Enuygun.com'un 2011 yılı boyunca verdiği servis hizmetlerinde öne çıkanları ve yıl boyu tüketici olarak sergilediğimiz genel eğilimlerin haritasını paylaşmak istedik.

Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebiliriz ki, Türkiye karşılaştırma konusunda, sınıfı geçti! Alım kararlarından önce karşılaştırma yapma alışkanlığımız günden güne artıyor. Enuygun.com'un 2011 yılı boyunca ziyaretçi sayısı, 1 milyon kişinin ve sayfa gösterimi de 6 milyonun üzerine ulaştı.

İçindekiler

Kredi servisleri

2011 yılı boyunca yoğun olarak ihtiyaç kredisi karşılaştırdık ve kullandık. Böylece ihtiyaç kredileri "2011'in En'leri"ne 1. sıradan girdi. Özellikle bayram döneminde artan ihtiyaçlar ve bankaların kampanyaları sayesinde, Bayram Kredileri tüm yıl içinde en yoğun kullanımlı ihtiyaç kredileri oldu.

2011'de kredileri etkileyen önemli konuları da şöyle hatırlayacak olursak, önce BDDK'nın kredi kartı düzenlemelerini içeren yeni uygulamasıyla nakit avans konusundaki kısıtlamalar ve hükümetin Bedelli Askerlik yasasını çıkarmasıyla bedelli askerlik kredisinin gündeme gelmesi nedeniyle, en çok kredi talebi yılın son çeyreğinde gerçekleşti. Buna göre;

  • en çok tercih edilen banka, Garanti Bankası
  • en çok tercih edilen ihtiyaç kredisi vade süresi, 36 ay
  • en çok tercih edilen konut kredisi vade süresi, 120 ay
  • en çok arama yapılan ihtiyaç kredisi tutarı, 5000 TL
  • en çok başvuru yapan yani evde kararları veren ise erkekler oldu (tabi burda "evde kararları kim veriyor" sorusu da akla geliyor ancak internet üzerinde işlem yapma alışkanlıkları da devreye girebilir :)

Sigorta servisleri

2011 yılı içinde en çok satın alınan ve öne çıkan sigorta, kasko oldu; özellikle yağmurlu havaların başlamasıyla kasko sezonu açıldı hem hasar bildiriminde hem poliçe kesiminde yükseliş, 2011'in son çeyreğinde yani yağmurla başladı!

2011 yılı içinde yaşanan Van Depremi, bizlere tekrar deprem gerçeğini tüm acılarıyla hatırlattı. Van depremi ardından başlayan çalışmalar bugün hala sürüyor; bu dönem itibarıyla konut sigortası ve DASK sigortalarının da yükseldiğini söyleyebiliriz. Van depremi organizasyon ve yardım kampanyalarının en üst seviyede kotarıldığı ve sosyal medyanın da bu organizasyonlar içinde yer bulduğu-önderlik ettiği bilfiil arama-kurtarma çalışmalarında dahi işlerlik kazanması ile hafızalarda yer etti.

Konu sigorta olunca ne yazık ki başa gelmeden önlem almanın gerekliliği yine gözler önüne seriliyor, talebi arttıran-ihtiyacı ortaya çıkartan haller hep yaşanan kötü tecrübeler sonucunda oldu.

2012 için değişmesini dilediğimiz tüketici davranışlarının başında da bu geliyor, başınıza gelmeden önce önlem alın, sigorta servislerini mutlaka karşılaştırın, kullanın, karlı çıkın!

Uçak bileti servisi

İşte sevdiğimiz konulardan biri, seyahat ve ucuz uçak bileti! Her gün Enuygun.com üzerinden, 25 bin uçak bileti karşılaştırması yapılıyor. Bizleri en şaşırtan istatistiklerden biri ise, son 6 aydır en popüler uçak bileti aramalarında, Trabzon - İstanbul / İstanbul- Trabzon aramasının hep en üstte olması. 

Uçak bileti konusunda da şunu söyleyebiliriz ki, her ne için seyahat ediyor olursak olalım, karşılaştırma yapmak ve ucuz bileti seçmek elimizde. Konuyla ilgili önemli hatırlatmamız ise şu; biletinizi erken alın, hem yolda kalmayın hem karlı çıkın! Yeni uygulamamız erken rezervasyon sistemi “ilk siz haberdar olun” listemize kayıt olmak isteyenler de buraya!

Enuygun Bilgi servisi

Enuygunbilgi, bu sene yayına aldığımız ve Baş analistimiz Betül Sungurlu, uzman yazarımız Dinçer Keskinpala ve Enuygun.com ekibi adına Müge Kanbay’ın krediler, sigorta, ekonomik gidişat, tasarruf ve pek çok konuda bilgi, deneyim ve fikirleri paylaştığımız makalelerimiz de sizler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Bu alanda deneyimlerinizi, görüşlerinizi ve sorularınızı bizlerle ve diğer üyelerimizle paylaşabilir ve haftalık bülten gönderimimize de üye olabilirsiniz.

Enuygun.com ekibi olarak sizlere teşekkür eder, 2012'de bol karşılaştırmalı, kazançlı ve huzurlu bir yıl geçirmenizi dileriz!


mugekanbay
Müge Kanbay
104 Yazı
İçerik editörü. Marmara İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 6 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN