Kredi kartı borcu ödeme süresinde yasal takip, 90 gün ve sonrası ödenmeyen kartlar için başlar. Kredi kartı son ödeme tarihine kadar asgari ödeme tutarını ödememeniz ya da hiç ödeme yapmamanız durumunda kartınız gecikmeye girer. İlk olarak banka, müşterisine kredi kartının gecikmeye girdiğine dair bir uyarı mektubu gönderir. Ve kredi kartına ödeme yapılmadığı için kart, nakit çekime kapatılır. Bu durum Kredi Kayıt Bürosu’na bildirilir ve kartınız 30 gün gecikmeli grubuna girer.
Bu süreçte ödeme yapılmazsa müşteriye yeniden bir uyarı mektubu gönderilir ve bu kez artık kredi kartınız, alışverişe de kapatılır. Banka Kredi Kayıt Bürosu’na durumu bir kez daha bildirir artık kartınız 60 gün gecikmeli alacaklılar listesine dahil olmuştur.
İlk günden itibaren kredi kartına gecikme faizi de işlemeye başlar. 60 günden sonra artık KKB notunuzu ciddi oranda etkileyecek bir süreç başlar. Belki de birkaç yıl düzelmeyecek bir döneme girmiş olursunuz. Ödeme yapsanız bile artık diğer bankaların da görebileceği, sakıncalı müşteriler listesine girmiş olursunuz. Banka 60 günden sonra da uyarı mektubu gönderir, çoğu kez telefonla da uyarı yapılır. 90 günden sonra ise artık yasal takip süreci başlar.
90 günün sonunda ise kart kullanıcısına yasal bir ihtar belgesi iadeli taahhütlü olarak gönderilir ve borcun tamamını ödemesi istenir. Bunun için 15 gün süre verilir. Bankadan ödeme planı talep edilebilir. Kart borcu 4 ya da 5 taksite bölünür. Müşteri bu plana da uymazsa yasal takip süreci başlar. Bundan sonra artık avukatlar yasal takip yoluna gider. Bu işlemlere uğrayan bir kredi kartı sahibinin ise artık kredi notu çok düşmüştür. Yaklaşık 4-5 yıl süresince artık yeni bir kredi kartı ya da kredi alması mümkün olmaz.