Salgın sonrası konut satışı ve kiralık fiyatlarında artışlar yaşandı. Fiyat artışı en çok müstakil, yazlık hatta yayla evleri için oldu.

Koronavirüs salgını sonrasında konut satış fiyatları ortalama %11, kira fiyatları ise %6 oranında arttı. Gayrimenkul değerlendirme şirketlerinin yaptığı araştırmaya göre son bir ayda ev fiyatlarında da kiralama fiyatlarında da artış var. Ev fiyatları genelde konut kredisi faiz oranları düştüğünde yükselir. Bu döngü yine devam etti. Ancak müstakil evlerde arz talep dengesine bağlı olarak daha büyük artış yaşandı.

İçindekiler

Müstakil evlere ilgi büyük

Büyükşehirlerde müstakil ev fiyatlarının %25’e, kiralama fiyatlarının da %18’i bulan oranlarda atması dikkat çekti. Salgın sürecinde bu yazı müstakil evlerde geçirmek için kiralama talebi artınca, arz talep dengesinden fiyatların yükselmesi de kaçınılmaz oldu.

Fiyat artışında ilk sırayı alan iller

Fiyat artışında ilk sırada Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi ilçelerin bağlı olduğu Muğla yer aldı. Antalya, Artvin, Karaman ve İzmir gibi illerde de artış var. Kiralama fiyatları müstakil, yazlık hatta yayla evleri için Antalya’da %21’e varan oranlarda yükseldi. Koronavirüs sonrası ev arayışlarımız nasıl olacak başlıklı yazımızda da belirttiğimiz gibi salgın süreci ve sonrası müstakil evlerdeki talep artışı devam edecek gibi görünüyor.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1486 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Popüler Yazılar
Dünyanın EN kalabalık ülkeleri
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9956194
Dünyanın EN zengin 25 ülkesi
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9949019
Türkiye’de gezilecek EN meşhur 75 yer
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9945100
Türkiye’nin huzur dolu 18 sakin şehri
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9943113
Popüler Seyahat Yazıları
Uzman Yazarlar