Gemlik Otelleri Ara

En uygun Gemlik otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gemlik otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gemlik Hakkında

Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan Gemlik, Bursa’ya bağlı tarihi ilçelerden. Şehrin en eski yerleşimlerden olan Gemlik’in kuruluşunun günümüzden 12 bin yıl öncesine dayandığı tahmin ediliyor. Bir süre Lidyalıların yönetiminde kalan bölge sonrasında Persler, Bizanslılar, Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar tarafından yönetildi. Bursa şehir merkezinden yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta yer alan Gemlik’in çevresinde Kestel, Osmangazi, Orhangazi ve Yenişehir gibi ilçeler bulunuyor. Gemlik’te tüm yıl Akdeniz iklimiyle benzer özellikler gösteren Marmara iklimi etkili. Eskiden bölgede daha soğuk ve karlı hava şartları hakimken günümüzde kısmen daha ılıman koşullardan söz etmek mümkün. 

35 ayrı mahalleden meydana gelen Gemlik’te yaklaşık 110 bin nüfus yaşıyor. İlçede yaşamını sürdüren halkın büyük bölümü ticaret ve tarımla geçimini sağlıyor. Özellikle zeytin ve zeytinyağı üretimi Gemlik ekonomisinde geçmişten bugüne hayli önemli yer tutan alanlardan. Zeytinden üretilen sabun gibi yan ürünler ise yolu Gemlik taraflarına düşen turistler için aynı zamanda harika birer hediye alternatifi. İlçe ve çevresinde ayrıca şeftali ve elma gibi pek çok meyve yetiştiriliyor.

Binlerce yıllık tarihiyle her köşesinde büyüleyici bir detayla karşılaşacağınız Gemlik’te eski bir kiliseden dönüştürülen tarihi Balıkpazarı Camii’ni görebilir, Türkiye’nin eski cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın anıt mezarını ziyaret edebilirsiniz. Üstelik ilçede bölgenin kültürel geçmişine dair ilginç bilgileri öğrenebileceğiniz müzeler de yer alıyor. Türkiye’nin en leziz zeytinlerinin üretildiği Gemlik’te ayrıca Marmara Denizi’nden tutulan pek çok enfes balık çeşidini tatma şansınız var. Gemlik’e İstanbul-Bursa feribotlarına binerek kolayca ulaşım mümkün. Bursa şehir merkezinden ilçeye yolculuksa 1 saatten daha kısa sürede tamamlanıyor.  

Gemlik Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Nisan Aralık 458,90 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Gemlik Seyahat Yazıları