Kula Otelleri Ara

En uygun Kula otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kula otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kula Hakkında

Bizans döneminde Opsikion adıyla bilinen Kula, Manisa’ya bağlı ilçelerden. Uşak’ın batısında kurulan Kula’nın çevresinde Selendi, Alaşehir ve Salihli gibi ilçeler yer alıyor. Tarihi kaynaklara göre Kula’nın adı kalenin köşesindeki kule anlamında kullanılan ‘’burç’’ kelimesine dayanıyor. Eskiden bölgede yaşayan zengin bir adamın hasta kızı için inşa ettirdiği kalenin çevresinde gelişmesi nedeniyle ilçe bu ismi alıyor. Anadolu Selçukluları, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından yönetilen bölge 1800’lerin sonuna kadar Kütahya’ya bağlıydı. Daha sonraki yıllarda Manisa’ya bağlanan şehirde nüfus çevre şehir ve ilçelerden gelenlerle birlikte artarak 45 bin civarına ulaşmış durumda. Sardes Antik Kenti’ne yakın olması özellikle geçmiş yüzyıllarda Kula’yı önemli bir yerleşim merkezi haline getiriyordu.  

Manisa’nın merkezinden yaklaşık 130 kilometre mesafedeki Kula’nın İzmir’e uzaklığı 150 kilometre. Ankara ve İzmir arasında sefer yapan otobüsler ilçeden geçiyor. Bu sayede Kula, her gün özellikle transit olarak bölgeden geçen pek çok yolcuyu ağırlıyor. İlçeye uçakla ulaşmak istediğinizde ise İzmir’e uçabilir, Adnan Menderes Havalimanı’ndan veya İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden kalkan Manisa otobüslerine binerek yaklaşık 2 saatte Kula’ya gelebilirsiniz.

Kula’nın turistik anlamda yıldızını parlatan özelliklerinin başında ise hiç kuşkusuz ilçenin hemen dışında bulunan peribacası şeklinde taş oluşumlar geliyor. Ürgüp, Avanos ve Göreme gibi yerleri içine alan Kapadokya’da da benzer oluşumların bulunması, Kula’daki peribacalarına ‘’Kuladokya’’ adının verilmesini sağlıyor. Son derece enfes fotoğraf kareleri vaat eden Kula’da ayrıca tarihte ilk kez parayı bulan medeniyet olarak bilinen Lidyalılardan kalan eski taş bloklar ve mezar kalıntıları görülmeye değer.

Kula Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Mayıs 556,90 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.