İhtiyaç Kredisi Hesaplama Aracı

İhtiyaç Kredisi
99729A13-D678-4FD3-8BBA-50686A713284
Konut Kredisi
Taşıt Kredisi
KOBİ ve Esnaf Kredisi
TL
Kredi Vadesi
12 ay
Web sitemizde anlaşmalı olduğumuz bankaların popüler finans ürünlerini öne çıkarıyoruz; bu durum, bankalarla olan iş birliğimizin bir parçasıdır.

Sizin İçin Onlarca Bankayla Çalışıyoruz.

İhtiyacınız olan kredileri en uygun faiz oranlarıyla sunabilmek için onlarca bankanın kredilerini karşılaştırıyoruz.

logo_akbank.png
logo_enpara.png
logo_turkiye_is_bankasi.png
logo_cepteteb.png
ING 2.png
Hayat Finans.svg

Kredi Hesaplama Aracı Nasıl Kullanılır?

• Kredi hesaplama aracında tüketici kredisi hesaplama seçeneğini seçin. • Kullanmak istediğiniz kredi tutarını ve kredi vadesini girin. En uygun krediyi bul butonuna tıklayın. • Girdiğiniz bilgilere göre onlarca bankanın sunduğu faiz oranlarını karşılaştırın. Size en uygun olanı seçin. • Tercih ettiğiniz kredi seçeneğine tıklayın ve kredi detay sayfasında bankanın sunduğu faiz oranlarını ve tam ödeme planını detaylı bir şekilde inceleyin. • Seçtiğiniz kredinin detay sayfasında bulunan Krediye Başvur butonuna tıklayın. • Karşınıza çıkacak formda gerekli tüm bilgileri doldurun, online bir şekilde kredi başvurunuzu saniyeler içinde yapın.

İhtiyaç Kredisi Nedir?

İhtiyaç kredisi, bankaların müşterileri için tüketici kredisi ve bireysel kredi kullanımı kapsamında sunduğu bir kredi türü. İhtiyaç kredisi çekerek evlilik, seyahat, eğitim, giyim ve eşya alışverişi gibi bireysel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Özel ya da kamu bankalarından sağlanan ihtiyaç kredileri için bankalar kredi vadesi ve çekeceğiniz kredi tutarına göre farklı faiz oranları sunabilir. Maksimum 36 ay vadeli olarak taksitlendirilen ihtiyaç kredisini bankalara bağlı olarak 100.000 liraya kadar çekebilirsiniz. İhtiyaç kredisi faiz oranları bankadan bankaya ve kişiden kişiye göre değişiyor. Bankaların belirli dönemlerde sunduğu uygun faiz oranları, müşterilerin Kredi Findeks Notu’na değerlendirilip uygun bulunursa uygulanıyor.

Popüler İhtiyaç Kredisi Hesaplamaları

İhtiyaç Kredisi Hesaplamak İçin Neden Enuygun’u Kullanmalısınız?

Farklı faiz oranlarını tek bir yerde karşılaştırın
Farklı faiz oranlarını tek bir yerde karşılaştırın
Türkiye’nin önde gelen bankalarının faiz oranlarını karşılaştırmak için tek tek sitelerine girmekle uğraşmayın. İhtiyacınız olan kredi tutarına göre Enuygun’dan size uygun faiz oranını bulun.
Enuygun’a özel faiz oranlarından yararlanın
Enuygun’a özel faiz oranlarından yararlanın
Bankalarla yaptığımız iş birlikleri sayesinde Enuygun kullanıcılarına özel faiz oranları sunuyoruz. Bu faiz oranlarından yararlanın, daha avantajlı tutarlarla kredinize başvurun.
Kredi başvurunuzu saniyeler içinde yapın
Kredi başvurunuzu saniyeler içinde yapın
Size en uygun krediyi bulduktan sonra sadece birkaç adımda kredi başvurunuzu yapabilirsiniz. Enuygun’da tüm başvuru işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Masrafları Ne Kadar Tutar?

Bankalara kredi başvurusu yaptığınızda kredi dosya masrafını sizin ödemeniz gerekir. Kredi dosya masrafı bireysel krediler için kredi çekeceğiniz tutarın binde 5’i olarak hesaplanır. Bankalar alacağınız kredi tutarının binde 5’inden fazla bir miktarda kredi dosya masrafı talep edemezler. Bu orana göre, 100.000 TL değerinde bir ihtiyaç kredisi çekmeniz durumunda kredi dosya masrafı olarak 500 TL ödemeniz istenir. Ne kadar kredi çekeceğinize karar verdikten sonra bu tutarın binde 5’ini hesaplayarak ihtiyaç kredinizin masraflarını öğrenebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu için Gerekli Belgeler

İhtiyaç kredisi başvurusu yapabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmalısınız. Ancak bazı bankalar ihtiyaç kredisi kullanacak müşterilerinin 20 yaşını doldurmuş olmasını isteyebilir. • T.C. Kimlik Kartı, pasaport ya da sürücü belgesi • Çalışma durumuna göre gelir belgesi • Başvuru sahibi adına son 3 ayda gelmiş bir adet fatura

Örnek İhtiyaç Kredisi Hesaplama ve Maliyet Tablosu

Kredi TutarıKredi VadesiMinimum VadeMaksimum VadeAylık Faiz OranıYıllık Maliyet OranıAylık Taksit TutarıToplam Geri Ödeme Tutarı
10.000 TL12 ay3 ay36 ay% 3,5% 421.099 TL13.198 TL
Örnek maliyet tablosundaki veriler bilgilendirme amaçlıdır.

Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Çekebilirim?

Bankalar ihtiyaç kredileri için sundukları paketlerde en az 1.000 TL ile en fazla 120.000 TL kredi kullanımına olanak sağlıyorlar. Çekebileceğiniz kredi miktarı temel olarak kredi notunuza ve aylık gelirinize göre belirleniyor. Kredi notunuzun bankanın koşullarına uygun olması ve beyan ettiğiniz aylık gelirin ödemeleri düzenli yapabileceğinizi kanıtlaması durumunda istediğiniz tutarda kredi çekebilirsiniz. Kredi çekeceğiniz tutarın belirlenmesi için eğer varsa farklı bankalardaki borçlarınız ve belgelenen diğer gelirleriniz de değerlendiriliyor.

Bana En Uygun İhtiyaç Kredisini Nasıl Bulabilirim?

Sizin için en uygun ihtiyaç kredisini Enuygun.com’da bulabilirsiniz. Enuygun.com’da yer alan Kredi Hesaplama Aracı sayesinde almak istediğiniz kredi tutarı ve tercih ettiğiniz kredi vadesine uygun birçok farklı bankanın faiz oranlarını listeleyebilirsiniz. Almak istediğiniz kredi tutarı ve kredi vadesi için listelenen faiz oranlarını, aylık taksit bedelini ve geri ödeme tutarlarını karşılaştırarak size en uygun ihtiyaç kredisini bulabilirsiniz. Bankaların detay sayfalarına giderek sundukları faiz oranlarını ve koşulları daha detaylı inceleyebilir, kredi ödeme planını görebilirsiniz. Böylece Enuygun.com üzerinden tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olarak size en uygun krediye başvurabilirsiniz.

Ne Kadar Paraya İhtiyacınız Olduğunu Bilmek Neden Önemli?

Ne kadar nakit ihtiyacınız olduğunu detaylandırmanız ve bilmeniz en doğru kredi fırsatının hangisi olduğuna karar vermenize yardımcı olur. Eğer kısa süre içinde az miktarda paraya ihtiyacınız varsa, mevduat hesabınızı kullanmayı ya da bankanızın vadesiz hesabınız için sunduğu avanstan yararlanmayı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bankaların az miktarda kredi tutarları için sunduğu uygun faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. Beyaz eşya, elektronik aletler, mobilya gibi aklınıza gelebilecek belirli ihtiyaçlar için bazı kredi kartları ya da mağazalar %0 faiz fırsatı sunabiliyor. Bu fırsattan yararlanarak almak istediğiniz eşyaları ihtiyaç kredisi çekmeden kolayca satın alabilirsiniz. Eğer büyük miktarda paraya ihtiyacınız varsa ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarına göre değişiklik gösterse de en fazla 120.000 TL’ye kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Kullanmanın Faydaları Neler?

Nakit ihtiyacınızı hemen karşılayabilirsiniz
Nakit ihtiyacınızı hemen karşılayabilirsiniz
Bankalar, ihtiyaç kredisi taleplerini kısa bir süre içinde onaylar. Talebiniz onaylandıktan sonra krediniz banka hesabınıza yatar. Bu sayede acil nakit ihtiyacınızı hızla giderebilir, satın almak istediklerinizi kolayca alabilirsiniz.
Ödeme planınızı bütçenize göre yapabilirsiniz
Ödeme planınızı bütçenize göre yapabilirsiniz
Bankalar ihtiyaç kredileri için 1 - 36 ay arası vade seçeneği sunar. İhtiyaç kredinizi ne kadar sürede ödeyebileceğinize kendiniz karar vererek tercih ettiğiniz vade süresi boyunca sabit tutarlarla borcunuzu ödeyebilirsiniz.
Kredi notunuzu yükseltebilirsiniz
Kredi notunuzu yükseltebilirsiniz
Eğer çok sayıda kredi kartınız varsa ve bu kartlar için ayrı ayrı borçlar ödüyorsanız kredinizle bu borçları kapatıp tek bir borç ödersiniz. Kredinizin aylık taksitlerini düzenli olarak ödeyerek kişisel kredi puanınızı yükseltebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Alternatifleri Neler?

Kredi kartı kullanabilirsiniz
Kredi kartı kullanabilirsiniz
Eğer bir kredi kartınız varsa ihtiyaç kredisine alternatif olarak kredi kartınızla taksitli alışveriş yapabilirsiniz. Ancak ekstrenizin son ödeme tarihini kaçırmamalısınız. Borcunuzu geciktirmeniz durumunda bankanıza bağlı olarak borcunuza faiz uygulanabilir.
Nakit avans çekebilirsiniz
Nakit avans çekebilirsiniz
İhtiyaç kredisine alternatif olarak kredi kartınızdan ya da banka kartınızdan nakit avans çekebilirsiniz. Hesabınızda para olmadığında bile nakit avans imkanından yararlanabilirsiniz. Bankalar borcunuzu aylara yayarak ödeyebileceğiniz taksitli nakit avans fırsatı da sunuyorlar.
İpotekli kredi alabilirsiniz
İpotekli kredi alabilirsiniz
Yüksek miktarda ihtiyaç kredisi almanız gerekiyorsa ve geliriniz bu miktar için yeterli görülmediyse ipotekli kredi kullanabilirsiniz. Size ait bir araba, ev ya da arsa bu malı kredi almak için teminat gösterebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Enuygun, en düşük faizli İhtiyaç kredisini bulmamı nasıl sağlıyor?
Enuygun.com'da sizlere en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranlarını sunabilmek için ondan fazla bankanın kredilerini karşılaştırıyoruz. Faiz oranları ve kredi hesaplamalarını en güncel şekilde sizlere sunmak için bankalardan anlık veri alıyoruz. Dilediğiniz tutarı ve kredi tipini girerek istediğiniz vade için kredi hesaplaması yapabilirsiniz.
Enuygun.com üzerinden online ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilir miyim?
İstediğiniz krediye bankaya gitmekle uğraşmadan online olarak kolayca başvurabilirsiniz. Bankaların Enuygun.com'a özel faiz oranları ile daha düşük tutarlı kredilere başvurmanın avantajını yaşayabilirsiniz.
Enuygun’da ihtiyaç kredisi hesapladığımda hangi bankaların sonuçlarını görebilirim?
Enuygun.com üzerinden ihtiyaç kredisi karşılaştırması yaptığınızda; ING Bank, TEB, Akbank, Yapı Kredi, Vakıfbank, Finansbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Fibabank gibi bankaların faiz oranları ve kampanyalarını görebilirsiniz.
Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim?
Enuygun.com üzerinden gerçekleştireceğiniz başvuru ile belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini aşmayacak şekilde çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarını öğrenebilirsiniz. Yasal sınırlamalar gereği, kredi ödemeleriniz belgelenebilir gelirinizin yüzde ellisini geçemez ve yüzde elliyi aşmayan kısmı için kredi kullanabilirsiniz. Hesaplama aracıyla ihtiyaç kredisi miktarınızı hesaplayabilirsiniz. Yasal vade sınırlamalarına göre, 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için maksimum vade 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için ise maksimum vade 36 aya kadar geçerlidir.
Bu sayfada sunulan verilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda herhangi bir garanti verilmemekte olup, finansal enstrümanlara ait bilgilerin gerçek zamanlı olmayabileceği ve belirli bir gecikmeyle sunulduğu dikkate alınmalıdır.