• Anasayfa
  • Bilgi
  • 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın oynanacağı şehirler

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın oynanacağı şehirler

tugbahacibayramoglu

Avrupa Futbol Şampiyonası için seyahat hazırlıklarına başladın mı? Şampiyona bu yıl 13 farklı ülkede oynanacak. Dolayısıyla hem maç izlemek hem de yeni yerler keşfetmek için seçeneğin çok. Millilerimizi yalnız bırakmak istemiyorsan adresin, Roma ya da Bakü olmalı.

Şampiyona 12 Haziran’da başlayıp 12 Temmuz’da sona erecek. 1 ay sürecek bu heyecanlı günleri yerinde yaşamak istiyorsan acele et. Şampiyonanın açılış maçında millilerimiz İtalya ile üstelik de Roma'da karşılaşacak. Bu İtalya adına avantajlı bir durum. 12 Haziran’da ilk maç Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

İçindekiler

A Grubu (Roma- Bakü)

Ay Yıldızlı ekimizin 17 Haziran’da Galler ve 21 Haziran’da İsviçre ile Bakü Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaşacak. Vizesiz de gidebileceğin Bakü’yü görüp millilere destek vermek istiyorsan şahane bir fırsat. Bakü uçak biletleri için tıklayabilirsin. Daha önce Euro 2008’de yarı final oynayan millilerimizden bu kez final sevinci bekliyoruz. A grubu maçları Roma ve Bakü’de oynanacak. Peki şampiyonadaki diğer maçlar hangi şehirlerde yapılacak?

milliler

Uçak Bileti

B Grubu (St. Petersburg - Kopenhag)

B Grubu maçlarının oynanacağı şehirler Rusya’nın St. Petersburg ve Danimarka’nın Kopenhag kentleri. B Grubu’nda Danimarka, Finlandiya, Belçika ve Rusya var. Rusya’nın kendi evinde maç yapması büyük avantaj.

C Grubu (Amsterdam - Bükreş)

C Grubu maçları Hollanda’nın Amsterdam ve Romanya’nın Bükreş kentlerinde oynanacak. Bu grupta Avusturya, Hollanda, Ukrayna ve Play Off eşleşmelerinden gelecek bir takım olacak. Maçlar Johan Cruyff Arena ve Ulusal Arena Bükreş stadyumlarında yapılacak. Amsterdam uçak biletlerine göz atabilirsin.

euro2020top

D Grubu (Londra - Glasgow)

D Grubu maçları İngiltere’nin başkenti Londra ve İskoçya’nın Glasgow şehirlerinde oynanacak. Ev sahibi İngiltere ilk maçını Hırvatistan ile 14 Haziran’da Wembley Stadyumu’nda yapacak. Gruptaki bir diğer takım Çekya. Londra uçak biletleri için tıkla.

E Grubu (Bilbao - Dublin)

E Grubu’nda İspanya ev sahibi sıfatıyla ilk maçını Bilbao’da yapacak. İspanya, İsveç, Polonya ve Play-Off grubundan gelecek takımın yer aldığı bu grubun maçları İspanya’nın Bilbao şehri ile İrlanda’nın Dublin kentinde oynanacak. Dublin uçak biletlerine göz atabilirsin.

fotboltaraftar

F Grubu (Münih - Budapeşte)

Turnuvanın en zor gruplarından biri olan F Grubu’nda Almanya, Fransa, Portekiz var. Maçlar Budapeşte ve Münih şehirlerinde oynanacak. Avrupa’nın en romantik ve turistik şehirlerinden biri olan Budapeşte uçak biletleri için tıkla.

Finaller hangi şehirlerde?

Şampiyonaların en keyifli dönemi final maçları için futbol seyahati organize etmeyi planlayanlar için de çeyrek final maçlarının oynanacağı şehirler belli. Çeyrek final maçları Münih, Bakü, Roma, St. Petersburg şehirlerinde oynanacak. Yarı final ve final maçı ise Londra’da yapılacak.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN