• Anasayfa
  • Bilgi
  • 65 TL ve altında uçak bileti bulunca yapılması gerekenler

65 TL ve altında uçak bileti bulunca yapılması gerekenler

gokhanaltuntas

Facebook’ta teyzelerimizin paylaştığı gerekli(!) bilgiler sayesinde dinozor saldırısında bile yapılması gerekenleri biliyoruz artık. Ama görüyorum ki, millet olarak uygun bilet bulduğumuzda hala hızlı aksiyon alamıyoruz. Oysa biz istiyoruz ki, bulduğunuz uygun bileti kaçırmayın. İşte yazımda, bu kanayan yaraya parmak basacağım.

Önce şu önemli bilgiyle başlayalım: Her uçuşta farklı sınıflarda uçak bileti satılır ve bu sınıflardan en az birkaçı mutlaka promosyonlu ya da uygun fiyatlı biletlere ayrılır. Yani “uygun biletler” her yerde!

Uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmak için sık sık geniş tarihli arama yapman, aklına gelebilecek her destinasyonu kontrol etmen, fiyat grafiğini mutlaka incelemen ve fiyat alarmı kurman gerektiğini zaten daha önce anlatmıştık. Peki 65 TL’nin altında uçak biletini bulduğun zaman ne yapman lazım?

Uçak Bileti
İçindekiler

Düşünmüyorum, öyleyse uçarım!

Descartes’in ünlü “Düşünüyorum, öyleyse varım” sözünün aslında devamı da var: Düşünmüyorum, öyleyse uçarım! Nedendir bilinmez, tarih kitapları bu kısmı yazmamış.

Mesela diyelim ki, 63 TL’ye Trabzon bileti buldun. Nerede kalacağını, ne yapacağını, kimle gideceğini düşünürken bi’ bakmışsın 2 saat geçmiş, o sınıfın biletleri bitmiş ve en uygun bilet 144 TL olmuş. Oldu mu şimdi? Olmadı.

Düşünmeyeceksin, gördüğün an alacaksın. Üstelik, “bir aksilik olursa yakarsın” da demiyorum. Bildiğin gibi Enuygun’da Bilet İptal Güvencesi var. Onunla aldığın biletler ne yanıyor ne yapışıp dert oluyor.

60-1

 

Yol arkadaşlarını hazırda tut

Herkesin bir yol arkadaşı vardır. Eşi, sevgilisi, dostu, kankası… Bu kişilerin yolcu bilgilerini bir kenarda hazır tut. Sonra T.C. kimlik numarasını atmasını beklerken bileti kaçırdığında küçük bir taşikardi krizi geçirmeni istemeyiz çünkü.

Bunun için Enuygun üyelerinin zevkle kullandığı Yolcu Listesi özelliğini kullanabilirsin. Hatta kendi bilgilerini de kaydet ki, bilet alma hızın ışık hızını zorlasın. 

60-2

 

Bilet aldığın yerde yaşayan arkadaşlarını araştır

Bileti kaçırmadan aldın, süper! Şimdi bu aksiyona değecek bir seyahat için planlama aşamasına geçebiliriz.

Bir yeri en iyi oranın lokal insanları bilir. Bu yüzden Facebook arkadaş listeni, telefon rehberini şöyle bir tara. Oralı ya da en azından bir süre orada yaşamış birini bulursan ne ala! Ne yemeli, ne yapmalı sorularının en net cevapları “abi n’ber ya, görüşemiyoruz”la başlayan bir mesaj kadar yakın artık.

Tabii bu arada, bizim şehir rehberlerimize bakmayı da unutma. E-bilet e-postasının içinde, biraz altta göreceğin bilgi yazılarında otel önerilerinden, yapmadan dönmemen gerekenlere kadar her şeyi bulabilirsin.

60-3

 

Otel rezervasyonunu önden yapmakta fayda var

Lokal arkadaşı “abi ne oteli yahu, başımızın üstünde yerin var” diyenlerin bu maddeyi okumasına gerek yok ama kalacak yeri olmayanlar otel rezervasyonunun mümkün oldukça önden yapmalı.

Burada dikkat edilecek konu şu: Ne yapmak istiyorsun? Mesela, amacın şehir turuysa şehir merkezine yakın bir otel olmalı ya da kayak için gidiyorsan piste en rahat şekilde ulaşacağın oteli seçmelisin. Burada amaç hem zamandan hem de seyahat sırasında ulaşıma harcayacağın paradan tasarruf etmek. Unutma, az harcadığın her seyahat bir sonraki seyahatini kolaylaştırır. 

60-4

 

Ne yemeli-ne yapmalı?

Hani o her tatilinde binlerce story ve gönderi paylaştığı için sinir krizi geçirten tatil sosyalleri var ya, işte onlar şimdi çok işine yarayacak!

İnternet reklamları artık bazı şeylerin ayırt edilebilirliğini daha zor hale getirdi. Bu sebeple insanların doğal paylaşımları ile teyit etmekte fayda var. Ünlü olduğunu duyduğunuz ya da önerilen yerleri Instagram’da konum olarak aratarak yapılan paylaşımlardan fikir edinebilirsin. Böylece daha sağlıklı bir yapılacaklar listen olur.

6000

 

Spontane bir seyahat için ana şart: Beklenti yaratma

Son olarak, yapman gerekeni değil yapmaman gerekeni söyleyeceğim. Hiç akılda yokken bir tatil planı yaratmak normalden farklı bir heyecan yaratır. Aniden gelişen her şey daha zevklidir. İşte bu güzellikleri yok etmemek için bileti aldıktan uçuşa kadar olan süreçte beklentileri gereksiz sebeplerle yükseltme. Bir fırsatı değerlendirip hiç yoktan bir seyahat planı yaratmanın büyüsü bozulmasın, üzülürüz. ;)

60-6


gokhanaltuntas
Gökhan Altuntaş
17 Yazı
İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre peyzaj mimarlığı yapıp daha heyecanlı bulduğu reklam sektörüne geçti. Uzunca bir süre ulusal ve uluslararası pek çok firmanın dijital iletişimini yürüttükten sonra Enuygun ekibine dahil oldu.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN