• Anasayfa
  • Bilgi
  • 2017'de seyahat planlarınızı gerçekleştirmek için 8 ipucu

2017'de seyahat planlarınızı gerçekleştirmek için 8 ipucu

tugbahacibayramoglu

Yeni yılda yeni yerler görmek ve güzel bir tatil yapmak için işinizi son dakikaya bırakmayın. Daha ekonomik ve daha sorunsuz bir tatil için seyahat planlarınızı yapmaya başlayın. İşte sizlere 2017'de seyahat planlarınızı gerçekleştirmek için 10 ipucu.

İçindekiler

1-Rotanı belirle

Uygun ve hesaplı tatil yapmanın ilk yolu rota belirlemekten geçiyor. Eğer rotanızı belirlemezseniz ne uçak biletini ucuza bulabilir ne de kampanyaları yakalayabilirsiniz. Önce gitmek istediğiniz yerleri listeleyin. Sonra bunların arasında daha uygun koşullarda bilet ve konaklama imkanı bulabileceğiniz yeri sıralamada üste alabilirsiniz. Birbiriyle bağlantılı yakın yerleri tek bir seyahatle gezmek her zaman daha ekonomik olacaktır. Ancak eğer gideceğiniz yere net olarak karar vermezseniz ne kampanyadan yararlanabilir ne de seyahat için ön araştırma yapabilirsiniz.

plan

Uçak Bileti

2-Ucuza bilet al

Seyahat harcamalarının önemli bir kısmını da ulaşım oluşturur. Ancak özellikle uçak yolculuğunda erken bilet alanlar çok ciddi indirimlerle karşılaşırlar. Bu yüzden gideceğiniz yeri belirledikten sonra hemen sonra bilet arayışına başlayın. Çok uygun fiyata çok da uzak ülkelere bile gidebileceğinizi görmek sizi şaşırtmasın. Bilet fiyatlarına göz atmak için tıklayın...

ucak bileti

3-Erken rezervasyon

Son yıllarda erken rezervasyon yapma alışkanlığı yaygınlaşmaya başladı. Yoğun sezonda çok pahalı satılan odayı erken rezervasyonla çok uygun fiyata satın alabiliyorsunuz. Erken rezervasyon için otelden otele ya da tur şirketine göre zamanlamalarda değişiklik olabiliyor. Bu yüzden iyi takip etmek lazım.

rezervasyon

4-Tatilleri birleştir

Resmi ve dini bayramları birleştirerek tatil gün sayınızı daha da arttırabilirsiniz. 2017 yılı bu konuda diğer yıllara nazaran daha az seçenek sunuyor. Ama yine de daha ayrıntılı bilgi için 2017’de çalışana tatil az başlıklı yazımızdan yararlanabilirsiniz. Tatil birleştirerek daha az izin kullanıp daha fazla seyahat çıkma imkanınız olacaktır.

tatil

5-Kampanyaları takip et

Kampanyaları takip ederseniz seyahat masraflarını ciddi oranda azaltabileceğinizi biliyor musunuz? Özellikle uçak ve otel kampanyalarında çok ciddi indirimler oluyor. Yazın için uçak biletlerini şimdiden alıp otel rezervasyonunu yaparak belki de ikinci bir tatil için kendinize bütçe ayırmış bile olabilirsiniz.

Karşılaştırma

6-Fırsatları kolla

Yeterince güvenilir buluyorsanız fırsat sitelerinden de faydalanabilirsiniz. Bunun için de yine iyi bir takip şart. Yeni yıl için şimdiden rotanızı belirlemeniz de gerekli.

Seyahat planlama

 

7-Bütçeni oluştur

Tatil bütçesi aslında en önemli kısmı. Zaten planların çoğunu bu bütçeye uygun hareket etmek için yapıyoruz. Tatil programı için mutlaka bir bütçe oluşturun. Eğer bütçenizin dışına çıkacaksanız da sonrasında sıkıntıya düşmemek için ne gibi çareler arayacağınızı düşünün. Hatta tatil için bir kumbara bile yapabilirsiniz. Kumbaraya günlük ya da haftalık atacağınız paralar tatil zamanı geldiğinde çok işinize yarayacaktır.

bütçe oluşturma

8-İyi bir seyahat planı yap

Seyahat öncesi iyi bir ön hazırlık yapmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Böylece gezinizi daha eğlenceli ve dolu dolu geçirebilirsiniz. Artık internette basit bir araştırma yaptığınızda o bölgeye ait çok fazla gezi yazıları bulabiliyorsunuz. Ancak bunların güvenilir olup olmaması çok önemli. Bir de çok turistik bir mekan sizin beklentilerinizin altında olabilir. Oysa ki internetten gideceğiniz yerle ilgili yapacağınız araştırmalar sayesinde daha uygun daha lezzetli yeme içme alışveriş dükkanlarını öğrenebilir. Oteller hakkında bilgi sahibi olabilir ve de o yerin görülmesi gereken yerlerini görebilirsiniz. Bu işi son dakikaya bırakmayın.

seyahat planı


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN