Gerede Otelleri Ara

En uygun Gerede otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gerede otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gerede Hakkında

Bolu’ya bağlı Gerede, tarihi çağlar önce bölgede egemenlik kuran Bitinyalılara dek giden çok eski bir ilçe. Çamlıdere, Eskipazar, Çerkeş, Kızılcahamam, Mengen ve Yeniçağa ile sınır komşusu olan ilçe, Batı Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi’nin kesiştiği yerde bulunuyor. Rakımı oldukça yüksek olan Gerede’de kış ayları hayli sert geçiyor ve uzun sürüyor. Soğuk hava yaklaşık 6 ay boyunca ilçede etkisini hissettiriyor. Ocak ve Şubat aylarında Gerede’de hava sıcaklığı genellikle sıfırın altına düşüyor. Yaz geldiğinde ise termometreler çok ender olarak 25 derecenin üzerinde gösteriyor.  

Gerede’ye seyahat ettiğinizde yapabileceğiniz ilk şeylerden biri kuşkusuz yaylaya çıkmak. Bölgenin doğa harikası yaylaları adeta oksijen deposu. Üstelik Gerede ve civarını saran yaylalarda göreceğiniz birbirinden enfes manzaralar sayesinde gözlerinize ziyafet çekebilirsiniz. Eğer kayak ve diğer kış sporlarından keyif alıyorsanız, Gerede ziyaretinizi kış aylarına denk getirmeye çalışmanızda yarar var. Bölgede bulunan Bolu otelleri, kış sporları için elverişli ortamlar sunabiliyor. Özellikle Mart ayında Gerede dağlarında düzenlenen kayak turnuvaları ve yarışmalar burayı adeta Avrupa’daki popüler merkezlerle yarışır hale getiriyor.

İlçenin civarında gezerken Bitinyalılardan sonra bölgeye yerleşen Anadolu Selçukluları, Bizanslılar ve Osmanlılardan kalma sayısız esere rastlayabilirsiniz. Özellikle Kiliseli Han ismiyle de bilinen ve bölgedeki en özel mimarilerden olan Tüccar Hanı, Yıldırım Beyazıt Camii, Keçi Kalesi ve Hacı Emin Efendi Camii bölgeye gelenlerin rotası üzerinde muhakkak olmalı. Gerede, başkent Ankara’ya yaklaşık 130 kilometre mesafede. Eğer yola İstanbul’dan çıkıyorsanız, bu kez ortalama 300 kilometrelik bir yolculuğun ardından tarihi ilçede olabilirsiniz. Nüfusu 30 bini aşan Gerede’ye en yakın uluslararası havalimanı ise başkent Ankara’nın sınırlarındaki Esenboğa Havalimanı.

Gerede Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Temmuz Şubat 1014,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Gerede Sıkça Sorulan Sorular

Gerede’de bulunan en iyi oteller hangileri?

Gerede’deki popüler oteller içerisinde The Sign Esentepe Ski Center ve Kaya Green Park Otel bulunuyor.

Gerede’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Gerede’deki popüler ucuz oteller içerisinde Konuk Hotel, Dudu Konak Hotel ve Elifim Resort Hotel bulunuyor.