2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı tatilleri

tugbahacibayramoglu

Eylül ayına girdik haliyle okul hazırlıkları da başladı. Bu yıl öğrenciler ilk defa sömestr ve yaz tatili dışında iki tatil daha yapacak. Bu da anne ve babalar için tatil programlarının değişmesi anlamına geliyor. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında hangi tatiller olacak? Bu tatiller için ne tür programlar yapılabilir?

İçindekiler

İlk tatil Kasım’da

9 Eylül’de başlayacak 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında ilk uzun tatil Kasım ayında. 18-22 Kasım tarihleri arasında öğrenciler bir haftalık tatil yapacak. Kasım ayı için bir tatil programı yapmak isteyenler nereye gitmeli? Kasım ayı sonbaharın doğal güzelliklerini görmek için şahane bir zaman. Abant, Yedigöller, Bolu, Artvin, Borçka gibi yerlerde doğanın bin bir tonunu görebileceğin bir tatil yapmak mümkün. Favorim Abant ve çevresi ancak çocuklarıyla günübirlik yerlere gitmek isteyenler için de alternatifler var. Çocuklarla gidilebilecek yerler yazısına göz atabilirsin.

Sömestr tatili 17 Ocak’ta başlıyor

17 Ocak tarihinde sömestr tatili başlayacak ve 3 Şubat'ta sona erecek. Kayak yapmaktan hoşlananlar için en ideal dönem. Uludağ ve Kartalkaya gibi popüler kayak merkezlerine alternatif olarak Erzurum Palandöken veya Kayseri Erciyes pistleri denenebilir. Bolu Kartalkaya otelleri hem gurme lezzetler deneyip hem de kayak zevkini yaşamak isteyenler için oldukça ideal. Yurt dışında Balkanlardaki kayak merkezlerinin de fiyatları uygun, üstelik birçoğuna vizesiz de gidilebiliyor. Daha ayrıntılı bilgi için Vizesiz kayak rotaları yazımıza göz atabilirsin. Sömestr tatili için Kars tren turunu da düşünebilirsin. Uzaklara seyahat etme fırsatın olmazsa yakın yerlere ne dersin? Doğal geziler, müzeler, tarihi binalar bir sürü program yapmak mümkün. Milli Eğitim Bakanlığı ara tatillerde bilim, kültür, spor, gezi gibi etkinlikler planlanıyor.

Tatil günleri

Kasım Tatili

18-22 Kasım (15 Kasım Cuma’dan 25 Kasım Pazartesi’ye kadar)

Sömestr Tatili

20-31 Ocak 2020 (17 Ocak Cuma’dan Şubat Pazartesi’ye kadar)

Nisan Tatili

6-10 Nisan 2020 (3 Nisan Cuma’dan 13 Nisan Pazartesi’ye kadar)

Yaz Tatili

Yaz tatili 19 Haziran 2020 tarihinde başlıyor

Uçak Bileti

Nisan ayı yeni yerler görmek için harika bir zaman

Öğrencileri, ikinci dönem Nisan ayında güzel bir tatil bekliyor. 6-10 Nisan tarihleri yeni yerler keşfetmek için harika bir zaman. Görmediğin bir ülke veya şehri gezmek için en iyi zaman. Gerek hava sıcaklığı gerekse fiyatlar yaz aylarına göre daha düşük oluyor. İtalya, İspanya ya da Fransa turuna gidilebilir. Belki görmediğin başka ülkelere. Yeşille doyasıya bir tatil arıyorsan Karadeniz kıyılarını gezebilirsin. Hatta pasaportsuz bile gidebileceğin Gürcistan’ın Batum kentini de bu geziye ekleyebilirsin. Kapadokya'yı görmek için Nisan çok doğru bir ay.

Zamanı ya da bütçeyi daha uzak tatil yapmaya elverişli olmayanlar için günübirlik ya da bir gece konaklama geziler de yapılabilir. Eskişehir, Bursa, Edirne, Amasra, Safranbolu, Mardin, Pamukkale gibi yerler gezilebilir. Öğrenciler yaz tatiline 19 Haziran 2020 tarihinde girecek. Sonrasında 11 haftalık bir yaz tatili var. 


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN