Adana Otelleri Ara

En uygun Adana otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Adana otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Adana Hakkında

Toros Dağları’nın güneyinde Seyhan Nehri’nin kıyılarında konumlanmış olan Adana, ülkemizin ticaret ve kültür merkezlerinden biri olarak bilinir. Kuzeyde Niğde ve Kayseri, doğuda Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay ile komşu olan Adana, lezzet ve GAP turlarının duraklarından. Köklü geçmişiyle ziyaretçilerini büyülediği gibi gurme turizmiyle de ön planda olan Adana, tarihi ve kültürel anlamda büyük önemler taşıyan yapılarıyla ve yemekleri dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından turistleri ağırlıyor.

Akdeniz ikliminin özelliklerinin hâkim olduğu Adana’da yaz ayları sıcak ve yağışsız geçerken, kışın soğuk ve yağışlı bir hava görülür. Yazları çok sıcak olduğu için Adana’yı gezmek için en doğru zaman, bahar ayları. Ancak kış mevsiminde çok soğuk olmadığından dolayı Adana’da kış tatili de yapabilirsiniz.

Bir ticaret noktası olan Adana’ya karayolu ve havayolu ile ulaşım mümkün. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Büyükşehir Belediyesi Adana Merkez Otogarı’na Türkiye’nin birçok yerinden otobüsle ulaşabilirsiniz. Şakirpaşa Havalimanı da şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından şehir merkezine havalimanı servisleriyle ulaşabileceğiniz gibi taksi kullanarak da gidebilirsiniz.

Adana gezinizde şehir merkezinde konumlanmış sadece oda, oda kahvaltı gibi konseptlerde hizmet veren şehir otellerinde konaklayabilirsiniz. Şehrin önemli tarihi yapılarına yakın bir otelde konaklamak isterseniz Seyhan’da bulunan otelleri tercih edebilirsiniz. Adana kültürünü yakından tanımak ve geleneksel yönlerini keşfetmek isterseniz de Çukurova’daki otellerde kalabilirsiniz.

Adana’ya gittiğinizde Seyhan ve Yüreğir’i birbirine bağlayan Tarihi Taş Köprü’yü mutlaka görmelisiniz. Türkiye’nin en uzun saat kulesi olarak bilinen Büyük Saat’i de fotoğraflamak isteyebilirsiniz. Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Etnografya Müzesi ve Misis Mozaik Müzesi, Adana’da mutlaka gezmeniz gereken müzeler arasında.

Adana Galeri

Adana Şehir Rehberi

Temalarına Göre Adana Otelleri

Adana Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Sedef Otel
Sedef Otel

“2 ayrı odada 3 gün konakladık bu süre boyunca odaların temizliği ve hijyen konusunda maalesef memnun kalmadık çünkü çok kötüydü ayrı...”

6,0 Keyifli
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Ramada Hotel Suites Adana
Ramada Hotel Suites Adana

“Otel televizyonunda halk tv yoktu. Halk tv yi cep televizyonumuzdan izlemek zorunda kaldık. Biz televizyonlu bir oda almamıza rağmen...”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Golden Lake Hotel
Golden Lake Hotel

“Personelin ilgisi mükemmeldi. Tavsiye ederim”

8,7 Harika
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Divan Adana
Divan Adana

“Her şey güzeldi, gayet memnun kaldım.”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Kaya Premium Hotel
Kaya Premium Hotel

“Merkezi konumda temiz güzel bir otel .çalışanlar çok ilgili ,memnun kaldım..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Duvahi Konaklama
Duvahi Konaklama

“Herşey çok güzeldi.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Otel Le Grand
Otel Le Grand

“Güzel bir konaklamaydı. özelikkle oldukça temizdi ,çok memnun kaldım teşekkür ediyorum ..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Yükselhan Hotel
Yükselhan Hotel

“Arkadaşım ve ben sporcuyuz konaklamada bizim için sabah kahvaltısını çok erken verdiler .çalışanların güler yüzü ve ilgilerinden dola...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Emir Royal Hotel
Emir Royal Hotel

“Her konuda çok yardımcı oldular çok memnunum.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
DoubleTree by Hilton Adana
DoubleTree by Hilton Adana

“Otel çok iyi bir otel,çalışanlar güler yüzlü hizmet iyi memnun kaldım.”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Adana Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ağustos Nisan 315,20 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Adana Seyahat Yazıları

Adana Sıkça Sorulan Sorular

Adana’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Adana’daki popüler ucuz oteller içerisinde Avrupa Apart Hostel, The Time Hotel Adana ve Adana Saray Otel bulunuyor.

Adana’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Adana’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Adana Hilton SA, Sheraton Grand Adana Hotel ve Ramada Hotel Suites Adana bulunuyor.

Adana’da nerede kalınır?

Adana’da konaklama açısından çok fazla çeşit mevcut. Şehir merkezinden uzaklaşmamak için Seyhan ve Yüreğir ilçelerini tercih edebilirsiniz. Özellikle Yüreğir’de Seyhan Nehri manzaralı oteller bulunuyor. Adana gezinizde bu manzaraya karşı uyanmak isterseniz bu otelleri değerlendirmenizi öneririz. Adana’da bütçenize uygun lüks otellerde apart otellerde konaklayabilirsiniz.

Adana’da denize girilir mi?

Adana’da denize girebileceğiniz yerler biraz kısıtlı olsa da mevcut. Şehir merkezine 81 kilometre uzaklıkta olan Yumurtalık Plajı, Adana’nın Mavi Bayrak Ödüllü plajlarından biri. Gittiğiniz yola değecek bir plaj olduğunu gidince anlayacağınıza eminiz. Şehirdeki bir diğer Mavi Bayrak Ödüllü plaj ise Alara Plajı. Bu plajların dışında Botaş, İncirli, Zeytinbeli gibi plajları tercih edebilirsiniz.

Adana’da gece hayatı nasıldır?

Adana’da yaşayan yerli halkın eğlence anlayışını fasıl ve canlı müzik olanağı sunan meyhaneler oluşturuyor. Bu nedenle de gece hayatı anlayışını meyhaneler oluşturuyor. Tabii öğrencilerin yaşadığı büyük bir şehir olmasından dolayı kafeler ve barlar da bulunuyor. Mekanların çoğu Turgut Özal, Gazipaşa ve Baraj Yolu’nda konumlanıyor. Kendi eğlence anlayışınıza uygun bir seçenek bulmanın kolay olduğu Adana’da buranın kültürünü anlamak için ocakbaşı restoranlarına da gidebilirsiniz.

Adana kebabı nerede yenir?

Adana kebabının ünü artık Türkiye sınırlarını da aşmış durumda. Peki bu kebabı en güzel nerede yiyebilirsiniz? Kebapçı Mesut, İştah Kebap, Cikcik Ali’nin Yeri, Eyvan Kebap, Kebapçı Ufuk’un Yeri, Kazancılar gibi saymakla bitiremeyeceğimiz bir liste bulunuyor. Aslında Adana’da gidebileceğiniz her restoran en iyi kebabı orada yiyebileceğinizi iddia ediyor. Bu nedenle en güzeli farklı farklı yerlerde deneyip kendi favori restoranınızı bulmanız.

Adana’da ne yenir?

Adana’nın en meşhur yemeği Adana kebap olsa da daha birçok güzel lezzet bulunuyor. Adana’ya özgü su böreği, genelde sabah kahvaltısında tercih edilen Adana ciğeri, Adana’nın milli içeceği diyebileceğimiz şalgam, yanında gelen mezelerle damakları şenlendiren kaburga ve aslında tüm Güneydoğu Anadolu’da sevilen şırdan, yemeden Adana’dan dönmemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor. Tatlı olarak ne yiyeceğinizi düşünüyorsanız halka tatlısı, bici bici ve kaymaklı kadayıf yiyebilirsiniz. Adana’nın bir diğer çok sevilen lezzeti muzlu sütü Kazım Büfe’de içmeden dönmeyin.

Adana’ya nasıl gidilir?

Adana ticaret noktası olma konusunda büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle de ulaşımı kolay bir şehir. Türkiye’nin birçok şehrinden Adana’ya direkt otobüs seferleri ve uçuşlar düzenleniyor. Adana Otobüs Terminali, şehir merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunduğu için terminale geldikten sonra gitmek istediğiniz yerlere kolaylıkla gidebilirsiniz. Aynı şekilde Şakirpaşa Havalimanı da merkeze 5 kilometre uzaklıkta konumlanmış. Bu sayede uçaktan inen misafirler transfer konusunda zorluk yaşamıyorlar. Ayrıca Kayseri, Elazığ ve Mersin’den trenle de Adana’ya ulaşabilirsiniz.

Adana’da gezilecek yerler nerelerdir?

Özellikle gurme turizmiyle ön plana çıkan Adana’nın en güzel noktalarından biri Taş Köprü. Bu köprünün önemli bir özelliği de, dünya üzerinde araç trafiğine açık olan en eski köprü olması. Taş Köprü’yü gördükten sonra Ulu Cami’ye doğru gidebilirsiniz. Bölgede hüküm sürmüş Ramazanoğulları’ndan kalma bu cami ve caminin tam karşısında bulunan Ramazanoğulları Medresesi, o dönemlerdeki mimari anlayışını görebileceğiniz yerler. Medreseyi gezdikten sonra 32 metre yüksekliği olan ve bu yüzden Büyük Saat de denilen Tarihi Saat Kulesi’ni görmenizi öneririz. Kule, Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın içinde bulunuyor. Kuleyi gördükten sonra bu çarşıyı da gezebilir, Adana dürüm yiyebilirsiniz. Adana Etnografya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Atatürk Müzesi ve Adana Sinema Müzesi de gezebileceğiniz müzeler arasında.