Uşak Otelleri Ara

En uygun Uşak otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Uşak otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Uşak Hakkında

Ege ile İç Anadolu’nun arasındaki kavşakta yer alan Uşak, aynı isimli ilin merkez ilçesini meydana getiriyor. Antik çağlarda ‘’Temenothyrea’’ ismiyle bilinen bölgede uzunca süre Hititler, İyonyalılar, Lidyalılar ve Persler hüküm sürdü. Özellikle Lidyalılar kültürel anlamda şehri ve çevresini büyük ölçüde etkiledi. Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesinin ardından Uşak, Doğu Roma’nın hakimiyetine girdi ve sonrasında Selçuklular ve Osmanlılar tarafından fethedildi.

Uşak’ın merkezinin nüfusu yapılan son sayımlara göre 200 binin biraz üstünde. Merkezdeki ekonomik faaliyetler ise daha çok tekstil ve deri sanayi üzerinde yoğunlaşıyor. Özellikle halı ve giyim ürünleri konusunda şehir hayli gelişmiş durumda. İzmir-Ankara yolu üzerinde bulunan Uşak, Anadolu coğrafyasının merkezi noktalarından birinde. Bu sayede karayolunu kullanarak pek çok büyük şehirden buraya otobüslerle rahatça gelmeniz mümkün. Eğer tercihiniz daha konforlu ve hızlı olan hava yoluyla seyahat ise bu kez Kütahya’daki Zafer Havalimanı’ndan yararlanabilirsiniz. Uşak, İstanbul’a yaklaşık 500 kilometre mesafede. Ankara’yla şehrin arasındaki uzaklık ise ortalama 400 kilometre ve başkentle Uşak arasında ulaşım genellikle otobüslerle sağlanıyor.

Coğrafi olarak İç Ege’de yer alan Uşak’ta iklim daha çok karasal özellikler taşıyor. Sıcaklıklar yaz aylarında ortalama 27-28 dereceye dek çıkıyor. Kış geldiğinde ise yağışlar artıyor ve Uşak’ta termometreler ortalama 7-8 dereceyi işaret ediyor.  Uşak şehir merkezinde görmeniz gereken pek çok harika yer var. Bunlardan ilki çok eski çağlardan bugüne doğru zaman yolculuğuna çıkacağınız Uşak Arkeoloji Müzesi. Atatürk’ün şehri ziyaret ettiği dönemde kullandığı eşyaların da sergilendiği Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi ile 1800’lü yılların sonuna doğru inşa edilen tarihi Paşa Hanı ise diğer duraklarınız olabilir. 

Uşak Galeri

Uşak Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Ocak Temmuz
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.

Uşak Seyahat Yazıları

Uşak Sıkça Sorulan Sorular

Uşak’ta bulunan en iyi oteller hangileri?

Uşak’taki popüler oteller içerisinde Ramada Uşak, Dülgeroğlu Otel Uşak ve Nest Hotel Uşak bulunuyor.

Uşak’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Uşak’taki popüler ucuz oteller içerisinde Uyu Room Suit Otel, Taner Apart Otel ve Çakabey Hotel bulunuyor.