Pandemi sürecinde hayıtımızda öyle belirsizlikler yaşıyoruz ki plan yapmak zorlaşıyor. Astrologlar 2020 yılının zor geçeceğini söylemişti, öyle de oldu. 2021 yılını merak edenler için Türkiye’nin doktoralı astroloğu Şenay Devi’nin kapısını çaldık. Devi’ye göre yıldızlar pandemi süreci için bakın neler söylüyor? Yeni yılda seyahatlerimiz nasıl olacak? Koronavirüs hayatımızdan ne zaman gidecek, tatil planlarımızı hangi tarihlerde yapmalıyız. Tüm bu sorulara gökyüzünün rehberliği eşliğinde göz atmaya ne dersin?

İçindekiler

-Koronavirüs pandemi süreci ne zaman sona erecek?

Gökyüzü 2021 Nisan sonuna kadar pandemi ile zorlu mücadelemizin hız kesmeden devam edeceğini vurguluyor. Yıl sonuna kadar Covid 19 ve farklı virüslerin ortaya çıkması, insan ve hayvanların salgın hastalıklarla sınanacağının göstergesi. Farklı tedavi yöntemlerinin gelişmesi mücadelede daha istikrarlı gelişmeleri de beraberinde getirebilir. Aşılar ile ilgili beklenen sonuçların alınması 2022 yılının kasım ayını bulabilir.

-Özgürce seyahat edebileceğiniz günler ve zaman aralıklarını öğrenebilir miyiz?

Bahar aylarından önce seyahatler zorunlu olmadıkça keyif için yapılacak gibi görünmüyor yıl boyunca havalimanları uçuşlar ile ilgili pek çok değişiklikle karşı karşıya kalabiliriz. Seyahatler eskisi gibi olmayacak. Aylardır evde olmak, çoğu insanı 2021'de bastırılmış bir seyahat dürtüsüne yöneltecek. Yeni uygulamalar, seyahat pasaportları veya sağlık pasaportlarını gündeme taşıyacak. Ülkeler, seyahat edenlerin test veya aşı durumunu gösteren yeni seyahat kartları düzenlemeye başlayabilir. COVID-19 seyahat kartları, ticari binalar ve ulaşım merkezlerinde daha hızlı check-in yapmak için kullanılabilir. Hatta küresel seyahat için ve hatta şehir dışı gezilerinde bile istenebilir. Testler, yeni güvenlik önlemi olacak. Herkes için riskleri azaltmak adına havalimanları, tren istasyonları ve büyük etkinlikler gibi birçok alanda hızlı testler yaygın hale gelecek. 2021’de doğanın içinde sağlık kamp merkezleri daha popüler bir hale gelebilir. Yurt dışı seyahatlerinden ziyade her ülke kendi içindeki doğal yapıları tatil ve sağlık merkezleri olarak yeniden yapılandırabilir. Deniz seyahatleri ve karavan seyahatleri, 2021 de en çok tercih edilecekler arasında olacak gibi görünüyor.senaydevi111

Uçak Bileti

-2021’de en çok ilgi görecek tatil yöreleri nereler?

Kıymetini pek de bilemediğimiz, doğaya yönelik geziler, kısa tatil planları, kısa seyahatler 2021’in en çok tercih edilenleri arasında olacak gibi görünüyor. Denizin ve ormanın bütünlüğünü koruyan her yer daha da önem kazanacak. Butik oteller ve sağlık kampları, dağcılık, dağ kampları bundan sonra en popüler seyahat tercihleri arasında yerini alacak.

-2021’de en çok ilgi görecek ülkeler

  • Türkiye
  • Endonezya
  • Meksika
  • Yeni Zelanda
  • Peru
  • Balkan ülkeleri

-Restoran, kafe gibi yerler ne zaman açılacak?

2020’de insanlık için diriliş ateşi son tutulma ile başladı ve 2021 boyunca bu harmanlanacak. “Hep bana, hep benim” demeyenler, biz olma bilincine erişen, başkalarının haklarına saygılı olanlar, iyilik çemberinin sorumluluğunun yüksek bilincinde yer alanlar, zorluklar ile mücadelede daha etkili olacak. Restoran, kafe, spor salonları ve pek çok aktivite de yeni yapılanmalar söz konusu, eski özgür günlerimizi arayacağız gibi görünüyor. Belirli saat ve zamanlar, yeni kurallar ile 27 Nisan 2021’den sonrası daha umut verici görünüyor.

-Yeni çalışma düzeni, home ofis, yazlık yörelerin ilgisini arttıracak mı?

Bu tür çalışma düzeni özellikle gençleri nasıl etkileyecek? Kesinlikle arttıracak, haksızlık ettiğimiz doğanın önemini daha iyi kavrayıp, yaşamsal alanlarımızı bu tarz yerlere yönlendireceğiz. Gençler teknoloji ve doğayı iş ve eğitim hayatlarında uzunca bir süre kullanmaya odaklanacaklar.

-Okullar, üniversiteler 2021’de artık yüz yüze eğitime geçecek mi?

Eğitim ve çalışma hayatlarımızda yıl sonuna kadar yüz yüze fiziki eğitimler ile ilgili kararlar alınıp değişkenlikler ve kısıtlamalar deneyimleyebiliriz. Tüm insanlık olarak teknolojinin büyülü dünyasında kaybettiğimiz benliğimizi, teknolojiyi doğru kullanarak hayatımızı idame ettirme noktasında geliştirip kazanımlarımızı, eğitimimizi sürdürmek için kullanacağımız bir döngüdeyiz.

-Burçlara göre kısa kısa seyahat yorumu alabilir miyiz?

Ateş grupları Koç, Aslan ve Yay’lar yıl boyunca deniz ve kara seyahatlerini kısa ve uzun seyahatleri tercih edecekler. Kendi içsel dönüşümlerini sağlamak, hayata daha sıkı bağlanmak için ihtiyaçları olan enerjiyi doğa da bulacaklar.

Toprak grupları Boğa, Başak ve Oğlaklar, karavan seyahatleri onlara oldukça cezbedici gelecektir. Keşfedilmemiş pek çok şeyin farkına varacakları, sağlık ve detoks kamplarını tercih edecekleri tatil planlarını gerçekleştirebilirler.

Su grupları Yengeç Akrep ve Balıklar, ruhsal olarak kendilerini bulma yolculuklarında tapınaklar kutsal mekanlar ve dağ gezilerine yönelik aktivitelerin içinde olacakları tatil planlarını tercih edebilirler.

Hava grupları İkizler Terazi ve Kovalar, organik tarım ve hayvancılık ile ilgilenebilme imkanı olan tatil tercihlerinde bulunabilirler. Doğanın bir parçası olabilecekleri kısa seyahatler, hava gruplarına oldukça cezbedici gelebilir. Doğanın içinde üretmek hava gruplarının en çok tercih edeceği tatil seçenekleri arasında yer alacaktır.

2021 için gökyüzünün bizlere mesajı:

“Ümitsizlik köyüne gitme, ümitler var. Karanlığa doğru yürüme, güneşler var.” Mevlana

Bu ilke ile hareket ettiğimizde, hayatta şükredilecek ne denli güzellikler olduğunu fark ederek zorluklar karşısında daha duyarlı ve bilinçli bir şekilde mücadele edebileceğiz.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN