Yeni bir yıla girerken mutlaka elime bir takvim alırım ve yeni yılın tatillerine göz atarım. Malum tatiller hafta içine denk düştüğünde, hatta Salı, Perşembe gibi günler olduğunda, birkaç günlük izinle bol tatil yapabilme fırsatı oluyor. Her tatilde bir yerlere gidemesek bile, tatil yapma duygusu bizi sevindirir. 2016 yılı ise resmi tatillerde yüz güldürmüyor ancak dini bayramların ikisi de bol tatil fırsatı sunuyor. 2016 yılının bayram tatillerine göz atıp ona göre tatil programı yapmaya ne dersiniz?

Öncelikle yeni yılın başlangıcı yani 1 Ocak 2016 Cuma gününe denk düşüyor. Hafta sonu tatiliyle birleştirdiğinizde bir yerlere kaçmak mümkün. Bu yıl 23 Nisan ve 1 Mayıs tatilleri ise maalesef hafta sonu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Cumartesi ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Pazar günü kutlanacak. Ancak 19 Mayıs tatili Perşembe günü, dolayısıyla Cuma günü yani 1 gün izin alarak 4 gün tatil yapılabilir.

 

İçindekiler

Ramazan Bayramı'nda 9 gün tatil fırsatı

2016 yılında Ramazan Bayramı tatili ise 9 gün resmi tatil olacak gibi duruyor. Çünkü 4 Temmuz Arife günü Pazartesi gününe denk düşüyor. Dolayısıyla resmi tatil olmasa bile, Pazartesi yarım gün ve Cuma 1 günlük izinle, 9'ar günlük tatil yapmak mümkün. 30 Ağustos Zafer Bayramı ise Salı gününe denk düşüyor. Pazartesi günü bir gün izin alarak, yine hafta sonuyla birlikte 4 günlük izne çıkılabilir.

Uçak Bileti

Kurban Bayramı'nın birinci günü 12 Eylül Pazartesi

Kurban Bayramı'nın birinci günü ise 12 Eylül Pazartesi gününe denk düşüyor. Dolayısıyla 16 Eylül Cuma günü, 1 günlük izin alarak yine 9 günlük tatile çıkılabilir. Eylül ayı son yıllarda çok sıcak geçiyor. Hala denize girmek için güzel bir tatil seçeneği olacak. 28 Ekim Cuma günü de yarım gün izin alarak Cumhuriyet Bayramı için 3 günlük bir tatile çıkma fırsatınız da var. Aşağıdaki tablodan da bu yılın tatillerini daha ayrıntılı görüp ona göre program yapabilirsiniz.

 


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN