2015‘in en iyi akıllı telefonları

nihanbayram

Yeni bir telefon alırken hangi kriterler sizin için daha önemlidir? Telefonla konuşma, mesajlaşma gibi temel işlevleri dışında telefonların sahip olduğu özellikler günümüzde bu teknolojik oyuncaklar arasındaki rekabetin asıl konusu haline geldi. Bunca çeşit arasında seçim yaparken neleri göz önüne almak gerekir? Hangi telefon daha iyi fotoğraf çekiyor, hangisinin batarya ömrü daha uzun veya hangisi daha güvenli biliyor musunuz?

En fazla özellik Samsung Galaxy Note 4’de

En fazla özellik Samsung Galaxy Note 4’de

Telefon denince aklınıza arama, mesajlaşma, kamera ve çalar saat gibi en temel özelliklerden bazıları gelebilir. Peki ya 4G, otomatik yüz algılama, panaromik çekim ve MP4 oynatıcı? Galaxy Note 4 tüm bu özellikleriyle en fazla özelliğe sahip telefonlar arasında zirveye yerleşiyor.

En iyi fotoğraflar için iPhone 6 Plus

En iyi fotoğraflar için iPhone 6 Plus

Fotoğraf ve video benim için bir telefonda en önemli özellikler diyenlerdenseniz, Apple’ın tüm dünyada merakla beklenen telefonu iPhone 6 Plus’ın 8 MP arka kamerası kullanıcı deneyiminde şuan rakipsiz.

En hızlı şarj rekoru Motorola’nın

En hızlı şarj rekoru Motorola’nın

Telefonunuzu hızla şarj etmek sizin için önemli bir kriterse, Motorola’nın Droid Turbo modeli tam size göre. Bu akıllı telefon neredeyse 20 dakikada %90’dan fazla şarj olabiliyor.

Uzun uzun konuşmayı sevenler için Lenovo S 860

Uzun uzun konuşmayı sevenler için Lenovo S 860

Özellikle bilgisayar ve bilgisayar parçaları ile öne çıkan Lenovo son yıllarda teknolojik akıllı telefonlarıyla da adından söz ettiriyor. Lenovo’nun S 860 modeli tam 24 saat konuşma süresiyle bu konuda bir rekorun da sahibi.

Sevdiklerinizi daha iyi duymak için HTC ONE M8

Sevdiklerinizi daha iyi duymak için HTC ONE M8

Telefonla çok konuşanlar için en önemli kriterlerden biri de yüksek ses kalitesidir. HTC’nin ONE M8 modeli hem telefonla konuşma sırasında hem de müzik dinlerken sunduğu yüksek ses performansı ile öne çıkıyor.

Akıllı telefonların en pahalısı iPhone 6 Plus

Akıllı telefonların en pahalısı iPhone 6 Plus

Akıllı telefonlar arasında standart özelliklere sahip olanlar karşılaştırıldığında ödenen en yüksek tutar rekoru iPhone 6 Plus modeline ait. 64 MB fiyatı Amerika Birleşik Devletleri‘nde 700 Amerikan Doları, Türkiye’de ise 3200 Türk Lirası civarında (Nisan 2015).

En güvenli telefonlar iPhone modelleri

En güvenli telefonlar iPhone modelleri

İçinde fotoğraf, video, telefon numaraları gibi sayısız veri sakladığımız telefonlarda güvenlik de önemli bir özellik olarak kaşrımıza çıkıyor. Yapılan çalışmalarda en güvenli telefonların iPhone modelleri olduğu ortaya konmuş. Güvenlik sizin için önemli bir kriterse, yeni bir telefon alırken bunu da göz önünde bulundurmanızda yarar var.

En iyi yerli telefonlar Vestel ve Turkcell

En iyi yerli telefonlar Vestel ve Turkcell

Akıllı telefon teknolojileri ağırlıklı olarak yabancı ülkelerde geliştirilip dünyaya ihraç ediliyor. Ülkemizde de en çok satılan modeller de yine bunlar. Ancak Türkiye’de üretilen yerli telefonlar da son yıllarda pazarda kendine yer bulmaya başladı. Bunlar arasında en çok öne çıkanlar ise Vestel’in Venüs modeli ve Turkcell tarafından piyasaya sürülen, sunduğu yüksek çözünürlüklü kamera gibi özelliklerinin yanında uygun fiyatıyla da adından söz ettiren Turkcell T50.

Büyük ekran tutkunlarına HP Slate 7

Büyük ekran tutkunlarına HP Slate 7

Günümüzde telefon açmak dışında e-postalarımızı kontrol etmek, fotoğraf çekip saklamak ve düzenlemek gibi birçok farklı özelliği kullandığımız telefonlarda ekran boyutu da gitgide önemli bir kriter haline geliyor. Bu konuda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir model arıyorsanız, HP’nin Slate 7 modelini görmeden yeni bir telefon almayın. Tam 7 inch’lik ekranıyla şuana dek görebileceğiniz en büyük ekrana sahip telefonda işlem yapmak neredeyse masaüstü bilgisayarda çalışmak kadar kolay ve rahat.

Suyun altında en iyisini isteyenlere Samsung Galaxy S5 Active

Suyun altında en iyisini isteyenlere Samsung Galaxy S5 Active

Dalış sporlarına meraklıysanız veya vaktinizin çoğunu su üstünde geçiriyorsanız, telefonunuzun suya dayanıklı olması da önemli bir avantaj haline gelecektir. Samsung Galaxy S5 Active bu konuda rakiplerine açık ara fark atan dayanıklılığıyla öne çıkıyor. Bu sporlardan birini yapmıyorsanız bile yazın denize girerken aklınız telefonunuzda kalsın istemiyorsanız, bu modeli seçenekler arasına almanızda kesinlikle yarar var.


nihanbayram
Nihan Bayram
414 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN