2022’de 5 gün izin al 28 gün tatil yap!

nihanbayram

Pandemi sürecinin etkilerinin devam ettiği bir yıl geçirdik. Yılın ilk yarısında kapanmalar nedeniyle seyahat planlarımızı ertelemiş olsak da ikinci yarısındaki tatil fırsatlarını değerlendirebildik. 2021’de yeteri kadar tatil yapamayanlar ise 2022’den çok umutlu.

 

Özellikle seyahat planları için resmi tatilleri değerlendirenler 2022 takvimini merak ediyor. 2022’nin ilk yarısındaki tatillerin bir kısmı hafta sonuna denk gelse de Mayıs ayına denk gelen Ramazan Bayramı ve Temmuz ayına denk gelen Kurban Bayramı sayesinde bu aylarda uzun tatiller yapmak mümkün. Seyahat severler sadece 5 gün izin alarak tüm yıl toplamda 28 gün tatil yapabilir.

Uçak Bileti

Mayıs ayında 13 gün tatil imkanı

2021’e Cuma gününe denk gelen 1 Ocak tatiliyle başlamıştık ama 2022’de 1 Ocak Cumartesi gününe denk geliyor. Öyle ki devamında gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Cumartesi günü kutlanacak. Ancak 2022’de Ramazan Bayramı, Mayıs ayında olacak. 1 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı arifesi ve 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan bayram 4 Mayıs Çarşamba günü bitiyor. Perşembe ve Cuma günleri için 2 gün izin alarak toplamda 9 günlük bir tatil planı yapabilirsin. Mayıs ayı sadece bayram tatiliyle bitmiyor. Perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs’ta Cuma günü için 1 günlük izin alarak 4 günlük bir kaçamak yapabilirsin.

Temmuz’da 2,5 gün izinle 10 gün tatil yap

Son yıllarda Kurban Bayramı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile denk gelmesiyle uzun bayram tatilleri yapabildik. Bu yıl da Kurban Bayramı, 15 Temmuz’dan hemen öncesinde. 8 Temmuz Cuma gününe denk gelen Kurban Bayramı arifesinde sadece yarım gün izin alarak 12 Temmuz Salı gününe kadar sürecek bayramla birlikte 5 günlük bir tatile çıkabilirsin. 15 Temmuz Cuma’dan önceki Çarşamba ve Perşembe günleri için 2 günlük izin alarak bu tatili 10 günlük bir plana çevirebilirsin. Eğer bu 2 günlük izni alırsan sadece 7 gün izinle tüm yıl toplam 30 gün tatil yapabilirsin.

Bayram dönemi için erken davran

Bayram döneminde uzun tatillere çok talep olduğu için otel rezervasyonlarını ve uçak ya da otobüs bileti alımlarını son dakikaya bırakmamanı öneririm. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak otel rezervasyonunu uygun fiyata yapabilirsin. Uygun fiyatlı uçak bileti bulduğunda biletinle beraber mutlaka Bilet İptal Güvencesi de alarak olası iptal durumlarında bilet tutarının %90’ını iade alabilirsin.

Yılın diğer yarısındaki resmi tatillerde ise kısa da olsa tatil yapma fırsatı oluşuyor. Salı gününe denk gelen 30 Ağustos için 1 gün izin alarak 4 günlük bir deniz kenarı kaçamağı planlayabilirsin. 29 Ekim ise 2022’de Cumartesi günü ancak 28 Ekim Cuma için yarım gün izin alırsan 3 günlük tatil şansı var.

Resmi tatiller


nihanbayram
Nihan Bayram
416 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN