Yaklaşan yeni yıl yeni tatil planlarını da beraberinde getiriyor. 2018’de ülkemizin ve dünyadan farklı noktalarını keşfetmek isteyenler için 8 alternatif rota seçtik.

İçindekiler

1- Antwerp

Geçmişte tüm kıtanın en büyük ve gelişmiş şehirlerinden biri olan Antwerp bugün de Belçika’ya gelen ziyaretçilerin mutlaka görmek istedikleri yerler arasında. Şehrin tarihi merkezinde gezerken nefis çikolataların kokusunu takip edebilir ve kendinize tadı uzun süre damağınızda kalacak bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz. Antwerp’e gelenlerin görebilecekleri başlıca noktalar ve önemli yapılar ise gezilecek yerler galerimizde!

antwrep

Uçak Bileti

2- Sevilla

Endülüs’ün muhteşem şehri Sevilla hem İspanya’nın hem de Avrupa’nın en fazla ziyaretçi çeken yerleri arasında. Devasa büyüklükteki İspanya Meydanı’nı gördükten sonra daha çok bir labirenti andıran dar sokaklarda gezerek şehri keşfedebilirsiniz. Flamenko gösterileri ise akşam saatlerinde keyfini çıkarabileceğiniz başlıca etkinliklerden. Sevilla’ya doğru tarih, lezzet ve sanatla dolu bir yolculuk için hemen şehre uçuşları karşılaştırın!

Sevilla

3- Hamburg

Tarihi kanalları ile ünlü tek şehir Venedik sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Almanya’nın tarihi kenti Hamburg şaşırtıcı güzellikteki caddeleri ve kanallarıyla ülkenin Baltık Denizi’ne açılan muhteşem bir kapısı gibi. Her geçen yıl popülerliği gitgide artan Hamburg’un 2018’de de gözde rotalardan biri olması bekleniyor. Aynı zamanda Alman mutfağının leziz yemeklerini tatmak için de ideal olan şehrin meşhur yemekleri ise Hamburg’da ne yenir ne içilir galerimizde!

Hamburg

4- Amasya

Eğer henüz görmediyseniz, 2018 planlarınıza mutlaka Amasya’yı da ekleyin. Osmanlı döneminde şehzadelerin eğitim yeri olması nedeniyle ‘’Şehzadeler şehri’’ olarak da bilinen Amasya’da Yeşilırmak kıyısında sıralanan eski konakları gezerek ve şehrin manzaralı noktalarında bol bol fotoğraf çektirerek zaman geçirebilirsiniz. Amasya’ya gelecekler için daha fazla öneri ve ipucu yazımızda!

Amasya

5- Oslo

Fiyortlarıyla ünlü Norveç’in başkenti Oslo da 2018 yılında görülebilecek ilginç şehirlerden biri. Üstelik 2018 ülkenin kralı ile kraliçesinin 50. evlilik yıl dönümüne denk geliyor. Yani bu yıl başkentte her zaman olduğundan daha farklı bir atmosferle ve kutlamalarla karşılaşabilirsiniz. Oslo’dan başlayarak fiyortlara doğru uzanan bir yolculuğa çıkabilir, olağanüstü gölleri, şelaleleri ve diğer doğal güzellikleri görebilirsiniz. Şehre geldiğinizde görebileceğiniz diğer yerlere de göz atmak için tıklayın!

Oslo

6- Napoli

İtalya’nın güneyinde bulunan Napoli aynı zamanda pizzanın ana vatanı. Zaman zaman adı suç ve mafya ile anılan şehir başkent Roma kadar olmasa da görülebilecek birbirinden güzel tarihi eserlere sahip. Eğer şehirde geçireceğiniz birkaç gününüz varsa, teknelerle ülkenin meşhur adası Capri’ye geçebilir ve adanın villalarla çevrili tarihi sokaklarında gezebilirsiniz. İtalya’ya gelenlerin mutlaka tatmaları gereken lezzetler ise yazımızda!

Napoli

7- Hatay

Ülkemizde lezzetli yemekler denince neredeyse herkesin aklına ilk gelen yerler Adana ve Gaziantep olabilir. Bu iki şehrin yanına rahatlıkla adını yazdıracak kadar zengin bir mutfağa sahip Hatay da 2018 yılında görülmesi gereken rotalardan. Türkiye’deki son Ermeni köyü olarak bilinen Vakıflı’ya da ev sahipliği yapan Hatay’da tatil yapmak için diğer nedenlere göz atmak isterseniz tıklayın!

Hatay

8- Lviv

Ukrayna’nın kültür ve sanat başkenti Lviv aslında çok büyük bir şehir sayılmaz. Buna karşılık ülkenin Avrupa’ya açılan kapısı olarak görülen kent tarihi Rynok Meydanı’nın çevresinde toplanan eski binalarıyla, restoranlarıyla ve pastaneleriyle gezginlere sayısız alternatif sunuyor. Lviv’de çok ucuza lezzetli yemekler yiyebilir, Lviv Handmade Chocolate gibi meşhur yerlerde nefis çikolataları tadabilirsiniz. O zaman hemen tıklayın, Lviv’e uçak bileti fırsatlarını karşılaştırın. Vizesiz ve yeni kimlik kartları ile pasaportsuz olarak ziyaret edebileceğiniz Ukrayna ile ilgili diğer öneriler ise yazımızda!

Lviv


muratekinay
Murat Ekinay
455 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Üniversite eğitimine devam ederken ulusal gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Türkiye'nin önde gelen markaları için içerik stratejisi geliştirerek dijital iletişim çalışmalarını yönetti.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN