu, mavi yolculuk yapan teknelerinde de en sevilen mola noktalar arasında. Koyun Kuzey rüzgarlarından etkilenmemesi , denizinin sakin ve ılık olması, donanımlı kamp ve mesire alanlarından dolayı Dirsekbükü Koyu tercih nedenleri arasında.

Konum Linki

Marmaris'i gezdikten sonra sana bir sonraki rota önerimiz Datça. Datça'da gezilecek yerler yazısına tıklayarak rotanı oluşturabilirsin.


ipekincir
İpek İncir
347 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN