• Anasayfa
  • Bilgi
  • Karaköy gezi rehberi | Karaköy’ün en güzel mekanları

Karaköy gezi rehberi | Karaköy’ün en güzel mekanları

nihanbayram

İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Karaköy, son yıllarda popüler hale gelmesiyle birçok seçeneği bir arada sunmaya başladı. İster tarihi bir gezi istersen de sadece arkadaşlarla buluşma Karaköy’e ne amaçla gelirsen gel, mutlaka aradığını bulacaksın. Birbirinden trend mekanlara ev sahipliği yapan Karaköy’de bir gezi planlamak istiyorsan doğru yerdesin. Senin için Karaköy gezi rehberi ve Karaköy’ün en güzel mekanlarını yazdım.

İçindekiler

Karaköy nerede? Nasıl gidilir?

Karaköy1

Avrupa Yakası’nda konumlanan Karaköy, Beyoğlu ilçesinin tarihi bir semti. Beşiktaş ve Şişli’nin komşusu olan Beyoğlu, İstanbul’un en sevilen ve en çok turist çeken ilçeleri arasında olunca Karaköy de çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Karaköy, İstanbul’un eski ve turistik semtlerinden Eminönü ile Galata Köprüsü arasında kalıyor.

Bizans’ın İstanbul topraklarına hakim olduğu yıllarda da ticaret ve eğlence merkezi olarak öne çıkan Karaköy, 19. yüzyılın sonralarına doğru bankacılık ile anılır olmuş. Böyle tarihi bir öneme sahip olduğu için de günümüzde koruma altına alınan birçok tarihi binaya ev sahipliği yapıyor. Yani Karaköy’e adımını atar atmaz kendini tarihi bir atmosferin içinde buluyorsun.

Gelelim bu eğlenceli ve tarihi semte nasıl gidilir sorusuna. Karaköy merkezi bir noktada bulunduğu için ulaşım açısından birçok seçeneğe sahip. Eğer Anadolu Yakası’ndan Karaköy’e gideceksen Kadıköy, Üsküdar ve Bostancı’dan kalkan gemi ya da motorlara binebilirsin. Direkt olarak Karaköy’e ulaşan bir sefer bulamazsan Karaköy’e uğrayan Eminönü motorlarını tercih edebilirsin. 

Eğer Anadolu Yakası’ndan deniz yoluyla Karaköy’e ulaşmak istemezsen ya da İstanbul’un başka bir noktasından yola çıkıyorsan marmaray ya da metrobüs senin için doğru tercih olur. Marmaray ile Yenikapı İstasyonu’na gidip Yenikapı – Hacıosman metrosuna binebilirsin. Metrobüs ile Anadolu Yakası’ndan geliyorsan bu metroya binmek için Mecidiyeköy ya da Zincirlikuyu duraklarından birinde inip aktarma yapman gerekiyor.

Yenikapı – Hacıosman metrosuna bindiğinde Şişhane’de inmelisin. Buradan İstiklal Caddesi’ne yürüyüp Galata Tüneli’ne geldiğinde Karaköy – Galata fünikülerine binebilirsin. Karaköy Tünel’de inince birkaç dakika kadar yürüyerek semtin kalbine ulaşabilirsin. Bunlar dışında Karaköy’e ulaşım sağlayan otobüsler de bulunuyor. Bu otobüsleri kullanarak da semte gidebilirsin ama trafiğin yoğun olduğu saatlerde otobüse binersen yolculuğun çok uzayabilir benden söylemesi.

Uçak Bileti

Karaköy’de gezilecek yerler

Birbirinden keyifli mekanları, tarihi atmosferi ve eğlence hayatıyla herkesin kendine uygun bir aktivite bulabileceği Karaköy, aynı zamanda İstanbul'da gezilecek yerler listelerinde kendilerine üst sıralarda yer bulan noktalara da ev sahipliği yapıyor. 

Galata Kulesi

Galata kulesi

İstanbul denilince ilk akla gelen yapılardan biri olan Galata Kulesi, Karaköy’de konumlanıyor. Zaten birçok insanın yolu da Karaköy’e aslında Galata Kulesi’ni görmek için düşüyor. Önünde neredeyse her zaman upuzun kuyruklar oluşan Galata Kulesi, dünyanın en eski kulelerinden biri aynı zamanda. İstanbul’un en güzel panoramik manzarasını izleyebileceğin kuleye giriş ücreti 100 TL. Sabah 08.30’dan gece 00.00’a kadar açık olan kuleye daha önce akşam saatlerinde hiç çıkmadıysan bir kez de akşam saatlerinde gitmeni tavsiye ederim.

Konum linki

Galata Kulesi demişken yapıyla ilgili detaylı bilgileri öğrenmek istersen Galata Kulesi hikayesi ve hakkında bilinmesi gerekenler içeriğimizi de okumanı öneririm. 

Kamondo Merdivenleri

Kamondo merdivenleri

Instagram’da Karaköy fotoğraflarını süsleyen Kamondo Merdivenleri, senin de mutlaka gidip fotoğraf çekinmen gereken yerlerden biri. 20. yüzyılın başlarında etkili olan sanat akımı Art Nouveau stilinde olan merdivenler sarmal yapısıyla oldukça etkileyici. Merdivenlerin adı, Abraham Salomon Kamondo’dan geliyor. Osmanlı Devleti yıllarında finans konusunda kariyer yapan Salomon Kamondo, bu merdivenleri yaptırmış. Neden yaptırıldığıyla ilgili farklı bilgiler olsa da Kamondo’nun bu merdivenleri torunlarının okula kolay ulaşmasını istediği için yaptırdığı söyleniyor. 

Konum linki

Bankalar Caddesi

Bankalar caddesi

Karaköy’ün bulunduğu bölge Osmanlı Dönemi’nde bir finans merkezi görevi yapmış. Osmanlı Bankası, o dönemin sigorta ve finans kurumları bu cadde üzerinde yer alırmış. Caddede 1990’lı yıllara kadar birçok bankanın merkez binalarının bulunuyormuş ancak çoğu banka sonrasında merkezlerini başka bölgelere taşımış. Voyvoda Caddesi adıyla da bilinen cadde günümüzde Karaköy’e gelenlerin ilgiyle yürüdüğü caddelerden biri. Kamondo Merdivenleri’nin hemen altında bulunan caddeyi sen de mutlaka dolaşmalısın.

Konum linki

Osmanlı Bankası Müzesi

1856 yılında kurulan Bank-ı Osmani, 1863’te İstanbul’da Bank-ı Osmani Şahane adıyla açılmış ve uzun yıllar Osmanlı Devleti’nin resmi bankası olmuş. Bankalar Caddesi’nde konumlanan banka binası günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarından Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar tarihi bir yolculuğa çıkabileceğin müzede muhasebe defterleri, banknotlar, dosyalar ve hisse senetleri bulunuyor. Girişi ücretsiz olan müzeyi Pazartesi günleri dışında saat 09:00 ile 19:00 arasında ziyaret edebilirsin.

Konum linki

Kılıç Ali Paşa Camii

Kılıç ali paşa cami

Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Kılıç Ali Paşa Camii, İstanbul’un en önemli camileri arasında yer alır. Şehrin en önemli simgelerinden Ayasofya’ya mimari olarak benzerlik gösteren Kılıç Ali Paşa Camii, aslında Mimar Sinan’ın Osmanlı esintilerini kullanarak yeniden inşa ettiği bir Ayasofya olarak da bilinir. Bu camii aynı zamanda günümüze kadar orijinalliğini korumayı başarmış nadir camilerden biri. Tophane Çeşmesi ile uyum içerisinde olan caminin külliyesinde türbe, hamam ve medrese de bulunuyor.

Konum linki

Kılıç Ali Paşa Hamamı

Kılıç ali paşa hamamı

Az önce bahsettiğim gibi Kılıç Ali Paşa Cami’sinin külliyesinde bir de aynı ismi taşıyan hamam bulunuyor. Hamam gün ışığını geçiren bir yapıya sahip olduğu için oldukça ferah. Geçmişte uzun yıllar boyunca evsizlerin barındığı bir yer olarak kullanılan hamam bu açıdan tarihi anlamda da önem taşıyor. Tabii bir barınma alanı olarak kullanılınca bakımsız kaldığı için restorasyon süreci de uzun sürüyor. Günümüzde çalışan bir hamam olarak faaliyet gösteren Kılıç Ali Paşa Hamamı’nda kadınlar ve erkeklerin kullanımına ayrılmış iki bölüm bulunuyor.

Konum linki

Fransız Geçidi

Fransız geçidi

Karaköy ve çevresinin Osmanlı Devleti için önemli bir finans ve ticaret merkezi olduğunu söylemiştim. İşte Fransız Geçidi de aslında bu dönemlerden kalma tarihi bir nokta. Geçmişte kıyıya yanaşan Fransız gemileriyle getirilen ürünler bu geçitten geçerek şehre girermiş. O nedenle de buranın adı Fransız Geçidi olmuş. Geçidi oluşturan bina, İstanbul’un ilk neoklasik tarzda yapılmış binalarından biri. Günümüzdeki haline 1992 yılındaki restorasyondan sonra ulaşan Fransız Geçidi boyunca konumlanan kafelerde oturup bu tarihi atmosferi hissetmelisin.

Konum linki

Arap Camii

Arap cami

İstanbul’un Fethi’nden önce Aziz Paolo Kilisesi ya da Aziz Domenico Kilisesi adlarıyla bilinen kilise, şehir fethedildikten sonra cami olarak restore edilmiş. Gotik mimari anlayışına göre inşa edilen kilise, fetihten öncesinden kalan İstanbul’un tek Gotik kilisesi. Bu caminin bir diğer önemli özelliği ise İstanbul’un Fethi’nden sonra ilk Türkçe ezanın okunduğu camii olması. Günümüzde hala ibadete açık olan camii, İstanbul’un gizli kalmış en önemli yapılarından biri. Karaköy’e gittiğinde bu camiyi mutlaka görmeni öneririm.

Konum linki

Galata Mevlevihanesi Müzesi

Galata mevlevihanesi

İstanbuk’daki en eski Mevlevihane olan Galata Mevlevihanesi, 1491 yılında külliye olarak inşa edilmiş. Kulekapısı Mevlevihanesi ve Galipdede Tekkesi isimleriyle de anılan yapı, depremlerden ve yangınlardan zarar görmüş ve birkaç kez onarımdan geçmiş. Semahane, derviş hücreleri, şeyh dairesi, kütüphane, bacılar kısmı gibi bölümlerden oluşan Mevlevihane’nin semahane alanı müze için kullanılıyor. Dönemin kültürel yapısını ve sanatını gözler önüne seren müzeyi Pazartesi günleri dışında 25 TL giriş ücreti karşılığında 09:00 ile 18.00 saatleri arasında gezebilirsin.

Konum linki

Galata Köprüsü

Galata köprüsü

Karaköy ile Eminönü’nü birleştiren Galata Köprüsü, İstanbul’un simgelerinden biri. Eğer Karaköy’e tramvayla gelirsen zaten köprünün üstünden geçeceksin ancak tramvayla gelmezsen mutlaka köprüde yürümeni öneririm. 490 metre uzunluktaki köprünün 80 metrelik kısmı gemilerin Haliç’e girebilmesi için açılıyor. Bu özelliğiyle baskül köprü olarak anılıyor. Dünya genelindeki baskül köprülere bakıldığında Galata Köprüsü’nün üzerinden tramvay geçen nadir baskül köprülerden biri olduğu görülüyor.

Konum linki

Karaköy’de ne yapılır?

Salt galata

Karaköy, son yıllarda İstanbul’un en gözde semtleri arasında yer alıyor. Bu nedenle de birçok eğlence mekanına, restorana, kafeye ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Yani Karaköy’e gittiğinde gezebileceğin birçok yer olduğu gibi yapabileceğin de birçok aktivite var.

Eğer günün erken saatlerinde Karaköy’e gelirsen güzel bir kahvaltı ya da belki de brunch ile güne başlayabilirsin. Sonrasında semtte bulunan sanat merkezleri ya da galerilerin etkinliklerine katılabilirsin. Galeri Nev İstanbul, Mixer Art Gallery ve Salt Galata gibi yerlerin etkinlik ve sergi takvimlerine mutlaka göz atmanı öneririm. Sevdiğin bir sanatçının sergisine ya da etkinliğine katılmak için Karaköy turu planlayabilirsin.

Karaköy’de birbirinden güzel kahveciler ve tatlıcılar da bulunuyor. Üçüncü dalga kahvecileri seviyorsan burada birçok alternatifi deneyebilirsin. Arkadaşlarınla oturup muhabbet edebileceğin kahve dükkanlarının ve tatlıcıların birçoğu butik olduğu için sıcacık bir atmosfer seni bekliyor. Akşam saatlerinde Karaköy’e gideceksen, karar tamamen nasıl bir yemek istediğine ve eğlence anlayışına bağlı. Her zevke ve eğlence anlayışına uygun mekanlara ev sahipliği yapan Karaköy’de kendine uygun bir yer bulamaman imkansız.

Gezmekten, yemekten ve içmekten bahsettik. Peki ya alışveriş? Karaköy sokakları mağazalarla dolu. Özellikle butik tasarımcıların takılarına, kıyafetlerine ya da dekoratif ürünlerine ilgin varsa Karaköy’de alışveriş yapmayı çok seveceksin. Her adımında farklı bir mağazayla karşılaşıp çok beğendiğin ürünler bulabilirsin. Ayrıca Karaköy’ün sokakları da çok renkli. Önünde fotoğraf çekilmek isteyeceğin birçok duvar bulabilirsin. Ee Karaköy’e gelmişken Instagram için birkaç fotoğraf da çekmek lazım tabii.

Karaköy’de kahvaltı mekanları

Karaköy’e günün erken saatlerinde gittiysen ve canın şöyle güzel bir kahvaltı yapmak istediyse doğru yerdesin. Karaköy’ün en güzel mekanları arasında birbirinden keyifli kahvaltı kafeleri bulunuyor.

Mums Cafe

mums cafe

Karaköy’ün en güzel noktalarından birinde leziz bir kahvaltı yapmak istersen Mums Cafe tam sana göre. Fransız Geçidi’nin en sonunda bulunan kafede taptaze lezzetler eşliğinde keyifli anlar yaşayabilirsin. Mums Cafe, anne lezzetinde reçelleri, ekşi mayalı taze ekmekleri ve organik yumurtasıyla güne burada başladığın için çok mutlu edecek bir yer gerçekten de.

Klasik kahvaltıdan farklı seçenekler ararsan harika sandviçler, pancake, kruvasan gibi lezzetleri de deneyebilirsin. Ayrıca buranın kahvesi de çok güzel ve özel. İsveç kültüründen esinlenerek hazırlanan kahvenin içimi çok kolay. Kahvaltı için gelmesen bile kahve içmek için buraya mutlaka uğramalısın.

Puan: 4

Fiyat: ₺₺

Konum Linki

Ops Cafe

Mums’ın hemen karşısında görebileceğin Ops Cafe de harika bir kahvaltı mekanı. Sıcacık atmosferiyle kendini evinde kahvaltı yapıyormuş gibi hissedebileceğin kafede Arnavut kahvaltısını mutlaka denemelisin. Farklı bir mekanda bu kahvaltının aynısını bulmak pek de mümkün değil. Vişneli lor peyniri, kuru eti ve reçelleriyle insanı mutlu eden cinsten bir kahvaltı.

Eğer böyle bir kahvaltı yapmak istemezsen omlet çeşitleri, menemen ve tost çeşitlerini de deneyebilirsin. Benim sana tavsiyem Ops Tost adını verdikleri kuru etli tosttan yemen olur. Özellikle kuru eti seviyorsan bu tostun tadına bayılacaksın. Ops Cafe aynı zamanda öğle ve akşam yemeği için tercih edebileceğin lezzetleri de sunuyor. 

Puan: 3,8

Fiyat: ₺

Konum Linki

Dandin Karaköy

Dandin aslında bir kahvaltı mekanından çok daha fazlası. Başlangıçları, salataları ve ana yemekleriyle öğle ve akşam yemekleri için de çok tercih edilen Dandin, benzerlerinden geniş bir kahvaltı menüsüne sahip olmasıyla çıkıyor. Masayı tamamen kaplayarak adının hakkını verecek dolu dolu kahvaltı ile tıka basa doyabilirsin. Ayrıca İstanbul, İzmir ve Amerika adlarını verdikleri kahvaltılarını da deneyebilirsin.

Serpme kahvaltı yapmak istemezsen ekmek üstü avokadolu yumurta ya da ezine peynirli poşe yumurta gibi Dandin’in özel lezzetlerini de deneyebilirsin.

Puan: 3,9

Fiyat: ₺₺

Konum Linki

Namlı Gurme

Karaköy’de gidebileceğin bir diğer kahvaltı mekanı ise Namlı Gurme. Semtin en köklü yerlerinden biri olmasının yanında bir şarküteri olmasıyla da diğer kahvaltıcılardan ayrışıyor. Namlı Gurme’de ne ararsan bulabilirsin. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, salamlar ve sucuklar arasından seçim yapmak çok zor.

Burada inanılmaz doyacağın bir kahvaltı yaptıktan sonra bu leziz kahvaltılıklardan evine de almak isteyebilirsin. Böylece evinde kendi yorumunu katarak harika bir kahvaltı yapabilirsin.

Puan: 4,2

Fiyat: ₺₺₺

Konum Linki

Karaköy’ün kafeleri

Karaköy kafeler konusunda oldukça zengin. İster farklı lezzetlerde kahvelerin tadına bak, istersen de çay iç. Her isteğine uygun bir kafe var. Normalde ne içmek istediğine karar vermek daha zordur ama Karaköy’de hangi mekana gideceğini seçmek daha zor.

Karabatak

Karabatak

Karaköy’ün en sevilen kafelerinden biri olan Karabatak ile başlayalım. Özellikle havaların güzel olduğu zamanlarda dışarda yer bulmanın zorlaştığı Karabatak’ta üçüncü dalga kahvelerden deneyebileceğin gibi klasikleşmiş kahvelerin de tadına bakabilirsin.

Karabatak’ın tatlıları da oldukça güzel. Hoş bir sohbete eşlik edecek farklı tatlılar bulabilirsin. Eski bir torna dükkanının restore edildiği bir mekan olan Karabatak’ın duvar motifleri önünde çekilen fotoğraf çekinmek de çok keyifli oluyor.

Puan: 3,7

Fiyat: ₺₺

Konum Linki

Coffee Sapiens

Kahvesiz asla yapamam diyenleri ismiyle cezbeden Coffee Sapiens oldukça ufak bir mekan. Karaköy’ün en güzel kahvecilerinden olduğu için özellikle hafta sonu oturacak yer bulmak çok zor olabiliyor ama merak etme buranın kahvesini herkes içebilsin diye al götür seçeneği de bulunuyor.

Kendi çekirdeklerini kendileri kavuruyorlar ve kendilerine özgü kahve karışımları yapıyorlar. Kahvenin samimi bir ortam yarattığına inanan Coffee Sapiens çalışanları, müşterilere karşı oldukça sıcaklar.

Puan: 4,5

Fiyat: ₺

Konum Linki

FilBooks

Filbooks

Adından da anlayabileceğin gibi burası bir kitap kafenin tüm huzurunu barındırıyor. İstersen kafenin kitaplarını inceleyip istediğini okuyabilir, istersen de kendi kitabınla gelip kitabını okurken kahveni yudumlayabilirsin. Genelde bu kafeyi tercih edenler de bilgisayarları başında çalıştığı ya da kitap okuduğu için odaklanmak isteyenlerin de uğrak noktası oluyor.

Mekanın içi öyle güzel ki tüm köşelerinde harika fotoğraflar çekebilirsin. FilBooks’un farklı tatlılarını da mutlaka tatmanı öneririm. Hatta buraya sırf Pişman Fil adını verdikleri pişmaniyeli cheese keki tatmak için gelenler bile var. Sen de mutlaka denemelisin.

Puan: 4,1

Fiyat: ₺

Konum Linki

Han Karaköy

Karaköy’ün en keyifli mekanlarından biri de Han Karaköy. Kafenin atmosferi oldukça tatlı. Özellikle ikinci kata çıkıp cam kenarında oturursan Karaköy sokaklarında olup bitenleri izlerken kahve içmek de çok keyifli oluyor. Burada sadece kahve değil farklı çaylar da bulabilirsin. Özellikle farklı çaylar denemeyi seven biriysen mutlaka denemeni öneririm.

Puan: 3,8

Fiyat: ₺

Konum Linki

Karaköy’de yemek

Karaköy her açıdan olduğu gibi restoranlar açısından da çok sayıda seçenek sunuyor. Hatta Karaköy'deki bazı restoranlar İstanbul'un en iyi Türk restoranları. Bu yüzden de karar vermek oldukça zor olabiliyor. Özellikle ne tarz bir şeyler yemek istediğini bilmiyorsan onca seçenek arasından hangisine gideceğine karar vermek zor. 

Mükellef Karaköy

Mükellef Karaköy

Ülkemizin ünlü şeflerinden Arda Türkmen’in restoranıyla başlayalım. Mezeleri ve zeytinyağlıları kendine has dokunuşlarla harika lezzetlere dönüştürmüş Arda Şef. Fava, kuru biber kızartması, topik gibi birbirinden güzel mezelerden hangisini seçeceğine karar vermek zor olacak ama sana tavsiyem mezelerle karnını doyurmaman olur çünkü ana yemekler de çok leziz.

Burayı özel kılan tek şey lezzetleri de değil. Haliç ve Galata’yı izleyebildiğin manzara da buradaki deneyimini unutulmaz kılıyor. Cam duvarlarla kaplı olan terasta İstanbul ayaklarının altında olacak. Unutmadan bahsedeyim Mükellef’i sabah kahvaltıları için de tercih edebilirsin.

Puan: 4,2

Fiyat: ₺₺₺

Konum Linki

Karaköy Lokantası

karaköy lokantası

Öğle yemeğini Karaköy’de bir esnaf lokantasında yemeye ne dersin? Eğer esnaf lokantalarının o başka yerde bulunmaz tadını ve atmosferini deneyimlemek istersen Karaköy Lokantası tam sana göre. Genelde Karaköy çevresinde çalışanların öğle yemekleri için tercih ettiği lokantanın menüsü hafif tatlar ve sebze yemekleri de içeriyor.

Sade bir atmosfere sahip olan Karaköy Lokantası, akşam saatlerinde ise meyhane konseptiyle konuklarını ağırlıyor. Akşam için Karaköy Lokantası’nı tercih edeceksen mutlaka rezervasyon yaptırmanı tavsiye ederim. Öğle saatlerinde mutlaka boş bir masa bulursun ancak akşamları rezervasyonsuz yer bulman çok zor.

Puan: 4,4

Fiyat: ₺₺

Konum Linki

Baltazar

Hamburger yemeyi çok seviyorsan Baltazar’a mutlaka gitmiş olmalısın. Ancak henüz hala gitmediysen hemen bir Karaköy planı yapmalısın çünkü buranın hamburgerleri aşırı lezzetli. Odun ateşinde pişirilen hamburger masaya geldiğinde iştahın daha da açılacak. Hatta buraya tekrar tekrar gelip hamburger yemek isteyeceksin. Burada hamburgerden farklı olarak ızgaralar da deneyebilirsin.

Puan: 4,2

Fiyat: ₺₺

Konum Linki

Pap’s Italian

İtalyan mutfağından vazgeçmem dersen Pap’s Italian tam sana uygun bir adres. Napolili şef Luigi Mariconda’nın yönetiminde Fransız Geçidi’nde hizmet veren Pap’s Italian’da tahmin edebileceğin gibi pizzalar bir harika. Tabii sadece pizzalar değil menüdeki klasik İtalyan lezzetleri de şefin kendi yorumuyla çok leziz bir hal alıyor. Bu sayede de burası sadece Karaköy’ün değil, İstanbul’un en güzel İtalyan restoranlarından biri haline geliyor.

Puan: 4,1

Fiyat: ₺₺₺

Konum Linki

Pap's Italian dışında şehirdeki diğer başarılı İtalyan restoranlarını keşfetmek istersen seni bonuslarla dolu En popüler 20 İtalyan restoranı içeriğimize davet ediyoruz. 

Arada Endülüs

Arada Endülüs

Lübnan mutfağını sever misin ya da denemeye hevesli misin? O zaman hemen Arada Endülüs’e! Falafel, fette, humus, müttebele gibi Lübnan mutfağının birbirinden güzel tariflerini sunan Arada Endülüs Karaköy’ün en sevilen yerlerinden. Farklı lezzetler denemekten çekinenlerin bile gidip lezzetlerine hayran kaldığı restoran, Karaköy gezini güzel bir yemekle taçlandırmak için en güzel adres olacak.

Puan: 4,1

Fiyat: ₺

Konum Linki

Gümrük

Menünün her gün değiştiği bir restoran fikri kulağına nasıl geliyor? Eğer bu seni heyecanlandırıyor ve meraklandırıyorsa, o zaman Gümrük’e kesinlikle gitmelisin. Burada menü günlük olarak değişiyor çünkü hangi taze otlar, sebzeler ve organik malzemeler gelirse menü onlara uygun hazırlanıyor. Her gidişinde farklı lezzetlerle karşılaşabileceğin mekan sadece bu haliyle bile insanı mutlu etmeye yeter de artar bence.

Ayrıca bu mekan eski Gümrük Müdürlüğü binasının restore edilmesiyle şu anki halini aldığı için aşırı derecede nostaljik. Karaköy’ün tam bir ticaret merkezi olduğu döneme geri dönmüş gibi hissediyor insan. Yani anlayacağın hem bu tarihi atmosfer için hem de taze malzemelerle o güne özel hazırlanan menüyü denemek için buraya mutlaka gitmelisin.

Puan: 4,5

Fiyat: ₺₺

Konum Linki

Karaköy tatlıcıları

Karaköy'de ne ararsan var demiştim. Tabii ki tatlı konusunda da Karaköy'de seçeneklerin bol. Özellikle baklava seviyorsan zaten Karaköy'ün ününü duymuşsundur ve daha önce gelmişsindir. Eğer hiç gelmediysen hemen Karaköy'ün meşhur baklavacılarını keşfet. "Yok ben baklava sevmem" diyenler için de önerilerim var elbette. 

Karaköy Güllüoğlu

Karaköy güllüoğlu

İstanbul’da baklava denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Karaköy Güllüoğlu, bu semtin klasiği haline gelmiş durumda. Karaköy’e kadar gidenler Güllüoğlu’nda baklava yemeden geri dönmüyorlar. Lezzetinden asla ödün vermeyen Güllüoğlu, kuru baklavası, havuç dilimi, burma ve şöbiyet gibi düşündükçe ağız sulandıran tatları sunuyor.

Güllüoğlu’nda yiyebildiğin kadar baklava yedikten sonra sevdiklerine de hediye alabilirsin. Ayrıca yaz aylarında Güllüoğlu’nun baklavalı dondurmasının da tadına bakabilirsin.

Puan: 4,5

Fiyat: ₺₺

Konum Linki

Köşkeroğlu

Köşkeroğlu

Herkes Güllüoğlu dese de benim kişisel favorim Köşkeroğlu. Aslında Antep mutfağının harika lezzetlerini Karaköy’e taşıyan bir kebap restoranı olan Köşkeroğlu’nun bir tarafı da tamamen baklavalara ayrılmış durumda. Güllüoğlu’na daha önce gittiysen bu seferki Karaköy turunda Köşkeroğlu’na gitmeni öneririm.

Fıstıklı kuru baklavası ağızda dağılan Köşkeroğlu’nda katmer de çok lezzetli. Eğer toplu arkadaş grubunla gidiyorsan ortaya tek bir katmer söyleyerek tadına bakabilirsin ama büyük ihtimalle çok beğeneceksin ve bir tane daha yemek isteyeceksin.

Puan: 4,0

Fiyat: ₺₺

Are You Chocolate

Are you chocolate

Erimiş Belçika çikolatasının taze meyvelerle buluştuğu tatlıları sever misin? Kim sevmez ki? Eğer sen de benim gibi düşünüyorsan Belçika çikolatasıyla harikalar yaratan Are You Chocolate mutlaka gitmen gereken bir yer. Are You Saksı, Are You Egoist, Are You Dejavu, Are You Melankolik gibi isimler verdikleri kendi özel lezzetleri olan tatlıların her biri ayrı güzel. Zaten o yüzden karar vermek de çok zor oluyor ve bir kere gitmek yetmiyor. Tekrar tekrar gidip tüm menüyü denemek istiyor insan.

Puan: 4,4

Fiyat: ₺

Konum Linki

Pim

Tam bir aile işletmesi olan Pim, Karaköy’ün en tatlı pastanelerinden. Pim’in sahipleri burayı şöyle tanımlıyor; “Lübnan esintileri, Fransa’nın tatlı sürprizleri, İtalya’nın özel tarifleri ve ülkemizin özgünlüğü harmanlanıp Karaköy’de pimlendi.” Bu tatlı tanımlamanın hakkını da gerçekten veriyorlar. Farklı ülkelerin birbirinden güzel tatlılarını burada yiyebiliyorsun.

Tabii burada sadece tatlı değil, bu bahsedilen mutfaklara özgü lezzetleri de tadabilirsin. Zaten tatlı yemek için gittiğinde uzun uzun oturmak isteyeceksin ve oturunca da acıkacaksın. Başka bir mekana gitmeyi düşünmene gerek bile yok.

Puan: 4,1

Fiyat: ₺

Konum Linki

Karaköy eğlence mekanları

Karaköy, İstanbul’da eğlencenin ilk akla gelen adreslerinden biri. Sen de semte geldiğinde eğlenmek için gidebileceğin mekanlar ararsan işte Karaköy’ün en ünlü eğlence mekanları!

Mitte

Mitte

Restoran ve gece kulübü olarak hizmet veren Mitte, Karaköy’ün en sevilen mekanlarından biri. Geleneksel Asya lezzetlerinin modernleştirildiği bir menüye sahip olan Mitte’de yemek yedikten sonra bar tarafına geçerek geç saatlere kadar eğlenebilirsin. Tam bir bar atmosferine sahip olan kısımda DJ performansları eşliğinde keyifli vakit geçirmek mümkün.

Puan: 3,8

Fiyat: ₺₺₺

Konum Linki

Küçük by Klein

Küçük by Klein

İstanbul’un en sevilen gece kulüplerinden biri olan Klein, Karaköy’de Küçük by Klein ile eğlendiriyor. Küçük by Klein modern bir meyhane olarak hizmet veriyor. Meze ve ara sıcaklardan oluşan fix menüsünü konuklarına sunan mekanda kabare şovları düzenleniyor. Müzikle komedinin bir araya geldiği bu şovlar eşliğinde yemek yemek oldukça eğlenceli oluyor.

Gece yarısına doğru restoran bölümü kapanıyor ancak geceyi burada sonlandırmak istemezsen bar tarafına geçip Türkçe müzikler çalan DJ eşliğinde eğlenebilirsin. Hatta meyhane deneyimini tercih etmezsen, gece yarısından sonra bar tarafındaki eğlence için de mekanı tercih edebilirsin.

Puan: 4,2

Fiyat: ₺₺₺

Konum Linki

Sky Karaköy

Sky Karaköy

JW Marriot İstanbul Bosphorus’un terasında konumlanan Sky Karaköy, İstanbul’un eşsiz manzarasına karşı eğlenme imkanı sunuyor. 360 derecelik manzarayı en harika halinde görmek için gün batımı saatlerinde mutlaka burada olmalısın. Güneşi bu unutulmaz manzarada keyifli kokteyller eşliğinde batırabilirsin. Kokteyllerin her biri mekana özgü tarifler olduğu için farklı lezzetleri denemeni öneririm.

Fiyat: ₺₺₺

Konum Linki


nihanbayram
Nihan Bayram
414 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN