2021’de EN çok seyahat hayali kurulan şehirler

nihanbayram

2020 yılında seyahat alışkanlıklarımızda büyük değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Özellikle yurt dışı seyahat planları olanlar, tüm planlarını iptal etmek zorunda kaldı. Ne yazık ki, yurt dışı seyahatlerimizi ne zaman için planlayabileceğimiz oldukça belirsiz. Hepimiz yurt dışında seyahate çıkabileceğimiz o ilk günü dört gözle bekliyoruz ve hayaller kuruyoruz. Enuygun kullanıcılarının 2021 yılının ilk 6 ayı için Fiyat Alarmı kurduğu şehirlerin verisine dayanarak 2021 için seyahat hayali kurduğu şehirleri listeledim.

İçindekiler

Berlin

berlin

Enuygun kullanıcıları 2021 yılında en çok Berlin’e seyahat etmenin hayalini kuruyorlar. Tarihi dokuları ve sanatsal çehresiyle turistle farklı bir deneyim sunan Berlin, gezginlerin en çok özlediği Avrupa kentleri arasında. Şehrin kendine özgü alternatif kültürünün bir parçası olmak, bu uzun aradan sonra gerçekten de özgür hissettirecek.

Uçak Bileti

Londra

Londra

Son günlerde pandeminin en zorlayıcı süreçlerinden birini yaşayan İngiltere’nin başkenti Londra, 2021’de en çok seyahat hayali kurulan şehirler arasında. Londra’nın her daim hareketli ama bir yandan da yağmurlu ve melankolik atmosferini özlememek, seyahat etmeyi hayal etmemek mümkün değil. Londra’da gezilecek ve görülecek o kadar çok yer var ki kısa süreli bir seyahat ya da tek bir kez gitmek de asla yeterli gelmiyor.

Paris

paris

Paris, her daim en çok seyahat hayali kurulan şehirlerden biri değil midir zaten? Pandemi boyunca da seyahat severler en çok Paris’i gezmeyi özledi. Bu özlemi de Louvre Müzesi gibi Paris’in simgelerinin sanal turlarını gezerek dindirdiler. Durum böyle olunca, 2021 yılında da en çok seyahat hayali kurulan şehirlerden biri tabii ki Paris. Yaşadığımız bu zorlu sürecin acısını unutmanın en güzel yolu Paris’in sokaklarında kaybolmak olacak.

Varşova

Varşova

2021 seyahatleri için en çok hayal edilen şehirlerden bir diğeri ise Varşova. İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini taşıyan Varşova, özellikle ucuzluğuyla belirli bir bütçeyle seyahat edeceklerin ilk aklına gelen adreslerden. Varşova’nın geçmişini hatırlamak üzücü olsa da şehrin sıcak atmosferi insanı mutlu etmeyi başarıyor. Pandemi sonrasında bütçe dostu bir tatil yapmak için Varşova uçak bileti arayıp şimdiden Fiyat Alarmı kurabilirsin.

Amsterdam

Amsterdam

Uzunca bir süre seyahat edemememin acısını çıkarmak isteyen gezginler için 2021’de yurt dışı seyahatleri başlar başlamaz, ilk durak Amsterdam olacak. Çok kültürlü ulusuyla Amsterdam’da hayat renkli bir hal alıyor. Şehirde sadece birkaç gün geçirmek bile seyahat severlerin yenilenip kendine gelmesi için yetecek. Şimdiden Amsterdam uçak bileti için harekete geçmek mantıklı çünkü talep artınca bilet bulmak zorlaşabilir. 

Bükreş

Bükreş

“Balkanlar’ın Paris’i” yakıştırmasıyla tanınan Bükreş, 2021 yılı seyahatleri için Fiyat Alarmı kurulan şehirler arasında yer alıyor. Mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan şehir, sanatsal anlamda da doyurucu bir deneyim sunuyor. Şehir Avrupa esintileri taşısa da sokaklarda gezerken Türkiye’deymiş hissine de kapılmamak mümkün değil. Bolca yeşil parka sahip olan Bükreş’e bu ilkbahar uçak bileti alıp doğadan uzak kaldığımız günlerin telafisini yapmak harika bir fikir.

Kazablanka

Kazablanka

Enuygun kullanıcılarının Kuzey Afrika kıtasında en çok seyahat etmeyi hayal ettikleri şehir ise Kazablanka. Fas’ın beyaz şehri olarak bilinen Kazablanka, pandemi sonrası vize derdiyle uğraşmak zorunda kalmadan gidilebilecek bir destinasyon. İspanyol ve Fransız esintilerini taşıyan şehirde kendini hem bir Avrupa şehrinde gibi hem de Kuzey Afrika kültürünün bir parçası gibi hissedeceksin.


nihanbayram
Nihan Bayram
414 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN