Bir yıl boyunca sizlere bankaların kredi kampanyalarını tanıttık. İhtiyaç kredilerini, konut kredilerini karşılaştırdık, avantajlı kampanyalarla yol göstermeye çalıştık. Şimdi ise 2012’de Enuygun.com kullanıcılarının tercihlerini analiz ettik. İşte kredi tutarlarından, vade aralığına ve uçak biletine kadar sizin tercihlerinizi ortaya koyan araştırmamızın sonuçları… Diğer adıyla 2012 yılının Enleri

İçindekiler

İhtiyaçta en çok tercih edilen kredi tutarı 5.000 TL

Enuygun.com kullanıcılarının ihtiyaç kredilerinde en çok tercih ettiği tutar 5.000 TL olmuş. İkinci sırada 10.000 TL ve üçüncü sırada ise 15.000 TL var. Yine ihtiyaç kredisi kullananlar 12 ay vadeli geri ödemeyi daha cazip bulmuş. Bunda hiç şüphesiz bankaların 12 aylık faiz oranlarını daha düşük tutmasının da etkisi var. Tabi bir an önce borçtan kurtulmak istemenin de. Kredilerde en çok kullanılan 12 ay vade seçeneğini 24 ay ve 36 ay vadeli krediler izliyor. 5.000 TL ihtiyaçlarımızı, borçlarımız vs. giderme adına önemli bir tutar olmuş.

Peki ihtiyaç kredilerine en çok krediyi hangi dönemde başvurduk. Aralık ayı ilk sırada, Mart ve Ocak ayları da Aralık ayına çok yakın. 2012 de bayram kampanyaları yılbaşı kampanyalarını geçemedi.

Konutta en çok tercih edilen kredi tutarı 50.000 TL

Konut kredilerinde ise en çok kullanılan kredi tutarı ise 50.000 TL. İkinci sırada 75.000 TL ve üçüncü sırada ise 100.000 TL’lik kredi kullanım miktarları var. Bu da Enuygun.com kullanıcılarının bir miktar peşinat verdiğinizi düşünürsek, ortalama 80 bin ile 100.000 TL arası evlere rağbet gösterdiğini ortaya çıkartıyor.

100.000 TL fiyatında evi tercih etmişiz

Zaten araştırmamızda konut kredisiyle en çok 100.000 TL’lik ev satın alınmış. İkinci sırada 120.000 TL fiyatlı ev, üçüncü sırada ise 150.000 TL fiyatındaki evleri satın almak için konut kredisi talebinde bulunmuşuz.

100.000 TL fiyatında evi tercih etmişiz Konut kredilerinde vadeye gelince uzun vade tercih edilmiş. Konut kredisi kullananlar en çok 120 ay vadeyi kendilerine uygun görmüş. Araştırmaya göre 60 ay vade seçeneği ikinci sırada, 36 ay yani 3 yıl vadeli konut kredisi kullananlar ise üçüncü sırada yer aldı. Konut kredilerinde 120 ay vadenin tercihin sebebi konut kredilerinin daha yüklü miktarda olmasından kaynaklanıyor. Vadeyi yayarak ödemelerde rahatlamak amaçlanmış. Konut kredisine en çok başvurduğumuz ay ise Kasım ayı oldu. Konut faizlerinin düşmesi bu hareketliliği getirdi.

En çok tercih edilen Garanti Bankası

Enuygun.com kullanıcılarının kredilerde en çok tercih ettiği banka Garanti Bankası. Garanti Bankası’nı İş Bankası ve ING Bank izliyor.

Uçak biletini peşin almayı tercih ediyoruz

Araştırmamızda sadece kredi kullanıcılarını baz almadık. Uçak bileti satın alanların da tercihlerine göz gezdirdik. Uçak bileti satın alanlar genelde peşin almayı seçmiş. Alışverişlerde çok sık kullanılan taksit seçeneği, uçak bileti satın alanlar için pek de cazip gelmemiş.

En çok bilet araması Nisan’da yapıldı

Bu arada Enuygun.com kullanıcılarının yurt içi uçuşlarda en çok tercih ettiği uçak firması ise Pegasus oldu. Pegasus’u THY ve Anadolu Jet izledi. Yurt dışı uçuşlarda ise THY, Air Berlin ve 3. sırada United Airlines yer aldı. En çok uçak bileti araması Nisan ayında yapıldı. Bu sıralama da Aralık ayı 2. sırada yer alırken Ekim ayı 3. sırada yer aldı.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN