2023'te Türkiye'ye gelecek 10 yeni araba

osmankapusuz

2022 yılı çip, hammadde, lojistik gibi krizlerin gölgesinde otomotiv sektörü için son derece zorlayıcıydı. Sektör, 2023 yılında ise 2022 yılının zorluklarının üstesinden gelmeyi hedefliyor. 2023'te Türkiye'de satışa sunulacak yeni modellerin büyük bir kısmını son yıllarda yıldızı parlayan SUV ve Pick up'lar oluştururken, yeni trendlere uygun olarak birçok elektrikli model de yıl içinde bayilerde yerini alacak. Ayrıca 2023’te uzun zamandır Türkiye'de u faaliyette olmayan bazı markaların da yeni yılda Türk tüketicisi ile buluşması bekleniyor. Yani ülkemizde otomobil üreticilerinin piyasada ayakta kalabilmesi için 2023 yılı boyunca her an tetikte olmaları gerekiyor.

Sektörün durumundan bahsettikten sonra şimdi sıra ülkemize bu yıl yeni gelecek araçları anlatmakta! Eğer bu yıl ülkemize gelecek araçları merak ediyorsan bu içerik tam sana göre. İşte 2023’te Türkiye’ye gelecek arabaların listesi.

Mercedes-Benz EQE

Mercedes

Mercedes-Benz, bu yıl iddialı bir araba ile karşımıza çıkıyor. Tamamen elektrikli olan Mercedes-Benz EQE, 2022 yılında ABD'de satışa sunuldu. 2023 yılında Türkiye pazarına da gelmesi planlanan EQE modeli, Mercedes EQS'in daha küçük bir versiyonu olarak düşünülebilir. Her iki modelin de temel amacı, elektrikli otomobil üretiminin devam etmesi. 2023 Mercedes-Benz EQE, 500 km'ye kadar bir sürüş mesafesi sunarken, hızlı şarj özelliği ile de dikkat çekiyor. Bu aracın pili yüzde 10'dan yüzde 80'e çok kısa sürede şarj edilebiliyor.

TOGG-C

Togg

TOGG, geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk yerli otomobil olarak piyasaya sunulmuştu. Önceki yıllarda, TOGG, SUV modelleri ile gündemde kalmıştı. Bu yıl TOGG, C segment üretimi ve tanıtımı gerçekleşecek. TOGG C segment, 2023 yılında Türkiye'de satışa sunulacak olan arabalar listesinde yerini alacak.

Jeep Renegade

Jeep

2023 yılında satışa çıkacak olan yeni Jeep Renegade, .3 litre dört silindirli turbo şarj motoru ile karşımıza çıkıyor. Bu motor 178 beygir gücünde ve 283 nm tork üretiyor. Aynı zamanda dokuz vitesli otomatik şanzımanı mevcut. İç tasarımı göz kamaştırıcı ve 8.4 inç boyutunda bir bilgi-eğlence ekranına da sahip. Android ve Apple CarPlay desteği ile bu araca her türlü mobil cihazı bağlayabiliyorsun. Ayrıca araçta Sirius XM uydu radyosu ve dahili navigasyon da mevcut. Güvenlik açısından adaptif hız sabitleyicisi, çarpışma uyarı sistemi ve otomatik fren desteği gibi özellikler de bu modelde mevcut. 2023 modeli Jeep Renegade, Alp beyazından, Colorado kırmızısına kadar sınırsız renk seçenekleri ile sunulacak.

Euro NCAP:3 yıldız

Nissan Z

Nissan z

Nissan’ın ikonik Z-arabası, 2023 için tamamen yeni bir tasarıma sahip. Yeni Z, geçmiş modellerden tasarım ilhamı alıyor ve güncellenmiş teknoloji ile birçok ihtiyaç duyulan iç mekan modernizasyonuna sahip olmasıyla öne çıkıyor. Yeni Z, 2022 yazında hardtop coupe olarak satışa çıkacak, ancak daha sonra dönüştürülebilir bir versiyonu da gelmesi planlanıyor.

Yeni Nissan Z, 400 beygir gücü, 350 lb-ft tork üreten çift turbo şarjlı motoru ile rakiplerini kıskandıracak gibi duruyor. 2023’te Türkiye’ye gelecek arabalar listesinde adını gördüğümüz bu modelin aynı zamanda teknolojik gelişmeler ile kendini yenileyen Nissan araba tutkunlarının merakla beklediği bir model olduğunu bilmelisin.

Araç Kiralama

Alfa Romeo Tonale

Alfa romeo

2023 Alfa Romeo Tonale, alt kompakt lüks crossover serisine benzersiz bir bakış açısı kazandırıyor. Ayrıca Tonale, ilk kez bir plug-in hibrit (PHEV) sistemi sunan Alfa Romeo arabası olmasıyla da öne çıkan bir araç. Alfa Romeo Tonale, dört teker çekişli, havalı ve ekonomik bir premium spor arazi arabası olarak tasarlanmıştır.

BMW i7 ve 7 Serisi 

BMW

Alman markasının amiral gemisi konumunda olan model ocak ayında siparişlere açıldı. Modelin elektrikli versiyonu olan i7, iki elektrik motoru sayesinde 543 beygir güç ve 744 Nm tork üretiyor. Serinin dizel motorlu versiyonu olan 740d xDrive’da ise, 3 litre hacminde 6 silindirli dizel ünite kullanılıyor ve bu motor 300 beygir güç ve 670 Nm tork üretiyor. Bu sistemde, içten yanmalı motora destek olarak çalışan elektrik motoru ise 18 beygir güç ve 200 Nm tork üretimi sağlıyor.

Chery

Chery

Yaklaşık 10 yıllık bir aranın ardından bu sefer distribütör olmadan Türkiye'ye geri dönüş yapan Çinli otomobil üreticisi, piyasaya sunduğu 3 SUV model ile rekabete dahil olacak. Markanın güvenlik testlerinden tam puan alan Omoda 5 modeli 1.6 litre benzinli motor ve 7 ileri otomatik şanzımana sahip. Chery'nin c-segment SUV modelinin ise 1.6 litre benzinli motoru ve 7 ileri otomatik şanzımanı ile bahar aylarında satışa çıkması planlanıyor. Çinli markanın 7 kişilik SUV modeli Tiggo 8 Pro da 1.6 litre benzinli motor ve 7 ileri otomatik şanzıman ile yıl içinde satışa çıkacak. Bahsettiğim SUV modellerinin fiyatları henüz belli değil.

Euro NCAP:5 yıldız

Kia Carnival

Kia

Kia, yeni Carnival’ı 2023 Auto Expo’da da tanıtabilir. Bu yeni model, son teknolojinin tasarımına sahip olacak ve birçok yeni özellik sunacak. Ancak, bu yeni model diğer Carnival modellerinden daha pahalı olacak gibi duruyor. Carnival, birinci sınıf bir tasarıma ve birkaç yeni özelliğe sahip olacak. 

2023 Maserati Greale

Grecale’i ilk kez 2020’de MC20’nin tanıtımı sırasında gördük. Daha sonrasında prototip versiyonları ve daha fazla teaser görüntüleri paylaşıldı. Grecale, Maserati'nin ikinci SUV modeli olarak resmi olarak tanıtıldı. Bu model, Maserati'nin SUV modelleri arasında teknolojide öncü olacak bir performansa sahip.

Volkswagen Amarok

Volkswagen

Gücü ve sağlamlığı ile trafikte görmeye alıştığımız Volkswagen Amarok 2023’te de sahnelerde yerini alacak. Yeni modelin ön kısmında oluşturulan X şeklindeki tasarım, aracın görünümünü ciddi anlamda değiştirmiş. Alman üretici, çift kabin düzeninde oluşturulan bu aracın arka kısımdaki yolcular için daha fazla alan yaratmış olduğunu belirtiyor. Yeni Amarok, toplam genişliği 1.910 mm ve yüksekliği 1.888 mm olarak tasarlandı. İç mekan tasarımında ise tamamen yenilendi. Bu araç, Range Rover'ı anımsatan iç tasarım ve dikey ekran boyutundaki donanım seviyesi ile fark yaratmış diyebilirim. Yaklaşma ve uzaklaşma açıları sırasıyla 29 ve 21 derece olarak belirtilen pick-up kısmının sudan geçebilme yüksekliği ise 800 mm’e yükseliyor.

Euro NCAP:5 yıldız

 


osmankapusuz
Osman Kapusuz
33 Yazı
İstanbul Kent Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam ediyor. Öğrencilik hayatında ilk olarak yabancı bir moda dergisinde stajyer editör olarak çalışmaya başladı. İlerleyen zamanlarda küresel bir marka danışmanlık şirketinde dijital strateji stajyeri olarak çalışma hayatına devam etti. Bu deneyiminin ardından daha büyük maceralara atılmak için Enuygun ekibine katıldı. Osman tenise, tiyatroya, seyahat etmeye, kitaplara ve sinemaya bayılıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN