2017 yılı resmi tatiller açısından çalışanların yüzünü güldürmeyecek. Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitelerinden Enuygun.com’un Seyahat Planı Araştırması’na göre 2017’de çalışanlar resmi tatil açısından son yılların en şanssız senesini geçirecek. Resmi tatillerin bir çoğunun bu yıl hafta sonuna denk geldiğini belirten Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu “Çalışanların geçtiğimiz senelerin aksine bu yıl resmi olarak fazla tatil yapma seçeneği yok. Tatillerin bir çoğu hafta sonuna denk geliyor. Örneğin 1 Ocak Yılbaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükler Günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilleri hep hafta sonuna denk geliyor. Bu yüzden bu tatilleri birleştirerek daha uzun süreli tatile çıkmak mümkün değil” dedi.

İçindekiler

Tatillerin çoğu hafta sonuna denk geliyor

Dini bayramların yani Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin de bu sene hafta sonuna denk geldiğini vurgulayan Hacıbayramoğlu “2017 senesinde dini bayramlarda da fazla tatil seçeneği yok. Ramazan Bayramı arefesi 24 Haziran Cumartesi, bayramın ilk günü de 25 Haziran Pazar günü. Kurban Bayramının da 1. günü 1 Eylül Cuma başlıyor. 2 ve 3. günleri hafta sonuna denk geliyor. Son 4 yıldır bir kaç gün izin alarak neredeyse 1 ay izin yapıyorduk. Bu yıl ise resmi tatil açısından çalışanların yüzü gülmeyecek” yorumunda bulundu. 2017'de resmi tatillerden sadece 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Pazartesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cuma ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Çarşamba gününe denk geliyor. Diğer resmi tatillerin hepsi hafta sonu.

Uçak Bileti

 

Bayram tatilleri birleştirilebilir

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın bir sonraki haftayla birleştirebileceğine dikkat çeken Hacıbayramoğlu “Ramazan Bayramı tatili 24 Haziran Cumartesi arefe günüyle başlıyor. 27 Haziran Salı günü ise sona eriyor. İsteyenler 28 Haziran Çarşamba, 29 ve 30 Haziran tarihlerini birleştirerek 3 gün izin alıp 9 günlük tatile çıkabilir. Kurban Bayramı tatilini ise 30 Ağustos tatiliyle birleştirip 2,5 gün izin alarak 10 gün tatil yapabilirler. Bu yıl Kurban Bayramı tatili 1 Eylül Cuma günü başlıyor ve 5 Eylül Salı gününe kadar sürüyor. 31 Ağustos Perşembe günü ise yarım gün Arefe tatili var.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN