Şanlıurfa Otelleri Ara

En uygun Şanlıurfa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Şanlıurfa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Şanlıurfa Hakkında

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve Kurtuluş Savaşı sonrası "şanlı" ön adıyla ödüllendirilmiş olan Urfa'nın yaklaşık nüfusu 1.800.000'dir.

Güneyde yer alan ve denize kıyısı olmayan illerde olduğu gibi burada da karasal iklimin etkileri yazların sıcak ve kuru, kışlarınsa soğuk geçmesiyle kendini gösterir. Gece ve gündüz arasında yüksek oranda sıcaklık farkı oluştuğundan dolayı bölgeye gideceklerin bu duruma hazırlıklı olması faydalı olacaktır.

Hz İbrahim, Hz Eyüp, Hz Yakup, Hz Musa gibi birçok peygamberin yaşamlarının bir bölümünde Urfa'da yaşadığı ve şehri ziyaret ettiği bilindiğinden dolayı şehre Peygamberler Şehri de denir. İbrahim Peygamberi'n atıldığı ateşin suya odunların da balığa dönüştüğü söylenen Balıklı Göl bölgenin en çok turist çeken ve görülmesi gereken yeri. Eyyub Nebi Mağarası, Harran Evleri, Sakıbın Köşkü de görülmesi gereken yerlerden bazıları. Tarihin bir kısmının baraj yapımıyla sular altında kaldığı Halfeti de tekne turları ile gezebileceğiniz yerlerden. Urfa'ya yapılacak ziyaretlerde Urfa kebabı ve çiğ köfte yemenizi de ayrıca tavsiye ederiz.

Şanlıurfa merkez dışında Harran, Ceylanpınar, Suruç, Siverek gibi toplam 10 ilçesi bulunmaktadır. Şanlıurfa GAP Havalimanı ve kara, demir yollarıyla ulaşmanın mümkün olduğu kente İskenderun ve Mersin limanlarından yapılan yolları kullanarak da ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde özellikle okul çıkış ve iş başlangıç saatlerinde trafik olabiliyor.

Şanlıurfa Galeri

Temalarına Göre Şanlıurfa Otelleri

Şanlıurfa Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Nisan 343,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Şanlıurfa Seyahat Yazıları

Şanlıurfa Sıkça Sorulan Sorular

Şanlıurfa’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Şanlıurfa’daki popüler ucuz oteller içerisinde Joselin Hotel, Kervan Butik Otel ve Şerif Paşa Konakları bulunuyor.

Şanlıurfa’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Şanlıurfa’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Nevali Hotel Convention Center, Dedeman Şanlıurfa ve Hilton Garden Inn Şanlıurfa bulunuyor.

Şanlıurfa’dan Göbeklitepe’ye nasıl gidilir?

Şehri ziyaret ettiğinizde muhakkak görmeniz gereken bir ören yeri olan Göbeklitepe’ye özel aracınızla veya araç kiralayarak 25 dakikada ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 20 km süren yolu, şehir merkezinden kalkan otobüslerle de aşmanız mümkün. Aracınızla gelmemeniz ve kiralama işlemi yapmak istememeniz durumundaysa taksi duraklarında size yardımcı olabilecek sürücüler bulabilirsiniz.

Şanlıurfa’da hava durumu nasıl olur?

Şehre, konumu dolayısıyla, karasal iklim hâkim. Yazları çok sıcak ve uzun, kışlarıyla karlı ve çok soğuk olan Şanlıurfa’da gece ve gündüz derece farkı da fazla.

Bu sebeplerle şehri ziyaret etmek için en ideal dönem İlkbahar ayları. Yazın veya kışın seyahat etmeyi düşünen misafirler, mutlaka hava durumunu kontrol ederek önlem almalılar.

Şanlıurfa’nın doğal güzellikleri nelerdir?

Ülkemizin en çok turist çeken şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da görmeden dönmemeniz gereken çok sayıda doğal güzellik bulunuyor. Dini önemiyle de dikkat çeken Balıklıgöl ve Aynzeliha Gölü bu yerlerin en başında geliyor. Bu göller dışında Fırat Nehri, Takoran Vadisi, Tektek Dağları Milli Parkı ve Bazda Mağaraları da nefes kesici manzaralar yakalayabileceğiniz yerlerden birkaçı.

Şanlıurfa’da nerede kalınır?

Şehrin merkezinde de ilçelerinde de konaklayabileceğiniz çeşitli yerler bulunuyor. Dilerseniz görülmesi gereken noktalara yakın, zincir otellerden birini; dilerseniz de bölgenin ruhunu yansıtan, butik konak evlerinden birini tercih edebilirsiniz.

Sadece oda, oda-kahvaltı veya tam pansiyon şeklinde kalabileceğiniz konaklama yerlerinden cebinize en uygununu seçmek için karşılaştırma yapmayı unutmayın.

Şanlıurfa’da gezilecek tarihi yerler nerede?

İnanç turizmi ile tanınan bölgede, çok sayıda tarihi güzellik bulunuyor. Merkezde bulunan Eyyüp Peygamber Makamı ve Camisi, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara ve Şanlıurfa Kalesi görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca yine merkezde bulunan Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, Mutfak Müzesi ve Rizvaniye Camii de tarih severlerin ziyaret etmekten keyif aldığı noktalardan.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edilmişti. Hem bu durumun hem de çeşitli dizi ve filmlere ev sahipliği yapmasının sonucunda geçtiğimiz sene Şanlıurfa’ya ilgi arttı. Siz de hala Göbeklitepe’yi ziyaret etmediyseniz mutlaka gitmenizi öneririz.

Şehre gittiğinizde yalnızca merkezi gezmek istemezseniz Birecik, Halfeti, Harran, Kızlar Sarayı ve Soğmatar Antik Kenti de ziyaret edilebilecek noktalardan.

Şanlıurfa’nın yöresel yemekleri nelerdir?

Güneydoğu mutfağının ünü ülke sınırlarını aşmış durumda. Bölgeyi gezen turistlerin bu lezzetli yemekler sebebiyle kilo alarak döndükleri söyleniyor. Şanlıurfa’nın zengin çeşitli mutfağındaki başlıca yemekler Çiğ Köfte, Şıllık Tatlısı ve Borani, içecekler de Menengiç Kahvesi, Mırra ve Biyanbalı. Acısıyla meşhur mutfağın vazgeçilmez baharatı ise isot.

Ayrıca şehre gittiğinizde Külünçe, Elmalı Kebap, Lebeni, Lolaz Bostanası ve Çağala Aşı gibi yöreye özgü tatları da deneyimleyebilirsiniz.

Yöresel yemeklerin ve içeceklerin keyfini, yöresel bir eğlence ile sürmek için Sıra Geceleri’ne katılabilirsiniz.

Şanlıurfa’ya nasıl gidilir?

Şanlıurfa’ya hava, kara ve demir yollarıyla ulaşmak mümkün. Havayolunu tercih ederseniz ülkemizdeki pek çok havalimanından aktarmalı ya da direkt olarak Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Havalimanı’na uçabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine gitmek için transfer hizmeti satın alabilir veya özel servisler ve taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Otobüs kullanmak isteyen yolcular için neredeyse ülkenin her şehrinden sefer var. Özel araç tercih edenlerse İstanbul’dan 1289 km, Ankara’dan 841 km, İzmir’dense 1257 km yol yapmalı.