Erzincan Otelleri Ara

En uygun Erzincan otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Erzincan otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Erzincan Hakkında

Malatya, Erzurum, Sivas, Bingöl ve Tunceli gibi şehirlerle çevrelenen Erzincan, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerden. Hitit, Urartu ve Pers uygarlıklarına ev sahipliği yapan şehir, Mengücekliler adıyla bilinen devletin eski başkentiydi. Osmanlı’dan sonra bir süre Sovyet yönetimde kalan Erzincan’da günümüzde tüm bu kültürel çeşitliliği gözlemleyebilirsiniz.

Karasal iklimin etkisindeki Erzincan’da özellikle kış mevsiminde Sibirya soğukları etkili olabiliyor. Şehirde kışın eksili değerler ölçülürken, yazın sıcaklıklar ortalama 35 dereceye kadar çıkabiliyor. Erzincan ikliminin diğer bir özelliği ise çevredeki illere kıyasla yıl içinde sıcaklıkların genel olarak daha yüksek olması. Şehirde yaşayan toplam yerleşik nüfus 150 binden daha fazla. Bölge ekonomi ise daha çok hayvancılık, tarım ve ticaret üzerine kurulu.

Erzincan’ı ziyaret ettiğinizde Urartulardan miras kalan Kemah Kalesi’ni geziniz için başlangıç noktası olarak belirleyebilirsiniz. Ayrıca Melik Gazi Türbesi, Mama Hatun Külliyesi ve Köroğlu Mağarası gibi yerler ile şifalı sularıyla ünlenen Ekşisu Kaplıcaları ziyarete değer noktalardan. Karayolu ve demiryolu bağlantılarıyla Anadolu’nun diğer şehirlerinden ulaşım olanağı bulunan Erzincan’a dilerseniz doğrudan uçabilirsiniz. Üstelik buraya sadece enfes yöresel yemeklerden tatmak için dahi gelmeniz mümkün. Erişte, köfte ve maydanoz kullanılarak yapılan Erzincan çorbası, tarhana, kesme ayran çorbası, kete, Tatar böreği ve meşhur tulum peyniri Erzincan mutfağının adeta baş tacı sayılan lezzetlerinden. Şehirde neredeyse tulum peyniri kadar dillere destan tatlardan biri ise Erzincan döneri. İsterseniz güzel havalarda mangalınızı ve etlerinizi alarak piknik yapabilir, bu sırada Erzincan’ın bakir doğasıyla baş başa vakit geçirme şansı bulabilirsiniz.

Erzincan Galeri

Erzincan Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Temmuz Şubat
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.

Erzincan Seyahat Yazıları

Erzincan Sıkça Sorulan Sorular

Erzincan’da bulunan en iyi oteller hangileri?

Erzincan’daki popüler oteller içerisinde Hilton Garden Inn Erzincan, Btk Gold Suit Hotel ve Eriza Boutique Hotel bulunuyor.

Erzincan’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Erzincan’daki popüler ucuz oteller içerisinde Zseven Butik Otel, Bozkurt Otel - Yeşil Egin ve Hayat Palas bulunuyor.