İlkadım Otelleri Ara

En uygun İlkadım otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz İlkadım otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

İlkadım Hakkında

Samsun’a bağlı İlkadım, şehrin Karadeniz sahilinde kurulan ilçelerinden. 300 binden fazla nüfusuyla tüm Karadeniz Bölgesi’nin en kalabalık ilçeleri arasında başı çeken İlkadım, Samsun’a bağlı Atakum, Canik ve Kavak ilçeleriyle çevrili. İlkadım’da genel olarak nemli Karadeniz ikliminin etkisinden söz etmek mümkün ancak sürekli esen rüzgarlar hava sıcaklıklarını önemli ölçüde etkiliyor. Sonbahar mevsiminde ve özellikle Ekim-Kasım aylarında yörede kuvvetli yağmur geçişleri görülebiliyor. Diğer aylar ise kısmen daha kurak geçiyor. Buna karşılık bölgede mevsim fark etmeksizin her an yağmur görülebileceğini aklınızda bulundurmalı ve yanınıza yağmurluk veya şemsiye gibi koruyucu eşyalarınızı almalısınız.  

19 Mayıs 1919 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ilk adımını burada attı. İlkadım adı buradan geliyor. İlçeye karayolu ile Türkiye’nin dört bir yanından ulaşabileceğiniz gibi yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Çarşamba Havalimanı’na uçarak da İlkadım’a gelebilirsiniz.  

İlkadım ve civarında görülebilecek belli başlı noktalardan bazıları ise Cumhuriyet Meydanı, Samsun Kent Müzesi, Samsun Onur Anıtı ve Atatürk Parkı. Eğer yaz aylarında şehre gelirseniz, uzun kumsalından Karadeniz’in dalgalı sularına girerek serinleme şansınız var. İlkadım'da bulunan Samsun otelleri, nerede denize girebileceğiniz konusunda size yardımcı olabilirler. Üstelik Samsun’da meşhur Bafra pidesi başta olmak üzere menemen, döner ve simit gibi pek çok nefis tat ziyaretçileri bekliyor. Eğer İlkadım ve çevresinde gezerken biraz da alışveriş yapmak isterseniz kıyafet, renkli aksesuarlar ve hediyelikler konusunda hayli bol seçenek bulunan Mecidiye Çarşısı’nda gezebilirsiniz.

İlkadım Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 614,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.