2019’da ev fiyatları zamlanır mı? Konut sektöründe çok farklı bir yıl izliyoruz. Uzun yıllar konut fiyatları kademeli olarak her yıl arttı ancak faiz oranları uygun olduğu için pek çok kişi ev satın alma yoluna gitti. Şimdi ise durum tam tersi. Ev fiyatları geçtiğimiz yıldan bu yana bazı şehirlerin dışında pek de yükselmedi. Ancak konut kredisi faiz oranlarında %50’yi bulan artışlar söz konusu. Bu durumda krediyle ev satın almak çok cazip görünmüyor. Ama uygun fiyatlı evlerde çıkıyor. O halde ne yapmalı?

İçindekiler

Yeni ev fiyatları yüksek

Bazı bankalar özel kampanyalar yapabiliyor. Ancak genelde bu kampanyalar kendi finansman ettikleri inşaatlar için oluyor. Bu kampanyaları takip edebilirsiniz. Ancak ikinci el ev fiyatları yükselmezken yeni yapılacak evlerin fiyatları oldukça yüksek. İnşaat şirketleri de buna gerekçe olarak inşaat maliyetlerinin yüksekliğini gösteriyor. Bu durumda da lansman kredisi olduğu için uygun faiz oranı var ancak evin fiyatı yüksek.

İyi bir piyasa araştırması yapın

Öncelikle iyi bir piyasa araştırması yapın sadece kredi faiz oranları düşük diye yeni bir ev satın almak zorunda değilsiniz eğer o yeni evin hemen yakınlarında ikinci el bir evin fiyatı neredeyse yarı fiyatıysa hiç düşünmeyin. Bitmiş hali hazırda oturumu olan riski bulunmayan bir yapıyı tercih etmek daha doğru olacaktır.

Fiyatlara zam gelecek mi?

Gelelim yazının başındaki sorumuza. 2019’da ev fiyatları zamlanır mı? Ev fiyatlarının en çok zamlandığı il İzmir. Arz talep dengesinden dolayı bu şehrimizde fiyatlar makul seviyelerde artabilir. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde ise ikinci el ev fiyatları geçen yılla hemen hemen aynı. Yeni ev fiyatları ise inşaat maliyetlerinden dolayı yüksek. Sanırım bir süre daha yeni yapılan konutlardaki stoklar eriyinceye kadar fiyatlarda çok büyük farklılık olmayacak. Yeni evlerin fiyatları ise ister istemez yükselecek. Bu durum sanırım ikinci el evlere yarayacak.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN