Konya Otelleri Ara

En uygun Konya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Konya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Konya Hakkında

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ili olan Konya’da ilk yerleşimlerin tarih öncesi çağlarda başladığı düşünülür. Tarihte önemli bir yere sahip olan Konya, çağlar boyu birçok medeniyetin beşiği olduğu için kültürel bakımından çok zengin bir şehir. Mevlana Celaleddin Rumi’nin hatırasıyla da anılan şehir, tasavvuf felsefesini tanımak ve anlamak isteyen yerli ve yabancı turistleri de ağırlıyor. Osmanlı Dönemi’nden kalma birçok eserin bulunduğu Konya’da Selimiye Camisi ve Aziziye Camisi, en çok ziyaretçi alan yerler arasında.

Karasal iklime sahip olan Konya’da kışın kar yağışı görülürken yazın sıcak bir hava etkili oluyor. Nisan ve Mayıs aylarında Kırkikindi Yağmurları görülebiliyor. İlkbahar aylarında bu yağışlara dikkat ederek planlama yapılabilir. Konya’nın en çok ziyaretçi aldığı dönem, Mevlana’yı anma törenlerinin düzenlendiği, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Şeb-i Arus dönemi. Şehrin kültürel yapısını en iyi şekilde tanımak için Konya seyahatinizi bu tarihlerde gerçekleştirebilirsiniz.

Konya’da sadece oda, oda kahvaltı, yarım pansiyon ve tam pansiyon konseptlerinde hizmet veren şehir otellerini tercih edebilirsiniz. Konya’da her bütçeye uygun konaklama alternatifleri bulabilirsiniz. Özellikle Şeb-i Arus döneminde Konya otellerinde yer bulmak zorlayıcı olabilir. Bu dönemde erken rezervasyon otellerini değerlendirebilirsiniz.

Konya’ya havayolu, karayolu ve demiryolu ile ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin birçok farklı yerinden düzenlenen otobüs seferleriyle şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olan Konya Otogarı’na ulaşabilirsiniz. Konya’ya İstanbul, Ankara ve Eskişehir’den düzenlenen hızlı tren seferleriyle de gidebilirsiniz. Uçakla seyahat etmek isterseniz Selçuklu ilçesinde bulunan Konya Havalimanı’na uçabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşım için Havaş servislerini kullanabilirsiniz.

Konya Galeri

Konya Şehir Rehberi

Temalarına Göre Konya Otelleri

Konya Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Mayıs 340,30 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.