Yeni yıl seyahat planlarını yapmadan önce burcun sana neler öneriyor? Merak ediyorsan ünlü astrolog Şenay Devi’ye sordum. Sıkı dur; gökyüzü güzel haberler müjdeliyor. 2020’de ülkemizde Göbeklitepe gibi insanlık tarihine ışık tutacak yeni yerler gün yüzüne çıkacak. Yılın en şanslı burcu hangisi? Bavulu elinde gezecek burç var mı? Hadi gel, yeni yılda burcuna göre seyahat önerilerine göz at!

Koç Burcu: Hayatlarında değişiklikler yaşayacaklar, bugüne kadar yapmadıkları seyahatleri yapabilirler. 2020’de şansları artıyor, iş ve eğitim hayatlarında yolculuklar olabilir ve beklenmedik seyahatlere çıkabilirler.

Boğa Burcu: Boğaların psişik algılara merakının artacağı bir yıl olabilir. Bu anlamda pek çok tapınağı ziyaret edebilirler. Hindistan, Çin gibi ülkelere yolculuklar olabilir. Türkiye’de Göbeklitepe ve yeni keşfedilecek yerlere yapılacak yolculuklar öne çıkacak gibi duruyor.

İkizler Burcu: Kariyer hayatlarında büyümelerle dolu bir döngüye girecekler. Yerleşim değişikliği, ülke değişikliği gibi konular yaşayabilirler. Özellikle yılın ikinci yarısında doğayla bütünleşecekleri, kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri bir döneme girecekler. Meslek hayatlarında yapacakları değişimlerle birlikte organik tarımla haşır neşir olabilecekleri yolculuklara çıkabilirler.

Yengeç Burcu: Sağlıkla ilgili problemlere yılın ilk üç ayında dikkat etmeliler. Bağışıklık sistemleri onları zorlayabilir. Jüpiter’in karşıt burçları Oğlak'ta ilerlemesi nedeniyle istemeseler de bir takım mecburi seyahatler yapmak zorunda kalabilirler. Yurt dışıyla ilgili önemli bağlantılar, unuttukları gelişmeler hem iş hem de eşle ilgili konularda etkili olacak. Avrupa’nın güneyine seyahat etme imkanı bulabilirler.

Aslan Burcu: Aslanlar için çok şanslı etkiler söz konusu. Özellikle yıl sonuna doğru, Ağustos ve Eylül aylarında Özbekistan ve Türki Cumhuriyetler ile ilgili gezilere katılabilirler. Hem tarihi açıdan hem de ticari açıdan daha önce ilgi duymadıkları alanlarla ilgili iş birlikleri gerçekleştirebilirler.

Başak Burcu: Başaklar bu sene özellikle Kanada, Amerika, İngiltere, İtalya gibi ülkelere yolculuk yapmayı düşünüyorlarsa sürpriz fırsatlarla karşılaşabilirler.

Terazi Burcu: Yaz dönemine kadar seyahatlerle ilgili konularda aksaklıklar yaşayabilirler. Terazi burcunun son döneminde doğanlar yolculuklarda bir takım aksaklıklar yaşayabilirler. Bu yüzden çok dikkatli olsunlar. Tren yolculukları ile ülke içerisinde küçük gezileri deneyimleyebilirler.

Akrep Burcu: 11 Mayıs – 29 Eylül tarihleri arasında manevi yolculuklar gerçekleştirebilirler. Ülkemizde dini yerleri ziyaret ederek manevi anlamda arınacakları gibi, dünyada evrensel olarak kabul gören mabetlere gidebilir ve manevi açıdan onları doyuma ulaştıracak gezilere katılabilirler. Satürn, bu burçların 3. evinde etkili olacağı için özel hayatlarında daha istikrarlı ve güçlü enerjiler söz konusu fakat iş ilişkilerinde dikkatli olmalılar. 30 Mart-30 Haziran tarihleri arasında kesin karar vermekten uzak durumları önemli. Eksiklerini pişirecekleri, karmalarının yansımasıyla şekillenebilecekleri bir yıl karşılıyor onları.

Yay Burcu: Yıl boyunca çok fazla gezebilecekleri, yeni ve farklı yerler görebilecekleri, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde istediklerini gerçekleştirebilecekleri bir yıldalar. İyi değerlendirsinler, çünkü hem iş hem de özel hayatında bu seyahatler onlara, başarı ve aşk getirebilir.

Oğlak Burcu: Oğlaklar, bu yıl iş ve eğitim hayatlarında çok disiplinli ve başarılı olabilecekleri enerjilerle karşı karşıyalar. Özellikle yurt içi ve yurt dış uluslararası yolculular, gemi yolculukları ve sürpriz ziyaretler yaşayabilirler. Kış boyunca iş ve eğitim hayatları için yaptıkları yolculukların mükafatını, yaz aylarındaki seyahatlerde görecekler. Bavulu elinde burçların ilk sırasında Oğlaklar var.

Kova Burcu: Kovalar özellikle üçüncü aydan itibaren kasım ayına kadar sürpriz seyahatler yapabilir, maceracı ruhlarını geliştirebilecekleri gezilere katılabilirler. Özellikle tabiatla ilgili seyahatler olabilir, dağcılık, kamp gibi etkinlikler olabilir, ruhsal anlamda detoks yapabilecekleri her türlü seyahat onlar adına önem taşıyor.

Balık Burcu: Balıklar yılın ikinci yarısından itibaren mecburiyetten dolayı seyahate çıkabilirler. Özellikle Türkiye’de düşündükleri ama yapamadıkları tatil imkanları yaz aylarından itibaren onları mutlu edebilir. Küçük geziler, ülkemizin güneyine yapacakları seyahatler, onların ruhlarına iyi gelecek ve karar alma mekanizmalarını harekete geçirecek.

yangelrop

 

Uçak Bileti

- Yeni yılda turistik olarak en çok ilgi çeken yerler nereleri olacak?

Genel olarak bu sene İspanya, Fransa seyahatleri gündemde olacak. Ancak en çok Hindistan ve Çin; özellikle Batı Çin seyahatleri çok cezbedici olacak. Hem ticaret hem de kişisel gelişimle ilgili konularda yapılacak yolculukların yoğun olduğu bir döngü karşılıyor bizi. Deniz yoluyla seyahatler 2020’ye damgasını vuracak görünüyor. Afrika gezileri, Amazon ormanları bu seneki gezilerin odak merkezi haline gelecek. Ülkemizde de Didim'de ve özellikle batı kesiminde yapılacak keşifler, tarihi eserlerin ortaya çıkması, Batı ve Güneydoğu bölgemizde yeni yerlerin keşfi, sürpriz seyahat ve turlar, yıl boyunca etkili olacağına işaret etmekte.

- Yeni yerler mi keşfedilecek?

Evet, yeni yerler keşfedilecek ve bu keşifler insanlık tarihine ışık tutacak yerler olacak. Jüpiter Oğlak geçişi hem Batı hem de Güneydoğu’da önemli yer altı şehirlerinin gün yüzüne çıkmasına sebep olacak. Taşı toprağı altın ülkemizin tarihi eserleri, kayıp şehirlerin ortaya çıkmasıyla daha etkin ve popüler hale gelecek. Özellikle sağlık turizminde yaşanacak gelişmeler, İstanbul’u çok daha popüler hale getirecek.

Yılın en şanslı burcu hangisi?

Jüpiter, Oğlak burcunda ilerlerken 2007’den bu yana yaşadıklarımızı, yaşattıklarımızı; istesek de istemesek de yüzleşerek kabul etmek zorunda kalacağımız bir yıl olacak. Güneşi, yükselen burcu ve Jüpiter'i Oğlak ve Boğa'da olanlar, diğer burçlara nazaran daha güçlü enerjilerle karşı karşıyalar. Emek verenler, vazgeçmeyenler, şikayet etmek yerine üretenler, gerçekten sevgiyle ruhlarını besleyip yaşadıkları zorluklara rağmen kalp güzelliğini muhafaza edenlerin ödülünü alacağı bir yıl olacak.

Dünyada ve ülkemizde doğa olayların yaşanması söz konusu özellikle depremde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Güneydoğu ve Kuzeybatı'da yaşanacak depremlere karşı önlemleri arttırmamız lazım. İstanbul için gökyüzü büyük bir depremi işaret etmiyor.

Turizmde Türkiye’yi nasıl bir yıl bekliyor?

Türkiye’ye ilgi artacak, 11. evre Türkiye’nin çok güçlü Yay burcuna yerleşmiş. Özellikle sağlık turizminde yoğun bir ilgiyi işaret ediyor. Türkiye'ye ilgi artacak.

İnsanların tatil anlayışı değişiyor mu?

İnsanlar artık 5 yıldız tatil anlayışından kopmaya başlayacak. Buradan uzaklaşacakları, doğayla bütünleşecekleri, doğadan aldıklarımızı vermeye başlamamız gerektiğini idrak etmeye başladığımız bir dönem olacak. Jüpiter Oğlak burcundayken mucizeler getirmez, insanları gerçeklerle yüzleştirir. Çevre çalışmalarıyla ilgili gönüllülerin turizm sektörüne de katkıları olacak. Dolunay Koç’ta, Aslan’da ve Yay’da olduğunda seyahatte aksamalar yaşanabilir, ayrıca Merkür; Kova, İkizler ve Terazi de geri harekette olduğu dönemlerde aksamalar yaşanabilir, dikkat etsinler.

İçindekiler

Tutulmalara dikkat!

Bu yıl 6 tutulma var; 4 ay, 2 güneş tutulması o dönemde özellikle uçaklarla ilgili problemler olabileceği için seyahat planlamalarına dikkat etmekte fayda var. Tutulma tarihleri ise şöyle: 10 Ocak Yengeç Burcu’nda ay tutulması, 5 Haziran Yay Burcu’nda ay tutulması, 23 Haziran'da Yengeç Burcu’nda güneş tutulması, 5 Temmuz Oğlak Burcu’nda ay tutulması, 30 Kasım İkizler Burcu’nda ay tutulması, 14 Aralık Yay Burcu güneş tutulması.

 


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN