2018 yılının önemli günleri ajandalara işlenmeye başlandı. Çalışanların merakla beklediği konulardan biri olan bayram tatilleri de belli oldu. Bu yıl farklı zamanlarda sadece 6 gün izin alarak bayram tatillerini 35 güne çıkarmak mümkün. Tatillerini şimdiden planlayanlar uçak biletlerini %70’e kadar daha ucuza satın alabilirler.

İçindekiler

Bilet almak içini acele edin

Yeni yılda farklı günlerde 6 gün izin alan çalışanların resmi tatil ve hafta sonlarını birleştirerek 1 aydan fazla tatil yapabilirler. 2018’de Kurban Bayramı yarım gün izinle 9 güne çıkıyor. Ramazan Bayramı ya da diğer tatillerde de birkaç gün izin alarak 35 gün tatil yapabilmek mümkün. Şimdiden seyahat planlamalarınızı yaparsanız, uçak bileti ve otel rezervasyonlarınızı çok daha ucuza yapabilirsiniz.

Birleştirerek tatilleri uzatmak mümkün

Yeni yıla 1 Ocak Pazartesi günü bir günlük tatille başlıyoruz. Ardından 4 ay sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da yine pazartesi gününe denk düşüyor. Üstelik bu tarihlerde uygun fiyatlı bilet fırsatları da var. Örneğin İstanbul’dan İzmir’e gidiş dönüş her şey dahil 100 TL’den başlayan fiyatlarla uçak bileti satın alabilirsiniz. 4 günlük 1 Mayıs tatili 23 Nisan’da bir yere gidemeyenler, 4 günlük 1 Mayıs tatilini değerlendirebilirler. 1 Mayıs tatili Salı gününe denk düşüyor. 1 gün izin alarak 4 günlük tatil yapabilmek mümkün. Aynı zamanda gezmek için en güzel zamanlardan biri olan Mayıs ayında, örneğin Trabzon, Ordu ya da Antalya’ya tek yön 65 TL’den başlayan fiyatlarla uçak bileti bulmak mümkün.

Uçak Bileti

Kurban Bayramı’nda yarım gün izinle 9 gün tatil

19 Mayıs tatili hafta sonuna denk gelen resmi tatillerden ilki. Ancak hemen ardından 14 Haziran’da Ramazan Bayramı tatili başlıyor. Ramazan Bayramı arifesi 14 Haziran Perşembe’ye denk geliyor. Hafta başından itibaren 3,5 günlük izin alarak 9 gün tatile çıkabilirsiniz. Kurban Bayramı için de bu sene çalışanlar şanslı. Bayram tatili 20 Ağustos Pazartesi arife günüyle başlıyor. Birleştirilip 9 gün resmi tatil olma ihtimali yüksek. Olmasa bile sadece yarım gün izinle 9 gün tatil yapabilirsiniz. Bayram için şimdiden uygun fiyata bilet bulabilirsiniz.

Yazın son tatil günlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı da Salı gününe denk geliyor. Bir günlük izinle 4 gün tatil yapabilmek mümkün. Son olarak 2018’de Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Pazartesi günü. Yılın son tatil fırsatını da 3 günlük izinle değerlendirebilirsiniz.

 

Resmi Tatil Günleri

Gün

İzin Gün Sayısı

Toplam izin Gün Sayısı

1 Ocak Yılbaşı

Pazartesi

0

3

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı

Pazartesi

0

3

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Salı

1

4

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Cumartesi

0

 

Ramazan Bayramı

Perşembe-Pazar

3,5

9

15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

Pazar

0

 

Kurban Bayramı

Pazartesi-Cuma

Yarım gün

9

Zafer Bayramı

Perşembe

1 gün

4

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Pazartesi

0

3

 


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN