Siz de Amerikan Patent Dairesi Başkanı Charles H. Duell’in 1899 yılında söylediği gibi ‘’İcat edilebilecek her şey her şey icat edildi’’ diye düşünüyorsanız, bu galerimiz tam size göre. Bakın bakalım 2015’in en iyi buluşları hangileri?

Yürümeyi hızlandıran paten

Yürümeyi hızlandıran paten

Bir yerden bir yere giderken yeterince hızlı yürümediğinizi düşünüyorsanız, bu paten tam size göre. Sadece ayağınıza giyin ve adeta koşarcasına yürürken daha az yorulmanın da keyfini çıkarın.

İnsansız çekim yapan kamera

İnsansız çekim yapan kamera

DJI Inspire 1 adlı bu akıllı kamera havadan çekim yapabiliyor. Hem de insansız olarak! Üzerinde bulunan yönlendiricilerle ayarlanabilen robot kamera hem iç mekan hem de dış mekanlarda 12 megapiksel kamerası sayesinde insana ihtiyaç duymaksızın çekim yapabiliyor. Fiyatı ise 2900 Amerikan Doları.

Kilo vermeyi kolaylaştıran kemer

Kilo vermeyi kolaylaştıran kemer

Fransız Belty firması tarafından icat edilen bu kemer üzerinde bulunan sensörleri sayesinde kullanıcıların ne kadar yemek yediğini ölçerek sıkılığını buna göre ayarlıyor. Yemeği fazla kaçırdığınızda kemer bu yolla uyarı göndererek daha fazla yemenizi engelliyor.

Uyuma zorluğu çekenlere akıllı bant

Uyuma zorluğu çekenlere akıllı bant

Başa takılan bu akıllı bant sayesinde uyuma güçlüğü tarihe karışabilir. Uyumadan önce başınıza yerleştirin ve beyin dalgalarını izleyen sensörleri sayesinde uyuyamadığınızı fark ettiği anda bu soruna yardımcı olacak müzikleri çalmaya başlasın.

Mama miktarını ölçen akıllı biberon

Mama miktarını ölçen akıllı biberon

Üzerinde bulunan sensörler sayesinde içinde bulunan mama miktarı, hangi hızla ne kadar mama içildiğini ölçen bu akıllı biberon ise bebeğim yeterince beslendi mi diye düşünen anne babalar için harika bir buluş. Üstelik yine sensörleri sayesinde mama miktarını ölçerek size belirli aralıklarla ne kadar mama tüketildiğini bildiriyor. Bu sayede uzakta da olsanız aklınız bebeğinizde kalmıyor.

Ekmeğin üzerine adınızı yazabilirsiniz

Ekmeğin üzerine adınızı yazabilirsiniz

XYZ adlı yeni yazıcının rakiplerinden en büyük farkı üzerine baskı yaptığı şeylerin tamamının yenebilir olması. Kağıt ve tekstil ürünlerine değil, yiyeceklere baskı yapan bu yazıcı ile pasta, ekmek ve daha birçok yiyeceğin üzerine baskı yapmanız mümkün.

Dünyanın en hızlı harici belleği

Dünyanın en hızlı harici belleği

Samsung’un tanıttığı Portable SSD T1 adlı harici hafıza sayesinde en uzun filmleri ve yüksek boyutlu dosyaları bile saniyeler içinde yüklemek mümkün.

Havada duran hoparlör

Havada duran hoparlör

Axxess CE Air2 adlı bu hoparlörün geleneksel benzerlerinden ilk bakışta çok farkı yok gibi görünüyor ancak özel olarak tasarlanan sistemi sayesinde havada durarak görenleri bir hayli şaşırtıyor.

Kapıda kalmayı engelleyen akıllı kilit

Kapıda kalmayı engelleyen akıllı kilit

Kapıda kalmak artık tarihe karışıyor. Kevo adlı akıllı kilit sayesinde kapılar akıllı telefon üzerinden yönetilerek kilometrelerce uzakta olsanız bile açılıp kapanabiliyor. Sistem evde bulunan wi-fi ağı ile çalışıyor.

Diş fırçalama düzenini takip edin

Diş fırçalama düzenini takip edin

Vigilant Rainbow şrketinin piyasaya sürdüğü akıllı diş fırçası ise ister çocuğunuzun ister diğer sevdiklerinizin dişlerini hangi sıklıkla fırçaladıklarını takip etmenizi kolaylaştırıyor. Dişler belirli bir sıklıkla fırçalanmazsa, telefonunuza uyarı geliyor.

Dünyanın en ince televizyonu

Dünyanın en ince televizyonu

Sürekli yarış halinde olan teknoloji şirketleri şimdi de daha hafif ve ince ürünler için çalılşıyor. Sony’nin en yeni ürünlerinden biri olan BRAVIA TV ise akıl almaz inceliği ile görenleri şaşırtıyor. Öyle ki bu televizyonun inceliği sadece 4.9 milimetre.


nihanbayram
Nihan Bayram
413 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN