Ankara Otelleri Ara

En uygun Ankara otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ankara otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ankara Hakkında

Türkiye’nin başkenti olan Ankara; Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Eskişehir, Aksaray ve Konya ile komşu. Bu nedenle de Türkiye’de şehirlerarası ulaşımda önemli bir konuma sahip. Anadolu’nun tam ortasında yer aldığı için tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Hitit İmparatorluğu, Frigler, Lidyalılar gibi önemli gelişmelere imza atan uygarlıklarının izlerini taşıyan şehir tarihi anlamda büyük bir önem taşıyor. Bu konumundan dolayı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından milli mücadelenin yönetim merkezi olarak belirlenmiş. Bu yüzden de günümüzde Ankara’da gezilebilecek birçok arkeolojik alan, tarihi kalıntı ve müze bulunuyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı olan Anıtkabir’i mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ankara manzarasını izleyebileceğiniz Ankara Kalesi, Kalecik Kalesi ve Atakule de gidebileceğiniz yerler arasında. Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi’ni gezerek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz. Ankara’nın en popüler yerlerinden olan Mogan ve Eymir Gölleri’ne gidip doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Ankara’da şehir merkezine yakın noktalarda her şey dahil konseptte lüks oteller ve oda kahvaltı, yarım pansiyon ve sadece oda konseptlerinde hizmet veren konaklama seçenekleri bulmak mümkün. İş ve konferans gibi amaçlarla Ankara’ya gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına uygun şehir otelleri bulunduğu gibi havuzu olan Ankara otellerinde de konaklayabilirsiniz. Ankara’nın şehir merkezinden biraz uzaklaşıp şifalı termal sulardan faydalanmak isterseniz Kızılcahamam bölgesinde bulunan termal otelleri tercih edebilirsiniz.

Ankara’da karasal iklim görülüyor. Yazları sıcak ve kurak, kışları da soğuk ve kar yağışlı geçiyor. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında oldukça fazla kar yağışı görülüyor ve sıcaklık eksiklere düşebiliyor. Ankara’yı ziyaret etmek için en uygun zaman Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları.

Ankara’ya havayolu, demiryolu ve karayolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı, şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne giden Havaş ve BelkoAir servislerini kullanarak şehir merkezine gelebilirsiniz. Ankara’ya otobüsle gelmek isterseniz birçok şehirden Ankara’ya otobüs seferleri bulunuyor. Ayrıca İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Konya’dan yüksek hızlı trenle Ankara’ya gidebilirsiniz. Ankara’da şehir içinde belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve minibüsler ile gezebilirsiniz. Ayrıca Kızılay ve Batıkent arasındaki metroyu da kullanabilirsiniz.

Ankara Galeri

Ankara Şehir Rehberi

Ankara'da Nerede Kalınır?

Çankaya
Çankaya

Çankaya, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkez ilçelerinden biridir ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi ve idari merkezidir.  Anıt ve müzelere yakınlığı ile tercih edilen Çankaya 'da sıklıkla lüks ya da orta ölçekli şehir otelleri yer alıyor.

Çankaya otellerini gör
Altındağ
Altındağ

Hacı Bayram Camii, Yavuz Sultan Selim Camii ve Atatürk Orman Çiftliği gibi önemli tarihi yer ve yapıların bulunduğu Altındağ il merkezine yakınlığı sebebiyle de şehre gelen ziyaretçilerin konaklamayı tercih ettiği bölgelerden. Çoğunlukla şehir otelleri ve pansiyonlar mevcut.

Altındağ otellerini gör
Ulus
Ulus

Eski Ankara Büyük Millet Meclisi ve Ankara Kalesi gibi önemli tarihi yapıların yer aldığı Ulus, renkli gece yaşamı ve ünlü caddesi ile en popüler bölgelerden. Tarihi yerlere yakın olmak için Ulus'ta konaklamak isterseniz şehir otellerini tercih edebilirsiniz.

Ulus otellerini gör
Kavaklıdere
Kavaklıdere

Ankara'nın simgesi haline gelen ve bir neslin buluşma noktası olarak nam salan Kuğulu Park'a ev sahipliği yapan Kavaklıdere, lüks ve orta ölçekli şehir otelleri ile özellikle iş seyahatleri için Ankara'ya yolu düşenleri ağırlar.

Kavaklıdere otellerini gör
Kızılay
Kızılay

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarının da yakın mesafede konumlandığı Kızılay işlek caddesi ve meydanı ile eğlence hayatının ve kültürel aktivitelerin kalbinin attığı bir yer. Ankara'nın en canlı semtlerinden Kızılay'da konaklamak isterseniz şehir otelleri ve pansiyonlar arasından tercih yapabilirsiniz.

Kızılay otellerini gör
Gölbaşı
Gölbaşı

Ankara merkezine 20 kilometrelik mesafede konumlanan Gölbaşı özellikle Tulumtaş Mağarası gibi doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Şehir hayatından bir nebze olsun uzaklaşma isteyenler göl kenarındaki orta ve lüks ölçekli apart ve butik otellerin yanı sıra spa hizmeti veren oteller de mevcut.

Gölbaşı otellerini gör
Yenimahalle
Yenimahalle

Hacettepe Üniversitesi'nin kampüs yerleşkelerinden birinin bulunduğu Yenimahalle şehrin önemli bölgelerinden. Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü gibi önemli kurumların yer aldığı bir yer. Konaklama seçenekleri apart ve şehir otel

Yenimahalle otellerini gör
Beypazarı
Beypazarı

Ankara'nın nostaljik evlerinin yer aldığı otantik ilçelerinden Beypazarı günübirlik gezilerin yanı sıra bölgedeki konak tipi evlerde konaklayarak geleneksel Beypazarı evlerinde zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz. Bölgede nispeten daha modern ve lüks oteller de mevcut.

Beypazarı otellerini gör
Anıttepe Mahallesi
Anıttepe Mahallesi

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün edebi ikametinin yer aldığı Anıtkabir'e yürüme mesafesinde konumlanan Anıttepe Mahallesi, Kurtuluş Savaşı Parkı ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi gibi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlere ev sahipliği yapıyor. Lüks ve orta ölçekli şehir otellerinin bulunduğu Anıttepe gibi merkezi bir bölgede konaklamayı tercih ed

Anıttepe Mahallesi otellerini gör
Kızılcahamam
Kızılcahamam

İl merkezinden ortalama 80 kilometrelik mesafede konumlanan Kızılcahamam şifalı kaplıcaları ile öne çıkıyor. Hal böyle olunca da bölgedeki konaklama seçenekleri çoğunlukla termal otellerden oluşuyor.

Kızılcahamam otellerini gör
Polatlı
Polatlı

Kurtuluş Savaşı'nın kaderini belirleyen Sakarya Meydan Muharebesi gibi önemli bir olaya ev sahipliği yapan Polatlı, tarihi ve turistik yerlere olan yakınlığı ile konumsal olarak bir avantaja sahip. Polatlı'da kalmak isterseniz şehir otellerini ya da pansiyon tipi otelleri tercih edebilirsiniz.

Polatlı otellerini gör
Haymana
Haymana

Yeraltı sularının beslediği şifalı kaplıcalara ev sahipliği yapan Haymana özellikle şifa turizmi için ideal destinasyonlardan. Hitit, Frigya, Roma ve Pers gibi uygarlıklardan günümüze kadar ayakta kalabilmiş tarihi kalıntılara da rastlayabileceğiniz Haymana'daki konaklama seçeneklerinde çoğunlukla spa hizmeti veren termal oteller hakim.

Haymana otellerini gör
Ayaş
Ayaş

Ankara'nın içmeceleri ve göletleri ile ünlü beldesi Ayaş, özellikle de Kirazdibi Göleti ve Karadere Bağları gibi eşsiz tabiat harikaları ile doğa severleri kendine çeken bir cazibe merkezi. Doğayla iç içe bir atmosferde konaklamak isterseniz termal spa otellerinden butik otellere geniş bir yelpaze ile karşılaşabilirsiniz.

Ayaş otellerini gör
Akyurt
Akyurt

Akyurt şehir merkezine en uzak konumda bulunan ilçelerin başında. Fakat Ankara Savaşı'nın gerçekleştiği toprakları kaplayan bu semt özellikle Esenboğa Havalimanı'na çok yakın konumda oluşu ile havayolu ile gelen turistlerin işini kolaylaştırabilecek şehir otelleri ile bezeli.

Akyurt otellerini gör
Sincan
Sincan

Masal Adası, Harikalar Diyarı ve evcil hayvanlara ayrılmış hayvan parkı gibi yerlere ev sahipliği yapan Sincan, özellikle çocuklu çiftler ve aileler için ideal bir lokasyon. Başkentin en merkezi ve en köklü ilçelerinden oluşu ile de oldukça cazip konumda. Konum açısından avantajı bulunan Sincan'da konaklamak isterseniz bölgede sıkça yer alan şehir

Sincan otellerini gör
Beştepe Mahallesi
Beştepe Mahallesi

Ankara'nın en büyük camilerinden Beştepe Camii'nin ve Atatürk Orman Çiftliği'nin de yer aldığı Beştepe bölgede bulunan lüks ve orta ölçekli şehir otelleri ile tercih edebileceğiniz lokasyonlardan.

Beştepe Mahallesi otellerini gör
Şereflikoçhisar
Şereflikoçhisar

Her ne kadar Ankara merkezinden uzak konumda bulunsa da hem şehrin hem de ülkenin ana tuz kaynaklarından olan Tuz Gölü'ne oldukça yakın mesafede oluşu ile turistlerin ilgisini çeken bir ilçe Şereflikoçhisar. Pansiyon tipi oteller oldukça yaygın durumda.

Şereflikoçhisar otellerini gör
Esenboğa
Esenboğa

Ankara'ya özellikle de havayolu ile seyahat edenlerin Esenboğa Havaalanı yakınlarında konaklayabileceği konforlu ve çeşitli imkanlara sahip havalimanı otelleri mevcut.

Esenboğa otellerini gör
Bahçelievler Mahallesi
Bahçelievler Mahallesi

Çankaya ilçesine bağlı olan Bahçelievler oldukça merkezi konumda yer alması ve en çok ziyaret edilen alışveriş merkezlerinin ve parklarının ev sahipliğini üstlenmesiyle öne çıkar. Bölgedeki oteller çoğunlukla uluslararası zincirleri olan lüks otellerden oluşur.

Bahçelievler Mahallesi otellerini gör
Pursaklar
Pursaklar

İl merkezine epey uzak mesafede yer alan bir diğer yerleşim yerlerinden biri de Pursaklar. Esenboğa'ya yakınlığı sebebiyle havaalanından uzaklaşmak istemeyen ve dolayısı ile havalimanı otellerini tercih edenlerin konaklayabileceği adreslerin başında.

Pursaklar otellerini gör
Çubuk
Çubuk

İl merkezine ortalama 50 kilometrelik mesafede yer alan Çubuk, tarım ve hayvancılık merkezidir. Öte yandan Çubuk Barajı gibi önemli bir enerji kaynağının yanı sıra Taşhan gibi Osmanlı dönemi yapılarına da ev sahipliği yapıyor. Konaklama açısından çoğunlukla apart tipi seçenekler bulunuyor.

Çubuk otellerini gör
Beytepe Mahallesi
Beytepe Mahallesi

Hacettepe Üniversitesi'nin ana kampüsünün yer aldığı Beytepe, Ankara'nın en işlek ve dinamik yerlerinden. Çoğunlukla öğrenci nüfusun hakim olduğu semt Ankara'nın diğer merkezi turistik yerlerinde yakın olduğu için rahatlıkla buradaki şehir otellerinde konaklayabilirsiniz.

Beytepe Mahallesi otellerini gör
Balgat Mahallesi
Balgat Mahallesi

Çankaya ilçesi sınırlarında yer alan bir semt olan Balgat, iş ve ticaret faaliyetlerinin odak noktası konumunda. Dolayısı ile özellikle iş gezileri için şehri ziyaret edenlerin konaklamayı tercih edebileceği sayısız şehir oteli mevcut.

Balgat Mahallesi otellerini gör
Ostim Mahallesi
Ostim Mahallesi

Yenimahalle'ye bağlı bir semt olan Ostim, Ankara'nın endüstriyel anlamda kalbinin attığı bir yer. Genel anlamda organize sanayi bölgesi diyebileceğimiz Ostim'e gelenler çoğunlukla iş ziyaretleri için tercih edilen şehir otellerinde konaklıyor.

Ostim Mahallesi otellerini gör

Önemli Noktalar

Aşti
Aşti

Ankara Şehirlerarası Taşımacılık İşletmesi yani Aşti özellikle iş gezileri için yolu buraya düşenlerin tercih ettiği konumlardan. Bölgede bir çok lüks şehir otelleri yer alıyor. Öte yandan Aşti, Anıtkabir ve Atatürk Evi Müzesi ve Atakule gibi ikonik tarihi noktalara da oldukça yakın konumda.

Aşti otellerini gör
Esenboğa Havalimanı
Esenboğa Havalimanı

Çoğunlukla iş seyahatleri için yolu Ankara'ya düşenlerin tercih edebileceği havalimanı otellerinin bulunduğu Esenboğa Havalimanı, il merkezine ortalama 25 kilometre mesafede konumlanıyor. Daha hesaplı konaklama yollarını düşünürseniz de pek çok apart, pansiyon ve butik otel de mevcut. Şehir merkezine ulaşım için toplu taşıma araçlarının yanı sıra ö

Esenboğa Havalimanı otellerini gör
Ankara Şehir Hastanesi
Ankara Şehir Hastanesi

Başkent Ankara’nın en büyük sağlık kompleksi olma özelliğini taşıyan şehir hastanesi, Çankaya ilçesinde konumlanıyor. Hastane, merkezi lokasyon avantajı dolayısıyla konaklama konusunda bolca seçeneği de beraberinde getiriyor. Ankara Şehir Hastanesi’ne en fazla 5 kilometre uzaklıkta bulunan otellerin büyük kısmı beş yıldızlı olması sebebi ile misafi

Ankara Şehir Hastanesi otellerini gör
MSÜ Kara Harp Okulu
MSÜ Kara Harp Okulu

Çankaya'da yer alan MSÜ Kara Harp Okulu 1834'de kurulmuş. Günümüzde bir savunma üniversitesi vazifesi gören kurum her yıl binlerce subay mezun veriyor.

MSÜ Kara Harp Okulu otellerini gör
Anitkabir
Anitkabir

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, başkent Ankara’da, günümüzde Anıttepe olarak bilinen bölgede yer alıyor. Ayrıca Atatürk’ün silah arkadaşlarından İsmet İnönü’nün ve eski cumhurbaşkanlarından Cemal Gürsel’in mezarları da yine burada ziyaret edilebiliyor. Her yıl özellikle 10 Kasım’da ve mi

Anitkabir otellerini gör
Gazi Üniversitesi
Gazi Üniversitesi

1926 senesinde eğitim vermeye başlayan Gazi Üniversitesi ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından.  Geniş bir alana yayılan kampüsü ile spor ve kültür faaliyetlerinin de öncüsü olan üniversitede meslek yüksek okulları, araştırma merkezleri ve büyük bir kütüphane de yer alıyor.

Gazi Üniversitesi otellerini gör
Ankara Üniversitesi
Ankara Üniversitesi

1946 senesinde kurulan ve Cumhuriyet Dönemi'nde kurulan ilk eğitim kurumu olan Ankara Üniversitesi Yenimahalle'de konumlanıyor. Merkezi konumu ile dikkat çeken kampüsten Anıtkabir, Gençlik Parkı gibi pek çok popüler lokasyona yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi otellerini gör
Armada AVM
Armada AVM

Armada Alışveriş merkezi başkentin en büyük ve gelişmiş alışveriş noktalarından. Bünyesinde yer alan Armada Kulesi'nde de sayısız restoran ve kafe bulunuyor. Çocuk oyun alanlarının da mevcut olduğu Armada Alışveriş merkezi özellikle kış aylarında çocukları ile vakit geçirmek isteyenlerin tercihi.

Armada AVM otellerini gör
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Türkiye Büyük Millet Meclisi

Kısaca TBMM olarak adlandırılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, başkent Ankara’ya bağlı Çankaya ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Bugüne dek kullanılan üçüncü meclis olan yapı, Avusturyalı mimar Clemens Holzmeister’in imzasını taşıyor. 1960’lı yılların başlarında inşa edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda dünya üzerindeki en büyük meclis

Türkiye Büyük Millet Meclisi otellerini gör
Amerika Birleşik Devletleri Büyük Elçilik Binası
Amerika Birleşik Devletleri Büyük Elçilik Binası

Ankara'nın politik ve siyasi kalbi olan Çankaya'da konumlanan Amerikan Birleşik Devletleri Büyükelçiliği genellikle iş gezisi ve resmi bürokratik ziyaretler gerçekleştirenlerin şehir otellerine ev sahipliği yapıyor. Seymenler ve Kuğulu Park gibi Ankara'nın ikonik adreslerine de odlukça yakın.

Amerika Birleşik Devletleri Büyük Elçilik Binası otellerini gör
Bilkent Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi

1984 yılında kurulan Bilkent Üniversitesi Çankaya'nın en işlek noktalarından birinde konumlanıyor. Elçilikler, alışveriş merkezleri ve resmi kurumlara yakınlığı sebebiyle civardaki konaklama seçenekleri genellikle iş seyahati için yolu düşenlerin ya da çocuğunu okula kayıt yaptırmak için gelen ailelerin tercih edeceği apart, butik tipi otellerden v

Bilkent Üniversitesi otellerini gör
Congresium
Congresium

Ankara'nın ve hatta ülkemizin en büyük ve gelişmiş fuar ve kongre merkezlerinden biri olan Congresium modern binası ve 11 bin metrekarelik yüzölçümüyle dikkat çekiyor. Bölgede genellikle iş seyahatleri ve kongre buluşmaları için yolu düşenlerin konaklayabileceği şehir otelleri bulunuyor.

Congresium otellerini gör
Hacettepe Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi

Ülkemizin en köklü üniversitelerinden Hacettepe Üniversitesi 1967 senesinde eğitim öğretim hayatına başladı. Şehir merkezine oldukça yakın konumda, geniş bir alana yayılan kampüsü ile öğrencilerine hem şehir hem de kampüs hayatını yaşama imkanı sunar.

Hacettepe Üniversitesi otellerini gör
AnkaMall
AnkaMall

Yenimahalle sınırlarında yer alan AnkaMall, merkeze ortalama 10 kilometre mesafede konumlanır. Oldukça merkezi konumda bulunması ve bünyesindeki 330'u aşkın mağazası ile geniş bir müşteri profiline hitap ediyor.

AnkaMall otellerini gör

Ankara Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Seven Deep Hotel
Seven Deep Hotel

“Oda gayet temizdi, personel güler yüzlü, kahvaltı ideal, vale olanağı süper.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Başak Termal Otel
Başak Termal Otel

“Yarım pansiyon denildiği hâlde içecekler ücretliydi”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Spor Hotel
Spor Hotel

“Fiyata göre iyi”

5,0
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Çam Thermal Resort
Çam Thermal Resort

“Aile odasında kaldık. Internet çok yavaş ve kullanamadık. Banyonun duşakabinin kapısı yoktu kırılmış. Duş alırken sular lavabo bölümü...”

5,0
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Grand Silay Hotel
Grand Silay Hotel

“Personeli çok güler yüzlü ve ilgiliydi, konum olarakta çok iyi bir yerde fakat temizlik olarak yetersizdi çarşaflar lekeli havlular ç...”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Park Inn by Radisson Ankara Çankaya
Park Inn by Radisson Ankara Çankaya

“Her şeyden memnun kaldık,gayet güzel,temiz tam bir fiyat performansı otelidir. Konumu da çok iyi her yere kolayca ulaştık.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Crowne Plaza Ankara, an IHG Hotel
Crowne Plaza Ankara, an IHG Hotel

“Otopark haricinde eleştirilebilecek husus yoktu.. Personel ilgiliydi.. Odalar yeterli geldi..”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Özdemir Palas Hotel
Özdemir Palas Hotel

“Otel konum olarak çok iyi yerde. çalışanların güler yüzlü olması çok güzel. Temizlik ve konfor 10 numara. özellikle kahvaltısı için o...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Patalya Lakeside Resort Hotel
Patalya Lakeside Resort Hotel

“Kahvaltı çeşitleri az. Kızartma ürün yok. Oda temiz fakat yerlerde kimyasal temizlik kalıntısı çok. çorap ta leke yaptı. Banyo küçük....”

8,7 Harika
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Konur Hotel
Konur Hotel

“Temiz sessiz sakin bir otel merkezi konumda olması da önemli bir detay”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Ankara Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 284,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Ankara Seyahat Yazıları

Ankara Sıkça Sorulan Sorular

Ankara’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Ankara’daki popüler ucuz oteller içerisinde Deeps Hostel Ankara, Colorful Otel ve Gönç Palas Otel bulunuyor.

Ankara’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Ankara’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Metropolitan Hotels Ankara, Park Inn by Radisson Ankara Çankaya ve Occidental Ankara bulunuyor.

Anıtkabir nerededir?

Anıtkabir, Anıttepe semtinde konumlanıyor. Haftanın tüm günlerinde saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Anıtkabir’e Ulus semtinden M1 metrosu ya da 220-3 otobüsle gitmek yarım saat sürüyor. AŞTİ’ye gelip Anıtkabir’e gitmek isterseniz 339-3 numaralı otobüsle yaklaşık 40 dakikada ulaşabilirsiniz. Kızılay Meydanı ve Kızılay AVM’den Anıtkabir’e gitmek 15-20 dakikalık bir yolculukla mümkün. Bunun için 221-3 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. Eğer Ankara’nın sevilen alışveriş merkezi Ankamall’den gidecekseniz 282’ye binip 25 dakika sonra Anıtkabir’e ulaşabilirsiniz.

Ankara’nın neyi meşhur?

Ankara simidiyle farklı illerimizle kıyaslanan bir şehir. Ankara’nın çok meşhur bir lezzeti olan bu simit, farklı illerde yapılan simitlerden daha koyu renkli ve bol susamlı yapılır. Ankara seyahatinizde Kuğulu Park’ı gezerken bu simidin tadına bakabilir ve aynı zamanda kuğuları besleyebilirsiniz. Atatürk Orman Çiftliği’ne giderseniz orada yapılan kokoreci ve dondurmayı yemeden ve Ankara balı almadan dönmemenizi öneririz. Ankara’nın bir diğer meşhur yemeği de Aspava. Açılımının “Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin” olduğu bu yemeğin aslında özelliği yemeğe gittiğinizdeki sunumu. Soğanlı, soslu, kaşarlı gibi çeşitleri olan Aspava’yı SSK diyerek üç çeşidi birlikte istediğinizi anlatarak sipariş edebilirsiniz. Siparişinizi verdiğinizde masanıza cacık, salata ve patates tava gelir ve bunların hepsi ikram olarak getirilir. Yemeğiniz bittikten sonra da çay ve irmik helvası ikramı yapılır. Aspava yemek için Küçükesat’a gidebilirsiniz.

Ankara’da gece hayatı nasıldır?

ODTÜ, Hacettepe, Bilkent, Ankara Üniversitesi gibi büyük ve köklü üniversitelerin bulunduğu Ankara’da öğrenci nüfusu oldukça fazla. Bu nedenle de gece hayatı, öğrencilerin eğlence anlayışına göre şekillenmiş bir durumda. Kızılay Meydanı, Sakarya Caddesi, Bestekar Sokak, Tunalı Hilmi Caddesi, 7. Cadde’de öğrencilerin tercih ettiği birçok bar ve gece kulübü var. Bu noktaların yanı sıra Arjantin Caddesi, Azerbaycan Caddesi ve Filistin Caddesi’nde de eğlence mekanları bulabilirsiniz. Daha sakin bir akşam eğlencesi ararsanız, Ankara’da gidebileceğiniz birçok meyhane de mevcut.

Ankara’da nerede kalınır?

Ankara hem iş hem de turistik geziler için gelen çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu nedenle de şehrin birçok önemli noktasında 5 yıldızlı lüks oteller, pansiyonlar ve apart oteller bulunuyor. Özellikle Çankaya, Kızılay, Ulus ve Kavaklıdere semtlerinde bulunan oteller, turistik noktalara yakın. Çok fazla otel olduğu için mutlaka bütçenize uyan bir seçenek bulacaksınız. Ayrıca Ankara’dan kısa bir yolculukla gidebileceğiniz Kızılcahamam’da termal oteller ve Beypazarı’nda tarihi konaklara kurulmuş butik oteller bulunuyor.

Ankara’ya nasıl gidilir?

Ankara’ya gitmek için ülkemizin birçok şehrinden düzenlenen direkt uçuşları tercih edebilirsiniz. Esenboğa Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta konumlanıyor ve yolculuk, trafiğin durumuna bağlı olarak, 1 saat sürebiliyor. Belkoair ve HAVAŞ otobüsleri ile havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Ankara’ya otobüsle giderseniz AŞTİ’den Ankaray, metro, dolmuş ve otobüsleri kullanarak gitmek istediğiniz birçok noktaya kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul, Konya ve Eskişehir gibi şehirler başta olmak üzere Ankara’ya trenle de gidebilirsiniz.

Ankara’da tarihi yerler nerelerdir?

Ülkemizin başkenti Ankara, tarihimizde büyük bir yer kaplıyor. Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Augustus Tapınağı, Ankara Evleri ve Hamamönü’nde Ankara’nın geçmişini keşfedebilirsiniz. Anıtkabir, I. TBMM Binası ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ise cumhuriyet tarihimiz için büyük önem taşıyan yerler.

Ankara’da gezilecek yerler nerelerdir?

Tarihinde birçok farklı medeniyetin izlerini taşıyan Ankara’da tarihi bir gezi yapabilirsiniz. Persler tarafından inşa edildiği düşünülen Ankara Kalesi, Selçuklu Dönemi’nden kalma eserleri görebileceğiniz Etnografya Müzesi, şehirde eski yerleşimin izlerini gözlemleyebileceğiniz Ankara evleri ve Hamamönü’nü mutlaka gezin. Cumhuriyet tarihinin önemli durakları olan Kurtuluş Savaşı Müzesi olan I. TBMM Binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Anıtkabir de Ankara gezinizin ilk durakları arasında olmalı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kocatepe Camii, Atakule, Hacı Bayram Camii, Atatürk Orman Çiftliği ve Harikalar Diyarı da Ankara’da gezebileceğiniz yerler arasında. Ayrıca Ankara’nın sevilen parkları olan Kuğulu Park ve Seğmenler Parkı’na da gidebilir, Gölbaşı ve Eymir’de de piknik yapabilirsiniz.