Yaz mevsiminin gelmesine sayılı günler kaldı. Havaların ısınmasının etkisiyle de yaz tatili planları çoktan yapılmaya başlandı. Henüz bu yaz nerede tatil yapacağına karar veremeyenler ise kendileri için en uygun tatil yerini araştırmaya devam ediyor. Eğer sen de henüz tatil planını yapamadıysan 2023'ün en popüler yaz tatil rotalarını sıraladığımız bu yazıya mutlaka göz atmalısın.

İçindekiler

Olimpos

Olimpos Sahil şeridi

Sakin bir doğa tatili deyince hemen aklımıza gelen yerlerden biri Olimpos. Burası sakin olduğu kadar el değmemiş bir güzelliğe sahip. Olimpos’un doğal güzelliğinin sebeplerinin başında ise caretta carettaların yuvalama alanı olmasına bağlı olarak sit alanı olarak koruma altına alınması geliyor. Dolayısıyla burada büyük oteller yerine kamp alanları ve bungalov tarzı butik oteller hizmet veriyor. Kafa dinleyecek bir yaz rotası arıyorsan Olimpos tam da sana göre.

Likya Uygarlığı’nın bölgeye hakim olduğu dönemlerde oldukça önemli bir konuma sahip olan Olimpos, dönemim önde gelen antik şehirlerinden Olympos Antik Kenti’ne ev sahipliği yapıyor. Antik kentin içinden geçerek ulaşabileceğin Olimpos Plajı ise tam anlamıyla bir cennet. Yalnız Olimpos Plajı için bilmen gereken şey Olimpos Çayı’nın denize döküldüğü yerde olduğu için suyunun buz gibi olması. Eğer soğuk deniz seviyorsan bu seni oldukça mutlu edebilir. Olimpos ziyaretine mutlaka sığdırmanı tavsiye edeceğim diğer duraklar ise Yanartaş, Çıralı Plajı ve Adrasan oluyor. Olimpos’a Antalya uçak bileti satın aldıktan sonra Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneğini değerlendirerek aracınla yaklaşık 1 buçuk saatte ulaşabiliyorsun.

Uçak Bileti

Assos

Assos

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı sevimli bir tatil beldesi olan Assos, 2023 yazında da unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmaya devam edecek. Konumu gereği hem İstanbul hem de İzmir gibi büyük şehirlerden çok sayıda ziyaretçi ağırlayan belde, 3-4 günlük kaçamaklar için oldukça ideal. Beldenin asıl ismi Behram. Behram Köyü tepede konumlanıyor. Assos Antik Liman ise deniz kıyısına verilen isim. Her ikisinin ortasında ise Assos Antik Kenti bulunuyor. Tüm bu keşif rotalarının bütününe ise Assos diyoruz.

Assos özellikle sezon dışı tarihlerde çok sakin olmasıyla biliniyor. Bölgede mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Assos Antik Kenti geliyor. Antik Liman ise iskeleden denize girebileceğin, deniz kenarı işletmelerde akşam yemeği yiyebileceğin ve konaklama için tercih edebileceğin bir nokta. Tabii Athena Tapınağı’nı da unutmamak gerek. Antik kentin sembolü Athena Tapınağı, ülkemizde en iyi gün batımı manzarasını izleyebileceğin yerler arasında. Konaklama için ise Assos otelleri her bütçe ve zevke uygun seçenekleri sunmaya devam ediyor. Antik Liman daha çok butik otelleri ile biliniyor. Assos’a 2 km uzaklıkta yer alan Kadırga Koyu ve 15 km mesafedeki Sokakağzı ise plaj arayan ve otel, bungalov, kamping gibi seçenekleri tercih edenlere hitap ediyor.

Konyaaltı

konyaaltı

Hareketli bir yaz sezonu geçirebileceğin Konyaaltı, Antalya’nın merkezi konumdaki tatil beldelerinden biri. 7 km uzunluğu ile Konyaaltı Plajı ise beldenin belki de en sevilen noktalarından. Tertemiz olması sebebiyle plaj mavi bayrağa sahip. Özellikle bol bol plajda vakit geçireceğin, deniz, kum ve güneşe doyacağın bir Antalya tatili arıyorsan Konyaaltı bununun için oldukça uygun. Üstelik bölgedeki tek plaj yalnızca burası değil. Sarısu Kadınlar Plajı, Sarısu Halk Plajı ve Topçam Plajı da bölgede ziyaret edebileceğin diğer plajlar arasında yer alıyor.

Burada turistler tarafından en sık ziyaret edilen yer hiç şüphesiz Antalya Akvaryumu. 131 m uzunluğu ile bu akvaryum, dünyadaki en büyük tünel akvaryumlardan biri olma özelliğine sahip. Teleferikle meşhur Konyaaltı Plajı’nı kuş bakışı seyredebileceğin Tünektepe Teleferik ise çok sevilen Konyaaltı aktivitelerinden bir diğeri. Konyaaltı otelleri hem konsept hem de bütçe olarak çok farklı seçenekleri bir arada barındırıyor. Sen de bu yaz için geç kalmak istemiyorsan oteller henüz dolmadan hemen rezervasyonunu yaptırmalısın.  

Akyaka

akyaka

Son yıllarda daha sık tercih edilen tatil adreslerinden biri olan Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor ve popüler tatil bölgelerinden Marmaris’e yalnızca 30 km uzaklıkta konumlanıyor. Akyaka’yı güzel kılan çok fazla detay var; ancak bunların içerisinde o el değmemiş doğası ve buz gibi suyu ile serinleten Azmak Nehri ön plana çıkıyor. 1988 yılında doğal sit alanı ilan edilen Akyaka rüzgârlı bir havaya, dolayısıyla da dalgalı biz denize sahip. Bu yönüyle ise sezon boyunca çok sayıda profesyonel ya da amatör olarak rüzgâr sörfü ile ilgilenen tatilciyi ağırlıyor.   

Peki Akyaka tatilinde seni neler bekliyor? Her şeyden önce Azmak Nehri, burada en fazla aktivite yapabileceğin yerlerin başında geliyor. Azmak Nehri üzerinde tekne turlarına katılma, kano kiralama ve nehir kenarı restoranlarda yemek yeme şansı bulabilir, bu doğa harikası noktanın tadını çıkarabilirsin. Ayrıca Akyaka Plajı da denize girmek ve bol bol güneşlenmek için harika bir yer. Dilersen Akyaka’yı keşfetmek için bisiklet de kiralayabiliyorsun. Merkezde bisiklet kiralayabileceğin çok sayıda bisikletçi var.

Bodrum

bodrum

Bodrum her daim popüler her daim çok sevilen tatil adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Hem yerli hem yabancı turistler tarafından sezon boyunca ziyaret edilen belde, konaklama alternatifleri, tarihi ve doğal güzellikleri, plajları, eğlence mekanları, gizli koyları ve çok daha fazlası ile bir tatilden beklediğin her şeyi bir arada sunuyor. Gümbet, Gümüşlük, Yalıkavak, Akyarlar, Bitez gibi birbirinden değerli turistik beldeyi de bünyesinde barındıran Bodrum’da her bütçe ve zevke uygun bir tatil imkanı mutlaka bulunuyor.

Bodrum’da görülecek yerlerin, yapılacak aktivitelerin sayısı bir hayli fazla. Bu nedenle öncelikle nasıl bir seyahat istediğine karar vermelisin. Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Gümüşlük, Kargıcak Koyu, Bodrum’un meşhur yel değirmenleri ve barlar sokağı mutlaka ziyaret etmeni tavsiye edeceğimiz yerlerin başında geliyor. Daha detaylı bir Bodrum planı yapmak için ise Bodrum gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsin.


bengisarihan
Bengi Sarihan
59 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 3 yıl bir E-ticaret sitesinde Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. Yeni yerler keşfetmeye ve yazı yazmaya büyük bir tutkuyla bağlı olması nedeniyle kariyerine 5 yıl boyunca bir seyahat sitesinde İçerik Uzmanı pozisyonunda devam etti. Bu deneyiminin ardından daha büyük maceralara atılmak için Enuygun ekibine katıldı. Bengi kitaplara, yemek yapmaya, seyahat etmeye, pilatese ve sinemaya bayılıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN