Seyahatlerinizi kolaylaştıracak 8 güzel uygulama

tugbahacibayramoglu

Akıllı telefonlar her ne kadar sosyal medya uygulamaları ve sohbet gruplarıyla bizi yorsa da, akıllı kullandığımız zaman kolaylık sağlayan yanları da çok. Yabancı dil çevirisinden hava durumuna, harita ve yol bilgilerine kadar seyahatlerimizi kolaylaştıracak pek çok uygulama bulunuyor. İşte en kullanışlı seyahat uygulamaları...

İçindekiler

1-XE

Pek çok kişinin seyahatlerde en çok karşılaştığı sıkıntı para birimini döndürmek. Alışveriş yaparken de yemek yerken de parayı çevirmekte zorlanıyoruz. Para birimini dönüştürmede zorlanıyorsanız XE uygulamasına başvurabilirsiniz. Ancak kurları güncellemeyi unutmayın.

xe uygulaması

2. FlightAware

Artık kullananı çok. Uçuşları kontrol edebiliyorsunuz, rötarları, ne kadar sürede iniş yapabileceğini vs. görebiliyorsunuz. Takip etmek istediğiniz uçağın ve bölgenin harikadan görüntüleri hatta uçağın o anki konumlarını yani yana yatışlarını bile bile görebiliyorsunuz. Yolunuzu gözleyenler için çok güzel bir uygulama.

FlightAware

Uçak Bileti

3-Google Translate

Yabancı dil bilmiyorum diye yurt dışına gitmekten çekinmeyin. Google Translate uygulaması hızlı çevirme özelliğiyle istediğiniz tercümeyi yapabiliyor. Kopyala yapıştırmanın dışında kamera özelliği de var.

Google Translate

4-Uçak Bileti by Enuygun

Uçak bileti almayı hem kolay hem de ekonomik hale getirecek bir uygulama arıyorsanız Enuygun Uçak Bileti by Enuygun tam size göre. Tüm havayollarını karşılaştırıp en uygun bileti kolayca bulup satın alabilirsiniz. 1,5 milyondan fazla kişinin indirdiği uygulamayı indirmek için tıklayın.

s5

 

5- WeatherPRO

Akıllı telefonlarda hava durumu var ancak hepsi çok fazla ayrıntı içermiyor. WeatherPRO uygulamasıyla bulunduğunuz bölgeyle ilgili çok fazla ayrıntıyı öğrenebilirsiniz. Deniz suyu sıcaklığı kayak için kar kalınlığı gibi pek çok ayrıntı var.

WeatherPRO uygulaması

6-AroundMe

Bu da seyahatlerde sık kullanılan uygulamalardan biri. Size en yakın banka, otel, hastane, market gibi pek çok yeri listeler. Özellikle de uzun sere konaklamayı düşünüyorsanız çok işinize yarayacaktır. İOS ya da Android için yüklenebilir.

arround

7-Local Eats

Özellikle yerel lezzetlere düşkünler için çok iyi bir uygulama. Gittiğiniz yerdeki yerel lezzetleri tadabileceğiniz restoranları gösteriyor. Uygulama size şehirdeki sadece yerlilerin bildiği kafe ve restoranların yerlerini veriyor.

Local Eats Uygulaması

8-Google Maps

En gelişmiş harita uygulamalarından birisi. Aslında sadece seyahatlerde değil günlük yaşantımızda ya da yaşadığımız yerde de bir yere giderken kullanıyoruz. Artık harita bir tıkla elinizin altında oluyor. Harita taşıma derdine son veriyor.

Google Maps


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN