Her aya ayrı bir tatil... Bu fikir kulağa hoş geliyor değil mi? Evet her ay ayrı bir yerde tatil yapmak ya da yapabiliyor olmak çok güzel. Ancak izinlerini sadece yılın belli başlı aylarında kullanamıyorsanız ya da canınız sıkıldı ve tatile çıkmak istiyorsanız nasıl bir planlama yapacaksanız. İşte size 2018 yılında 12 ayda gezebileceğiniz 12 rota...

İçindekiler

Ocak – Uludağ

Türkiye’de kış turizminin en önemli adresi Uludağ’dır. Kışın Uludağ’da hayat çok hareketlidir. Özellikle hafta sonları ünlü isimleri Uludağ’da görebilir, gün boyu kayak ya da snowboard keyfi sürebilirsiniz. Uludağ’a Bursa merkezden teleferikle ya da kendi aracınızla veya sarı taksi dolmuşlarla gidebilirsiniz. İmkanınız varsa bir kaç günlü kış tatili yapın. En azından Bursa ve Uludağ’ı gezebileceğiniz bir program ayarlayın. Bursa’da gezilecek tarihi camiler çok. Uludağ’a dilerseniz günübirlik de gidebilir kayabilirsiniz. Dağın olmazsa olmazı sucuk ekmek yemeden de dönmeyin. Enuygun Uludağ otellerine göz atmak için tıklayabilirsiniz.

Uludağ

Uçak Bileti

Şubat – Ağva

Şubat ayı genelde soğuk ve karlı geçer. Bu yüzden seyahatseverlerin fazla plan yapmayı sevmediği bir aydır. Sevgililer Günü’ne denk gelen bir ay olduğu için Türkiye’nin en romantik yerlerinden biri olan Ağva’yı tercih edebilirsiniz. Göksu Nehri kenarındaki bu şirin yerde romantik oteller de var. Otellerin genelinde şömine bulunuyor. Bir iki gün kafa dinlemek için iyi bir tercih olabilir. Ağva’ya yakın Polonezköy’de de mini bir rota yapabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’da Arkeoloji, Modern, Rahmi Koç, Pera, İslam Eserleri gibi sayısız müze de var. Biraz sanat kokan bir rota da çizebilirsiniz. İstanbul uçak bileti fiyatlarına göz atmak için tıklayabilirsiniz.

Ağva

Mart – Afyon termal keyfi

Kışın kayak tatili yapmayı sevmiyorsanız ya da yaşınız artık kaymaya müsait değilse, kaplıca tatili yapabilirsiniz. Ülkemizde bu anlamda seçenek çok. Pek çok şehirde kaplıca otelleri bulunuyor. Ama en ünlü ve büyük olanları Afyon’da. Afyon-Kütahya yolu üzerinde ünlü ve büyük konforlu kaplıca otelleri var. Birkaç günlük böyle bir tatil yapabilirsiniz. Uçakla gitmek isterseniz Zafer Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Kütahya-Afyon uçak bileti için tıklayabilirsiniz.

Afyon Termal Otel

Nisan – Kapadokya

Bahar aylarında gezginlerin kanı kaynar hemen seyahat planları yapılır. Gerçekten de gezmek için en güzel aylardır. Havalar ne çok sıcak ne de gezmenizi engelleyecek kadar soğuk olur. Kapadokya’nın her mevsimi ayrı güzel ama yoğun bir gezi programı için Nisan ayı doğru tercih. Kapadokya otelleri sayfamızdan otel tercihi yapabilirsiniz. Şimdi Kapadokya zamanı yazımızdan da ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kapadokya

Mayıs- Eskişehir

Mayıs ayı deniz tatili için erken ancak şehir gezileri için çok ideal bir ay. Ülkemizden görmediğiniz kentleri gezecek programlar yapabilirsiniz. Mayıs ayında rahatça gezilecek yerlerin başında Eskişehir geliyor. Eskişehir parkları, müzeleri ve gelişmiş kent görüntüsüyle sizi şaşırtacaktır. Çocuklarınızla da gezebilirsiniz. Çok güzel parklar var. Balmumu Müzesi, Cam Müzesi, Odun Pazar, Kent Park, Sazova Parkı gibi yerler gezilebilir. Çocuklarla Eskişehir turu gezi rehberimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Eskişehir

Haziran – Antalya

Haziran ayı artık Antalya’da deniz keyfini rahatlıkla yaşayabileceğiniz bir yer. Üstelik yaz kadar nemli bir havası da olmaz. Antalya, Alanya, Side, Kemer ya da Belek’de konaklama yapabileceğiniz çok sayıda otel var. Bayram tatilinden ve okullar kapanmadan önce giderseniz fiyatlar da oldukça uygun. En uygun Antalya uçak biletlerine göz atabilirsiniz.

Antalya

Temmuz – Çeşme-Bodrum

Yaz aylarının Türkiye’de tartışmasız en popüler iki adresi Çeşme ve Bodrum. Her iki yerde de hareketli bir gece yaşamı var. Konserler, etkinlikler yaz aylarında bu iki bölgeye yönleniyor. Daha ayrıntılı bilgi için artı ve eksileriyle Çeşme ve Bodrum yazısına göz atabilirsiniz. Bodrum’a uygun fiyatlı uçak biletleri için Bodrum uçak biletleri sayfamızı tıklayabilirsiniz.

Bodrum

Ağustos – Karadeniz turu

Karadeniz turu için en ideal ay Ağustos ayıdır. Yıl boyunca yağış alan bu bölgede yağışlar bir tek yaz aylarında Temmuz sonu Ağustos ayı gibi azalır. Üstelik genel anlamda yaylalar ve yüksek yerler serin olduğu için yaz sıcaklarını da hissetmezsiniz. Şimdi Karadeniz turu zamanı başlıklı yazımızdan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. 

Kastamonu Cide

Eylül – Marmaris-Fethiye-Bozcaada

Eylül ayı özellikle güneyde çok güzel geçer. Marmaris, Datça, Fethiye gibi yerlerde havalar hala çok sıcak olur deniz daha da bir güzelleşir. Nem biter kalabalık azalır. Eğer okul probleminiz yoksa Eylül ayı tatil için en güzel zamandır. Dalaman’a uygun fiyatlı uçak bileti bulmak istiyorsanız Dalaman uçak bileti sayfamızı tıklayabilirsiniz.

Marmaris

Ekim – Gurme turu Antep- Hatay, Edirne

Sonbaharı gurme turizmine ayırabilirsiniz. Gurme seyahati için Gaziantep, Hatay ya da Edirne gibi şehirleri tercih edebilirsiniz. Yemekleriyle dünyaya nam salmış Antep seyahati için Bir günde bin lezzet Gaziantep yazımızdan yararlanabilirsiniz. Mutfağıyla ünlü Antakya’da çok sayıda tarihi eser dini ve mistik mekanlar da bulunuyor. Avrupa’nın en büyük sinagogunun yer aldığı Edirne’de tava ciğer, badem kurabiyesi ve peynir şekeri gibi tatlar da sizi bekliyor olacak. https://www.enuygun.com/bilgi/bir-gunde-bin-lezzet-gaziantep

Türk Yemekleri

Kasım – Pamukkale

Kasım ayında havalar soğusa da kaplıca turizmiyle de öne çıkan Pamukkale’yi tercih edebilirsiniz. Dünyaca ünlü travantenleri gördüğünüzde böyle bir dünya harikasına sahip olduğumuz için kendimizi şanslı hissederiz. Beyaz cennet Pamakkale’yi görmek için 5 neden başlıklı yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

Pamukkale

Aralık – Abant-Bolu-Yedigöller

Senenin son ayı Aralık’ta kayak yapanlar için Erzurum, Kars ya da Kayseri Erciyes’i önerebiliriz. Ancak kayak ya da kar tatili yapmak istemezseniz Abant, Bolu gibi doğa harikası yerlere gidebilirsiniz. Ya da bu ayı bulunduğunuz şehirdeki müzeleri gezerek geçirebilirsiniz.

Bolu


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN